Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Openingswinst voor Beursplein 5'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 4 september 2019 08:47
    quote:

    het zwaard schreef op 4 september 2019 08:42:

    Als dat maar goed afloopt voor die vele shorters ?
    In feite verdienen de schorters eens een goede aframmeling .
    Vooral de banken hebben dit ook nodig omdat zij massaal aandelen uitlenen aan de schorters en geld verdienen op kap van de belegger ;
    Zij promoten deze weg .
  2. forum rang 6 Happy 4 september 2019 08:52
    quote:

    het zwaard schreef op 4 september 2019 08:42:

    Als dat maar goed afloopt voor die vele shorters ?
    Als je maar genoeg cash hebt om mee te lopen. Huidige indexen weerspiegelen niet de verwachting van de economie. Moeilijk om het hoogtepunt te bepalen maar we komen er iedere dag een stapje dichterbij.
  3. forum rang 5 DNFTT 4 september 2019 09:01
    quote:

    Happy schreef op 4 september 2019 08:29:

    Mooie dag om de laatste aandeeltjes te verkopen en wat turbo's short 577 in te slaan.
    Als ik mijn aandelen verkoop dan investeer ik het geld in een verbouwing etc. Daarmee komt dat geld in de economie terecht en dat is nou net iets wat jij niet wilt.
  4. forum rang 8 het zwaard 4 september 2019 09:07
    @Happy: Huidige indexen weerspiegelen NOOIT de economische verwachtingen.
    Moest dit wel zo zijn, was beleggen poepsimpel. Dan ga je long wanneer de verwachtingen goed zijn en short wanneer ze slecht gaan. Was het maar zo simpel, we zouden allemaal rijk worden op de beurs. En idd. het is moeilijk om een hoogtepunt te bepalen maar dat geldt ook voor een laagtepunt. Ik denk dat men zich heden beter zich bezighoud met de politieke omstandigheden wereldwijd te volgen dan met F/A of T/A .De bedrijven werken zich uit de naad als tevens ook hun werknemers. Het is de politiek die zich teveel bezighoud met de economie, en de boeren... die ploegen voort. Komt allemaal wel goed op de wat L/T. Daarom blijf ik long zitten, en stap niet om de haverklap in en out. Mvg Het zwaard.
  5. forum rang 6 Happy 4 september 2019 12:23
    @het zwaard. Ik beleg sinds 1978 zowel up als down. Destijds met opties en tegenwoordig met turbo's. Ik ben vam mening dat het tijd is voor een correctie. Dat kan ineens snel gaan. Verwacht nog steeds een AEX van ongeveer 520. Bekijk dat maar eens in de grafiek dan is dat totaal niet onlogisch. Maar het is maar een visie.
  6. forum rang 8 het zwaard 4 september 2019 17:22
    Happy, Als je sinds 1972 bezin bent met beleggen op de beurs moet je wel héél happy zijn :-) gezien de stijging sinds dat jaar en 2019. Ik zelf beleg sinds 1983 en ben zéér happy, zeker na de dag dat ik begon te beleggen in aandelen die ik nooit meer wou verkopen. Buy and Hold dus, geleerd van mijn grote voorbeeld Warren Buffett.
  7. forum rang 6 Happy 4 september 2019 20:28
    quote:

    het zwaard schreef op 4 september 2019 17:22:

    Happy, Als je sinds 1972 bezin bent met beleggen op de beurs moet je wel héél happy zijn :-) gezien de stijging sinds dat jaar en 2019. Ik zelf beleg sinds 1983 en ben zéér happy, zeker na de dag dat ik begon te beleggen in aandelen die ik nooit meer wou verkopen. Buy and Hold dus, geleerd van mijn grote voorbeeld Warren Buffett.
    Doe je goed het zwaard. Ik beleef er ook veel plezier aan. Hoef er niet van te leven, heb het meer dan goed en doe nog wat ZZP werk ook omdat ik het leuk vind.

    Ben hier weer gaan meedoen op forums omdat ik weet dat zelfs in stijgende beurzen er flinke dips zijn. Meestal komen die als ik mijn omgeving mensen hoor over aandelen die ik er nog nooit over gehoord heb. Mijn overleden pa (zeer fanatieke belegger/speculant) zei altijd als bij de bakker over aandelen kopen gaan praten moet je snel gaan afbouwen. Oktober 1987 was zo'n moment. Iedereen had aandelen en ook riepen ze dat het alleen maar omhoog kan. Wij weten hoe dat afgelopen is (-:
  8. forum rang 8 het zwaard 5 september 2019 07:11
    @ Happy: Klopt 1987 was er "n serieuze daling, waar ik ook slachtoffer van werd(had het niet zien aankomen)Om te verkopen was het te laat, dus bleef ik maar zitten ( had ook geen geld om bij te kopen) en kijk enkele maanden later stond de beurs hoger dan voor de crash. Bij die van 2000 heb ik geen verlies geleden vermits ik geen internetaandelen had. 2008 was andere koek(
    40% van mijn vermogen ging in rook op !). Had net geld geërfd van mijn ouders en kocht met dat geld begin 2009 aandelen ,toen niemand meer aandelen wou of durfde kopen.
    Dat was de beste belegging die ik ooit deed. Om het met de woorden van W. Buffett te zeggen. Be fearful when others are greedy,and greedy when others are fearful. Het verhaal van bij de bakker :-)
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links