Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ontex BRU:ONTEX.BL, BE0974276082

  • 9,180 22 apr 2024 17:38
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 9,110 - 9,240
  • 163.666 Gem. (3M) 144,2K

resultaten Ontex, 3,6,12 mnd 2017

624 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Tordan 28 september 2019 15:28
    Ook vrijdag weer een zeer vreemd koersverloop. Bij lage omzetten de hele dag in de min en vanaf 16.45 uur met hoge omzetten bijna 2% in de plus. Er komt dus steeds een koper aan het eind van de dag, Hoelang nog tot we weten wie het is en waarom.?
    Ik zeg het al maanden: Er speelt iets bij Ontex, waar wat.
  2. forum rang 4 Rider 28 september 2019 17:03
    quote:

    lucky14 schreef op 28 september 2019 15:28:

    Ook vrijdag weer een zeer vreemd koersverloop. Bij lage omzetten de hele dag in de min en vanaf 16.45 uur met hoge omzetten bijna 2% in de plus. Er komt dus steeds een koper aan het eind van de dag, Hoelang nog tot we weten wie het is en waarom.?
    Ik zeg het al maanden: Er speelt iets bij Ontex, waar wat.
    Dit is me ook al opgevallen dat er op het einde inneens grote volumes zijn.
  3. stoppelbaard 1 oktober 2019 10:19
    vandaag gebeurt weer hetzelfde, duwen met lichte hand het aandeel naar beneden, nu al weer > 3 % in de min. Als er vanmiddag in de laatste uren weer sterk gekocht gaat worden is het ook voor mij duidelijk dat hier meer achter zit, de vraag is dan alleen wat voor een aanbod of aktie er zal worden ondernomen ? Vorige keer werd bod van PAI met 27,5 € afgewimpeld... kan toch niet dat ze in één keer meer dan het dubbele van huidige koers gaan bieden? Heeft iemand meer inzicht in het verloop of toekomst? ik hoor het graag en sowieso wel fijn dat dit aandeel weer wat lucht naar boven heeft
  4. forum rang 4 Rider 1 oktober 2019 10:21
    quote:

    stoppelbaard schreef op 1 oktober 2019 10:19:

    vandaag gebeurt weer hetzelfde, duwen met lichte hand het aandeel naar beneden, nu al weer > 3 % in de min. Als er vanmiddag in de laatste uren weer sterk gekocht gaat worden is het ook voor mij duidelijk dat hier meer achter zit, de vraag is dan alleen wat voor een aanbod of aktie er zal worden ondernomen ? Vorige keer werd bod van PAI met 27,5 € afgewimpeld... kan toch niet dat ze in één keer meer dan het dubbele van huidige koers gaan bieden? Heeft iemand meer inzicht in het verloop of toekomst? ik hoor het graag en sowieso wel fijn dat dit aandeel weer wat lucht naar boven heeft
    Wie weet willen ze nu toch 30 bieden. Ik denk dat iedereen daar akkoord zou meegaan. We zullen het wel zien.
  5. forum rang 6 Tordan 1 oktober 2019 17:46
    quote:

    Biobert schreef op 1 oktober 2019 12:52:

    PAI komt bij een afwijzing van een beoogd over te nemen onderneming zoals Ontex, meestal na een tijd terug met een nieuw hoger bod (vlg Refresco).
    Klopt, had ze destijds ook. Of PAI dat nu weer doet is de vraag. Vandaag geen spike naar boven, maar hou het in de gaten. Kan zo weer een koper in de markt komen.
  6. forum rang 4 Rider 6 oktober 2019 10:58
    Vijf favoriete aandelen van Patrick Casselman

    Patrick Casselman

    Patrick Casselman is aandelenspecalist bij BNP Paribas Fortis. Hij geeft deze favorieten in eigen naam.

    De terugblik

    Het vorige optreden dateert van 8 oktober 2018. Het vijftal staat door de uitschuiver bij Biocartis op een gemiddeld verlies van 8,8 procent, zonder rekening te houden met dividenden (zoals van Bpost en Proximus). Over dezelfde periode verloor de Bel20- index 1 procent.

    Ontex, luiers

    Na de koershalvering is de waardering van de luierproducent Ontex aantrekkelijk geworden. Bovendien merken we het begin van een operationele verbetering. In Europa was er wat marktaandeelverlies door nieuwe concurrenten, maar dat wordt goedgemaakt door de sterke groei in de VS, Mexico en Brazilië. We zien een herstel van de winstmarge vanaf de tweede jaarhelft door lagere grondstoffenkosten, een positieve prijsmix en kostenbesparingen. Nadat Ontex vorig jaar een bod aan 27,5 euro heeft afgewezen, is er aan 15 euro een hoge kans op hernieuwde overname-interesse.

    X-Fab, chipproducent

    Lagere autoverkopen en een voorraadcorrectie bij klanten hebben X-Fab in een nettoverlies geduwd. Dat is tijdelijk: het is gelinkt aan de autocyclus en de koers staat historisch laag. Ook X-Fab is een structureel groeiverhaal, met vergelijk- bare motoren als Melexis (toenemend gebruik van chips in auto's voor elektrisch en autonoom rijden), maar aanzienlijk goedkoper gewaardeerd en met meer herstelpotentieel. De balans is comfortabel om de laagconjunctuur te overbruggen. Een uitstap van de hoofdaandeelhouders valt vroeg of laat niet uit te sluiten.

