Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draghi bedankt voor alles

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. deflationist 12 september 2019 17:30
    Mario Draghi is bezig met zijn laatste weken bij de ECB. Tijd om de balans op te maken.

    Mario ik wil je bedanken voor je rentebeleid. 0% rente op mijn spaarrekening, onbereikbare huizenprijzen, torenhoge aandelenkoersen waar ik nergens durf in te stappen en een weerzinwekkende sluipende crisis veroorzaakt door jouw beleid.

    Knap gedaan Mario
  2. forum rang 6 haas 12 september 2019 17:49
    ABN AMRO: 'ECB-pakket is matig'
    Schermvullende weergave

    Econoom Nick Kounis van ABN AMRO. ©ABN AMRO
    BAS VAN DER HOUT
    Vandaag om 17:21
    Volgens econoom Nick Kounis van ABN AMRO koopt de Europese Centrale Bank (ECB) niet genoeg obligaties op. 'Op dit tempo kan het programma nog jaren doorgaan'.

    Naar aanleiding van het rentebesluit van de ECB interviewden we Nick Kounis.

    1. Wat vindt u in het algemeen van het stimuleringspakket van de ECB?
    Nick Kounis: 'De meeste maatregelen waren in lijn met de verwachtingen. Het opkoopprogramma voor obligaties was hierop een uitzondering. Aan de ene kant was het agressiever dan verwacht omdat er geen einddatum op zit, aan de andere kant is het bedrag aan obligaties dat ze opkopen nogal klein. Over het algemeen zeg ik dat het pakket wat mager is'.

    2. Waarom is een opkoopprogramma van 20 miljard per maand te weinig?
    Kounis: 'In het eerste jaar - dat was 2015 - dat de ECB het opkoopprogramma uitvoerde kocht ze voor 60 miljard euro aan obligaties per maand. Tegen het tweede jaar was dat opgelopen tot 80 miljard dollar per maand. Hoofdeconoom Philip Lane van de centrale bank berekende eerder dat het totaal aan onconventionele maatregelen in die tijd de inflatie met 0,5 procentpunt per jaar had verhoogd. Op dit moment heeft de monetaire autoriteit een vergelijkbaar gat tussen de werkelijke inflatie en de doelstelling van 2 procent. Het is dus vreemd dat ze nu 4 keer minder gaat opkopen. Op deze manier kan dat opkoopprogramma inderdaad nog heel lang duren'.

    3. Waarom is deze beslissing dan genomen?
    Kounis: 'Dat is inderdaad de grote vraag. Het kan dat ECB-voorzitter Mario Draghi het programma wat heeft afgeslankt, omdat hij verwachtte dat er anders geen meerderheid voor zou zijn in de Raad van Bestuur. Misschien dat ze daarom geen einddatum aan het opkoopprogramma hebben toegekend. Het kan een trucje zijn om met een mager opkoopprogramma toch de markten te verrassen. Maar met zo'n klein bedrag is het signaal gewoon niet krachtig genoeg'.
  3. forum rang 6 haas 13 september 2019 09:15
    Trump beschuldigt ECB van koersmanipulatie
    Gepubliceerd op 12 sep 2019 om 15:07 | Views: 8.766 | Onderwerpen: Donald Trump

    Artikel
    Reacties (21)
    12 sep - Trump beschuldigt ECB van koersmanipulatie
    WASHINGTON (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) schaadt de Amerikaanse export door de waarde van de euro omlaag te sturen ten opzichte van de dollar. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump in reactie op de nieuwe stimuleringsmaatregelen die de centrale bank donderdag aankondigde.

