Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meedoen met HAL in bouwmaterialen: TABS Holland

529 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 wiegveld 10 augustus 2019 17:27
    Als VEB lid ben ik blij met deze brief. Dank!
    HAL zal merken dat weinig aandelen zijn angeboden en mn het verschil in prijs voor de 2 (oud) directieleden en wij als andere aandeelhouders is schrijnend. Ook met 41 euro krijgt HAL dit bedrijf voor een habbekrats. Zie je mooi verschil met Grandvision, waar Essilor juist een forse premie moet bieden om de grootaandeelhouder te verleiden tot verkoop.

  2. twinkletown 13 augustus 2019 08:28
    quote:

    wiegveld schreef op 12 augustus 2019 23:53:

    fd.nl/beurs/1312278/kleine-aandeelhou...

    dagen later toch nog stuk in FD
    Kleine aandeelhouder ontkomt niet aan wurggreep HAL Investments

    De Vereniging voor Effectenbezitters vindt bod van HAL Investments op aandelen van NPEX-fonds Timber and Building Supplies Holland te karig, en eist uitleg van goed gecompenseerd management.

    Wie werkt bij Timber and Building Supplies Holland (TABS) heeft voldoende reden om vrolijk te zijn dezer dagen.

    Het bouwmateriaalconsortium uit Zaandam zag in de eerste vijf maanden van dit jaar het nettoresultaat met 19% stijgen tot ruim €18 mln, over een omzet van €324 mln. Deze cijfers komen bovenop fraaie resultaten die de marktleider in 2018 presenteerde.

    Wie de cijferbrij van het jongste TABS-jaarverslag analyseert kan zien dat het personeel daar garen bij spint: de post 'bijzondere pensioenen en personeelsbeloningen' steeg in één jaar met €1,7 naar €5,6 mln. En ook het management heeft reden om vrolijk te zijn. Middels een stoffige, bijna vijftien jaar oude 'participatieregeling' bezit zij een plukje aandelen van 6,5%. Deze stukken lijken vanwege recente gebeurtenissen goudgerand.

    TABS-grootaandeelhouder HAL Investments, tevens eigenaar van de FD Mediagroep, maakte in juli bekend een eenmalig bod van €34,24 per aandeel te doen op alle stukken die via mkb-beurs NPEX in het bezit zijn van particulieren. Een zuinig bod, vindt de Vereniging voor Effectenbezitters, die afgelopen week een brief met twaalf vlammende vragen heeft verzonden aan de TABS-directie.

    Consistent

    Niet alleen zit het bod ruim onder de laatst genoteerde koers van €36, ook bevreemdt het de VEB dat HAL een totaalbedrag van rond de €230 mln biedt. Dit is ruim zes keer het jongste bedrijfsresultaat van TABS, terwijl de boekhouding van de Rotterdamse investeerder het belang genoteerd staat tegen een ebitda-multiple van zeven. Wanneer HAL consistent was geweest, had haar bod €5 hoger gelegen.

    Daarom worden ook vraagtekens gezet bij de houding van de raad van commissarissen. Het gremium, dat sinds mei dit jaar naast HAL-participatiecommissaris Joost van Meerbeeck nog een 39-jarige HAL-directeur kent, noemde het bod 'een fair en passend voorstel' voor de resterende aandeelhouders.

    Wurggreep

    Daarbij blijft nog onvermeld dat een en ander buitengewoon prettig is voor de eigenaren van de managementaandelen. Het leeuwendeel is in het bezit van ceo René Olsthoorn en zijn voorganger Anne Schouten. De twee weten te profiteren van de eerder benoemde participatieovereenkomst, waarmee is geregeld dat TABS onder bepaalde voorwaarden hun stukken volgend jaar moet terugkopen. Welke voorwaarden is onbekend; de VEB merkte enkel op dat het bedrijf voor die terugkoop een voorziening trof van circa €18 mln, neerkomend op een prijs per aandeel van €41.

    Minderheidsaandeelhouders kijken ondertussen toe vanuit een wurggreep. Ze kunnen geen kant op. Wie heeft nagelaten om het HAL-bod voor maandag 12 augustus 17.00 uur te accepteren, weet dat de investeringsmaatschappij 'zich iedere andere rechtens toegestane methode' voorbehoudt om de stukken te bemachtigen. Dat duidt op 'uitrooktactieken' als een juridische fusie of een activa-passiva-transactie, vreest de VEB.

    Sonny Motké (FD)

  3. forum rang 9 objectief 17 augustus 2019 11:04
    quote:

    Leeser1959 schreef op 17 augustus 2019 10:25:

    [...]

