Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsenrondje: Dan maar weer omhoog

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 nb 19 september 2019 14:01
    Pharming: grappig is dat, oftewel niets menselijks is ons vreemd..nu de koers fors is gestegen 'past voorzichtigheid' is het advies, als de koers dezelfde weg naar beneden heeft afgelegd is het advies hetzelfde.
    Oftewel ..bio...je weet niet welke kant het opgaat, alleen een kansberekening. Daar was ik niet goed in.
    Is dat een mogelijk aanvulling voor iex....?
  2. forum rang 6 Ronald Engels 19 september 2019 14:42
    Arend-Jan,

    Zwitserland en de Zwitserse CHF zijn mijn favoriete beleggings-beurs en land qua ontspannen schoonheid en zal daar toenemend blijven beleggen, dit i.v.m. het gezonde verstand en de werk mentaliteit van de totale Zwitserse Bevolking. Het land is bovendien de "enigste echte burger DEMOCRATIE met bindende Referenda van de hele wereld", de rest is of Pure Dictatuur en of Parlementaire Partij Nomenklatura Minderheids-Dictatuur, zoals Nederland en nog erger de EU kent, niet veel beter als de Dictatuur van China.

    Het wordt zeer hoog tijd om tegengas te geven aan de toenemende Dictatuur van de Regering Rutte, een regering die steeds meer chaotisch en incompetenter wordt op steeds meer dictatoriale wijze.

    M.v.g.
  3. forum rang 6 Ronald Engels 19 september 2019 15:13
    Arend-Jan,

    Ter info, Zwitserland is voor zijn normale hardwerkende burgers inderdaad een fantastisch belasting paradijs waar de totale belasting-druk en sociale verzekerings-druk en pensioenen-druk en woon en energie kosten/belastingen-druk en bureaucratie-druk slechts een magere 30 % is in complete en totale vergelijking van alle regels/belastingen/bureaucratie-druk met de enorme bureaucratie en belasting druk van Nederland en ook van het reeds jaren zieke Duitsland.

    Ook de Vermogens Belasting is er praktisch Nihil, in vergelijk met Nederland. Wat ik schrijf is de ware werkelijkheid!

    Heb vel jaren, gewoond, geleefd en gewerkt in Zwitserland, als Bedrijfsleider, met zeer veel plezier.

    Begrijp nog steeds niet waarom ik zo ongelooflijk stom ben geweest om na mijn pensionering terug te keren naar Nederland, i.v.m met familie-eisen, waar ik me sinds mijn terugkeer uiteindelijk van heb afgekeerd, "Hoe Emotioneel Dom kan men zijn, terugkeren naar Nederland, zeer onverstandig.

    In alle oprechtheid, ik heb een sterke afkeer van het huidige chaotische en incompetente Nederlandse Regerings-Overheids-Ambtenaren-Bestuur en van Nederland en mijd in alle oprechtheid contacten met Nederlanders ("zijn allen "99 %" links geindoctrineerd"), die ik niet meer begrijp en wiens zogenaamd liberaal tolerante levens- en drugs-gebruik stijl voor mij totaal onbegrijpelijk zijn.

    M.v.g.
  4. forum rang 6 Ronald Engels 20 september 2019 01:04
    Just Lucky hoe kom je aan die informatie?, ik betaalde in de Vallais helemaal niets aan vermogensbelasting over mijn bank aandelen bezit en ook mijn eigen huis was laag belast en rente hypotheek aftrekbaar en bovendien 2e en 3e pillier pensioenaftrekposten, dus godzijdank voor mij Zwiserland was lachen. Ik heb in de jaren dat ik er woonde en werkte met gezin hooguit "11 à 12 % totale belastingen/sociale verzekeringen/Pensioen/woning belastingen betaald over een hoog brutto inkomen.

    Heb je ooit wel eens in Zwiserland gewoont, gewerkt, sociale verzkeringen en pensioen betaald, daar twijfel ik zeer serieus aan, je lijkt me weer een typische Nederlander die alles weet van horen zeggen en denkt het dus beter te weten?

