Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,202 25 apr 2024 15:52
  • -0,031 (-2,51%) Dagrange 1,195 - 1,239
  • 1.109.775 Gem. (3M) 2,2M

PostNL sept 2019 : Is de ACM nu eindelijk eens uitgeziekt?

2.704 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 136 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 september 2019 14:30
    quote:

    Eppo schreef op 7 september 2019 14:19:

    Ik zei het al een dag voor de afwijzing van de ACM. Dat er veel belangen liggen om van de bank zijde de koers tot december onder de 3 euro te houden. Men moet eens onderzoek doen welke verstrengeling de mannetjes hebben van de ACM met het bankwezen..! Dat gaat soms heel ver: is het de buurman, hun echtgenote of via omwegen zelf verstrengeld in het bankwezen. Wel toevallig dat de minister waarschijnlijk wel goedkeuring geeft in december...dan is mooi de koers tot december onder de 3 euro gebleven en heel veel geld in de zakken beland van de banken en krijgt het bestuur van het ACM een leuke kerstpremie toegedeeld . Wie van dit forum gaat er op onderzoek uit? ik daag ieder van jullie uit. Eens zien waar jullie mee komen. Misschien openen we wel een beerput van jewelste..!
    welvaartvooriedereen.nl/2015/07/de-dr...
    Je bedoelt waarschijnlijk de 2 euro?
  2. pakket 7 september 2019 14:33
    O ,ja , in één van de late reacties vroeg iemand wanneer er weer dividend komt. Misschien kun je ook eens zien naar het fonds Realty Income tikker: O
    www.realtyincome.com/Home/default.aspx
    Dit aandeel, bedrijf, geeft elke maand een dividend van 0,226 dollar en stijgend.Ja je leest het goed , elke maand!
  3. forum rang 6 prinszicht 7 september 2019 15:15
    quote:

    Saibee schreef op 7 september 2019 10:41:

    [...]
    Van der Laar heeft gewoon een andere manier van communiceren.

    In een good cop / bad cop situatie zal Van der Laar je de huid vol schelden waarna HV je een kopje thee aanbiedt en vervolgens een uur lang aanstaart.
    HV die mij een uur aankijkt in de ogen. Dat verlies ik....

    Een uur overleg zonder enig voorbehoud misschien ook. Maar het lucht wel op.

    En dan geen slappe verhalen over een claim of gebrek jaarrekeningen Sandd. Want dat is gewoon crimineel gedrag en dan hebben zowel Good als Bad cops hetzelfde oordeel. Als de postmarkt harder krimpt dan 6 procent kun je dit aantonen. Als een rechter zegt dat je geen AMM hebt, ben je verplicht richting je kapitaalverstrekker de schade te verhalen.

    Is Italië al verkocht? 21 september is de zomer voorbij....
  4. forum rang 5 nr36 7 september 2019 16:08
    Postfusie verboden? De staatssecretaris heeft een ruim mandaat
    Vijf vragen over de postfusie De toezichthouder op de concurrentie verbiedt overname van Sandd door PostNL. Maar dat betekent nog niet dat de fusie van ’s lands grootste postbedrijven van de baan is.
    Camil Driessen
    5 september 2019
    Leestijd 3 minuten

    De voorzitters van PostNL en Sandd, Herna Verhagen en Ronald van de Laar, lichten hun voorgenomen fusie toe.
    De voorzitters van PostNL en Sandd, Herna Verhagen en Ronald van de Laar, lichten hun voorgenomen fusie toe.
    Foto Evert Elzinga/ANP
    „Met de overname van Sandd door PostNL ontstaat een monopolist op het gebied van postbezorging. Mensen, bedrijven en overheden zullen daardoor meer gaan betalen voor het versturen van post.”

    Met deze woorden zette Martijn Snoep, bestuursvoorzitter van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), donderdag een dik kruis door de fusie van de twee grootste postbedrijven van Nederland.

    PostNL en Sandd reageerden onmiddellijk. Als aangekondigd stappen ze nu naar staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken, CDA) en vragen haar de onafhankelijke mededingingswaakhond te negeren om „gewichtige redenen van algemeen belang”.

    1 Waarom willen PostNL en Sandd fuseren?
    Ze kunnen niet anders, stellen de postbedrijven. De Nederlandse postmarkt krimpt hard, jaarlijks met zo’n 10 procent per jaar. Volgens PostNL (1,8 miljard euro omzet uit postbezorging) en Sandd (201 miljoen euro omzet) valt tegen die krimp niet op te boksen en komt de continuïteit van de postbezorging in Nederland in gevaar.

