Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Wéér ISM Index, BAM en GLPG

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 oktober 2019 10:54
    ik kan je anders wel genoeg redenen geven mbt Galapagos.
    1) Een deel winstnames na grote stijging tot 170+
    2) Periode zonder nieuws zorgt er al jaren voor dat het aandeel in een LT trend zit maar wel met de nodige schommelingen (kijk 5 en 10j grafiek maar na).
    3) Biotech index heeft laatste weken serieuze klappen gehad (IBB)
    4) Er moesten wat stoplosses uitgetikt worden. Gebeurde net voor de Finch3 resultaten ook. Aandeel dipte tot 78,x waar er heel veel turbo's rond €80 uitstonden. Het aandeel ging die dag van -8 intraday tot +1 om 2 dagen later boven de €100 te schieten (na resulaten Finch).
    5) Er stond nog een "gap" open. Als je heel goed kijkt is die gisteren gesloten over de plas (VS). In europa net niet gesloten (€128,15).

  2. Spaarvarken 3 oktober 2019 11:13
    In het maanddraadje van Galapagos wordt naast een enorme hoeveelheid onzin ook frequent ingegaan op de shorters die de schuld zouden zijn van de al bijna 2 maanden durende afkalving van de koers en die daarbij nog net niet worden beschouwd als met handgranaten gooiende criminelen. Ik ben het met de voorgaande reactie eens dat er sprake is van een te verwachten koersverloop zolang er gaan serieus nieuws is. Met het uittikken van een serie turbo’s long tot 132 is denk ik de weg omhoog weer mogelijk, zij het dat op een slechte beursdag altijd nog een mogelijkheid is om te duiken naar een nog lagere DL. Dit alles op basis van de verwachting dat er geen lijken uit de bekende kast komen
  3. [verwijderd] 3 oktober 2019 12:27
    Why it’s so hard for entrepreneurs to get really rich in Europe

    Dat is in Europe geen hoogste doel om entrepreneur te worden.

    Amerikanen meten zich inderdaad vaak af aan 'how much money I made'.
    Bij ons zijn ze vooral trots op hoeveel geld ze opgehaald hebben (van investeerders, banken, fans, familie, het maakt niet uit). Dat geld zien ze dan wel vaak als gift om in idealistische projecten te mogen verbranden. Zoals deze boyanslat.com/
  4. forum rang 5 theo1 3 oktober 2019 14:00
    quote:

    Bowski schreef op 3 oktober 2019 12:27:

    Why it’s so hard for entrepreneurs to get really rich in Europe

    Dat is in Europe geen hoogste doel om entrepreneur te worden.

