Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pensioen_LEUGENS Knot en Koolmees

2.561 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 129 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 29 september 2019 18:43
    quote:

    jonas schreef op 29 september 2019 16:32:

    ...

    PS Voor het CDA is het beste de refo's eruit te flikkeren. Die gaan maar voor hun baantje naar CU (klupje van gefrusteerde refo's).
    Niet zo onaardig doen tegen refo's, Jonas. Die cultuur heeft grote mannen en vrouwen voortgebracht, en er zitten heus wel aardige mensen bij. In de oorlog hadden ze de neiging aan de goeie kant te staan.

    Maar inderdaad: wat een zalvend stelletje betweters, moralisten en betuttelaars bij de CU. Heb ik niks mee.
    En een zeer schijnheilige achterban, denk aan frauderende vissers uit Urk en Katwijk, hoewel die geloof ik meer SGP stemmen.

    Groet van een mannenbroeder (althans qua opvoeding en afkomst).

  2. [verwijderd] 29 september 2019 18:52
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 29 september 2019 18:43:

    [...]
    Niet zo onaardig doen tegen refo's, Jonas. Die cultuur heeft grote mannen en vrouwen voortgebracht, en er zitten heus wel aardige mensen bij. In de oorlog hadden ze de neiging aan de goeie kant te staan.

    Maar inderdaad: wat een zalvend stelletje betweters, moralisten en betuttelaars bij de CU. Heb ik niks mee.
    En een zeer schijnheilige achterban, denk aan frauderende vissers uit Urk en Katwijk, hoewel die geloof ik meer SGP stemmen.

    Groet van een mannenbroeder (althans qua opvoeding en afkomst).

    Refos zitten in het verdomhoekje en dat is historisch gezien begrijpelijk.

    Wie durft er nog een refo te zijn?
    Fietsen op zondag taboe en donderpreken vol schuld en boete.
    De mens is door-en-door zondig en verdorven.
    Wie laat zich zoiets nog opleggen?
  3. forum rang 7 wiegveld 29 september 2019 22:25
    Als de rente negatief is blijft het lastig om met een 4% rekenrente te rekenen en als hij negatiever wordt, wat Lagarde bijna wel moet als de econ. Situatie verder verslechterd dan is dat gewoon onhoudbaar.
    Ik begrijp niet hoe de grootste fondsen zo slecht presteren waar veel kleinere fondsen wel gewoon boven de 100% of 105% staan. Waarom is daarover geen discussie hier?
  4. agapim 29 september 2019 22:40
    quote:

    De jonkheer schreef op 26 september 2019 08:47:

    By the way

    De tabel met rendementen in jouw staat heeft overigens betrekking op de periode 2003 tm 2018, maar dit terzijde. Zie onderstaande link

    https://cormol.wordpress.com/2019/07/18/dashboard-abp-pfzwpmt-pme-bpfbouw-k2-2019/
    Hoewel jouw teksten vaak het tegendeel doen geloven is jouw bijlage wel bijzonder interessant voor de aanhangers van een aanpassing van het FTK en de absurde arm-reken-rekenregels.
    Waard op nog eens door te lezen !
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 29 september 2019 23:14
    Vanmorgen verscheen er een nog al tendentieus stukje op de NOS-site:
    nos.nl/artikel/2303816-is-korten-onno...

    Het ging over pensioenen, en is tekenend voor de 'nieuwe pensioenmythe'. Ik heb ze daarom vanavond de hieronder gekopieerde mail gestuurd. Daar heb ik twee bijlagen bij gedaan. De eerste vind je onderaan deze post. De tweede plaatste ik al vannacht in deze draad (om 04.34).
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    (met kopie aan de Tweede-Kamerfractie van 50PLUS)

    Geachte NOS-redactie,

    Uw commentaar van hedenmorgen over het pensioendebat is onevenwichtig, onvolledig en gekleurd. Onvolledig omdat u allerlei relevante cijfers negeert, of misschien zelfs niet kent.
    In de eerste bijlage onder deze mail vindt u een overzicht van dergelijke cijfers (bron: DNB, ABP). Daaruit blijkt hoe goed de pensioenfondsen (pfn) het eigenlijk doen. Dat stuk heb ik eerder al geplaatst op twee discussiefora, en is ook bekend bij de CNV-pensioenonderhandelaars.
    Ik schrijf deze mail uit persoonlijke interesse en betrokkenheid, heb verder geen formele positie of functie in politiek, vakbond of pensioenfonds.

