Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Neways 2019

592 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 september 2019 14:58
    quote:

    Toddemij schreef op 27 september 2019 12:38:

    Ook ik heb aardige winsten kunnen boeken met dit fonds echter nu sta ik ook rood. (had gekocht op 11,40 en bijgekocht rond 10 in 2 tranches) De makke van dit bedrijf is communicatie en de CEO. Daar kan ik Dongen goed in vinden. Zeker als je dit bedrijf al langer volgt begrijp je niet dat de communicatie steeds weer slecht is en de CEO niet weet wat voor en achter hem gebeurt (zie zijn uitspraken van een winstsprong voor 1e helft 2019 in verslag april terwijl men toen al blijkbaar volop kosten maakte voor productieverplaatsing, wat vlgs hen oorzaak was van winstdaling). Je vraagt je toch echt af of je zo iemand na al eerdere vergissingen nog serieus moet nemen. Nu voorspelt hij een beter 2e hj. We gaan het zien wat die woorden waard zijn, Vandaag wel onder hogere omzet rap omhoog.
    volstrekt mee eens.
  2. [verwijderd] 27 september 2019 15:04
    quote:

    outofthebox schreef op 27 september 2019 12:53:

    [...]
    Ik ben er geweest maar de presentatie viel me niet mee.
    ………………………….

    Al met al: kan beter volgende keer. Wat meer enthousiasme en wat meer waarmaken wat ze op de website prominent verkondigen:
    “Neways vindt het van groot belang om particuliere (kleine en grote) en institutionele beleggers zo goed mogelijk over de bedrijfsresultaten van Neways te informeren.“
    Outofthebox
    “Neways vindt het van groot belang om particuliere (kleine en grote) en institutionele beleggers zo goed mogelijk over de bedrijfsresultaten van Neways te informeren.“ en daarom heb ik mij ( al jaren geleden!) geabonneerd op hun nieuwsbrief.
    RESULTAAT? nog NOOIT iets ontvangen, ook nadat ik daaromtrent een email heb gestuurd.
    Het is een -denkelijk- interessant bedrijf met een prut PR-beleid. Eigenlijk geen beleid.
  3. forum rang 7 A3aan 27 september 2019 15:09
    quote:

    Profitmaker schreef op 27 september 2019 13:13:

    [...]

    En ja mensen voor Wies is het 'ík' en geen PM want ik ken Wies al jaren van hier en heb groot respect voor de man. Op een bepaald moment is Wies even van het forum geweest maar gelukkig is hij al weer een tijd terug. En we delen dezelfde passie: auto's. PM heeft alleen een Audi sport en Tesla maar Wies heeft nog wat dikkere auto's in zijn garage staan:-)

    Bestaan die ook al als dinky toy?

  4. forum rang 7 ketchup 27 september 2019 15:18

    er is begrijp ik maar één analist die dit aandeel volgt en dat is NIBC
    vanochtend tipte een broker het aandeel voor aankoop, het aandeel was mij verder onbekend, maar hij wees op de goede vooruitzichten, het bedrijf groeit, het maakt winst en het geeft dividend , verder zit het in een gevraagde sector

    nadeel is wel het aandeel is vrij beperkt verhandelbaar, de volumes zijn klein en er zit een groot pakket in vaste handen
    de broker gaf wel aan dat hij dit geen handelsaandeel vond ( daarvoor is het niet liquide genoeg), maar eerder een belegging voor de mid / langere termijn als groeiaandeel

    klonk goed wat mij betreft
    blijkbaar heeft hij dit verhaal gedeeld met meerderen, want het verbaasde mij dat het aandeel eigenlijk al vanochtend bij opening vd beurs ( na een mindere dag gisteren ) voor sentiment qua weging naar koop swingde en niet verkoop, daar waar het aandeel blijkbaar de laatste tijd eerder onder druk staat ?

    goed, hopelijk volgende week als het enthousiasme van vandaag wat tempert alsnog een herkansing onder de 10 te kopen ?

    nogmaals dit is mijn 1e kennismaking met het aandeel, heb wel navraag gedaan bij anderen , maar het aandeel volgt men niet echt, buiten NIBC blijkbaar, mijn target is om te beginnen met 1500 stuks, heb ook geen probleem wat op te betalen voor de rest te krijgen, maar op deze dag waar er blijkbaar dus ook anderen getipt zijn voor dit aandeel ga ik niet mee op betalen.

  5. hjk2 27 september 2019 16:54
    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 27 september 2019 15:18:

    ..

    nogmaals dit is mijn 1e kennismaking met het aandeel, heb wel navraag gedaan bij anderen , maar het aandeel volgt men niet echt, buiten NIBC blijkbaar, ..