    Ze zijn hun wonden aan het likken en vragen zich af; hoe nu verder ?
    Nou, ik denk eerder een glaasje champagne. HAL heeft TABS voor een laag prijsje
    ingelijfd. Zelfs als ze er nog een beetje bijdoen (gezien hun cash geen probleem), is het een koopje.
  4. twinkletown 17 augustus 2019 22:29
    HAL weet inmiddels hoeveel stukken ze aangemeld hebben gekregen. Hooguit 100 stukken? Wie zal het zeggen... Nagenoeg niemand zal zijn/haar stukken hebben aangemeld als je zonder moeite bijna 1,60 EUR per aandeel extra kan beuren op de NPEX. Het zou leuk zijn als HAL gaat melden hoeveel stukken ze hebben verkregen maar ik vrees dat dit niet zal gebeuren.
  5. forum rang 4 shaai 23 augustus 2019 10:17
    P E R S BE R IC HT Zaandam, 23 augustus 2019
    Resultaten TABS Holland eerste halfjaar 2019
    Verdere groei resultaten TABS Holland in eerste halfjaar 2019
    ? Omzetstijging van 4% tot € 386 miljoen (vorig jaar: € 373 miljoen)
    ? Kostenniveau gelijk aan vorig jaar
    ? Operationeel resultaat stijgt met 15% naar € 31 miljoen (vorig jaar: € 27 miljoen)
    ? Nettoresultaat € 23,5 miljoen (vorig jaar: € 19,4 miljoen)
    René Olsthoorn, bestuursvoorzitter van TABS Holland:
    “Het resultaat over het eerste halfjaar is ten opzichte van het eerste halfjaar 2018 licht gestegen. De vraag naar hout en bouwmaterialen nam gemiddeld verder toe ook al zijn de eerste berichten over afkoeling van de bouwmarkt op diverse plaatsen te lezen. De orderportefeuilles van aannemers zijn minder lang gevuld dan een jaar geleden en ook onderaannemers zijn weer gemakkelijker te vinden. Volgens de NVM daalde het aantal verkochte woningen in het eerste kwartaal met 3% ten opzichte van 2018 en het aantal woningen dat te koop staat met 17%. Daarnaast wordt aangegeven dat de nieuwbouwmarkt stagneert. Onder meer in de juni rapportage van ING is te lezen dat de bouw in 2019 verschuift van woningbouw naar utiliteit en infra.
    Deze marktontwikkelingen hebben invloed op de omzetontwikkeling van TABS Holland, maar binnen TABS Holland wordt blijvend hard gewerkt aan verbetering van formules en assortimenten, verhoging van de productkennis van de medewerkers en andere activiteiten op het gebied van klantgerichtheid. Onze focus blijft onverminderd op onze klanten gericht om in combinatie met interne verbeteringen een goede positie in de markt te krijgen en te houden.”
    Toelichting op de resultaten
    De omzetstijging van € 373 miljoen naar € 386 miljoen is voornamelijk het gevolg van de toegenomen vraag in de markten waarin TABS Holland actief is. De brutomarge is procentueel minder hard gestegen dan de omzet en de kostenstijging is beperkt gebleven.
    Op de in dit bericht vermelde cijfers is geen accountantscontrole toegepast.
  6. forum rang 4 shaai 23 augustus 2019 10:18
    Daarmee is een verbetering van het operationeel resultaat ten opzichte van vorig jaar gerealiseerd. Ook het netto resultaat is verbeterd ten opzichte van vorig jaar.
    De balans is ten opzichte van vorig jaar korter geworden, vooral als gevolg van daling van de voorraad. Het aantal fte’s is met 2% toegenomen.
    In juni is dividend over 2018 uitbetaald, hiermee was een bedrag gemoeid van € 11,9 miljoen.
    Overig
    HAL heeft TABS Holland bericht dat onder het op 8 juli 2019 aangekondigde vrijwillige bod HAL 0,6% van de uitstaande aandelen TABS Holland heeft verkregen. De verhandelbaarheid van de aandelen TABS Holland op NPEX zal vooralsnog in stand zal blijven.
    Vooruitzichten
    De vooruitzichten voor de markten waarin TABS Holland opereert zijn nog overwegend positief. Derhalve zijn we ook positief gestemd over de te verwachten resultaten voor heel 2019. TABS Holland zal zich onveranderd blijven inspannen om te komen tot een betere propositie naar onze klanten, waarbij ook kosten en werkkapitaal kritisch gevolgd zullen blijven worden.
    ///////
    Profiel
    TABS Holland is een vooraanstaande leverancier van hout en bouwmaterialen op de Nederlandse markt van nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Dankzij de klantgerichte benadering, het complete assortiment en de hoge servicegraad is TABS Holland dé partner voor bouwend Nederland.
    De activiteiten van TABS Holland bestaan uit negen verschillende bedrijven:
    ? de landelijke hout- en bouwmaterialenhandels PontMeyer met 48 vestigingen en Koninklijke
    Jongeneel met 42 vestigingen;
    ? de importeurs/groothandels Heuvelman Hout (twee vestigingen), RET Bouwproducten, de
    Hillegersbergsche Gevelproducten, Centrop Houtimport, Trima, Houthandel Van Dam en Astrimex (vier vestigingen).
  7. twinkletown 23 augustus 2019 10:22
    quote:

    shaai schreef op 23 augustus 2019 10:14:

    Overig
    HAL heeft TABS Holland bericht dat onder het op 8 juli 2019 aangekondigde vrijwillige bod HAL 0,6% van de uitstaande aandelen TABS Holland heeft verkregen. De verhandelbaarheid van de aandelen TABS Holland op NPEX zal vooralsnog in stand zal blijven.

    0,6% Van de uitstaande aandelen (6.768.303) is 40.610 stukken. Meer dan ik had gedacht. "Vooralsnog", dus ook na december 2019 blijft de notering op NPEX?
  8. twinkletown 23 augustus 2019 10:30
    Resultaten TABS Holland eerste halfjaar 2019

    Verdere groei resultaten TABS Holland in eerste halfjaar 2019

    Omzetstijging van 4% tot € 386 miljoen (vorig jaar: € 373 miljoen)
    Kostenniveau gelijk aan vorig jaar
    Operationeel resultaat stijgt met 15% naar € 31 miljoen (vorig jaar: € 27 miljoen)
    Nettoresultaat € 23,5 miljoen (vorig jaar: € 19,4 miljoen)

    www.npex.nl/nieuws/nieuwsitem/2019/08...
  9. forum rang 7 wiegveld 23 augustus 2019 10:43
    Belangrijkste nieuws vind ik dat het HAL bod inderdaad faliekant mislukt is. 40.000 aandelen zijn aangemeld bij HAL.
    Uitroken is niet mogelijk en de NPEX notering blijft staan.

    HAL is er met de staart tussen de benen vandoor gegaan en durft dit zelf niet te melden. Ha ha
  10. forum rang 4 shaai 23 augustus 2019 11:07
    quote:

    twinkletown schreef op 23 augustus 2019 10:22:

    [...]
    0,6% Van de uitstaande aandelen (6.768.303) is 40.610 stukken. Meer dan ik had gedacht. "Vooralsnog", dus ook na december 2019 blijft de notering op NPEX?
    Van oudsher staan ( stonden?) er nog veel aandelen buiten de Npex.
    Indien je weinig hebt kan ik me voorstellen dat je nu aanbiedt zodat je geen Npex rekening hoeft te openen.
    Wel ruim 40.000 euro weggegooid
  11. forum rang 9 objectief 23 augustus 2019 11:26
    quote:

    wiegveld schreef op 23 augustus 2019 10:43:

    Belangrijkste nieuws vind ik dat het HAL bod inderdaad faliekant mislukt is. 40.000 aandelen zijn aangemeld bij HAL.
    Uitroken is niet mogelijk en de NPEX notering blijft staan.

    HAL is er met de staart tussen de benen vandoor gegaan en durft dit zelf niet te melden. Ha ha
    Zo maak je weinig vrienden bij HAL en het zal toch van hen moeten komen wil je een hogere prijs ontvangen.
  12. forum rang 4 shaai 23 augustus 2019 13:46
    quote:

    wiegveld schreef op 23 augustus 2019 12:45:

    Blijf liever zelf aandeelhouder, tenzij HAL echt realistisch bod zou doen.
    Vraag is,waarom wil Hal alle aandelen ? Om ze goedkoop te kunnen kopen? Of om van het gedoe van een notering af te zijn?
    OF omdat ze de tent willen verkopen, en dat makkelijker gaat zonder minderheidsaandeelhouders ?
    Oud CEO is weg, volgend jaar krijgt Oldshoorn ook een klap geld, wie weet of ie dan aan te houden is?
    Als hij dan ook ontslag zou nemen, dan is een verkoop sowieso niet onhandig , minder risico voor Hal dan nwe CEO en team proberen erop te zetten
529 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links