    Verbazingwekkend je opmerking. Overigens mijn neef werkt sinds 5 jaar ook in Zwitserland, Zürich en ondanks dat de huren daar hoog zijn, heeft hij dezelfde financiele ervaringen als ik en denkt er niet over om terug te komen naar Nederland, waar hij gegarandeerd veel slechter af zal zijn in dezelfde functie.

    M.v.g.
  5. forum rang 6 Ronald Engels 20 september 2019 15:38
    @het zwaard,

    Je informatie is over grotere belasting-ontwijkende Vermogens, was me overigens onbekend, maar verbaast me niet als nieuwe binnen komende super rijken in Zwitserland, vermogens belasting moeten betalen en verder weinig tot geen verplichtingen hebben.

    Ondanks dat ik het niet precies weet, denk ik dat ze in vergelijk met Nederland uitzonderlijk weinig inkomsten belasting en geen sociale lasten betalen, hooguit over inkomen gegenereerd uit Zwitserse Activiteiten, anders zouden ze zeker niet vluchten uit Nederland naar Zwitserland, Luxemburg en ook enigszins Belgie.

    Mocht ik nu als gepensioneerde in de Vallais leven, dan zou bij mijn beste weten mijn inkomsten belasting over mijn totale pensioen inkomen slechts 6.4 % zijn en geen sociale verzekerings- kosten meer, dus vele malen lager als in Nederland, dat is wat ik heb willen zeggen.

    Mijn laatste jaar in Zwitserland als gepensioneerde in vergelijk met mijn eerste jaar als gepensioneerde terug in Nederland was Euro 21.000 meer belasting en sociale verzekerings-premies en vermogens-rendement belasting meer te betalen in Nederland t.o.v. Zwitserland, kanton Wallis.

    Het was een enorme klap in mijn gezicht, was er niet op voorbereid!

    Dus financieel was het erg dom om terug te emigreren naar Nederland, ik ben altijd helaas keurig, benauwd dom geweest, om de perfect georganiseerde Nederlandse en Zwitserse belasting machine te belazeren, wat wellicht wel had gekund, weet dit echter niet?

    Voor mijn gevoel is de Nederlandse belastingdruk, sociale lastendruk en bureaucratische overheid en semi-overheidsdruk het allerhoogst van de hele wereld, zeker voor normale in Nederland residentie hebbende burgers. Ik denk dat er van iedere verdiende Euro slechts maximaal 27 à 28 cent overblijft voor individueel prive consumptie gebruik na alle belastingen en alle ander Overheids en Semi-Overheids bureaucratische groeiende kosten, dus uitzonderlijk weinig.

    In Zwitserland denk ik bleef er zeker 70 cent of meer over, dus je had altijd het gevoel zelfs als normale burger erg rijk te zijn en rijk te kunnen leven.

    Dit gevoel is in Nederland totaal omgekeerd, ik voel me hier continue bestolen en veel armer en denk continue na over mijn uitgaven, niet zorgeloos zoals in Zwitserland.
    Oorzaak onze zeer hebzuchtige kaalplukkende en zeer onbetrouwbare Overheid, die al zijn normale burgers zichtbaar totaal minacht en continue belazert!

    Nederland is altijd een enorm BELASTING-PARADIJS voor grote buitenlandse en zeer grote Nederlandse bedrijven, dit enorme belastingparadijs Nederland zie ik niet snel veranderen en de uitzonderlijk hoge Nederlandse belastingdruk, enzv. voor gewone normale burgers zie ik nooit dalen, slechts stijgen in de toekomst, zeker weten.

    Ik geloof totaal niet in Rutte zijn super-gladde praatjes, enzv. en raad alle Nederlandse Jongeren aan Nederland te verlaten voor landen met meer eerlijke en meer betrouwbaardere toekomst mogelijkheden

    M.v.g.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links