    In februari maakten de twee hun fusieplannen bekend. Volgens PostNL-topvrouw Herna Verhagen was de overname van Sandd (ter waarde van 130 miljoen euro) goed voor de ‘postdienstverlening’ aan „ouderen en sociaal kwetsbare groepen”, voor de bezorging op „het platteland en in de krimpregio’s” én voor de tienduizenden postbezorgers. Er is „geen andere manier” om de continuïteit van de postdienst in stand te houden, zei Sandd-directeur Ronald van de Laar.

    Vakbonden reageerden enthousiast. De FNV sprak van „een einde aan de race naar de bodem”. De concurrentie zet volgens de bond de arbeidsvoorwaarden van postbodes al jaren zwaar onder druk. PostNL telt 18.000 postbezorgers, Sandd 16.000. Zij krijgen door de overname volgens Verhagen „meer
    2 Waarom is de ACM tegen?
    Een kerntaak van de ACM is monopolies voorkomen. Concurrentie is cruciaal omdat die zorgt voor lagere prijzen, innovatie en betere kwaliteit, is de achterliggende gedachte.

    De ACM deed maandenlang onderzoek naar de fusie, liet wiskundige modellen los op de postmarkt en keek diep in de boeken bij PostNL en Sandd. Daarop gingen de alarmbellen af: hier ontstaat een monopolist.

    De Nederlandse markt bestaat voor 6 procent uit consumentenpost en voor 94 procent uit zakelijke. Samen krijgen de postbedrijven een marktaandeel tot wel 90 en 100 procent op die markten. De prijzen voor zakelijke post – zoals brieven van bedrijven en Belastingdienst– zullen stijgen met 30 tot 40 procent. En ook voor consumenten wordt het versturen van een kaartje duurder. Een zelfstandig Sandd zou immers „concurrentiedruk” blijven uitoefenen op PostNL.

    Opvallend is de ACM-conclusie dat de postbezorging op het platteland en voor kwetsbare groepen helemaal niet in gevaar komt, zoals PostNL schetst. Die bezorging is bij wet vastgelegd en valt onder de ‘universele postdienst’. „PostNL kan deze taak de komende jaren onder economisch aanvaardbare omstandigheden blijven uitvoeren”, constateert de ACM.

    3 Hoe reageren de postbedrijven op het fusieverbod?
    PostNL en Sandd zijn het „niet eens met de analyse en de onderbouwing van het ACM- besluit”. maar kennelijk hadden ze erop gerekend. Want PostNL publiceerde direct een persbericht met de aankondiging naar het ministerie van Economische Zaken te stappen om alsnog toestemming te krijgen. Andermaal wees het postbedrijf op een haakje in de Mededingingswet waarmee staatssecretaris Keijzer een negatief ACM-oordeel aan de kant kan schuiven. Ze kan „een bredere afweging maken op basis van maatschappelijke belangen, zoals werkgelegenheid, de continuïteit en de betaalbaarheid van de universele postvoorziening”.

    Ook de Bond van Post Personeel riep Keijzer meteen op van die wettelijke mogelijkheid gebruik te maken. Volgens deze bond „bagatelliseert” de ACM de gevolgen van de 10 procent jaarlijkse krimp van de postmarkt en de „moordende (prijs)concurrentie die leidt tot uitholling van arbeidsvoorwaarden”.

    4 Hoe bijzonder is dit beroep op de staatssecretaris?
    Sinds 1998 kan de minister (of staatssecretaris) de mededingingsautoriteit passeren als „gewichtige redenen van algemeen belang zwaarder wegen dan te verwachten belemmering van de mededinging”. Dit is geregeld in artikel 47 van de Mededingingswet. Pas eenmaal eerder werd er – overigens tevergeefs – een beroep op gedaan: twintig jaar geleden, toen de beursorganisaties RAI en de Utrechtse Jaarbeurs wilden fuseren.

    Het is voorstelbaar dat Keijzer de eerste bewindspersoon wordt die gebruik maakt van de mogelijkheid om een ACM-besluit te vernietigen. Tijdens een debat over de toekomst van de postbezorging, vorig jaar september, wees de staatssecretaris het gebruik van haar bijzondere bevoegdheid niet af. Dit zou volgens haar de onafhankelijkheid van de ACM niet aantasten omdat zij als staatssecretaris „toetst op andere gronden”.

