Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,700 16 apr 2024 17:36
  • -0,440 (-1,56%) Dagrange 27,660 - 27,960
  • 82.849 Gem. (3M) 80,1K

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 108 109 110 111 112 ... 167 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 augustus 2019 12:59
    Twee nieuwe kankermedicijnen alsnog vergoed

    Twee nieuwe, dure medicijnen tegen kanker komen met maanden vertraging alsnog beschikbaar voor Nederlandse patiënten. De twee middelen zijn opgenomen in het basispakket nadat de fabrikanten hebben ingestemd met een prijsverlaging. De hoogte van de korting wordt niet bekendgemaakt.

    Het ministerie voor Volksgezondheid maakte dinsdag bekend dat een akkoord is bereikt en spreekt van 'goed nieuws'. Tegelijkertijd noemt minister Bruno Bruins (VVD) het teleurstellend dat hij de hoogte van de prijskorting niet bekend kan maken. Vertrouwelijkheid is een terugkerend onderdeel van de prijsafspraken.

    Medicijnen tegen longkanker en borstkanker

    Het Zorginstituut adviseerde het ministerie eerder dit jaar de twee medicijnen alleen op te nemen in het basispakket als de fabrikanten zouden instemmen met een prijsverlaging. Het gaat om het medicijn Imfinzi (stofnaam: durvalumab) tegen een specifieke vorm van longkanker en het middel Verzenios (abemaciclib) tegen een vorm van borstkanker. Naar schatting komen 2700 patiënten per jaar in aanmerking voor een behandeling met een van de twee medicijnen.

    Producent AstraZeneca vroeg oorspronkelijk ruim €61.000 voor een behandeling met durvalumab, een zogenoemde immuuntherapie. Het Zorginstituut stelde dat die prijs op zich redelijk was, of 'kosteneffectief' zoals dat in jargon heet. Omdat het middel in de toekomst waarschijnlijk voor meer vormen van kanker zal worden ingezet, was volgens het Zorginstituut een prijsverlaging noodzakelijk.

    Het Zorginstituut stelde in zijn advies dat het middel abemaciclib van farmabedrijf Eli Lilly duurder is dan twee vergelijkbare middelen die al worden vergoed. Acceptatie van de vraagprijs zou de Nederlandse zorgkosten met €3 mln hebben verhoogd. De onderhandelingen over een prijsverlaging van abemaciclib hebben twaalf maanden geduurd.

    fd.nl/economie-politiek/1313183/twee-...
  2. forum rang 10 voda 20 augustus 2019 14:07
    Elanco koopt dierenmedicijnen van Bayer

    (ABM FN) Elanco Animal Health heeft de divisie dierenmedicijnen overgenomen van Bayer voor 7,6 miljard dollar. Dit meldde het persagentschap Bloomberg dinsdag.

    Elanco zal de overname financieren met een mix van contanten en aandelen. De Duitse medicijnengigant Bayer ontvangt 5,32 miljard dollar in contanten en 2,3 miljard dollar aan gewone aandelen van Elanco Animal Health.

    De transactie zal naar verwachting medio 2020 worden afgesloten, aldus Bloomberg.

    "Wij zien dit als een mooie aanvulling. De eigenaar van het huisdier, de dierenarts en de boer winnen bij deze transactie”, aldus CEO Jeffrey Simmons van Elanco over de aankoop van de dierengeneesmiddelentak van het Duitse concern.

    Elanco verwacht dat de overeenkomst positief zal bijdragen aan de aangepaste winst per aandeel in het eerste volledige jaar na het sluiten van de overeenkomst.

    Voor Bayer betekent de verkoop volgens Bloomberg een aanvulling op de kasmiddelen die het bedrijf zou kunnen gebruiken om de potentiële kosten te betalen voor duizenden claims van gebruikers van de onkruidverdelger Roundup, die kanker zou veroorzaken. Bayer kreeg Roundup in bezit met de overname van Monsanto vorig jaar.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 26 augustus 2019 13:19
    Amgen trekt knip voor rechten psoriasismiddel

    Gepubliceerd op 26 aug 2019 om 13:03 | Views: 39

    THOUSAND OAKS (AFN) - De Amerikaanse farmaceut Amgen neemt de wereldwijde rechten van het psoriasismiddel Otezla over van biotechnoloog Celgene. De onderneming betaalt 13,4 miljard dollar voor de rechten. Otezla is een medicijn dat gebruikt wordt voor patiënten met psoriasis en gewrichtsontsteking door psoriasis.