    In de tweede bijlage vindt u een rekenexercitie die, zelfs bij zeer laag veronderstelde toekomstige beleggingsrendementen (2,5% per jaar, veel lager dan wat pfn tot nu toe haalden, er is zelfs een variant met 0,5%), het volgende aantoont :
    – de pensioenuitkeringen kunnen 'tot in lengte van dagen' volgehouden worden en daarbij met 2% per jaar geïndexeerd worden
    – ook dan groeien de pensioenpotten nog door
    – ons kapitaalgedekte stelsel is dus zeer toekomstvast.

    Het is opvallend dat Rutte, Koolmees en Knot (DNB) het wel steeds hebben over “tekort schietende dekking” en “de problemen doorschuiven naar de volgende generaties”, maar zwijgzaam zijn over de ware cijfers. Zeker Knot zou in zijn functie objectieve en evenwichtige informatie moeten geven aan o.a. de Tweede Kamer, maar hij doet verhullend over 'de cijfers achter de cijfers'.

    Uw commentaar doet dat ook. Ik licht er enkele zinsneden uit:

    “De fondsen …. , bijvoorbeeld ABP, …. hebben dan te weinig geld in kas om iedereen het voorgenomen pensioen uit te kunnen keren.”
    Onzin, de pfn hebben absoluut geen cash-flow probleem. Uit het ABP Jaarverslag2018:
    Premie-inkomsten 10,3 mrd
    Rentes + dividenden 7,6 mrd (een redelijk stabiele instroom)
    Uitkeringen 11,1 mrd
    Meer dan genoeg cash-inkomsten dus. Waarbij nog opgemerkt dat bij de meeste pfn de premie-inkomsten hoger zijn dan de uitkeringen (anders dan bij het ABP).

    “Zij hebben zich de afgelopen jaren wel ingedekt tegen het risico dat de rente zou dalen ...”.
    Dat is achteraf de koe in de kont kijken. Het gaat om zeer lastige beleggingsbeslissingen, het achteraf beter weten is nogal goedkoop. Woningcorporatie Vestia dacht zich ook in te dekken tegen renteveranderingen. Het werd een ramp.

    "De rendementen zijn goed en er zit veel geld in de pensioenpot, maar de waarde van de verplichtingen is nog hoger", zegt Marike Knoef.
    Ja en? Het is toch de bedoeling dat pfn door rendement te maken ervoor zorgen dat je uiteindelijk meer pensioen ontvangt dan je ingelegd hebt?
    Ze bedoelt wat officieel heet: de 'voorziening pensioenverplichtingen'. Dat zijn de aanspraken nadat er een alchemistische rekenpartij (officieel: 'verdiscontering') met een extreem en onrealistisch laag rekenrendement overheen gegaan is.

    Daar gaat de hele discussie dus om. Er zijn meerdere deskundigen die dat 'onrealistische' beamen, o.a. in het FD en Me Judice. U doet dat af met de woorden “rijker rekenen” en een suggestief grafiekje dat “zowel winst als verlies” zou aantonen. Daarmee verhult/ontkent u het algemeen bekende feit dat aandelen historisch gezien (en al veel langer dan de “afgelopen tien jaar”) gemiddeld en op de lange termijn een rendement van 7-8% per jaar opleveren.
    En voor de komende jaren 'voorspelde' de commissie Dijsselbloem onlangs nog 5,6% netto.

    “Dat fondsen de komende jaren meer winst zullen maken dan ze volgens de rekenrente mogen rekenen, is een aanname. "Er is geen wetenschappelijke onderbouwing voor", benadrukt Werker.”
    Nee, maar voor het omgekeerde ook niet. Sterker nog, dat winsten hoger zullen zijn dan de huidige rekenrente is veel waarschijnlijker. Die waarschijnlijkheid is wél wetenschappelijk te onderbouwen, zie wederom het rapport van de toch zeer 'wetenschappelijk' samengestelde commissie Dijsselbloem. Kortom, dit citaat is je reinste demagogie. Dat u het klakkeloos overneemt is journalistiek van een bedenkelijk niveau.