    PostNL, Sandd én vakbonden lobbyen al jaren intensief in Den Haag voor een fusie. Ook de door Keijzer geïnitieerde ‘postdialoog’ met bedrijven en experts over de toekomst van 's lands postbezorging had als uitkomst dat PostNL en Sandd de krachten moeten bundelen.

    5 Wat gebeurt er nu?
    Het beroep op artikel 47 is nu alleen aangekondigd. Als PostNL en Sandd het echt hebben ingediend, heeft het ministerie van Economische Zaken twaalf weken om te beslissen.

    Welk besluit Keijzer daarna ook neemt, het zet nog geen definitieve streep onder de fusie. Belanghebbenden kunnen nog tegen het besluit in beroep bij de bestuursrechter. Wijst Keijzer de fusie af, dan ligt het voor de hand dat PostNL en Sandd die stap zetten. Keurt ze de fusie goed, dan zou de Vereniging Grootverbruikers Postdiensten – bedrijven die veel post verzenden – naar de rechter kunnen stappen.

    De vraag is of zo’n beroep kansrijk is. „Artikel 47 is namelijk zo geformuleerd dat de minister een nogal ruime discretionaire bevoegdheid heeft”, zegt mededingingsadvocaat Winfred Knibbeler van Freshfields. RAI en Jaarbeurs legden zich twintig jaar geleden neer bij de afwijzing door Economische Zaken.
  5. forum rang 6 Tordan 7 september 2019 16:18
    Zal Postnl hier nog iets aan hebben, of gaan ze met Bpost samen?

    Bol.com breidt uit naar Franstalig België

    "Het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk.Foto: bol.com
    Webwinkel bol.com wordt nu ook actief in Franstalig België. In de zomer van 2020 brengt het bedrijf, dat onderdeel is van supermarktconcern Ahold Delhaize, een Franstalige app uit. De uitbreiding past in de ambitie van het moederbedrijf om de groei in België te versnellen.
    Bol.com heeft zo'n twee miljoen klanten in België. In Nederland zijn dat er acht miljoen. De webwinkel is sinds 2010 actief in Vlaanderen. In 2014 startte bol.com daar ook met een samenwerking met lokale handelaars. Ook in Wallonië zoekt het bedrijf de samenwerking met lokale verkopers.
    In Nederland is webwinkel bol.com een belangrijke groeimotor voor Ahold Delhaize, maar in België bleef de omzet in het afgelopen kwartaal gelijk."
  6. Soeperman 7 september 2019 20:55
    Ik kan er nog steeds niet bij dat aan beweert dat de Prijzen met 30 tot 40% gaan stijgen en dat ze dat zien als een belemmering voor de fusie.
    Hun onderzoekhorizon is gebaseerd tot 2024.
    Komend jaar mag postnl de prijzen met 16% verhogen
    Afgelopen jaar met 12% ?
    Het jaar ervoor met 9% ?

    Oftewel de toename per jaar is exponentieel.
    Dus tussen 2020 en 2021 mag postnl met 20% verhogen
    Tussen 2021 en 2022 met 28%
    Tussen 2022 en 2023 met 38%
    Tussen 2023 en 2024 met 50%

    Wat is dan een grotere prijsstijging? 40% na overname sandd. Of doorgaan op deze manier???
  7. forum rang 6 prinszicht 7 september 2019 22:05
    quote:

    nr36 schreef op 7 september 2019 16:08:

    Postfusie verboden? De staatssecretaris heeft een ruim mandaat
    Vijf vragen over de postfusie De toezichthouder op de concurrentie verbiedt overname van Sandd door PostNL. Maar dat betekent nog niet dat de fusie van ’s lands grootste postbedrijven van de baan is.
    Camil Driessen
    5 september 2019
    Leestijd 3 minuten

    De voorzitters van PostNL en Sandd, Herna Verhagen en Ronald van de Laar, lichten hun voorgenomen fusie toe.
    De voorzitters van PostNL en Sandd, Herna Verhagen en Ronald van de Laar, lichten hun voorgenomen fusie toe.
    Foto Evert Elzinga/ANP
    „Met de overname van Sandd door PostNL ontstaat een monopolist op het gebied van postbezorging. Mensen, bedrijven en overheden zullen daardoor meer gaan betalen voor het versturen van post.”

    Met deze woorden zette Martijn Snoep, bestuursvoorzitter van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), donderdag een dik kruis door de fusie van de twee grootste postbedrijven van Nederland.