    Add Value Fund heeft 7,3% van het fondsvermogen in Neways belegd (voor de langere termijn). Als er ontwikkelingen zijn, geven ze in hun maandrapporten hun visie. Je kan zeggen, dat zij Neways wel volgen.

    Zie hun maandrapport over augustus voor de laatste update over Neways: addvaluefund.nl/nieuws/maandberichten
  6. hjk2 29 september 2019 16:38
    Nieuwkomer Neways nader bekeken (door VEB)

    Een mooie week voor Neways: het bedrijf bestaat 50 jaar én promoveert naar de SmallCap index (AScX) van Euronext Amsterdam. Wat voor bedrijf is dit?

    Neways Electronics International NV, zoals de volledige naam luidt, is vooral actief op de EMS-markt (Electronic Manufacturing Services). Neways biedt maatwerkoplossingen voor de complete productlevenscyclus van elektronische componenten en complete elektronische besturingssystemen. Gevestigd in Son, aan de rand van Eindhoven, levert Neways onder meer aan enkele bekende beursgenoteerde bedrijven uit Brabant.

    Zo kan Neways besturingsonderdelen leveren voor een MRI-scanner van Philips Medical of een volledig aansturingskabinet met duizenden chips en verbindingen als onderdeel van een chipmachine van ASML. Maar ook het elektronische hart van een gehoorapparaatje waarop de onderdelen kleiner zijn dan millimeters kan van Neways afkomstig zijn.

    Het bedrijf opereert in een niche van de EMS-markt en richt zich daarbij met name op kleine tot middelgrote specialistische series waarbij kwaliteit, flexibiliteit en time-to-market een cruciale rol spelen, zegt het bedrijf op zijn eigen website. Producten van Neways worden behalve in medische apparatuur en in de chipsector ook toegepast in de auto-industrie en in defensiemateriaal.

    Neways heeft zes werkmaatschappijen in Nederland en drie vestigingen in Duitsland. Daarnaast zit het bedrijf in de Verenigde Staten en zijn er productiefaciliteiten in Slowakije en China waar in grotere volumes elektronica wordt geproduceerd.

    Aandelen Neways zitten al jaren voor een belangrijk deel in vaste handen. VDL Beleggingen (27,9 procent) en de aan miljonair Frank Zweegers gelieerde Stichting Administratiekantoor Tymen (18,9 procent) hebben samen al jaren de grootste belangen. Andere beleggers met een aanmerkelijk belang zijn Add Value Fund, Menor Investments, OtterBrabant Beheer en Teslin Participaties.

    In de eerste helft van dit jaar zag Neways de omzet met 7,1 procent stijgen naar 264,5 miljoen euro, met name door een sterkere bijdrage uit de sectoren halfgeleiders en automotive. De orderportefeuille groeide met 14 procent ten opzichte van de eerste helft van 2018, vooral door nieuwe orders die samenhangen met elektrisch rijden. De portefeuille was op 30 juni 342,6 miljoen euro groot.

    Neways is in de afgelopen twintig jaar geen al te succesvolle belegging geweest voor aandeelhouders die een buy-and-hold strategie aanhangen: in 1999 stond de koers ook rond de 10 euro. Als gevolg van wisselende resultaten schoot die koers in die twee decennia wel een paar keer tussen 5 en 15 euro heen en weer.

    De winstgevendheid van dit Brabantse bedrijf is de laatste jaren wel gestaag verbeterd. Het rendement op het geïnvesteerde kapitaal ligt sinds 2012, het laatste jaar dat in de verliezen eindigde, weer boven de 10 procent. Op de huidige koers net onder de 10 euro, kost een aandeel Neways 6 keer de verwachte nettowinst voor dit jaar, waarmee het tot de goedkoopste aandelen op het Damrak behoort. Het dividendrendement ligt op ruim 5 procent, over 2018 werd 0,48 euro uitgekeerd.

    Er is volgens Bloomberg maar één analist die Neways volgt, en die (Johan van den Hooven van NIBC) geeft een koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 15,50 euro. Hij verwacht dat het dividend volgend jaar met 25 procent wordt verhoogd naar 0,60 euro per aandeel. Als Van den Hooven het goed ziet is Neways ook een leuke nieuwkomer voor de aandelenportefeuille. Beleg met dit soort smallcaps wel in een goed gespreide portefeuille, want behalve de kansen zijn vaak ook de risico’s groter.

    www.veb.net/artikel/07115/nieuwkomer-...
  7. Biobert 29 september 2019 21:53
    NIBC stopt met het volgen van aandelen op Euronext Amsterdam. Dus het advies van Vander Hoven heeft weinig betekenis meer.
    Het artikel van de VEB van vandaag is veel te positief over Neways, gelet op de halfjaarcijfers. Omzet is wel gestegen, maar winst gedaald, dus ik zie helemaal geen hoger dividend voor dit jaar.
  8. Joost123 30 september 2019 09:00
    quote:

    Biobert schreef op 26 september 2019 21:17:

    Kennelijk zijn bezoekers van de beleggersdag van Neways tot de conclusie gekomen dat ze het aandeel beter kunnen verkopen, hoewel het de 50e verjaardag van Neways was.
    Geen succes dus die beleggersdag.
    Simon van Veen van Probeleggen was wel op de dag, en is/blijft positief.
    www.probeleggen.nl/prostories/simon-v...
  9. [verwijderd] 30 september 2019 10:36
    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 27 september 2019 13:24:

    vandaag is mijn 1e aankoop, heb 502 stuks gekregen @ 9.70
    kreeg de tip van een broker vanochtend om het aandeel te kopen en die zien het over het algemeen goed

    heb nu wel moeite om gelijk ook maar op te betalen omdat er geen volume zit , hoop dat het volgende week weer wat terug zakt en dan neem ik bij

    gd wknd
    Ik moet nog zien Wies dat het aandeel nog een keer terug gaat zakken tot onder de 10. Ik geloof zelf van niet. We zien de laatste dagen dat het aandeel er sterker bij komt te liggen. Waar we sinds de cijfers voortdurende grotere orders in de laat dan in de bied zagen is dat beeld gekeerd. Ik verwacht eerder dat komende weken fors doorstijgen dan dat we verder terug gaan zakken.
  10. [verwijderd] 30 september 2019 10:51

    Het blijft onvoorstelbaar dat mensen een aandeel als ADYEN kopen wat een waanzinnige koers/winst verhouding heeft en waar van 'priced for perfection' sprake is. PM ging hier short en dat legde uiteraard geen windeieren. Een blind paard kon dat zien aankomen. Een aandeel als Neways dat een record omzet gaat doen in 2018, een koers winst van nog geen 10, een goed dividend en prima verwachtingen op termijn laat men links liggen. Het aandeel met deze kenmerken in de tech hoek hoort naar mijn mening een waardering te hebben van 15+. Wel is het zo dat het netto resultaat (zeker in percentage vsan de omzet) te dun is. Gezien marges uiteraard niet zomaar omhoog kunnen is efficient kostenbeleid hier van enorm belang. Als het lukt de kosten wat scherper te sturen is het aandeel naar mijn mening zeer zwaar ondergewaardeerd.
  11. forum rang 7 ketchup 30 september 2019 11:09
    quote:

    Profitmaker schreef op 30 september 2019 10:36:

    [...]

    Ik moet nog zien Wies dat het aandeel nog een keer terug gaat zakken tot onder de 10. Ik geloof zelf van niet. We zien de laatste dagen dat het aandeel er sterker bij komt te liggen. Waar we sinds de cijfers voortdurende grotere orders in de laat dan in de bied zagen is dat beeld gekeerd. Ik verwacht eerder dat komende weken fors doorstijgen dan dat we verder terug gaan zakken.
    Ja, het is moeilijk om het aandeel in te slaan - volumes zijn gewoon dun en naar mijn gevoel wat gestuurd
    voelt sterk aan alsof Kopers moeten op betalen om erin te mogen en Verkopers moeten discounten om eruit te mogen, mi komt dat omdat market-makers ook in dit aandeel zitten te roeren en die zetten het naar hun hand voor eigen posities en bij deze volumes is dat redelijk makkelijk te sturen

    lig in om aan 10.10 te kopen voor rest van 998 aandelen - goed voor vandaag en zie vanavond wel of ik wat krijg.

    succes
  12. Toddemij 30 september 2019 11:11
    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 27 september 2019 15:18:

    er is begrijp ik maar één analist die dit aandeel volgt en dat is NIBC
    vanochtend tipte een broker het aandeel voor aankoop, het aandeel was mij verder onbekend, maar hij wees op de goede vooruitzichten, het bedrijf groeit, het maakt winst en het geeft dividend , verder zit het in een gevraagde sector

    nadeel is wel het aandeel is vrij beperkt verhandelbaar, de volumes zijn klein en er zit een groot pakket in vaste handen
    de broker gaf wel aan dat hij dit geen handelsaandeel vond ( daarvoor is het niet liquide genoeg), maar eerder een belegging voor de mid / langere termijn als groeiaandeel

    klonk goed wat mij betreft
    blijkbaar heeft hij dit verhaal gedeeld met meerderen, want het verbaasde mij dat het aandeel eigenlijk al vanochtend bij opening vd beurs ( na een mindere dag gisteren ) voor sentiment qua weging naar koop swingde en niet verkoop, daar waar het aandeel blijkbaar de laatste tijd eerder onder druk staat ?

    goed, hopelijk volgende week als het enthousiasme van vandaag wat tempert alsnog een herkansing onder de 10 te kopen ?

    nogmaals dit is mijn 1e kennismaking met het aandeel, heb wel navraag gedaan bij anderen , maar het aandeel volgt men niet echt, buiten NIBC blijkbaar, mijn target is om te beginnen met 1500 stuks, heb ook geen probleem wat op te betalen voor de rest te krijgen, maar op deze dag waar er blijkbaar dus ook anderen getipt zijn voor dit aandeel ga ik niet mee op betalen.

