Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 24,300 15 apr 2024 17:35
  • -0,160 (-0,65%) Dagrange 24,200 - 24,720
  • 218.255 Gem. (3M) 243,4K

AMG augustus 2019

1.877 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 94 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Margin Call 23 augustus 2019 11:31
    quote:

    FluitendeVogels schreef op 23 augustus 2019 11:16:

    [...]

    Je kunt het inderdaad zien als verleiden, maar mogelijk ook als advies. Want sinds welke koers "verleiden" ze je niet al je stukjes weg te doen. Had je dit toen gedaan, dan had je nu op een heel wat minder groot verlies gestaan dan wanneer je ze gehouden had. En dan had je ze tegen een heel wat lagere koers kunnen terugkopen. En dat je het nu niet ziet als verlies omdat je pas verlies maakt zodra je verkoopt, dat argument begrijp ik niet. Want had je nu niet liever dezelfde stukjes met een grote korting gekocht en dan ook nog wat cash op de bank staan?

    Het argument dat je long zit en er wel vertrouwen in blijft houden is voor mij nu niet geldend. Velen zitten met een verlies van vele tientallen procenten. Dat is toch simpelweg heel erg naar. Dat je vertrouwen hebt, dat is heel mooi, en de potentie van AMG is er ook echt wel, maar om nu volledig het sentiment en de stand van zaken in de wereld niet mee te wegen in hoe een aandeel zich ontwikkelt, dat begrijp ik niet.

    Ik weet ook niet wat ik had gedaan, als mijn positie nu zwaar onder water had gestaan. Dan is het wellicht beter om te blijven zitten. Maar het gaat mij dan ook vooral over het feit dat het nu al vele maanden hetzelfde liedje is bij AMG en bij veel posts hier op het forum. Ik ben gelukkig terughoudend geweest en gebleven. Soms voel ik even de temperatuur van het water, maar dit was voor mij nu toch nog niet lekker op temperatuur.

    Ik heb mijn stukjes i.i.g. weer van de hand gedaan voor 19,80 vanochtend. Kom er wederom zonder noemenswaardige kleerscheuren vanaf, enkele tientjes broker-kosten. Ik heb het nu liever cash, dan in AMG.

    Succes allen!
    Je bent écht onzin aan het verkondigen.
    Je had 100 stukjes gekocht zei je op een ander forum, dus ik weet niet bij welke broker je zit, maar de kosten lijken me aan de hoge kant!
  2. [verwijderd] 23 augustus 2019 11:36
    quote:

    DoetOokMaarWat schreef op 23 augustus 2019 11:31:

    [...]

    Je bent écht onzin aan het verkondigen.
    Je had 100 stukjes gekocht zei je op een ander forum, dus ik weet niet bij welke broker je zit, maar de kosten lijken me aan de hoge kant!
    ?? Ik had 100 stukjes Gala verkocht en eerst 750 AMG gekocht, dit toen uitgebreid naar 900, nu alles weer van de hand gedaan, als je het zo nodig moet weten.

    Ik weet in ieder geval niet waar ik heb gezegd dat ik 100 stukjes AMG heb gekocht, dat vind ik niet echt de moeite waar eerlijk gezegd om daar mijn energie in te steken.....
  3. forum rang 7 Just lucky 23 augustus 2019 11:37
    quote:

    moneypocket schreef op 23 augustus 2019 11:25:

    [...]

    Just Lucky; ik hoop het...maar waarom zie je vandaag, wat ik denk, wederom een shorterbelang opbouw? Dan graaft men toch hun eigen graf?

    Bij een groene beurs wordt de koers gedrukt...tja
    Kan van alles zijn, er is in ieder geval geen koop interesse. Omzet is zo laag dat de daling zelfs kan komen door vele tientallen particuliertjes zoals Fluitende vogels die hun stukje uit angst verkopen. Kan ook zijn dat shorters de koers iets drukken en weer 0,1% afbouwen op een lagere koers. Scheelt ze toch weer een paar duizend euro.
  4. forum rang 6 Lamsrust 23 augustus 2019 11:52
    quote:

    Topperke schreef op 22 augustus 2019 20:23:

    [...]

    In mijn opinie is dit geen goed idee. Ze hebben al $100mil netto schulden en hebben met 10% al enorm veel ingekocht.

    Ik heb veel liever dat ze hun geld investeren in Technologies en recycling (Ohio 3 en 4). Dit zijn groeiprojecten met enorm veel toekomstig potentieel.
    Maar blijf nog maar wat blind staren op de korte termijn. Zo ga je nog veel genot aan dit aandeel hebben! (sarcasme)
    Volledig mee eens. Het management moet zich volledig gaan/blijven focussen op de business en alle beschikbare middelen hiervoor inzetten. Het hele "hoge kostprijs voorraad effect" is na 2019 uit de cijfers, zodat de EBITDA 2020 genormaliseerd is, i.e. weergeeft hoe het bedrijf rendeert zonder heftige schommelingen in de vanadiumprijzen (indien deze overigens fors zouden stijgen ontstaat er een positief voorraad effect, waardoor de EBITDA juist weer harder stijgt). Door de inkoop stijgt de wpa in ieder geval al met 10%, zodat de aandelenkoers op een gegeven moment ook volgt.
    Beleggen in AMG moet je zien als een langjarige investering in een groeiend bedrijf met veel potentie waarbij heel veel geduld nodig is. Een koers van E 100 + over 10 jaar zou mij niet verbazen.
    Voor de KT handelaar kan het ook interessant zijn vanwege de volatiliteit, maar dan moet deze niet het management aanrekenen dat ze op KT niets doen.
  5. forum rang 6 rene66 23 augustus 2019 11:54
    quote:

    moneypocket schreef op 23 augustus 2019 11:30:

    Ik denk dat Arrowstreet Capital vandaag weer haar belang aan het vergrootten is. Hound Partners (4,04 %) verandert niet qua shortpositie. Bijzonder..
    Shorters werken gewoon samen en ze hebben dagelijks even overleg met elkaar wat te doen. Verwarring brengen is daar onderdeel van. Ik heb ook het idee dat ze liever vandaag vertrekken dan morgen maar ze zitten met een heel groot probleem. Waar halen ze de aandelen vandaan zonder dat de koers vleugels krijgt. Ik benieuwd op welke manier ze vertrekken.
  6. [verwijderd] 23 augustus 2019 11:56
    Je ziet nu sowieso dat sommige shorters afbouwen terwijl andere op dezelfde dag juist iets uitbreiden. Ze kunnen niet allemaal gelijk hebben.

    Ik houd 1 shorter goed in de gaten en dat is Eminence. Die hebben namelijk vrijwel de perfecte timing gehanteerd qua short gaan (beter dan alle andere shorters). Dus daar zit naar mijn idee de beste research.
  7. [verwijderd] 23 augustus 2019 12:11
    quote:

    VeniVidiMerui schreef op 23 augustus 2019 11:56:

    Je ziet nu sowieso dat sommige shorters afbouwen terwijl andere op dezelfde dag juist iets uitbreiden. Ze kunnen niet allemaal gelijk hebben.

    Ik houd 1 shorter goed in de gaten en dat is Eminence. Die hebben namelijk vrijwel de perfecte timing gehanteerd qua short gaan (beter dan alle andere shorters). Dus daar zit naar mijn idee de beste research.
    Interessant, die hebben blijkbaar een koersdoel van alles lager dan 18 (en een beetje)
  8. [verwijderd] 23 augustus 2019 12:32
    quote:

    VeniVidiMerui schreef op 23 augustus 2019 12:22:

    [...]
    ??? geen idee hoe je daar bij komt; shorters geven geen koersdoelen af. Eminence heeft afgelopen week ongeveer 1% gecoverd.
    Ik bedoel voor zichzelf, de dagen waarop ze hebben gecoverd zijn dagen dat we zo rond de 18 en lager hingen met de koers.
  9. [verwijderd] 23 augustus 2019 13:47
    quote:

    FluitendeVogels schreef op 23 augustus 2019 12:32:

    [...]

    Ik bedoel voor zichzelf, de dagen waarop ze hebben gecoverd zijn dagen dat we zo rond de 18 en lager hingen met de koers.
    Koersrange 17,60 - 18,60 hebben ze die procent gecoverd inderdaad. Maar dat heeft veel meer met het aanbod op die dagen te maken dan met de koers an sich. Eminence zit short vanaf 50 euro; die kijken nu echt niet op 1 euro meer of minder. Maar ze hebben uiteraard ook nog geen haast en er moet wel genoeg aanbod zijn. Daarom zullen ze op een dag als vandaag niets doen. Niet omdat ze de huidige koers daarvoor te hoog zouden vinden; maar omdat als ze het nu wel zouden doen de koers gelijk weer op 20+ staat. Alle shorters hebben er baat bij om te zorgen dat de koers onder die psychologische grens blijft. Dat is wat je vandaag en de afgelopen dagen ook ziet. En er is nog te weinig vraag uit de rest van de markt.

    Mijn inschatting is alleen toch dat een aantal shorters er richting 31 oktober wel verder uit gaat. Omdat cijfermatig Q2 echt een dieptepunt was. In het Q2 rapport is duidelijk aangegeven dat de grootste pijnpunten eenmalig waren:

    "Despite the decline in price [..] AMG’s vanadium business is robust and very profitable at the current market price."
    - in het Q2 rapport over vanadium; waarmee dus duidelijk is dat ook al zijn de prijzen lager zo lang die enigszins stabiel blijven en niet meerdere kwartalen achter elkaar fors dalen dan is deze business zeer winstgevend; vanadium prijzen zijn voor AMG in juli en augustus dus prima geweest voor een solide Q3


    "[..] the Company signed $33.2 million in new orders during the second quarter [..] This lower book to bill ratio was negatively impacted by timing, as several large orders were delayed into the third quarter. Order intake of over $40 million was achieved in July [..]"
    - in het Q2 rapport over de order intake; waaruit dus blijkt dat alleen al in juli meer business is binnengehaald dan heel Q2

    En als je verder kijkt naar de cijfers dan is heel duidelijk dat excl. die eenmalige afboeking op de vanadiumvoorraad van 44M alles er prima uit ziet (nettowinst Q2 was dan 13M geweest); dit gaat bij de Q3 cijfers gewoon aan het licht komen, omdat die gehele afboeking in 1 keer genomen is en de vanadiumprijzen in Q3 prima zijn voor AMG's business model.
1.877 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 94 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links