    Euronav, oliereder

    De tankertarieven zitten fors in de lift met dank aan het traditionele winterseizoen en de langere vaar- afstanden voor olie-export van de VS naar Azië. De strengere IMO 2020-emissienormen leiden tot een verschroting van oudere tankers. Bovendien worden tankers die scrubbers (om de uitstoot te zuiveren) installeren tijdelijk buiten gebruik gesteld. Dat leidt tot een tijdelijke dip van het aanbod.

    Nog een laatste positief punt voor Euronav: de VS boycotten Chinese tankers die Iraanse olie vervoerden. Dat haalt een deel van de capaciteit uit de markt.

    Biocartis, diagnostica

    Biocartis zag zijn koers halveren wegens een tijdelijke groeivertraging in 2019. We blijven geloven in een aanzienlijk groeipotentieel. We baseren ons op zijn technologische voorsprong. Het grote gebruiks- gemak en de snelheid van diagnose (die cruciaal is voor kankerbehandeling) maken dat het minilabo Idylla goede kansen maakt op een sterke expansie en dat het een betekenisvol marktaandeel kan verwerven in de snelgroeiende markt voor moleculaire kanker- diagnose (nu 1,5 miljard euro groot). De groeivertraging dit jaar is een gevolg van het langer dan verwachte validatieproces door Amerikaanse ziekenhuizen.

    AMG, metalen

    AMG is een structureel groeiverhaal met vergelijkbare motoren als die van Umicore, maar dan wel aanzienlijk lager gewaardeerd. AMG is een nicheproducent van zeldzame metalen zoals vanadium, chroom, titanium, lithium... Er is een groeiende vraag naar lichtere metalen voor lagere emissie en voor corrosie- en hittebestendig (vliegtuigen) materiaal. AMG realiseert een capaciteitsverdubbeling van zijn Braziliaanse lithiummijn en vanzijn Amerikaanse ferrovanadium-fabriek. Door de cyclische terugval van de vanadium en lithiumprijzen is de beurskoers laag

    Gevonden op beursig.
    Lees meer op: beursig.com/forum/viewtopic.php?f=2&a... voor meer informatie
  7. forum rang 4 Rider 28 oktober 2019 16:43
    quote:

    stoppelbaard schreef op 28 oktober 2019 13:46:

    we gaan weer richting Resultaten, ook bij Ontex, ik lees niks meer over de zogenaamde overname van een geinteresseerde.... iemand wat Meer inzicht op wat gaat komen, het aandeel verzwakt ook wat de laatste dagen... so what is coming?? bedankt voor Input ?
    Verwachtingen zijn niet hoog, maar dan kan het alleen maar meevallen. Koers staat nu veel te laag naar mijn mening. Overname is mogelijk maar kan je niet voorspellen wanneer en wie. Gewoon op de plank en dividend ontvangen, koers zal wel op termijn herstellen.
  8. forum rang 4 Rider 6 november 2019 09:21
    Ontex Group heeft in de derde kwartaal van dit jaar meer omzet geboekt, maar zag wisselkoersen op de winstgevendheid drukken. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de fabrikant van onder meer luiers en babydoekjes.
    In het derde kwartaal lieten de marktgegevens voor de categorieën persoonlijke hygiëne dezelfde trends zien als in de eerste helft van het jaar, aldus Ontex. De categorie Incontinentieproducten voor volwassen groeide in alle landen waar Ontex aanwezig is, vooral gedreven door hogere volumes. De waarde van de categorie Dameshygiëneproducten bleef stabiel, terwijl de waarde van de categorie Babyverzorgingsproducten een lichte stijging liet optekenen dankzij een positieve prijszetting in Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en Rusland.
    CEO Charles Bouaziz meent dat Ontex "uit het dal aan het klimmen is en geleidelijk momentum aan het winnen is".
    In het afgelopen kwartaal boekte Ontex een omzet van 574 miljoen euro, hetgeen 1,4 procent hoger was dan in dezelfde periode vorig jaar en 0,2 procent hoger was op vergelijkbare basis.
    De aangepaste EBITDA nam af van 65,4 miljoen naar 61,4 miljoen euro. En de marge daalde van 11,5 naar 10,7 procent. Deze terugval was het gevolg van tegenzittende valutamarkten. Rekening houdend met wisselkoerseffecten steeg de aangepaste EBITA juist nar 65,8 miljoen euro met een marge van 11,6 procent.
    De nettoschuld stond aan het einde van het derde kwartaal "dankzij een sterke operationele kasstroom" op 876 miljoen euro. Dat was 919 miljoen euro ultimo september 2018.
  9. forum rang 4 Rider 7 november 2019 09:06
    6/11/2019 17:29:38
    ENA vergroot belang in Ontex flink
    (ABM FN) ENA Investments heeft het belang in Ontex stevig uitgebreid. Dit meldde de luierfabrikant woensdagmiddag.
    Volgens een transparantiemelding steeg het belang van ENA op 1 november naar 10,19 procent.
    Bij de vorige melding, op 26 september, ging het nog om een belang van 7,54 procent.
624 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Lage waardering Ontex maakt beursexit waarschijnlijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links