    De deal maakt op zijn beurt weer onderdeel uit van de megaovername van Celgene door Bristol-Myers Squibb. Met de verkoop van de Otezla-rechten hoopt Bristol-Myers Squibb goedkeuring te krijgen van de Amerikaanse mededingingswaakhond Federal Trade Commission voor de Celgene-deal. Daarmee is een bedrag van 74 miljard dollar gemoeid. De overname moet volgens planning dit jaar worden afgerond.

    Het middel Otezla was vorig jaar goed voor een omzet van 1,6 miljard dollar. Daarbij was sprake van sterk gestegen volumes.
  4. [verwijderd] 26 augustus 2019 14:07
    quote:

    voda schreef op 26 augustus 2019 13:19:

    Amgen trekt knip voor rechten psoriasismiddel

    Gepubliceerd op 26 aug 2019 om 13:03 | Views: 39

    THOUSAND OAKS (AFN) - De Amerikaanse farmaceut Amgen neemt de wereldwijde rechten van het psoriasismiddel Otezla over van biotechnoloog Celgene. De onderneming betaalt 13,4 miljard dollar voor de rechten. Otezla is een medicijn dat gebruikt wordt voor patiënten met psoriasis en gewrichtsontsteking door psoriasis.

    De deal maakt op zijn beurt weer onderdeel uit van de megaovername van Celgene door Bristol-Myers Squibb. Met de verkoop van de Otezla-rechten hoopt Bristol-Myers Squibb goedkeuring te krijgen van de Amerikaanse mededingingswaakhond Federal Trade Commission voor de Celgene-deal. Daarmee is een bedrag van 74 miljard dollar gemoeid. De overname moet volgens planning dit jaar worden afgerond.

    Het middel Otezla was vorig jaar goed voor een omzet van 1,6 miljard dollar. Daarbij was sprake van sterk gestegen volumes.
    Kan iemand wat duiding geven over hoe dit middel Otezla staat tov de Filgotinib Psoriasis onderzoeken ?

    13.4 miljard dollar is wel vrij veel centen. Is dit een indicatie dat filgotinib zeer zwaar onderschat wordt, of sla ik de bal totaal mis ?
  5. forum rang 10 voda 27 augustus 2019 06:13
    Half miljard boete J&J om opiatencrisis VS

    Gepubliceerd op 26 aug 2019 om 22:30 | Views: 1.157

    NORMAN (AFN/RTR) - Het Amerikaanse medisch bedrijf Johnson & Johnson (J&J) moet 572 miljoen dollar betalen omdat het farmacieconcern medeverantwoordelijk is voor de opiatencrisis in de Verenigde Staten. Dat heeft een rechter in de Amerikaanse staat Oklahoma bepaald na een wekenlang proces. Dat bedrag is wel een stuk lager dan de eis van ruim 17 miljard dollar van de openbaar aanklager van Oklahoma, Mike Hunter.

    Hij vindt dat J&J mede aansprakelijk is voor de opiatencrisis in de VS, omdat het bedrijf de markt zou hebben overspoeld met krachtige pijnstillers en daarmee een openbare crisis veroorzaakte. Sinds 2000 zijn al honderdduizenden Amerikanen overleden aan overdoses van pijnstillers. Daarvan waren er ongeveer 6000 in Oklahoma, aldus de aanklagers.

    De aanklagers bereikten eerder al dit jaar schikkingen rond de opiatenkwestie met twee andere farmaceuten, Purdue Pharma en Teva Pharmaceuticals. Toen ging het om respectievelijk 270 miljoen en 85 miljoen dollar. Daarna bleef J&J over als enige partij.

