Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,528 16 apr 2024 17:35
  • -0,124 (-2,19%) Dagrange 5,518 - 5,596
  • 7.433.723 Gem. (3M) 6,7M

AEGON SEPTEMBER 2019

369 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 mvliex 1 18 september 2019 10:32
    quote:

    hartenaas schreef op 18 september 2019 10:02:

    [...]
    Vanavond hoogstwaarschijnlijk rente omlaag in V.S.
    Zal de koers van Aegon geen goed doen.
    En jij denkt dat grote beleggers daar niet op voorsorteren?
    Zal meer afhangen van de 'hoogte van de daling' en eventuele verdere aankondigingen in de zin van verdere daling en overige maatregelen (die Trump rustig moeten stemmen).
  2. forum rang 8 Wilbar 18 september 2019 15:27
    quote:

    boomer92h2t1yg schreef op 18 september 2019 01:58:

    hartenaas en wilbar kom dan zelf eens met iets nieuws , kan alleen maar beter worden toch !!
    Nou vooruit dan, iets nieuws..

    Aegon moet gestolen bagage vergoeden

    DEN HAAG (ANP) - Twee toeristen die tijdens hun vakantie zijn bestolen van hun bagage, moeten die schade alsnog vergoed krijgen van hun verzekeraar Aegon. Die wilde aanvankelijk niets uitkeren, omdat de spullen niet in een ’afgesloten bagageruimte’ zouden zijn opgeborgen. De Geschillencommissie van financieel klachteninstituut Kifid heeft, met het woordenboek in de hand, anders beslist.
    Eén vakantieganger diende een claim in voor diefstal van zijn eigendommen in de koffer achterop een quad, nadat dit voertuig in zijn geheel werd gestolen. Aegon wees de claim af omdat een quadkoffer niet hetzelfde zou zijn als een bagageruimte. In een andere zaak kreeg een bestolen toeriste nul op het rekest, omdat de ontvreemde bagage achterin een tot kampeerauto omgebouwde auto lag. Door die verbouwing was er geen afgesloten bagageruimte, stelde Aegon.

    Niet eenduidig uit te leggen
    Kifid oordeelt nu dat de polisvoorwaarden van Aegon niet eenduidig uit te leggen zijn, omdat de verzekeraar het begrip bagageruimte niet verder toelicht. Ook na het openslaan van de Van Dale is er volgens Kifid nog te veel onduidelijkheid over de term, en dan krijgt de voor consumenten gunstigste uitleg van polisvoorwaarden voorrang.

    www.telegraaf.nl/financieel/23892860/...
  3. hartenaas 19 september 2019 07:58
    Amerikaanse centrale bank verlaagt rente weer
    Gepubliceerd op 18 sep 2019 om 20:48 | Views: 2.856 | Onderwerpen: rente
    Artikel
    Reacties

    WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten opnieuw verlaagd. De Amerikaanse koepel van centrale banken haalde een kwart procentpunt van het belangrijkste rentetarief af. De beleidsmakers waren verdeeld over hoe het rentebeleid er de komende tijd uit moet zien. Zij lieten weten "te handelen zoals nodig is om de economische groei vast te houden".
    In juli werd de rente ook al verlaagd. Toen was dat de eerste keer in ruim tien jaar. Het belangrijkste rentetarief komt nu op tussen de 1,75 procent en 2,0 procent. Met de stap was op de financiële markten al rekening gehouden.

    Van de zeventien beleidsmakers zagen er vijf geen noodzaak voor een rentestap. Vijf anderen vonden een verlaging van een kwart procentpunt voor de rest van dit jaar voldoende. De overige zeven wilden een verlaging met een half procentpunt. In een toelichting noemde bankpresident Jerome Powell de renteverlaging nog altijd een aanpassing in het midden van een economische cyclus. Als de economie verslechtert, kan het zijn dat een reeks verdere renteverlagingen nodig is.
    Steuntje
    Met de renteverlaging moet de economie een steuntje in de rug krijgen, zei Powell. Onder meer de bedrijfsinvesteringen en export vielen tegen. Daarbij verwees Powell naar de toegenomen handelsonzekerheid en economische zwakte in Europa en China. De uitgaven van huishoudens stegen nog altijd sterk en waren de belangrijkste aanjager voor de Amerikaanse economie.
    De inflatie blijft lager dan verwacht. Volgens Powell gaat de Fed er nog altijd van uit dat die toeneemt. Verder hintte de bankpresident erop dat de Fed zijn balans bij een volgende vergadering kan vergroten. Daarmee steunt de Fed de economie ook.
    Voor de Amerikaanse president Donald Trump is de renteverlaging niet voldoende. Hij voert de druk op de Fed al geruime tijd op om de rente te verlagen en zou het liefst een negatief tarief zien. In Trumps optiek zet de centrale bank de Verenigde Staten op achterstand ten opzichte van andere economische grootmachten als de Europese Unie.
  4. hartenaas 19 september 2019 08:02
    Fed pompt weer miljarden in financieel stelsel
    Gepubliceerd op 18 sep 2019 om 20:48 | Views: 3.703 | Onderwerpen: Federal Reserve
    Artikel
    Reacties

    WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve heeft woensdag, voor de tweede dag op rij, 75 miljard dollar in het Amerikaanse financiële systeem gepompt om zo sterk stijgende rentes op de markt voor korte termijnleningen tegen te gaan en plotselinge krapte in liquiditeit op te vangen.
    Het gaat om de markt voor zogenaamde repurchase-contracten, waarbij geld kan worden geleend in ruil voor Amerikaanse staatsleningen. De rente op dergelijke transacties steeg wederom zeer sterk. Die repo's worden beschouwd als belangrijk smeermiddel voor het financiële systeem in de Verenigde Staten en een stijgende rente drijft leenkosten voor bedrijven en consumenten op.

    De Federal Reserve verlaagde bij zijn rentebesluit de reporente met 0,3 procentpunt tot 1,8 procent. Daarmee wil de centrale bank de financiële markten kalmeren en voorkomen dat de onrust de economie schaadt.
  5. ruud45 19 september 2019 08:32
    quote:

    hartenaas schreef op 19 september 2019 08:06:

    Slecht nieuws voor Aegon, vooral ook omdat Trump met bovenstaande maatregelen nog lang niet tevreden is!
    Trump krijgt zijn zin niet:

    Trump foetert over Fed De Federal Reserve heeft gisteren naar verwachting de rente verlaagd met 0,25 procentpunt. De bandbreedte bedraagt nu 1,75% tot 2%. Het is de tweede renteverlaging sinds 2008. Powell noemde de verlaging een verzekering tegen toekomstige tegenvallende ontwikkelingen. Veel duidelijkheid gaf Powell niet over de koers die de Fed de rest van het jaar en in 2020 wil volgen. Het beleidscomité verwacht alleen nog kleine aanpassingen van de beleidsrente, maar volgt geen uitgestippelde koers. Trump was niet blij met de bescheiden stap en liet dat duidelijk weten via Twitter.
  6. forum rang 7 mvliex 1 19 september 2019 11:28
    quote:

    hartenaas schreef op 19 september 2019 08:06:

    Slecht nieuws voor Aegon, vooral ook omdat Trump met bovenstaande maatregelen nog lang niet tevreden is!
    Juist niet. Je moet niet vergeten dat grote beleggers deels voorsorteren. Die wachten niet 100% op het moment zelf. De verlaging was uiteraard al grotendeels ingeprijsd en als het dan niet zo ver wordt verlaagd als meneer Trump wilt is dat een meevaller en veert de koers weer op.
  7. spelisopdewagen 19 september 2019 11:41
    zomaar een gedachte spinsel en graag jullie mening: Na de vrijwillig verplichte verkoop van NN door ING (voorwaarde staat steun, laatste 14% in April 2016) is AEGON niet een zeer welkome aanvulling en risico spreiding voor de ING Group ? Daarnaast veel nw AEGON medewerkers op spilfunties zijn allen Ex ING : Lard Friese, nieuw opperhoofd AEGON met een zeer lange carriere binnen ING. Nadine Klokke die ING na 17 jaar verlaat om KNAB / AEGON BANK te gaan runnen.....
  8. forum rang 8 Wilbar 19 september 2019 17:01
    Ach, je kan het ook positief uitleggen: je (Aegon) haalt ervaren medewerkers binnen. En dat lijkt me dan weer positief.

    Om op de vraag in te gaan: ik betwijfel of ING een uitbreiding zoekt met een verzekeringstak. Ik denk eerder dat ING uitbreiding zoekt (als, en met de klemtoon op als, ze dat al zouden willen) in het internationale bankverkeer en bijv betalingsverkeer; dat ligt veel dichter bij hun kernactiviteiten en daar is nog best aanvulling en versterking mogelijk.
  9. forum rang 8 Wilbar 19 september 2019 22:31
    Aangezien u en ik niet weten waarom mensen overstappen lijkt het mij beter om niet om hun overstapreden te speculeren. Net zoals het speculeren is of er wel/niet "veel nieuwe Aegon medewerkers op spilfuncties ex-ING zijn". Er zullen er best een paar(?) zijn maar ik heb nog geen bron/artikel/publicatie gezien die de (subjectieve) term "veel" rechtvaardigt. EN laten we niet vergeten dat er mogelijk "veel" medewerkers van ING zijn overgestapt naar Aegon omdat ze bij ING in 2017 al tientallen mensen in Amsterdam en Brussel zijn ontslagen.
    Bron van die tientallen ontslagen: www.nu.nl/economie/5984734/ing-bezuin...
369 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links