    Bij Beurswatch van BNR nieuwsradio werd ong. 2 weken geleden dit aandeel aan het eind v/h programma ook als een koopadvies gegeven.

  13. [verwijderd] 30 september 2019 11:34
    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 30 september 2019 11:09:

    [...]

    Ja, het is moeilijk om het aandeel in te slaan - volumes zijn gewoon dun en naar mijn gevoel wat gestuurd
    voelt sterk aan alsof Kopers moeten op betalen om erin te mogen en Verkopers moeten discounten om eruit te mogen, mi komt dat omdat market-makers ook in dit aandeel zitten te roeren en die zetten het naar hun hand voor eigen posities en bij deze volumes is dat redelijk makkelijk te sturen

    lig in om aan 10.10 te kopen voor rest van 998 aandelen - goed voor vandaag en zie vanavond wel of ik wat krijg.

    succes
    de rol van de MM is nmm meer dan bedenkelijk. Ik heb daar geen goede ervaring mee opgedaan. Ga maar eens met een gelimiteerde kooporder tussen bied- en laatkoers zitten en je loopt de kans dat je er 1 (één !!) toegewezen krijgt. Mijn fout was dat ik geen doorlopende order had gegeven.
  14. forum rang 7 A3aan 30 september 2019 12:49
    quote:

    Dongen schreef op 30 september 2019 11:34:

    [...]
    de rol van de MM is nmm meer dan bedenkelijk. Ik heb daar geen goede ervaring mee opgedaan. Ga maar eens met een gelimiteerde kooporder tussen bied- en laatkoers zitten en je loopt de kans dat je er 1 (één !!) toegewezen krijgt. Mijn fout was dat ik geen doorlopende order had gegeven.
    Zou de broker dat geintje flikken? Ik heb het ook wel meegemaakt. Die broker neemt gewoon het verlies van één tot twee dubbeltjes. Dat verdient hij dik terug door minimum provisiebedrag.
  15. [verwijderd] 30 september 2019 12:50
    quote:

    Dongen schreef op 30 september 2019 11:34:

    [...]
    de rol van de MM is nmm meer dan bedenkelijk. Ik heb daar geen goede ervaring mee opgedaan. Ga maar eens met een gelimiteerde kooporder tussen bied- en laatkoers zitten en je loopt de kans dat je er 1 (één !!) toegewezen krijgt. Mijn fout was dat ik geen doorlopende order had gegeven.
    Wat Wies en Dongen hier suggereren mbt MM is meer dan terecht denk ik. Er is zeker sprake van sturing bij het aandeel. Dat is heel duidelijk. Voot mij is het gewoon een LT belegging. Ik sta op fors verlies maar geloof heilig in dit aandeel. Net als in TKH.

    Mijn GAK is overigens niet 10,68 maar 10,733 zie ik nu. Als je maar genoeg aandelen hebt is dat al snel een groot verlies :-)
  16. [verwijderd] 30 september 2019 12:52
    quote:

    Profitmaker schreef op 30 september 2019 10:51:

    Het blijft onvoorstelbaar dat mensen een aandeel als ADYEN kopen wat een waanzinnige koers/winst verhouding heeft en waar van 'priced for perfection' sprake is. PM ging hier short en dat legde uiteraard geen windeieren. Een blind paard kon dat zien aankomen. Een aandeel als Neways dat een record omzet gaat doen in 2018, een koers winst van nog geen 10, een goed dividend en prima verwachtingen op termijn laat men links liggen. Het aandeel met deze kenmerken in de tech hoek hoort naar mijn mening een waardering te hebben van 15+. Wel is het zo dat het netto resultaat (zeker in percentage vsan de omzet) te dun is. Gezien marges uiteraard niet zomaar omhoog kunnen is efficient kostenbeleid hier van enorm belang. Als het lukt de kosten wat scherper te sturen is het aandeel naar mijn mening zeer zwaar ondergewaardeerd.
    2018 was in 2018 record jaar en dat wordt in 2019 verder aangescherpt is de verw8ing
592 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0617 -0,08%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -1,48%
Gold spot 2.382,45 -0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links