    Opiatencrisis

    De staat Oklahoma wil met het geld de komende dertig jaar actie ondernemen tegen de opiatencrisis door programma's voor behandeling en voorkoming van verslaving. J&J ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en noemt de pijnstillercrisis een "complex sociaal probleem". Ook elders in de VS spelen duizenden vergelijkbare rechtszaken tegen farmaceuten.

    J&J, een van de grootste medische en farmaceutische bedrijven ter wereld, kondigde direct aan in beroep te gaan tegen de uitspraak. Op Wall Street zat de koers van J&J na het slot behoorlijk in de lift omdat de boete aanzienlijk lager uitviel dan verwacht.
  6. forum rang 10 voda 27 augustus 2019 13:41
    Minister Bruins dreigt farmaceuten die woekerprijzen vragen aan de schandpaal te nagelen

    Minister Bruins voor medische zorg dreigt farmaceutische bedrijven die om onduidelijke redenen torenhoge prijzen vragen voor hun medicijnen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Bruins hoopt op die manier de maatschappelijke druk op de farma-industrie op te voeren. Dat schrijft hij dinsdag in een open brief in de Volkskrant.

    Ellen de Visser 27 augustus 2019, 03:00

    Minister Bruno Bruins voor medische zorg dreigt farmabedrijven die torenhoge prijzen vragen voor hun medicijnen vragen en daar geen opheldering over geven publiekelijk aan de schandpaal nagelen. ©Nederlandse Freelancers
    Bruins spreekt in zijn brief over ‘woekerwinsten’ en over een bedrijfstak die extreme prijzen vraagt ‘omdat het kan’. Zijn ferme taal is tekenend voor de aanval die hij sinds zijn aantreden heeft ingezet tegen de farmaceutische industrie. Zo is hij er een voorstander van dat apothekers in specifieke situaties dure geneesmiddelen namaken en laat hij momenteel onderzoeken of het mogelijk is om dwanglicenties te gaan inzetten.

    Het eerste bedrijf dat met zijn naming and shaming te maken kan krijgen, is een niet bij naam genoemde geneesmiddelenfabrikant die de prijs van een medicijn verhoogde naar 150 duizend euro per patiënt per jaar. Bruins voert de komende weken gesprekken met dat bedrijf, schrijft hij. Als er een goede verklaring bestaat voor de prijsstijging, dan zal hij de fabrikant vragen daarmee in de publiciteit te treden. Zo niet, dan overweegt hij vervolgstappen, zoals zelf de publiciteit zoeken. ‘Wat mij dwars zit is dat we niet mogen weten waarom we zo veel moeten betalen’, schrijft hij. ‘We krijgen simpelweg geen uitleg.’

    Dit jaar waren er opnieuw twee farmaceuten die de prijs van een bestaand geneesmiddel opeens fors verhoogden. Novartis kocht een in Rotterdam ontwikkeld kankermedicijn op en verzesvoudigde de prijs. Essential Pharma maakte de prijs van een medicijn tegen bipolaire stoornis zonder onderbouwing ineens drie keer zo duur. Het is vals spel waartegen niets te ondernemen valt omdat de regels het toestaan. Daarnaast komen er steeds meer nieuwe, kostbare geneesmiddelen op de markt. Met als klapper een behandeling tegen de ernstige spierziekte SMA die 2 miljoen euro per patiënt moet gaan kosten.

    10 procent stijging
    Bruins kan niet langer toekijken nu de zorgkosten almaar oplopen: ziekenhuizen gaven in 2017 ruim 2 miljard uit aan dure geneesmiddelen, een stijging van 10 procent. De minister heeft vooralsnog weinig machtsmiddelen: farmabedrijven kunnen voor hun geneesmiddelen vragen wat ze willen omdat de regelgeving dat niet tegenhoudt. Nederland is zo klein dat het voor de wereldwijde omzet niet veel uitmaakt als patiënten hier een medicijn niet vergoed krijgen.

