Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.977 Posts
Pagina: «« 1 ... 392 393 394 395 396 ... 1949 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jos2233 7 september 2019 12:48
    quote:

    rationeel schreef op 7 september 2019 12:41:

    Al is het maar om te weten hoe het onderwijs en de opvoeding in het algemeen te kort schiet in de vorming van verantwoordelijke democratische burgers,.
    Daar ben jij het ultieme voorbeeld van.
    Ik heb net de afgelopen dagen een beetje doorgelezen op dit draadje.
    Er zitten op dit draadje een aantal mensen met wie het niet goed gaat. Ga eens wat vaker naar buiten zou ik adviseren en lees eens wat vaker een boek. Het is best wel erg triest wat er allemaal gepost wordt.
  2. forum rang 10 rationeel 7 september 2019 12:50
    quote:

    aextracker schreef op 7 september 2019 09:10:

    [...]

    O.b.v. deze misplaatste pogingen tot wetenschappelijke aandacht van psychologen krijgt het begrip 'burger" mogelijk een heel andere lading en samenstelling.

    Burgers made of wurms and seaweed…... ….be my guest! Ben er een groot voorstander van..... als hoofdgerecht voor klimaatactivistische festival bezoekende progressivisten.
    Knagen aan die wormen en van de daken schreeuwen hoe lekker ze smaken..... vooral DOEN !

    De zweedse psychologen zien door klimaatobsessies en angst "burgers gemaakt van burgers" als gevolg van het klimaatprobleem? Lost idd wel een deel van de overbevolking en de belasting van het wereldwijde ecosysteem op !

    Ik houd het voorlopig "op zeker", bij een "black angus minced full meat burger".
    Het risico van een graadje warmer en een insectje meer op aarde in 2050 neem ik op de koop toe.

    Het explosief stijgende aantal zorgvuldig gemanicuurde en strak gecoiffeurde jonge baardapen die in campagnes van Beyond Meat de vegaburgers propageren zullen daarentegen vast en zeker de compensatie borgen van mijn asociale pro-meat mindset ..... niet dus.....
    …….het aantal "flexitariers en veganisten , die ik week in week uit in bomvolle vliegtuigen zie stappen, gaan de onderzoekende psychologen nog veel huiswerk bieden. Voor mijn "burgermeat voorliefde" vormt het al helemaal geen CO2 compensatie.
    Gen-Z gaat het regelen, met zweedse tiener Gretha in de boot naar New York op bezoek bij de VN voorop....geen wettelijk geregelde schoolplicht blijkbaar in Zweden.

    Vrijgave van cannabis gaat wereldwijd vast veel klimaatcreativiteit opleveren …. & CO-2 uitstoot.....plantjes moeten immers groeien.... en steeds sneller....om aan de stijgende gebaarde vraag te voldoen. Binnekort gaan de baarden "en masse" naar McDonalds & Burgerking om een "triple smoked cannaburger" te scoren.

    Geest verruiming kunnen de zweedse pschychologen daarmee straks ook verklaren als "unsustainably environmentally harmfull"...…. voer voor psychologen.....

    Perpetuum mobilee...but rather viciously revolving….

    Tracker
    De ZWEDEN leven meer en meer naar hun eigen fantasie ideeen. Wel eerlijk en een voorbeeld hoe het kan gaan, als er geen tegenwicht meer is tegen de LINKSE fantasie maatschappij.

    Een maatschappij waar de fantasten de MSM en de NPO bemannen en bevrouwen tot grote ergernis gelukkig nog wel van een groep met inzicht, maar toch.
    En een politiek die maar mee praat, en ondertussen goed voor zz zorgt.
  3. forum rang 10 rationeel 7 september 2019 12:52
    quote:

    Jos2233 schreef op 7 september 2019 12:48:

    [...]
    Daar ben jij het ultieme voorbeeld van.
    Ik heb net de afgelopen dagen een beetje doorgelezen op dit draadje.
    Er zitten op dit draadje een aantal mensen met wie het niet goed gaat. Ga eens wat vaker naar buiten zou ik adviseren en lees eens wat vaker een boek. Het is best wel erg triest wat er allemaal gepost wordt.