    PostNL en Sandd reageerden onmiddellijk. Als aangekondigd stappen ze nu naar staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken, CDA) en vragen haar de onafhankelijke mededingingswaakhond te negeren om „gewichtige redenen van algemeen belang”.

    1 Waarom willen PostNL en Sandd fuseren?
    Ze kunnen niet anders, stellen de postbedrijven. De Nederlandse postmarkt krimpt hard, jaarlijks met zo’n 10 procent per jaar. Volgens PostNL (1,8 miljard euro omzet uit postbezorging) en Sandd (201 miljoen euro omzet) valt tegen die krimp niet op te boksen en komt de continuïteit van de postbezorging in Nederland in gevaar.

    In februari maakten de twee hun fusieplannen bekend. Volgens PostNL-topvrouw Herna Verhagen was de overname van Sandd (ter waarde van 130 miljoen euro) goed voor de ‘postdienstverlening’ aan „ouderen en sociaal kwetsbare groepen”, voor de bezorging op „het platteland en in de krimpregio’s” én voor de tienduizenden postbezorgers. Er is „geen andere manier” om de continuïteit van de postdienst in stand te houden, zei Sandd-directeur Ronald van de Laar.

    Vakbonden reageerden enthousiast. De FNV sprak van „een einde aan de race naar de bodem”. De concurrentie zet volgens de bond de arbeidsvoorwaarden van postbodes al jaren zwaar onder druk. PostNL telt 18.000 postbezorgers, Sandd 16.000. Zij krijgen door de overname volgens Verhagen „meer
    2 Waarom is de ACM tegen?
    Een kerntaak van de ACM is monopolies voorkomen. Concurrentie is cruciaal omdat die zorgt voor lagere prijzen, innovatie en betere kwaliteit, is de achterliggende gedachte.

    De ACM deed maandenlang onderzoek naar de fusie, liet wiskundige modellen los op de postmarkt en keek diep in de boeken bij PostNL en Sandd. Daarop gingen de alarmbellen af: hier ontstaat een monopolist.

    De Nederlandse markt bestaat voor 6 procent uit consumentenpost en voor 94 procent uit zakelijke. Samen krijgen de postbedrijven een marktaandeel tot wel 90 en 100 procent op die markten. De prijzen voor zakelijke post – zoals brieven van bedrijven en Belastingdienst– zullen stijgen met 30 tot 40 procent. En ook voor consumenten wordt het versturen van een kaartje duurder. Een zelfstandig Sandd zou immers „concurrentiedruk” blijven uitoefenen op PostNL.

    Opvallend is de ACM-conclusie dat de postbezorging op het platteland en voor kwetsbare groepen helemaal niet in gevaar komt, zoals PostNL schetst. Die bezorging is bij wet vastgelegd en valt onder de ‘universele postdienst’. „PostNL kan deze taak de komende jaren onder economisch aanvaardbare omstandigheden blijven uitvoeren”, constateert de ACM.

    3 Hoe reageren de postbedrijven op het fusieverbod?
    PostNL en Sandd zijn het „niet eens met de analyse en de onderbouwing van het ACM- besluit”. maar kennelijk hadden ze erop gerekend. Want PostNL publiceerde direct een persbericht met de aankondiging naar het ministerie van Economische Zaken te stappen om alsnog toestemming te krijgen. Andermaal wees het postbedrijf op een haakje in de Mededingingswet waarmee staatssecretaris Keijzer een negatief ACM-oordeel aan de kant kan schuiven. Ze kan „een bredere afweging maken op basis van maatschappelijke belangen, zoals werkgelegenheid, de continuïteit en de betaalbaarheid van de universele postvoorziening”.

    Ook de Bond van Post Personeel riep Keijzer meteen op van die wettelijke mogelijkheid gebruik te maken. Volgens deze bond „bagatelliseert” de ACM de gevolgen van de 10 procent jaarlijkse krimp van de postmarkt en de „moordende (prijs)concurrentie die leidt tot uitholling van arbeidsvoorwaarden”.

    4 Hoe bijzonder is dit beroep op de staatssecretaris?
    Sinds 1998 kan de minister (of staatssecretaris) de mededingingsautoriteit passeren als „gewichtige redenen van algemeen belang zwaarder wegen dan te verwachten belemmering van de mededinging”. Dit is geregeld in artikel 47 van de Mededingingswet. Pas eenmaal eerder werd er – overigens tevergeefs – een beroep op gedaan: twintig jaar geleden, toen de beursorganisaties RAI en de Utrechtse Jaarbeurs wilden fuseren.