    "Ze proberen, en slagen erin, de euro te devalueren tegenover de erg sterke dollar. Daarmee doen ze de Amerikaanse export pijn", zei Trump op Twitter. Hij haalde daarbij ook opnieuw uit naar de Amerikaanse centrale bank, de Fed, die hij een te afwachtende houding verwijt. "Zij krijgen betaald om geld te lenen terwijl wij rente moeten betalen", zo verwees hij naar de negatieve rente in Europa.
  4. forum rang 10 voda 23 september 2019 19:42
    Draghi reageert op onvrede over ECB-beleid

    Gepubliceerd op 23 sep 2019 om 19:23 | Views: 572

    BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Openlijke kritiek van centralebankbestuurders op de ingeslagen monetaire koers kan schadelijk zijn voor de economie van het eurogebied. Daarvoor waarschuwde de president van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi maandag in Brussel. Hiermee reageerde de Italiaan op recente uitlatingen door onder meer het hoofd van De Nederlandsche Bank (DNB) Klaas Knot.

    Toen de ECB begin september een nieuw opkoopprogramma van obligaties aankondigde, sprak Knot zich hard uit tegen dat beleid. Het nieuwe programma "staat in geen verhouding tot de huidige economische omstandigheden", schreef Knot in een ongebruikelijk statement. Ook de baas van de Duitse centrale bank Jens Weidmann vond dat de ECB te ver was gegaan.

    Draghi zei tegenover het Europees Parlement dat dit soort meningsverschillen "vrij gebruikelijk' zijn. Ook bij de Federal Reserve waren de stemmen verdeeld toen de Amerikaanse koepel van centrale banken recent de rente verder verlaagde, voerde hij aan. Wel belangrijk is volgens Draghi de "vorm waarin de afwijkende mening wordt bekendgemaakt". Hij voegde eraan toe dat het risico bestaat dat de kritiek de impact van de maatregelen van de ECB kan verzwakken.
  5. forum rang 4 vreemdvermogen 24 september 2019 07:26
    quote:

    deflationist schreef op 12 september 2019 17:30:

    Mario Draghi is bezig met zijn laatste weken bij de ECB. Tijd om de balans op te maken.

    Mario ik wil je bedanken voor je rentebeleid. 0% rente op mijn spaarrekening, onbereikbare huizenprijzen, torenhoge aandelenkoersen waar ik nergens durf in te stappen en een weerzinwekkende sluipende crisis veroorzaakt door jouw beleid.

    Knap gedaan Mario
    Ik wil hem ook bedanken voor de gevolgen voor de pensioenfondsen. Hoe lang mag ik nog van mijn pensioen "genieten", meneer Draki?
  6. forum rang 9 objectief 24 september 2019 07:54
    Draghi verdient een gouden standbeeld:
    1) lage hypotheekrente; hetgeen miljoenen Nederlanders maandelijks honderden euros voordeel oplevert.
    2) waardestijging huizen waardoor je vermogen stijgt en gemakkelijk naar een kleiner modern padje kunt overstappen met een flink restant vermogen in de knip.
    3) fantastische beleggingsresultaten op aandelen )dit jaar al >20%)
    4) prachtige huurrendementen op onroerend goed.
    5) Italie is mede door hem in de EU gebleven, waardoor een ramp voorkomen is.
  7. forum rang 7 rene l 24 september 2019 08:35
    Draghi is niets anders dan het verlengstuk van Goldman Sachs die met voorbedachte rade de aanzet gegeven heeft om Europa volledig te mangelen en de normale burgers zodanig aan de bedelstaf te brengen met als ultieme doel om ons te laten verworden tot slaven van het grote geld:

    1)Het is werkelijk van den zotte dat ze het voor elkaar gekregen om onze spaarrentes tot 0% te reduceren.
    Spaarrentes horen economisch gezien hand in hand te lopen met de inflatie en zijn opvolger mevr. Lagarde is nog een graadje erger en zal deze zelfs diep onder het nulpunt brengen.
    2)De prijzen van koopwoningen zijn zodanig de spuigaten uitgelopen dat deze voor normale burgers onbetaalbaar geworden zijn.
    3)Waarderingen van aandelen zijn tot ongekende hoogte gestegen omdat het gratis geld toch ergens naar toe moet, eens zal dit verkeerd aflopen.
    4)De woningmarkt is door vele zelfs buitenlandse speculanten totaal verziekt, vele panden zijn ongezien gekocht en de huurders zijn de dupe, hun betalen de hoofdprijs.
    5)Italie zou beter af zijn met de Lire, net als de Grieken met de Draghme.
    Ze hebben namelijk geen levensvatbare economie, vroeger gingen ze gewoon failliet en begonnen weer opnieuw, veel beter voor de burgers.

    En fred, je bent punt 6 vergeten, onze (toekomstige) pensioenen zijn door het huidige beleid compleet gemangeld, en dit zal doorgaan totdat de pot leeg is.

    En fred, er is ook nog een punt 7, dit zijn de gelukszoekers die massaal naar ons toekomen maar niets bij ons te zoeken hebben maar wel bakken met geld kosten en bovendien onze huize inpikken.
    Stuur ze allemaal maar weer weg, met gezwinde spoed, hoe eerder hoe beter.

    Maar Nederland is zoals gewoonlijk het braafste jongetje van de klas, we slikken alles voor zoete koek en laten ons gewillig mangelen door Brussel.
    De algehele kliek daar heeft gewoon een dubbele agenda.

    Ik wist het wel, met samenwerking in Europa is helemaal niks mis, het domste wat we echter gedaan hebben is het invoeren van de Euro.
    Het heeft ons netto al verschrikkelijk veel geld gekost.

    Uit de Euro, terug naar de Gulden, of een verbond met andere welwillende landen die hun eigen broek wel op kunnen houden.

    De Euro is een rotmunt, gewoon het rottigste wat ons ooit overkomen is, en wanneer we zo doorgaan zal het alleen nog rottiger worden, totdat we alles kwijt zijn.
  8. forum rang 9 objectief 24 september 2019 09:07
    quote:

    josti5 schreef op 24 september 2019 08:44:

    Feitelijk is dat hele europroject 'landensocialisme': rijke landen betalen aan de arme, en worden armer, en arme landen blijven arm, ondanks de betalingen van de rijke landen.
    Het individuele socialisme is al mislukt, en nu zijn ze het grootser gaan aanpakken...

    Ja, maar helaas lukt het niet. De rijken worden enkel veel rijker en der armen armer, doordat je als vermogensbezitter megawinsten kunt maken zonder daar enige belasting van betekenis over te betalen.

    Als je een beetje vermogen hebt (net als ik), dan ben je spekkoper. Jaarlijks komt er na belastingen een behoorlijk percentage bij, zonder enige inspanning.

    Socialisme is ver weg in Europa. (ondanks dat de politiek er enigszins naar streeft, maar dat is enkel voor de arme bevolking)
  9. forum rang 10 voda 4 oktober 2019 17:17
    Kritiek oud-ECB'ers op beleid Draghi

    Gepubliceerd op 4 okt 2019 om 15:22 | Views: 3.328

    AMSTERDAM (AFN) - Een groep voormalige ECB-leden heeft kritiek geuit op de koers van de Europese Centrale Bank. De oud-ECB'ers, onder wie voormalige baas van De Nederlandsche Bank (DNB) Nout Wellink, zeggen in een brandbrief zich zorgen te maken over de huidige "crisismodus" van de ECB, die volgens hen niet nodig is.

    De ECB liet eerder deze maand weten onder meer het aankoopprogramma van obligaties opnieuw op te starten en de rente te verlagen. Eerder liet de huidige DNB-president Klaas Knot zich ook al kritisch uit over het weer opstarten van het opkoopprogramma. Ook andere ECB-kopstukken hekelden het beleid van Draghi.