    Bruins heeft, in navolging van zijn voorganger Edith Schippers, samenwerking met het buitenland gezocht en onderhandelt nu met vier andere (kleine) landen over de prijs van dure geneesmiddelen. Verder kan hij voorlopig alleen een beroep doen op het verantwoordelijkheidsgevoel van de sector. ‘De maatschappelijke druk zal alleen maar toenemen als een gedragsverandering uitblijft’, schrijft hij. Dat die druk soms effect heeft, blijkt uit het recente besluit van onder meer zorgverzekeraar VGZ en ASN Bank om niet meer te investeren in bepaalde farmabedrijven, onder meer vanwege hoge medicijnprijzen.

    ‘Moreel kompas’
    De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) zegt in een reactie te hopen er samen met Bruins uit te kunnen komen. ‘We nodigen de minister uit om met de sector in gesprek te gaan over zijn ideeën’, aldus de woordvoerster. ‘Het uitgangspunt moet altijd zijn dat de Nederlandse patiënten toegang blijven houden tot geneesmiddelen.’ De brancheorganisatie werkt aan een gedragscode die als een soort moreel kompas moet gaan fungeren.

    www.topics.nl/minister-bruins-dreigt-...
  7. forum rang 10 voda 27 augustus 2019 20:17
    AstraZeneca's Farxiga Fast Track'd for delaying renal failure in CKD

    Aug. 27, 2019 6:37 AM ET|About: AstraZeneca PLC (AZN)|By: Douglas W. House, SA News Editor
    The FDA designates AstraZeneca's (NYSE:AZN) Farxiga (dapagliflozin) for Fast Track review to delay the progression of renal failure and prevent cardiovascular (CV) and renal death in patients with chronic kidney disease (CKD).

    Fast Track status provides for more frequent interaction with the FDA review team and a rolling review of the marketing application.

    Shares are down 1% premarket on light volume.

    Now read: AstraZeneca's Latest Lung Cancer Data Sets It Apart Because Of Its Targeted Approach To Treatment »

    seekingalpha.com/news/3494770-astraze...
  8. forum rang 10 voda 28 augustus 2019 06:43
    72 miljoen naar betwist middel tegen zeldzame taaislijmziekte

    Aan een duur geneesmiddel tegen taaislijmziekte is volgens apothekers in één jaar tijd 72 miljoen euro uitgegeven. Het komt daarmee uit het niets op nummer één in de ranglijst met duurste geneesmiddelen. De werkzaamheid van het middel wordt echter betwist en het is alleen geschikt voor een kleine groep patiënten in Nederland.

    Jan Willem Navis en Marcia Nieuwenhuis 28-08-19, 03:00

    Die 72 miljoen euro is niet de prijs is die door de burger wordt betaald

    Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg
    Dat blijkt uit nieuwe cijfers die deze krant bij de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK) heeft opgevraagd. In de jaarcijfers van die stichting die vandaag verschijnen, staat dat het ‘dure Orkambi’ tegen de taaislijmziekte cystische fibrose (CF) in zijn eentje goed is voor de ‘volledige stijging’ van uitgaven aan geneesmiddelen in Nederland. In 2018 is er 47 miljoen euro meer uitgegeven aan geneesmiddelen in het basispakket dan het jaar ervoor.

    Het Zorginstituut Nederland adviseerde in 2016 om het niet op te nemen in het basispakket. Zorgverzekeraar Menzis verklaart nu tegenover deze krant dat het middel bij 60 procent van de patiënten niet of onvoldoende werkt. Desalniettemin worden er nu forse bedragen voor neergeteld.

    In Nederland waren vorig jaar twee apotheken die het middel verstrekten, waarschijnlijk aan minder dan zeshonderd mensen, van kinderen vanaf 6 jaar tot volwassenen.

    Lees ook
    Ordinair machtsspel om vergoeding medicijn tegen taai slijm
    Lees meer
    Schippers laat middel tegen taai slijm toe tot basispakket

    Kortingen
    Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg laat bij monde van zijn woordvoerder weten dat die 72 miljoen euro ‘niet de prijs is die door de burger wordt betaald’, omdat er achter de schermen kortingen zijn bedongen. De farmaceut maakt achteraf de bedongen korting over naar de zorgverzekeraars.