    Ja, een maatschappij in verval. In plaats van je ogen er voor te sluiten, zou je je kennis in kunnen zetten om het tij een halt toe te roepen en te keren.
  4. forum rang 10 rationeel 7 september 2019 13:49
    Gemeenten willen om het hardst van het gas af, maar hun burgers voelen daar weinig voor. Het gasverbod zorgt voor een>>> clash tussen burgers en politiek >>>

    www.sypwynia.nl/na-het-gasverbod-het-...

    Nederlanders zijn steeds minder enthousiast over het gasverbod, dat huizen >>>verplicht>>> van het gasnet afkoppelt. Omdat ze het nut er niet van inzien en omdat ze er niet voor willen opdraaien. >>>Nederlandse gemeenten>>> spelen ondertussen juist een>>> wedstrijdje>>> wie zijn burgers het >>>eerst van het gas afsluit>>>. Hoe pakt dat uit, in >>>Purmerend,>>> bijvoorbeeld?

    Als zoveel andere gemeenten wil Purmerend de duurzaamste zijn en met de >>>meeste klimaatambitie. >>>Dat vertaalt Purmerend, net als veel Nederlandse gemeenten in: >>>wij willen als eerste van het gas af. >>>Als plaatselijke politici dat wedstrijdje duurzaamheid niet zelf bedenken, dan zijn het wel handige>>> klimaatbureaus>>> die hen op het idee brengen.
    Maar werkt het wel? In Purmerend>>> betalen de burgers wel de hoofdprijs,>>> maar het >>>klimaat schiet er niets mee op,>>> de natuur al helemaal niet>>>. En het aardgas, dat overal de schuld van krijgt, blijft broodnodig en het gebruik neemt nauwelijks af. Wat>>> Purmerend in het klein is>>>, dat is Nederland in het groot.

  5. forum rang 10 rationeel 7 september 2019 13:54
    Een kleine drie jaar geleden, op>>> 17 december 2016, >>>meldde het>>> Noordhollands Dagblad>>> belangrijk nieuws uit Purmerend. ‘De kans dat>>> Purmerend >>>de eerste stad is >>>zonder aardgas,>>> is aanwezig. Voor het echter zover is, moet er nog heel veel werk worden verricht.’ Aan het woord>>> Peter Heijboer>>>, >>>‘adviseur bij>>> installatie- en >>>energieadviesbureau DWA’.>>>

    >>>Heijboer>>> presenteerde bij het gemeentebestuur van Purmerend de mogelijkheid om van >>>Purmerend ‘een aardgasloze>>> stad’ te maken.>>> Heijboer >>>zegt dan al dat het>>> ‘verboden’ >>>zou moeten worden ‘om nog langer nieuwe>>> gasaansluitingen aan te leggen’. >>>‘Anders dweil je met de kraan open.’ En Purmerend kan mooi>>> voorop lopen>>>, zo heet het, want driekwart van de stad wordt al verwarmd door een>>> gemeentelijke warmtecentrale.>>>

    De>>> wethouder van de>>> Purmerendse Stadspartij>>> is dan nog voorzichtig: ‘Er is eerst nog >>>vervolgonderzoek >>>nodig’. Maar >>>Heijboer>>> dringt aan, dat de kosten niet te klein moeten worden gezien: ‘Als de stad op gas blijft stoken, kost het ook>>> 181 miljoen >>>euro.’ Omdat >>>oude gasnetten>>> en oude cv-ketels>>> vervangen>>> zouden moeten worden, zo >>>redeneert de adviseur.>>>
  6. forum rang 10 rationeel 7 september 2019 14:02
    De eerste aardgasvrije gemeente

    >>>De adviseur wint het pleit >>>en>>> Purmerend besloot in>>> 2035>>> ‘de eerste>>> aardgasvrije>>> gemeente van Nederland>>>’ te willen zijn. Een centrale rol is daarbij weggelegd door>>> Stadsverwarming Purmerend>>>,>>> volledig eigendom>>> van de gemeente >>>en een van de >>>grootste warmtebedrijven>>> van Nederland.>>> Dat bedrijf zou in >>>2035 niet >>>driekwart,>>> maar àlle>>> Purmerenders >>>van warmte moeten voorzien.