    Dat beurzen kunnen dalen, soms fors, is een waarheid als een koe. Maar dat is nooit anders geweest. “Each rally means climbing a wall of worry.” Waarom nu ineens superbezorgd zijn, pessimistisch zelfs?
    Dat is de nieuwe pensioenmythe, waarmee het vertrouwen van jongeren in hun (financiële) toekomst en daarmee in collectieve voorzieningen nogal ondermijnd wordt. Ik vind dat soort uitspraken, ook van Rutte en Knot, onverantwoordelijk en eigenlijk heel kwalijk.

    “Dan zal over jaren blijken dat het geld dat nu in de pot zit toch niet zoveel is aangegroeid als gehoopt. Maar de pensioenen aan de ouderen van nu zijn dan al uitgekeerd. In plaats van een korting voor iedereen, zullen de ouderen van dan - dus de jongeren van nu - erop achteruit gaan.”
    Ja, dat zou kunnen. Maar het omgekeerde kan ook, en is volgens mij veel waarschijnlijker en eigenlijk al aan de gang. Namelijk dat de ouderen van nu onrecht wordt aangedaan.
    Het is heel wel denkbaar dat de dekkingsgraden over 5, 10 of 15 jaar aanzienlijk verbeteren, door stijging van de rentes naar meer normale niveaus (de negatieve rentes van nu zijn zeer uitzonderlijk, nog nooit voorgekomen), al dan niet in combinatie met een verandering van de rekenregels.
    Dan kan er naar hartenlust geïndexeerd worden, mogelijk zelfs met terugwerkende kracht. Het geldschip dat nu doorgeschoven wordt naar de (iets) jongeren is er groot genoeg voor. Maar voor de ouderen van nu, m.n. de oudste groep die nu al 11 jaar een bevroren pensioen hebben, komt dat te laat. Zij hebben dan nog maar kort te leven of zijn dan overleden. Deze (niet-onwaarschijnlijke) mogelijkheid mag ook wel eens genoemd worden.

    Ik hoop van harte dat u bij een volgende aanleiding wat evenwichtiger over de pensioenproblematiek zult schrijven.

    Met vriendelijke groet,
    ....
  6. [verwijderd] 29 september 2019 23:38
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 29 september 2019 23:30:

    Bedankt voor de 'opbouwende' kritiek.
    Mijn commentaar is niet langer dan het NOS stuk.

    Als je te lui of te oppervlakkig bent om een gedegen inhoudelijk stuk te lezen moet je het vooral niet doen.

    Ik ben niet te lui of te oppervlakking on je stuk te lezen maar als je niet begrijpt dat een korte samenvatting meer effect heeft is er iets mis in je gevoel voor communicatie.
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 30 september 2019 00:02
    @ van Dongen:
    Het was een mail naar een redactie, niet naar het grote publiek. Ik plaatste hier een (niet-ingekorte) kopie.
    Ik ga ervan uit dat een journalist zo'n tekst snel kan scannen. Ik heb wel geprobeerd het stuk zodanig te beginnen dat zo'n journalist getriggerd wordt om verder te lezen. Zodat hij/zij ziet dat het een serieuze en inhoudelijke reactie is, met informatie die ze wellicht nog niet kennen.

    En jij? Heb je het al gelezen? Nog vragen?

  8. [verwijderd] 30 september 2019 00:06
    quote:

    Inet schreef op 29 september 2019 23:58:

    Ga u schamen Van Dongen!
    Het feit dat er nog zulke mensen bestaan zoals BDB is een zegening voor ons allen!
    Heb zijn schrijven met veel interesse gelezen en bewonder zijn inzet en alle tijd die hij hier aan besteedt. Chapeau BDB !
    BdB is de beste inzender die je kan bedenken
    Je hebt er niets van begrepen.
  9. agapim 30 september 2019 00:15
    BDB, complimenten !!
    Wellicht is het aardig ook de link naar het interview met Pieter Lakeman naar de NOS te sturen ?
    De mening van Hoogduin ? De Brouwer ?
    Werkelijke rendementen pensioenfondsen zijn incl beurscrashes ....
    Overigens, een vraag die mij al langer bezighoud, heb jij beroepshalve te maken (gehad) met beperkte dijkbewaking ? :)

    .