    Volgens de VVD-bewindsman is Orkambi in het basispakket ‘naar een aanvaardbare prijs gegaan’. ,,Wij kunnen niet bekend maken hoeveel dat precies is. Op verzoek van de farmaceut is die informatie echt hoogst vertrouwelijk’’, aldus zijn woordvoerder. Eind 2018 liet de minister aan de Kamer weten dat in 2017 op de duurste geneesmiddelen gemiddeld 20 procent korting is bedongen.

    De Canadese econoom Aidan Hollis rekende in februari voor dat Vertex na aftrek van alle kosten 21 miljard dollar winst kan maken op Orkambi. Het naar verhouding dure Orkambi is pas in het najaar van 2017 toegelaten tot het basispakket. Dat gebeurde nadat Bruins’ voorganger en partijgenoot Edith Schippers op de laatste dag van haar ministerschap de geheime korting bedong op de verkoopprijs. Die prijs is in Nederland ongeveer 165.000 euro per jaar per patiënt.

    www.ad.nl/binnenland/72-miljoen-naar-...
  9. forum rang 10 voda 28 augustus 2019 12:59
    ‘Eén doosje Orkambi graag. Dat is dan 12.000 euro’

    DURE MEDICIJNEN
    Meer dan 12.000 euro kost een doosje Orkambi, dat maandelijks per koerier wordt thuisbezorgd bij enkele honderden gebruikers. ,,Dit is geen middel dat je in een tasje ophaalt bij de apotheek om de hoek.’’

    Jan Willem Navis en Marcia Nieuwenhuis 28-08-19, 09:00 Laatste update: 09:11

    Het Haagse HagaZiekenhuis, dat van farmaceut Vertex de meeste gebruikers mag voorzien, kocht vorig jaar voor een megabedrag van ongeveer 70 miljoen euro Orkambi in. Het gaat om zo veel geld, dat het Haagse ziekenhuis er in de jaarrekening wel een aparte verklaring bij moest zetten. Onder het kopje ‘overige bedrijfsopbrengsten’ was een stijging te zien van 53 miljoen euro naar 117 miljoen euro in één enkel jaar. Het ziekenhuis rekent de inkoop één op één door met de zorgverzekering en zegt er niets aan te verdienen.

    Lees ook
    72 miljoen naar betwist middel tegen zeldzame taaislijmziekte

    15 miljoen salaris
    Producent Vertex maakt er enorme winsten op. De kosten zijn zo hoog, dat het medicijn in bijvoorbeeld Groot-Brittannië niet wordt vergoed. Dat bestuursvoorzitter Jeff Leiden van farmaceut Vertex vorig jaar 15 miljoen euro verdiende, en het bedrijf 5 miljard euro winst maakte, zette het toch al verhitte debat in het Britse Lagerhuis hierover nog verder op scherp.

    Vertex geeft als reactie op het hoge bedrag dat de prijs van het medicijn niet alleen ‘de waarde weergeeft die het heeft voor patiënten’ maar dat die ook staat voor ‘onze inzet om te blijven investeren in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor CF-patiënten’.

    De omzet van Vertex steeg het tweede kwartaal van dit jaar vergeleken met een jaar eerder met 25 procent. Dat komt vooral door Orkambi’s opvolger Symkevi, die gebruikt wordt voor een net iets andere genetische afwijking die de taaislijmziekte Cystric Fibrosis veroorzaakt. Ook dit middel is in Nederland op de markt, en wordt vooral door het HagaZiekenhuis voorgeschreven.

    Dat slijm hoopt zich op in de longen, het lijkt alsof daar mayonaise in zit

    Maarten Ploeger, de apotheker van het HagaZiekenhuis, is daarvoor verantwoordelijk. Met zijn team deed hij het afgelopen decennium veel ervaring met de ziekte op. ,,Dit is geen middel dat je in een tasje ophaalt bij de apotheek om de hoek’’, merkt hij fijntjes op. ,,Door de omgang met patiënten werd ik gegrepen door de ziekte. Als apotheker zag ik ze regelmatig, omdat deze mensen erg veel medicatie gebruiken, gemiddeld meer dan acht per persoon. Zij krijgen last van taai slijm doordat een eiwit ontbreekt dat de water- en zouthoeveelheid in hun cellen regelt. Dat slijm hoopt zich bijvoorbeeld op in de longen, het lijkt alsof daar mayonaise in zit.’’

