Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuws over stijging (en daling) van Telenet

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 9 juli 2007 17:27
    Wolverine,

    Omdat het uw allereerste posting is...........

    Welkom hier in de KK.
    Telenet moet je niet hier volgen , maar op Belgische websites zoals www.tijd.be of www.cash.be of www.beursduivel.be.

    Daar worden dit soort aandelen goed opgevolgd.

    Telenet gaat een mega-uitkering doen. warschijnlijk geen dividend maar uit eigen vermogen. Alleen weten we nog niet hoeveel en de markt SPECULEERT tussen de 5 en 8 Euro. Dat zijn goede berichten.

    Nou heb je beleggers die helemaal gek worden en dat was vanmorgen bij Telenet het geval: Kopen, kopen, kopen als kip zonder kop en ja dan vliegt de koers als een gek omhoog. Totdat het aanbod zo oploopt dat die koers vanzalf zakt, want.....eigenlijk werd die kapitaalsuitkering wel al verwacht en gaast straks UITERAARD de koers achteruit conform de kapitaalsuitkering. Want zo gemakkelijk verdien je natuurlijk ook niet je geld op de beurs.

    Overigens zal de koers toch wat volatiel blijven omdat men niet weet: hoeveel er nu precies uitbetaald gaat worden. ik ben ook benieuwd.

    Peter

    P.S. Voor de redactie van IEX : Het is Bel-20 en niet bel-20
  2. forum rang 7 ffff 9 juli 2007 18:37
    Willem,

    Telenet zit in Brussel en is nog maar enkele weken geleden door de Amerikanen "overgenomen", waarmee ik bedoel dat ze hun participatie flink hebben uitgebreid en eigenlijk hebben alleen de Amerikanen het nu voor het zeggen bij Telenet. dat is in dit geval niet zo beroerd, want die Amerikanen gaan het veel te gezonde Telenet met flinke schulden beladen, dat Telenet , volgens de accountants die daarvoor gestudeerd hebben, best kan dragen. Vandar die uitbetaling, waarbij die Amerikanen natuurlijk zelf, ik dacht wel een paar honderd miljoen op zak steken.

    Peter
  3. [verwijderd] 9 juli 2007 19:56
    quote:

    ffff schreef:

    Willem,

    Telenet zit in Brussel en is nog maar enkele weken geleden door de Amerikanen "overgenomen", waarmee ik bedoel dat ze hun participatie flink hebben uitgebreid en eigenlijk hebben alleen de Amerikanen het nu voor het zeggen bij Telenet. dat is in dit geval niet zo beroerd, want die Amerikanen gaan het veel te gezonde Telenet met flinke schulden beladen, dat Telenet , volgens de accountants die daarvoor gestudeerd hebben, best kan dragen. Vandar die uitbetaling, waarbij die Amerikanen natuurlijk zelf, ik dacht wel een paar honderd miljoen op zak steken.

    Peter
    Tja...
    Wellicht is dit een antwoord :
    The Jewish Knight
    A Jewish doctor makes a great medical discovery for which the Queen has decided to grant him knighthood. At the ceremony, as she touches his shoulders with the sword, he is supposed to recite an ancient Celtic blessing.

    However, for all his medical genius, the doctor cannot seem to memorize the required Celtic words. On the day of his investiture, the nervous doctor waits his turn as several others are being knighted before him. As he listens to one after another correctly recite the Celtic blessing, he grows more and more nervous.

    Finally, when he kneels before the Queen of England and she taps his shoulders with the sword, the good doctor completely forgets the Celtic words, and substitutes the first foreign words that pop into his head: "Ma Nishtahnah Ha Lailah Ha Zeh."

    The Queen, clearly confused, looked to the gathered crowd, and says, "Why is this Knight different from all the other Knights?"

  4. Kaiser 18 juli 2011 18:15
    morgen Telenet craske ;)

    België gaat door met openstelling kabel

    De verschillende media- en telecomregulatoren van ons land gaan onverminderd door met hun plan om de netwerken van de kabelmaatschappijen zoals Telenet open te stellen. In een document op de BIPT-website delen de regulatoren mee dat de noodzakelijke besluiten genomen zijn. Mogelijk al binnen de 15 maanden kunnen alternatieve operatoren hun diensten via het netwerk van Telenet en Belgacom aanbieden.

    Donkere wolken boven Mechelen. Telenet is de grote verliezer van de openstelling van de kabel.

    Eind 2010 maakten de regulatoren (BIPT, VRM, CSA en Medienrat) voor het eerst bekend dat ze de kabelnetten wilden openstellen voor concurrenten. Concreet zou dit betekenen dat een speler zoals BASE digitale televisie kan gaan verkopen via het Telenet-netwerk. Enkel voor Belgacom, marktleider in het telecomlandschap, zijn er een aantal beperkingen. Ook die partij moet trouwens zijn netwerk openstellen.