    Het is voorstelbaar dat Keijzer de eerste bewindspersoon wordt die gebruik maakt van de mogelijkheid om een ACM-besluit te vernietigen. Tijdens een debat over de toekomst van de postbezorging, vorig jaar september, wees de staatssecretaris het gebruik van haar bijzondere bevoegdheid niet af. Dit zou volgens haar de onafhankelijkheid van de ACM niet aantasten omdat zij als staatssecretaris „toetst op andere gronden”.

    PostNL, Sandd én vakbonden lobbyen al jaren intensief in Den Haag voor een fusie. Ook de door Keijzer geïnitieerde ‘postdialoog’ met bedrijven en experts over de toekomst van 's lands postbezorging had als uitkomst dat PostNL en Sandd de krachten moeten bundelen.

    5 Wat gebeurt er nu?
    Het beroep op artikel 47 is nu alleen aangekondigd. Als PostNL en Sandd het echt hebben ingediend, heeft het ministerie van Economische Zaken twaalf weken om te beslissen.

    Welk besluit Keijzer daarna ook neemt, het zet nog geen definitieve streep onder de fusie. Belanghebbenden kunnen nog tegen het besluit in beroep bij de bestuursrechter. Wijst Keijzer de fusie af, dan ligt het voor de hand dat PostNL en Sandd die stap zetten. Keurt ze de fusie goed, dan zou de Vereniging Grootverbruikers Postdiensten – bedrijven die veel post verzenden – naar de rechter kunnen stappen.

    De vraag is of zo’n beroep kansrijk is. „Artikel 47 is namelijk zo geformuleerd dat de minister een nogal ruime discretionaire bevoegdheid heeft”, zegt mededingingsadvocaat Winfred Knibbeler van Freshfields. RAI en Jaarbeurs legden zich twintig jaar geleden neer bij de afwijzing door Economische Zaken.
    Dank je nr36. HV heeft direct een verzoek ingediend bij mona. Die heeft dus haast. Ik maar denken dat al die maatschappelijke onrust mogelijk voor bezinning zorgt. Zelfs het 8 uur journaal is tegen. Maar nee, doordrukken!

    Er worden nog wat cijfers aangehaald in het artikel. Omzet Sandd is 201 miljoen euro en de waarde 130 miljoen. Onze hypermoderne postmoderne is 9 keer zo hoog. Waarde? Als parels 1,5 miljard waard is. En we doen 900 miljoen op de beurs. Staan onze brieven voor min 600 miljoen in de boeken.

    Dus ik begrijp de haast wel. Snel een belabberde deal doordrukken en dividend schrappen. De zorgen zijn voor een ander!
  8. forum rang 4 Chessplayer1992 7 september 2019 22:09
    quote:

    Soeperman schreef op 7 september 2019 20:55:

    Ik kan er nog steeds niet bij dat aan beweert dat de Prijzen met 30 tot 40% gaan stijgen en dat ze dat zien als een belemmering voor de fusie.
    Hun onderzoekhorizon is gebaseerd tot 2024.
    Komend jaar mag postnl de prijzen met 16% verhogen
    Afgelopen jaar met 12% ?
    Het jaar ervoor met 9% ?

    Oftewel de toename per jaar is exponentieel.
    Dus tussen 2020 en 2021 mag postnl met 20% verhogen
    Tussen 2021 en 2022 met 28%
    Tussen 2022 en 2023 met 38%
    Tussen 2023 en 2024 met 50%

    Wat is dan een grotere prijsstijging? 40% na overname sandd. Of doorgaan op deze manier???
    Dit wordt steeds hoger doordat PostNL de ruimte niet benut. Maar dit gaat om de particuliere postprijzen, terwijl de grote omzet bij de zakelijke post zit. En die prijs is beduidend lager. Daar zal met name de pijn komen te liggen als de overname doorgaat en PostNL een monopolie krijgt. Als die prijs met 40% omhoog gaat ... Alleen ook dat zal niet zo snel gebeuren, want de volumes zullen dan ook exponentieel dalen. Dus het blijft schipperen, maar dan tenminste tussen de prijs en volumes. Nu is het eerst op prijs concurreren, en vervolgens dalen de volumes alsnog ... Dat is geen duurzame zaak, dus deal is uiteindelijk goed. 130 Miljoen blijf ik teveel vinden, maar das een ander verhaal. Ligt dus m.i. iets genuanceerder dan enkel de ruimte om prijzen te verhogen voor particulieren.
  9. forum rang 5 Go Go Go ! 7 september 2019 23:15
    quote:

    Saibee schreef op 7 september 2019 10:41:

    [...]
    Van der Laar heeft gewoon een andere manier van communiceren.