    Wat Orkambi volgens Ploeger zo bijzonder maakt, is dat voor een groep patiënten met een bepaalde mutatie van het genetisch defect (dat erfelijk is), dit probleem wordt opgelost. ,,Door dit medicijn gaat het slijm oplossen. Mensen die moeilijk door hun neus konden ademen, krijgen al vlak na het innemen een loopneus, omdat alles los komt.’’

    Twee tabletjes
    Om dit proces op gang te houden, moet de patiënt ’s ochtends en ’s avonds een tablet innemen. Die wordt in verpakkingen voor een maand thuisbezorgd, na een zorgvuldige screening vooraf. ,,Wat voor apothekers bijvoorbeeld heel belangrijk is, is dat Orkambi de werking van sommige andere medicijnen stopt, of verslechtert. Dat wordt voor de verstrekking uitgebreid onderzocht.’’

    Aan discussie over de prijs van het middel waagt hij zich niet. ,,Ik ben bezig met de patiënten.’’ Maar hij ziet wel resultaat. ,,Waar het vroeger zeldzaam was dat je ouder werd dan 40 als je deze ziekte had, gaat het nu op medische congressen over hoe je oud wordt met deze ziekte. Dat is in tien jaar tijd veranderd. Dat vind ik heel bijzonder.’’

    Bij 60 procent van de patiënten die het krijgt, is de werking niet te vinden

    Joeri Veen, zorgverzekeraar Menzis
    Toch is niet iedereen overtuigd van het succes van het middel. ,,Bij 60 procent van de patiënten die het krijgt, is de werking niet te vinden of slechts klein’’, zegt Joeri Veen van zorgverzekeraar Menzis.

    Toch telde ook het Nijmeegse Radboud Ziekenhuis op basis van de catalogusprijs voor zo’n zestig patiënten bijna 10 miljoen euro neer. Daar zien specialisten volgens een woordvoerder ‘op een aantal gebieden (lichte) verbetering voor patiënten’. ,,Ze zijn in z'n algemeenheid wat stabieler en de bijwerkingen vallen mee.’’

    325 miljoen euro
    Is dit genoeg verbetering om de enorme prijs te rechtvaardigen? ,,Maatschappelijk is die vraag heel erg urgent’’, vindt Veen van Menzis. Ook al schermen de achtereenvolgende ministers Schippers en Bruins met tientallen miljoenen die ze jaarlijks besparen door geheime prijsafspraken, de uitgaven aan dit soort dure geneesmiddelen liepen op van 196 miljoen euro in 2015 tot 325 miljoen euro twee jaar later.

    Orkambi werd door Schippers op het eind van haar ministerschap in het basispakket opgenomen, nadat eerdere prijsonderhandelingen met Vertex vruchteloos waren gebleken. Hoeveel ze precies wist af te dingen is onbekend. Onder betrokkenen gaat rond dat ze kon afdingen tot 100.000 euro per patiënt per jaar. Aan de Kamer meldde ze na het stuklopen van de eerdere onderhandelingen nog dat ze niet meer dan 76.000 euro per persoon kwijt wilde.

    Hoop voor een alternatief op nog geen tien minuten fietsen

    Op nog geen tien minuten fietsen van het HagaZiekenhuis ligt middenin de volkswijk Transvaal de apotheek van Paul Lebbink, die in Nederland dé specialist is in ‘magistrale bereiding’, het zelf maken van geneesmiddelen die een fabriek niet levert. Hij stortte zich ook op Orkambi, omdat hij zich stoort aan de hoge medicijnprijzen.

    Lebbink zegt dat hij het middel inmiddels kan maken voor ongeveer 35.000 euro per patiënt per jaar. Dat deed hij nog niet, omdat hij vreest dat Vertex hem voor de rechter daagt. ,,Met mijn apothekershart durf ik mijn product aan patiënten uit te leveren, maar de juristen zeggen nog: ‘niet doen’.’’