    >>>Onomstreden is dat niet>>>, al was het maar omdat het >>>gemeentelijke warmtebedrijf>>> van Purmerend sinds het in>>>2007>>> verzelfstandigd>>> werd ieder jaar>>> gemiddeld 3 miljoen >>>verlies>>> lijdt en er niet voor terugdeinst om de>>> hoofdprijs>>> te vragen aan zijn>>> klanten, de burgers van Purmerend>>>. Zoals bij de laatste jaarwisseling: de gemeente was als eigenaar akkoord gegaan met een>> forse prijsverhoging>>> voor de >>>afnemers van de gemeentelijke warmte>>> – die geen keus hebben >>>– en toen er>>> kritiek>>> kwam in de gemeenteraad was het al een>>> voldongen feit.>>>

    Dat is een >>>basisprobleem>>> bij die>>> warmtenetten,>>> zoals>>> spijtoptanten in >>>Nijmegen>>> ook meldden aan hun>>>Rekenkamer>>>>>>: de exploitant kan de>>> prijs verhogen,>>> de >>>gemeente steunt het>>> warmtemonopolie,>>> en wie aan de gemeentelijke warmte ligt >>>kan geen kant op.>>>
  7. forum rang 10 rationeel 7 september 2019 14:06
    Klant kan niet kiezen: ‘vinden wij niet erg’

    In een zeldzaam moment van>>> openhartigheid>>> erkende een topman van de>>> Nuon (nu Vattenfall,>>> en een van de grote>>> warmteverkopers in Nederland) >>>al>>> twee decennia >>>geleden, dat>>> ‘collectieve systemen>>> beter werken’. Anders gezegd: liever niet dat>>> stoken thuis,>>> liever in een>>> centrale>>>. En de >>>gedwongen winkelnering,>>> dat was ook >>>prettig voor Nuon:>>> ‘Daarnaast zijn we natuurlijk>>> blij met de klantenbinding,>>> dat hoeven we niet te ontkennen. Er zit een zeker >>>monopolie in warmtelevering.>>> De klant kan >>>niet kiezen.>>> Dat vinden wij niet erg.’

    Zo fijn als het monopolie – zoals ook de stadsverwarming in Purmerend – is voor de>>> monopolist, >>>zo vervelend is dat voor de>>> consument,>>> de burger van Purmerend. Het mag ook de gemeente een fijn gevoel geven, zoals de gemeente graag>>> anti-gaskampioen van Nederland >>>is. En alles om het klimaat en de duurzaamheid te dienen.
  8. forum rang 10 rationeel 7 september 2019 14:08
    Maar terwijl de Purmerenders de>>> hoofdprijs betalen>>> en gaandeweg>>> geen kant op kunnen, >>>levert het afschaffen van het gas voor burgers en het gedwongen aan de gemeentelijke warmte gaan van de resterende 25% van de Purmerenders niets>>>noemenswaards>>> op voor het >>>klimaat, >>>onder meer doordat de >>>warmteleidingen>>> warmteverlies leiden>>> en cv-ketels >>>thuis efficiënter zijn.>>>

  9. forum rang 10 rationeel 7 september 2019 14:15
    Houtstook zorgt juist voor meer CO2

    Purmerend >>>koopt bij Staatsbosbeheer>>> jaarlijks >>>100.000 ton hout>>> – pakweg>>> honderd hectare bos –>>> op om te >>>verstoken>>>, ongeveer het>>> dubbele>>> dat >>>Staatsbosbeheer>>> jaarlijks aan>>> onbruikbaar verklaarde>>> houttakken>>> beschikbaar heeft. Het verstoken van hout is volgens een>>> onnavolgbare redenering>>> van de>>> Europese Commissie>>> goed voor het klimaat,>>> maar voor de>>> natuur >>>is het rampzalig >>>en voor >>>het milieu eveneens.>>>