    In een good cop / bad cop situatie zal Van der Laar je de huid vol schelden waarna HV je een kopje thee aanbiedt en vervolgens een uur lang aanstaart.
    Ik vind 'm leuk :-)
  10. forum rang 5 Go Go Go ! 7 september 2019 23:55
    Ik verwacht op termijn in de Tweede Kamer een Babylonische spraakverwarring over;

    - UPD vs. niet-UPD gerelateerde post
    - Toegestane rendement UPD vs. behaalde UPD rendement 2018
    - Briefpost vs. briefpakketjes
    - Prijsverhoging, zoals verondersteld door ACM vs. verhoging postzegelprijs
    - Noodzaak overname vs. voortbestaan "geprivatiseerde omgeving"

    Daar gaan er een aantal een paar zaken door elkaar halen in het debat.

    En Harlekijn ... je hoort haar niet (op de 4 verplichte nummers per jaar na). Fijn voor haar dat ze momenteel niet de enig besmette CEO is van een beursgenoteerde onderneming. Moet toch een gevoel van saamhorigheid geven. Wellicht naast de nieuwe taak als commissaris bij ING ook nog wat bij gaan beunen bij KPN ? Wellicht scoort Leroy hoge ogen bij de feministische zusters van Opzij. Kroning tot machtigste vrouw van Nederland, als opvolger van Harlekijn. Je moet je aandelen (met zicht op je vertrek) maar durven te verkopen in die boze mannenwereld :-)

  11. Moneyball 8 september 2019 08:45
    PostNL en Sandd nu beide een grote reorganisatie aankondigen. “We kunnen niet anders”. Komt Mona onder grote druk van vakbonden en politiek. Blijft het ‘nee’ dan heb je een prima excuus richting vakbonden om arbeidsvoorwaarden te beperken. En als het probleem echt zo groot is gaat Sandd vanzelf kapot. Nee van ACM is dus prima voor PostNL.

  12. [verwijderd] 8 september 2019 10:59
    quote:

    BAMPOSTNL schreef op 8 september 2019 09:23:

    Juiste conclusie Moneybal: SANDD is niet levensvatbaar en een geweldige truc om bij PostNL de laatste postzak met geld op te halen. Komt niet vaak voor dat voor een technisch failliete tent zoveel geld wordt betaald; straks failliet en gratis.
    Sandd is niet failliet, hou je bij de feiten.
  13. Moneyball 8 september 2019 11:18
    quote:

    painter75 schreef op 8 september 2019 10:59:

    [...]
    Sandd is niet failliet, hou je bij de feiten.
    Volgens mij werd er ook geschreven “technisch failliet”. Feitelijk weten we door het ontbreken van jaarrekeningen de stand van zaken bij Sandd niet. Hoe moeten aandeelhouders zich dan een oordeel vormen? HV op haar blauwe/groene/grijze ogen geloven? Lijkt me op zijn minst wat naïef gezien het aantal verkeerde strategische beslissingen in de afgelopen jaren.

    Overigens is met 10% volumeafname per jaar een houdbaar bedrijfsmodel voor post in de nl context wel lastig. Dus in die zin kan ik de vorige poster die spreekt van ‘technisch failliet’ prima volgen.
  14. forum rang 4 Toekomstbeeld 8 september 2019 11:58
    quote:

    Makita schreef op 5 september 2019 20:32:

    Dat de ACM haar oren zo naar de loterijen/banken laat hangen (93% volume, Maximaal 0,20 per brief) en de consument hiervoor laat betalen met prijsstijgingen van meer dan 15% per jaar (7% volume en ACM prijs van EUR1 per brief) is echt belachelijk.

    We wonen in een bananenrepubliek...
    Vergeet ook niet dat heel veel overheid (met name gemeenten) gebruik maakt van met name business post als rijksgesubsidieerde verzender.
  15. forum rang 5 manuss 8 september 2019 12:24
    Column: voert de ACM een hetze tegen PostNL?
    Bron: Telegraaf | DFT Telegraaf | DFT8 september 2019, 09:01
    Je hebt van die organisaties die je regelmatig tegenkomt, maar waarvan je eigenlijk niet precies weet wat ze doen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is er voor mij zo een. Regelmatig lees je dat ze een partij een boete opleggen of iets verbieden. Een toezichthouder dus.
2.704 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 136 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links