    Wellicht wordt dat binnenkort anders. Volgend jaar lopen de prijsafspraken van Schippers af, en moet opnieuw worden onderhandeld. Lebbink vindt dat dan serieus moet worden gekeken naar zijn alternatief van zelfbereiding. ,,Ook omdat er sinds eind vorig jaar een uitspraak van de rechter ligt dat medicijnen die maatschappelijk gezien onverantwoord duur zijn, nagemaakt mogen worden.’’

    www.ad.nl/binnenland/een-doosje-orkam...
  10. forum rang 10 voda 29 augustus 2019 07:52
    Kleiner verlies voor Vivoryon

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Vivoryon Therapeutics AG
    6,60 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Vivoryon , het voormalige Probiodrug, heeft in de eerste zes maanden van 2019 de kosten omlaag gebracht, terwijl de kaspositie steeg. Dit bleek donderdag voorbeurs uit een update van het Duitse biotechbedrijf met een beursnotering in Amsterdam.

    In het eerste halfjaar daalden de kosten. Er werd in de verslagperiode geen omzet behaald. Het nettoverlies daalde van 4,1 miljoen naar 3,1 miljoen euro en operationeel was er ook een verlies van 3,1 miljoen euro.

    De kaspositie, die eind 2018 stond op 3,8 miljoen euro, was na een half jaar gestegen tot 8,0 miljoen euro. Vivoryon haalde met een private plaatsing netto 7,6 miljoen euro op.

    CEO Ulrich Dauer zei in een toelichting te blijven focussen op de de kaspositie om voldoende kapitaal te hebben om de gestelde doelen ook daadwerkelijk te kunnen halen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 29 augustus 2019 16:31
    Abbvie staakt miljardenonderzoek

    Gepubliceerd op 29 aug 2019 om 16:21 | Views: 117

    NEW YORK (AFN) - AbbVie heeft het onderzoek naar een nieuw middel tegen longkanker beëindigd nadat analyse van onderzoeksresultaten uitwees dat het medicijn niet goed werkt. Het Amerikaanse farmaceutische concern heeft miljarden gestoken in het middel Rova-T.

    In januari liet AbbVie al weten zeker 4 miljard dollar af te schrijven op de overname van Stemcentrx waarmee het Rova-T in handen had gekregen. Voor die overname was 5,8 miljard dollar betaald.

    AbbVie zegt zich nu verder toe te leggen op de ontwikkeling van andere oncologische middelen.
  12. forum rang 10 voda 31 augustus 2019 16:31
    'Vertrouwen beleggers krijgt knauw'

    Gepubliceerd op 31 aug 2019 om 08:31 | Views: 3.358

    AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers is in augustus scherp gedaald. Volgens de maandelijkse beleggersbarometer van ING zijn beleggers geschrokken van de dalingen van de aandelenkoersen begin deze maand. Ook denken ze dat de Nederlandse economie een moeilijker tijd tegemoet gaat.

    De graadmeter van de bank kwam uit op 105 punten, van 129 punten in juli. Daarmee bereikte de barometer de laagste stand sinds januari. Veel ondervraagde beleggers denken dat de waarde van hun aandelen gaat dalen. Het enthousiasme voor beleggen in obligaties neemt dan ook toe. Hoofd van het ING Investment Office Bob Homan noemt dat bijzonder, "omdat de rentes op obligaties naar dieptepunten zijn gezakt".

    Een groot deel van de beleggers (41 procent) verwacht dat de AEX de komende drie maanden gaat dalen. Ze voorspellen gemiddeld dat de Amsterdamse beursgraadmeter in november op 537 punten staat. Dat is aanzienlijk lager dan de 570 punten die voor oktober werden voorspeld.