    Laat ik voor één keer weerman >>>Gerrit Hiemstra >>>instemmend>>> citeren: >>>‘Biomassa is helemaal niet koolstofneutraal>>>, […] op de korte termijn is het>>> verbranden van>>> houtkorrels zelfs>>> slechter>>> voor het klimaat dan >>>fossiele brandstoffen>>>. […] Bij gebruik van biomassa>>> vergroot je juist de emissie van CO2’.>>>

    >>>Aardgasvrij >>>– met welk doel dan ook – wordt Purmerend ook>>> helemaal niet in 2035,>>> al helemaal niet door alle>>>> Purmerenders aan het houtgestookte warmtenet >>>te leggen. In de praktijk blijven er namelijk vanwege de grote>>> fluctuaties>>> van het warmtegebruik>>> hulpcentrales>>> nodig. En hoe worden die gestookt?>>> Op gas!>>> Het gas wordt dus verplaatst van woningen naar centrales>>>. En die centrales maken>>> warm water,>>> dat met >>>veel verlies>>>rdt verplaatst naar woningen. Het is, op de keper beschouwd, >>>een techniek van minstens een eeuw oud>>> die de>>> komende eeuw>>> niet de vooruitgang zal brengen>>>. Maar >>>Purmerend zit er nog lang aan vast, want het ligt er nou eenmaal.>>>
  10. forum rang 10 rationeel 7 september 2019 14:23
    Beter:>>> sluit>>> de Purmerendse houtoven

    Veel beter zou het zijn – in het>>> belang>>> van de >>>duurzaamheid>>>, het klimaat,>>> de portemonnee>>> en het>>> gezond verstand>>> – als een gemeente als Purmerend zou>>> afzien >>>van uitbreiding van de stadsverwarming en de houtovens, en als het>>> aardgasnet intact>>> zou blijven. Nog beter: Purmerend zou er goed aan doen zijn>>> warmtecentrale>>> op>>> houtstook>>> helemaal te >>>sluiten,>>> als de >>>reductie van CO2>>> de gemeente lief is. Er is namelijk>>> geen>>> grotere>>> CO2-vervuiler>>> in Purmerend>>> dan de>>> gemeentelijke >>>biowarmtecentrale.>>>

    Purmerend staat, al zijn er specifieke omstandigheden,>>> model voor Nederland>>>. Nederland – althans: het kabinet>>> RutteDrie,>>> gesteund door een>>> deel van de oppositie>>> – zegt >>>klimaatkampioen van Europa>>> en dus van de>>> wereld te willen zijn>>>. Maar het>>> meeste geld >>>van het klimaatbeleid >>>gaat naar het >>>afsluiten>>> van>>> woonhuizen>>> en >>>andere gebouwen>>> van>>> aardgas>>> en het >>>beboeten>>> van gasgebruik>>> en het vervangen van gas door>>> gesubsidieerde houtstook>>>, dat zowel>>> vies>>> is als>>> slecht >>>voor het>>> klimaat>>> (en natuur en milieu bovendien).>>> Er zal ook nog eens zoveel extra vraag komen naar>>> hout>>>, dat de>>> prijzen omhoog gejaagd>>> worden – en ook die hogere prijzen worden weer >>>doorgegeven>>> aan de burgers, die inmiddels >>>niets meer te kiezen >>>hebben.
  11. forum rang 10 rationeel 7 september 2019 14:27
    Politici, verblind door afkeer van aardgas

    Zo staan we er voor, in Purmerend en ook in Nederland.>>> Het klimaat en de duurzaamheid hebben het verstand verjaagd.>>> De wedstrijdjes duurzaamheid en gasverbieden dienen>>> geen enkel nuttig doel.>>>

    Het>>> enige goede nieuws>>> is, dat burgers ondanks de aanhoudende propaganda van overheidswege (‘want we moeten allemaal van het gas af’>>>) steeds meer weerzin>>> hebben tegen het>>> illusiebeleid>>> rond het klimaat en vooral gekant zijn tegen het gasverbod. Bij >>>geen enkele partij>>> –>>> de PvdA >>>wellicht daargelaten – is de aanhang in meerderheid nog voorstander van het>>> gasverbod.>>>