    Europa

    Even leek Europa spaken in de wielen te steken. Europees Commissaris voor de Digitale Agenda Neelie Kroes toonde zich bezorgd over de kabelplannen. Kroes vroeg de Belgische regulatoren om de argumenten beter te onderbouwen en motiveren.

    'De motivatie is aangepast', zegt Luc Hindryckx, voorzitter van het BIPT. 'Aan de basisprincipes is er echter niets veranderd. Dat was ook niet nodig omdat de Europese Commissie geen fundamentele bezwaren heeft. Het is veelzeggend dat Europa zijn vetorecht niet heeft gebruikt.'

    Mijlpaal

    Volgens Hindryckx is dit zonder meer een mijlpaal in de Belgische telecomgeschiedenis. 'Dit zijn belangrijke besluiten. De samenwerking tussen de verschillende telecom- en mediaregulatoren is historisch te noemen.' Dit zal de consument ten goede komen, schat hij. 'De openstelling van de kabel zal een impact hebben van de keuze en de prijs. Er zal een nieuwe dynamiek op de markt komen nu elke operator in staat is triple play (telefonie - internet - televisie) aan te bieden.'

    15 maand

    Volgens de voorzitter van het BIPT kunnen alternatieve operatoren vanaf de herfst van 2012 met een concurrerend aanbod op de markt komen. 'Ik schat dat de procedure nog zo'n 15 maand duurt', zegt Hindryckx. 'De operatoren (zoals Telenet, nvdr) hebben nu zes maanden om een referentieaanbod voor hun concurrenten uit te werken. Dat moet dat goedgekeurd worden door de regulator. Het BIPT neemt daar drie maanden de tijd voor. Nadien is er nog eens zes maanden om dat aanbod op de markt te zetten.'

    Telenet

    Telenet en zijn Waalse tegenhanger Voo zijn de grote verliezers van deze besluiten. Jarenlang konden zij zich beroepen op een monopolie op de kabel. Dat lijkt nu stilaan voorbij. Telenet heeft zich de voorbije maanden dan ook met hand en tand verzet tegen de plannen van de regulatoren. Het is afwachten welke verweermechanismen het Mechelse kabelbedrijf nog achter de hand houdt.

    Het nieuws over de kabelopenstelling kwam nabeurs.
  5. forum rang 7 ffff 26 juli 2011 13:03
    www.tijd.be/beurzen/60189683

    Een craske is ( gelukkig ) uitgebleven en ook nu niet schrikken, want met minus 11 procent staat Telenet eigenlij plus 2,8 procent....!

    Hoezo? Omdat telenet 4,50 Euro overmorgen gaat uitbetalen en de koers gisteren 32,40 was en nu 29.00 Euro. Vandaag koers ex-dividend

    Telenet was, en is een prima belegging..

    Peter
  6. Kaiser 2 november 2018 00:30
    de gouden jaren zijn voorbij voor die bende oplichters....

    Telenet krijgt volle laag in tv- en mobiele tak

    www.tijd.be/tech-media/telecom/telene...

    Telenet afgestraft voor zwakke klantencijfers
    31 oktober 2018

    De cijfers spreken boekdelen: voor kabeltelevisie verloor Telenet 26.000 klanten terwijl een verlies van 4.000 was verwacht, voor breedband gingen 10.000 klanten verloren tegen een verwachte toename van 6.000, voor vaste telefonie verdwenen 17.000 klanten in plaats van een aangroei met 1.000, en voor mobiel postpaid kwamen er slechts 9.500 klanten bij in plaats van de verwachte 27.000.

    www.tijd.be/ondernemen/telecom/Telene...

  7. Kaiser 6 november 2018 15:15
    Advies van Bank of America Merrill Lynch over Telenet (Trivano.com) - Op 5 november 2018 hebben de analisten van Bank of America Merrill Lynch hun beleggingsadvies voor Telenet Group (TNET; ISIN: BE0003826436) verlaagd van "kopen" naar "market underperform". Het koersdoel wordt door Bank of America Merrill Lynch verlaagd van 55,00 EUR naar 39,40 EUR. Op 31 oktober 2018 publiceerde Telenet Group kwartaalcijfers.

  8. Kaiser 8 september 2019 14:22
    www.bipt.be/nl/operatoren/press-relea...

    Het Marktenhof verwerpt de beroepen die werden ingesteld tegen de regulering van de breedbandinternet- en omroepmarkten

    Brussel, 6 september 2019 - Het Marktenhof heeft met een arrest van 4 september 2019 de beroepen ongegrond verklaard die Telenet, Brutélé en Nethys hadden ingesteld tegen de besluiten van de CRC van 29 juni 2018 waarmee de voornoemde operatoren werden verplicht hun netwerken open te stellen voor concurrerende operatoren.

    slechte tijden op komst voor Telenet....
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0718 +0,19%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.885,90 -1,12%
Gold spot 2.328,86 +0,55%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links