    Amerikanen meten zich inderdaad vaak af aan 'how much money I made'.
    Bij ons zijn ze vooral trots op hoeveel geld ze opgehaald hebben (van investeerders, banken, fans, familie, het maakt niet uit). Dat geld zien ze dan wel vaak als gift om in idealistische projecten te mogen verbranden. Zoals deze boyanslat.com/
    Ik denk dat het eerder in meer culturele dingen zit:
    1- hang naar zekerheid en vastigheid. Dat gaat nu eenmaal niet lekker samen met startups die net zo goed failliet kunnen gaan als een succes worden.
    2- fixatie op "oude" industrieën: auto's in Duitsland, Schiphol, de Rotterdamse haven en waterbouw in Nederland, dat soort dingen. Natuurlijk moet je de dingen waar je sterk in bent niet verwaarlozen, maar je moet je er ook niet blind op staren.
    3- veel te sterke positie van gevestigde belangen. Toen Nederland een innovatieplatform kreeg (weet je nog wel, onder Balkenende), werd dat meteen op maat gesneden voor Philips, Unilever en DSM. Daarmee stimuleer je dus de gevestigde orde, niet het hele nieuwe.
    4- bij veel risico nemen hoort ook veel geld verdienen als het lukt. En daarmee krijg je heel snel scheve gezichten in Europa, want de verpleegster en de onderwijzer blijven achter met een fooi van een loontje. Je krijgt heel snel verhalen over zakkenvullers. "Zakkenvullers" zijn meestal gewoon andere mensen die wel succes hebben.
    5- bij veel risico nemen hoort ook dat dingen mislukken en dat je (misschien wel meermalen) failliet gaat. In Europa geldt dat al snel als gezichtsverlies en kan je dat heel gemakkelijk de rest van je leven nagedragen worden. Voor je het weet heb je "een vlekje" en dan kom je nergens meer binnen. Dan kijk je wel uit.
    6- een defensieve en zelfgenoegzame houding als je een keer een voorsprong had. Met GSM had Europa een voorsprong. Met de volgende innovatie was die meteen weer weg. Er kwam geen vervolg op. Nokia waande zich onaantastbaar en zie wat er van over is.
    7- managers die in de eerste plaats manager zijn, met niet al te veel inhoudelijke kennis. Bij biotechs is het vanzelfsprekend dat de directie bestaat uit artsen en biologen. Daar gaat het dan ook meteen een stuk beter, in die sector zijn er toch wel aardig wat successen. Maar in de IT sector is het een uitzondering dat de directie bestaat uit programmeurs, of dat daar überhaupt technische experts in zitten. Het meest IT'erige dat de meeste IT topmannen doen is excel sheets vullen. Dat heb ik altijd heel vreemd gevonden. Een Nadella, een Cook, een Zuckerberg, die hebben wél inhoudelijk verstand van IT. Dat maakt ze niet meteen aangename mensen, maar ze weten wel waar ze het over hebben.

    Ik ken meerdere heel slimme mensen hier en die vertrekken niet naar Silicon Valley om rijk te worden. Dat betekent namelijk nogal wat: je laat je hele leven achter. Natuurlijk bestaat het verschijnsel, maar ik denk niet dat het zo groot is dat het een verklaring is voor het achterblijven van Europa.
  5. [verwijderd] 3 oktober 2019 15:51
    Wordt mooi bij Galapagos.

    1e medicijn (filgotinib) gaat naar de markt en kan in 11 ziektes werken. Fantastische veiligheid, verdraagzaamheid en werkzaamheid voor mensen die dagelijks pijn ervaren.

    Vind het gedurfd van die shorters.

    Filgotinib komt weer vol in beeld komende weken, en dat heeft altijd voorspoed gebracht voor Galapagos.

    Galapagos/Gilead Q4 2019 nieuws omtrent Filgotinib:

    1) Sjogren's en CLE fase 2 data van studies
    2) Psoriatische artritis fase 3 studie start
    3) Filing Japan voor marktintroductie t.b.v. reumatische atritis
    4) ACR conferentie met (mogelijk) 52-weekse data als late breaker
    5) Filing USA met mogelijk de PRV-voucher voor marktintroductie t.b.v. reumatische atritis

    Daarnaast verwacht ik een zeer mooie nettowinst Q3 2019 op de borden door gigantische deal die is gemaakt met Gilead.

    Veel voorspoed te verwachten voor Galapagos. Succes aan een ieder!
  6. Wolff in schaapskleren 3 oktober 2019 16:36
    quote:

    Paniek op de beurs? schreef op 3 oktober 2019 16:28:

    Herhaling van 2008?
    Get a life. Zo slecht staat alles er nog lang niet voor; met dank aan de centrale banken die wellicht iets helemaal verkeerd doen voor de lange termijn, maar met al haar acties op de korte termijn de markten doen stijgen (maar: gaat eens de bubble knappen of kan 't langzaam leeglopen)?
  7. Heinz 3 oktober 2019 17:26
    quote:

    Eensteen schreef op 3 oktober 2019 11:13:

    In het maanddraadje van Galapagos wordt naast een enorme hoeveelheid onzin ook frequent ingegaan op de shorters die de schuld zouden zijn van de al bijna 2 maanden durende afkalving van de koers en die daarbij nog net niet worden beschouwd als met handgranaten gooiende criminelen.
    Het is idd niet te doen om op alle onzin in het maanddraadje te reageren. Het niveau is omgekeerd evenredig aan het aantal deelnemers.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links