    Het >>>Sociaal en Cultureel Planbureau>>> ziet een >>>legitimatieprobleem>>> voor het >>>gasverbod>>> en constateert veel>>> wantrouwen.>>> Veel burgers hebben gewoon geen zin om financieel op te draaien voor een gasverbod dat verder>>> nergens ter wereld>>> bestaat,>>> geen enkel>>> nuttig doe>>>l dient en meer>>> lijkt>>> op een>>> strijd tegen aardgas>>> dan op een>>> strijd tegen klimaatverandering.>>>
  12. forum rang 10 rationeel 7 september 2019 14:33
    Weer een uitstekend artikel van Syb Wynia: www.sypwynia.nl/na-het-gasverbod-het-...

    Een duidelijke waarschuwing hoe we een beleid ingesjoemeld dreigen te worden, dat in ieder geval NIET in het belang is van de burger, of van de natuur of van iets anders dat eventueel gediend zou kunnen zijn met de opgedrongen maatregelen.
  13. forum rang 10 rationeel 7 september 2019 14:36
    quote:

    josti5 schreef op 7 september 2019 14:29:

    Ook hier zie je, net als het vrij besteedbaar inkomen dat al 40 jaar vrijwel stil staat, de vrije keuze van de burger aangevallen worden.
    Wanneer gaat de massa eindelijk eens de samenhang zien???
    Met mooie praatjes, die aanvankelijk geslikt werden als zoete koek, onomkeerbare veranderingen teweeg brengen.
    Zie immigratie, Nederlanderschap weggeven. Onderhoudsplicht wordt de burgers opgedrongen.
    En wee je gebeente als je protesteert. Maar dat zal toch moeten.

    We zullen NEE moeten zeggen tegen het beleid.
  14. Jos2233 7 september 2019 16:39
    quote:

    josti5 schreef op 7 september 2019 14:29:

    Ook hier zie je, net als het vrij besteedbaar inkomen dat al 40 jaar vrijwel stil staat, de vrije keuze van de burger aangevallen worden.
    Wanneer gaat de massa eindelijk eens de samenhang zien???
    Het besteedbaar inkomen staat 40 jaar stil??????

    40 jaar geleden ging de gemiddelde Nederlander 1 week naar de camping in Nederland. Nu gaat de gemiddelde Nederlander 3 a 4 keer per jaar naar het buitenland (vaak buiten Europa) op vakantie.

    Als je nu leest hoeveel Nederlanders box 3 belasting betalen kan je toch onmogelijk volhouden dat het in Nederland niet goed gaat. Nederland barst uit zijn voegen van het geld dat er is.
    1,3 miljoen mensen die straks geen box 3 VRH meer hoeven te betalen.
    0.5 miljoen die straks minder VRH hoeven te betalen (mensen met meer dan EUR 440.000 op de bank)
    1 miljoen mensen die straks meer VRH moeten betalen.
    2.8 miljoen mensen hebben dus aardig wat vermogen in Nederland.

    Is dat armoe??????? Besteed baar inkomen dat 40 jaar stil staat?????????

    Restaurants en terrassen zitten bomvol en de horeca komt zeer veel personeel tekort om aan de vraag van die "arme" Nederlanders te voldoen. Nu zijn er veel en veel meer restaurants in Nederland dan 40 jaar terug.

    Jij en nog een paar van die tunnel visie figuren willen niet inzien dat het goed gaat met Nederland en dat is diep triest.
  15. forum rang 9 josti5 7 september 2019 17:34
    quote:

    Jos2233 schreef op 7 september 2019 16:39:

    [...]
    Het besteedbaar inkomen staat 40 jaar stil??????

    40 jaar geleden ging de gemiddelde Nederlander 1 week naar de camping in Nederland. Nu gaat de gemiddelde Nederlander 3 a 4 keer per jaar naar het buitenland (vaak buiten Europa) op vakantie.