    In de brief stellen de criticasters onder meer dat de ECB er al jaren niet in slaagt de inflatie in de buurt van het beoogde doel van "net geen 2 procent" te krijgen. Door vast de houden aan het "ultralosse" monetaire beleid wordt het steeds moeilijker daar weer mee te stoppen.
  10. forum rang 10 voda 27 januari 2020 20:50
    Hoge Duitse onderscheiding voor Mario Draghi stuit op verzet

    De voorgenomen toekenning van een hoge Duitse onderscheiding voor voormalige president Mario Draghi van de Europees Centrale Bank (ECB) stuit op felle kritiek van politieke partijen in Duitsland. Bondspresident Frank-Walter Steinmeier is van plan Draghi komende vrijdag in Berlijn de Kruis van Verdienste uit te reiken, maar Duitse parlementariërs vinden de onderscheiding te ver gaan, aldus zakenkrant Handelsblatt, die zich baseert op uitspraken van de politici in diverse Duitse media.

    Zo vindt Axel Fischer, CDU-lid van de Duitse bondsdag, dat spaarders zijn 'onteigend' en dat 'de pensioenvoorziening van miljoenen mensen in Duitsland is beknot'. Daarom 'verdient hij hiervoor geen Duitse onderscheiding', aldus de partijgenoot van bondskanselier Angela Merkel tegenover de krant Bild. 'Zijn (monetaire) beleid was misschien vooral nuttig voor sommige Zuid-Europese landen. Maar niet voor het eurogebied en zeker niet voor Duitsland', aldus Fischer.

    Onder Draghi, die in 2011 aantrad als president, voerde de ECB sinds 2013 een monetair beleid waarbij de beleidsrente nagenoeg op nul stond. Christine Lagarde, die Draghi op 1 november vorig jaar opvolgde, lijkt dat beleid voort te zetten. Afgelopen najaar hekelde president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank het ECB-beleid.

    Markus Blume, secretaris-generaal van de Beierse zusterpartij CSU, sluit zich aan bij de kritiek en noemt de voorgenomen toekenning van het Kruis van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland aan de Italiaan 'een raadsel'. Blume begrijpt niet dat uitgerekend iemand die met zijn rentebeleid jarenlang verantwoordelijk is geweest voor 'een soort sluipende onteigening' een dergelijke onderscheiding krijgt. 'Wat is de verdienste van de heer Draghi voor ons land?' vroeg Blume zich af in Bild am Sonntag.

    Ook de liberalen weren zich. Florian Toncar, die namens de FDP in de bondsdag belast is met de belastingportefeuille, zegt niet te kunnen volgen dat Draghi deze gerenommeerde Duitse decoratie in de schoot geworpen krijgt door het ECB-beleid. Draghi heeft de oudedagsvoorziening van miljoenen Duitsers in gevaar heeft gebracht, stelt hij. 'Zijn monetaire beleid was een gigantisch experiment waarvan in het meest gunstige geval nog moet blijken of het resultaat heeft opgeleverd', aldus Toncar.

    Meeste Duitsers zijn tegen
    Handelsblatt liet ook een enquête doen waaruit blijkt dat 60% van de Duitsers vindt dat Draghi de onderscheiding niet verdient. Slechts 11% vindt het terecht dat de oud-bankier de prijs krijgt.

    Het zogeheten Bundesverdienstkreuz is een nationale onderscheiding in Duitsland die sinds 1951 jaarlijks aan wordt uitgereikt aan Duitse en buitenlandse burgers die zich politiek, economisch, sociaal, cultureel of intellectueel verdienstelijk hebben gemaakt. In Nederland kregen onder andere koningin Juliana, prins Bernhard, koningin Beatrix, prins Claus, koning Willem-Alexander, Norbert Schmelzer, Hans van Mierlo, Rudi Carrell en Wubbo Ockels de onderscheiding toegekend.

    fd.nl/economie-politiek/1332656/hoge-...
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0639 -0,30%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.376,43 -0,12%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links