  10. [verwijderd] 30 september 2019 00:21
    quote:

    agapim schreef op 30 september 2019 00:15:

    BDB, complimenten !!
    Wellicht is het aardig ook de link naar het interview met Pieter Lakeman naar de NOS te sturen ?
    De mening van Hoogduin ? De Brouwer ?
    Werkelijke rendementen pensioenfondsen zijn incl beurscrashes ....
    Overigens, een vraag die mij al langer bezighoud, heb jij beroepshalve te maken (gehad) met beperkte dijkbewaking ? :)

    BdB heeft al gemeld dat hij naar de Tweede Kamer rapporteert.

    Zeker gemist. Dan beter opletten
  11. [verwijderd] 30 september 2019 12:39
    Ik zou wel graag nieuwe inzichten lezen in plaats van steeds dezelfde bijelkaar gegooglede meningen, verwijzingen naar personen die wat ergens van gevonden hebben, youtube filmpjes en wat bijelkaar gezochte kerncijfers die uiteindelijk maar voor een kant van het verhaal pleiten. Een keer vermelden is uiteraard prima, maar inmiddels staat dit hele forum vol met steeds hetzelfde.

    Overigens als ons al die meningen en cijfers bekend zijn, zijn die ook al lang bij de beleidsmakers bekend. Die lezen ook Me Judice, het FD en Netspar artikeltjes. En zo groot is het pensioenwereldje niet...al die specialisten kennnen elkaar en elkaars discussie. Dus bij het uiteindelijk besluit over het wel of niet overgaan tot de pensioenkrting wordt dit alles echt wel meegenomen. Dat wil niet zeggen dat ze doorslaggevend zijn.
  12. forum rang 9 objectief 30 september 2019 12:55
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 29 september 2019 23:30:

    Bedankt voor de 'opbouwende' kritiek.
    Mijn commentaar is niet langer dan het NOS stuk.

    Als je te lui of te oppervlakkig bent om een gedegen inhoudelijk stuk te lezen moet je het vooral niet doen.

    Ja, ik ben te lui; want het is een nutteloos gedoe. Alle deskundigen zijn in het pensioenoverleg aanwezig en kunnen zelf wel de juiste beslissing nemen; daarvoor hebben ze niemand anders nodig.
  13. forum rang 6 izdp 30 september 2019 13:09
    quote:

    izdp schreef op 30 september 2019 02:55:

    [Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
    Dit was niet persoonlijk.
    Ik reageerde op het epistel van BDB.
    Zo leer je dat niet op het VWO.
    Als je wilt overtuigen hou je het bij argumenten, cijfers, historie e.d.
    Niet met allerlei zeer subjectieve bijvoeglijke naamwoorden die daaraan onmiddellijk afbreuk doen.
    Net zoals met het bedrieglijk cijferen plus commentaar daarbij.

    Dat vervat je pas in een slotconclusie en daar kan je zeker wel je mening kwijt, maar dan nog steeds zonder beschimpen.

    Kortom mijn conclusie staat als een huis: In het VWO krijg je daar een dikke onvoldoende voor.
  14. forum rang 10 rationeel 30 september 2019 13:22
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 30 september 2019 00:02:

    @ van Dongen:
    Het was een mail naar een redactie, niet naar het grote publiek. Ik plaatste hier een (niet-ingekorte) kopie.
    Ik ga ervan uit dat een journalist zo'n tekst snel kan scannen. Ik heb wel geprobeerd het stuk zodanig te beginnen dat zo'n journalist getriggerd wordt om verder te lezen. Zodat hij/zij ziet dat het een serieuze en inhoudelijke reactie is, met informatie die ze wellicht nog niet kennen.

    En jij? Heb je het al gelezen? Nog vragen?

    Mijn complimenten weer BDB:)

    Stoor je vooral NIET aan de stoorzenders;)

    Maar zo wijs ben je wel gelukkig:)
2.561 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 129 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,07 0,00%
EUR/USD 1,0616 -0,08%
FTSE 100 7.965,53 0,00%
Germany40^ 17.893,90 -0,74%
Gold spot 2.388,37 +0,22%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links