    Een grote meerderheid van de ondervraagde beleggers rekent inmiddels op een harde brexit. Bijna twee derde heeft geen vertrouwen in Boris Johnson als Britse premier. Ondanks die risico's heeft ruim vier op de vijf geen aanpassingen aan zijn beleggingsportefeuille gedaan.
  13. forum rang 10 voda 4 september 2019 15:15
    Curetis gaat samen met Amerikaans OpGen

    Gepubliceerd op 4 sep 2019 om 09:07 | Views: 2.811

    Curetis 14:54
    0,81 +0,16 (+25,19%)

    AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Curetis gaat samen met de Amerikaanse branchegenoot OpGen. Dat hebben de twee bedrijven bekendgemaakt. Het samengevoegde bedrijf wordt ongeveer 24 miljoen dollar waard. Het Duitse Curetis heeft een beursnotering in Amsterdam.

    De fusie wordt gestructureerd als een overname van Curetis door OpGen. Daarna krijgt Curetis 2.662.564 nieuwe aandelen in OpGen, wat neerkomt op 72,5 procent van het fusiebedrijf. Die aandelen wil Curetis doorgeven aan zijn huidige aandeelhouders.

    Curetis en OpGen werken beide aan zogeheten moleculaire diagnosticering. Het nieuwe bedrijf krijgt zijn Amerikaanse hoofdkantoor in Gaithersburg waar OpGen gevestigd is en het Europese hoofdkantoor komt in Curetis' vestigingsplaats Holzgerlingen. Topman Oliver Schacht van Curetis gaat het fusiebedrijf leiden.

    Deal nog niet afgerond

    Voordat de deal afgerond kan worden moeten de aandeelhouders van beide bedrijven akkoord gaan. Ook moeten diverse toezichthouders de fusie nog goedkeuren. Naar verwachting is het hele proces begin 2020 afgerond.

    Vorige maand maakte Curetis nog bekend dat de publicatie van de halfjaarcijfers uitgesteld zou worden tot 18 september. Toen stelde het bedrijf ook nog bezig te zijn met het bekijken van zijn strategische opties.
  14. forum rang 6 de tuinman 6 september 2019 14:18
    www.fiercebiotech.com/medtech/insilic...

    Insilico's AI networks generate custom lead compounds for fibrosis in less than 50 days
    by Conor Hale | Sep 4, 2019 10:37am

    Over 21 days, Insilico and its partners used its artificial intelligence programs to conceptualize and generate 30,000 novel small molecules that may work against fibrosis. The most promising six were selected after 25 more days.

    In the gold rush to bring artificial intelligence to the healthcare and biopharma industries, AI has long been pitched as a way to accelerate the pace of drug development and discovery. Sometimes vaguely and sometimes not, many companies have claimed their code can help early research get done quicker, deeper and cheaper.

    Now, Insilico Medicine may have hit pay dirt, demonstrating in a paper published in Nature Biotechnology that its computer networks could potentially shave years off of traditional hit-to-lead timelines.
  15. forum rang 10 voda 11 september 2019 12:43
    Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel Kiadis

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Kiadis Pharma NV
    5,19 -0,43 -7,65 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor het aandeel Kiadis verlaagd van 17,00 naar 14,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit maakte de zakenbank woensdag in een analistenrapport bekend.

    Jefferies verantwoorde de koersdoelverlaging met de verwachting voor een hogere kapitaalbehoefte bij Kiadis. Met 62,7 miljoen euro in kas, heeft Kiadis nog voldoende middelen tot in het tweede kwartaal van 2020.

    Jefferies verwees woensdag naar een bijeenkomst van de Scientific Advisory Group begin september voor ATIR101 als behandeling om de risico's van stamceltransplantaties bij leukemiepatiënten, waarover bij de publicatie van de halfjaarresultaten door het biotechbedrijf volgens Jefferies relatief weinig gegevens werden vrijgegeven, terwijl de bijeenkomsten van de SAG niet openbaar zijn.

    Jefferies schat in dat bij een positieve beoordeling door SAG van ATIR101, het middel onder voorwaarden begin 2020 wordt goedgekeurd, waarna een commerciële lancering ervan kort daarna kan volgen.

    Op een groen Damrak noteerde de koers van het aandeel Kiadis 7,0 procent lager op 5,23 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 108 109 110 111 112 ... 167 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links