    Als je nu leest hoeveel Nederlanders box 3 belasting betalen kan je toch onmogelijk volhouden dat het in Nederland niet goed gaat. Nederland barst uit zijn voegen van het geld dat er is.
    1,3 miljoen mensen die straks geen box 3 VRH meer hoeven te betalen.
    0.5 miljoen die straks minder VRH hoeven te betalen (mensen met meer dan EUR 440.000 op de bank)
    1 miljoen mensen die straks meer VRH moeten betalen.
    2.8 miljoen mensen hebben dus aardig wat vermogen in Nederland.

    Is dat armoe??????? Besteed baar inkomen dat 40 jaar stil staat?????????

    Restaurants en terrassen zitten bomvol en de horeca komt zeer veel personeel tekort om aan de vraag van die "arme" Nederlanders te voldoen. Nu zijn er veel en veel meer restaurants in Nederland dan 40 jaar terug.

    Jij en nog een paar van die tunnel visie figuren willen niet inzien dat het goed gaat met Nederland en dat is diep triest.
    Ik wil-em, speciaal voor jou, nog wel een keer plaatsen, hoor, de RABO-studie:

    economie.rabobank.com/publicaties/201...

    Door een innige samenwerking tussen (semi)overheden (Brussel-Den Haag-provincie-gemeente), bedrijven en banken worden de huishoudens stapje voor stapje financieel uitgekleed.

    Dream on...

    En graag wat fatsoenlijker forumgedrag.

  16. forum rang 6 izdp 7 september 2019 20:57
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 7 september 2019 04:37:

    [...]
    [Modbreak IEX: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen. Waarschuwing.]
    Let eens op je grammatica. De zin hierboven rammelt aan alle kanten.

    Een rivier verdiept zich misschien, een mens verdiept zich in iets. Maar dat "laat je weinig gelegen". En waar zijn die bronnen waar een rioolgehalte uit voortkomt?

    Ik ken bronnen van geruchten, en ook bronnen met een rioolgehalte. Maar een bron 'van een gehalte' moet nog ontdekt worden.

    Aziaten hebben moeite met onze lidwoorden. Jij hebt moeite met de voorzetsels in je moerstaal.

    Leuke taallesje.

    Maar je zit naar mijn idee ook niet goed.

    Met dat verdiepen ben je te formeel.
    Iemand die zich niet verdiept is een heel normaal gebruik.
    Het omvat alles en niet iets.

    Met gelegen zit je ook mis: ik vergat in de haast het woordje liggen wat er achter moet: Dus weinig gelegen laat liggen.

    Met bronnen net zoals met verdiepen.
    Bronnen van is zeker niet fout.
    Wel uiteraard als je kijkt door een exacte bril.

    Maar ik ben verheugd, dat je het heel goed tot je hebt genomen.
    Al was het niet aan jou gericht; je kan er je voordeel mee doen.

  17. forum rang 6 haas 7 september 2019 22:07
    Voor brandveiligheid gaan vrijwel alle naaldbomen voor de bijl langs A28 tussen Wezep en Nunspeet

    VIDEOVrijwel alle naaldbomen kort langs de A28 tussen Wezep en Nunspeet verdwijnen. Dat is nodig om de brandveiligheid te verbeteren. ,,Je wilt niet dat een autobrand het bos in trekt.” Van een kaalslag is geen sprake, stellen betrokkenen.

    Jaap Selles 7 sep. 2019 Bron: de Stentor
    15
    Het is een horrorscenario voor menig brandweerman. Dat tijdens een gortdroge zomer een auto of vrachtwagen een klapband krijgt op de Noord-Veluwse snelweg en de vonkenregen een bermbrand veroorzaakt. Die vervolgens overslaat op de naaldbomen pal naast de weg, met daarachter het bos en de heide. Zoals in 2010 en 2013 gebeurde bij 't Harde, toen het vuur het spoor overstak en ternauwernood gestopt kon worden door een zandbaan van het Artillerie Schietkamp. Vijf jaar geleden ging een gebied van 200 bij
38.977 Posts
Pagina: «« 1 ... 392 393 394 395 396 ... 1949 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,07 0,00%
EUR/USD 1,0618 -0,07%
FTSE 100 7.965,53 0,00%
Germany40^ 17.893,90 -0,74%
Gold spot 2.385,88 +0,11%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links