Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

recessie op komst !!!

151 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kaiser 19 augustus 2019 15:24

    Duitse centrale bank: “Duitsland belandt mogelijk in recessie”
    19 augustus 2019 Bron: Belga

    Economie De Duitse economie - de grootste van de eurozone - staat mogelijk op het punt in een recessie te belanden. Dat zeggen experts van de Bundesbank, de Duitse centrale bank. “Het totale economische plaatje zou opnieuw licht negatief kunnen zijn” in het derde kwartaal, klonk het maandag in een maandelijks rapport.

    Volgens een eerste raming van het Duitse statistiekbureau kromp de economie in het tweede kwartaal van dit jaar met 0,1 procent. Vooral op de buitenlandse handel zit sleet, door een dalende vraag.
    Lees ook
    Michel bespaarde minder dan Di Rupo
    Zwakke industrie

    De centrale bank verwacht ook in het derde kwartaal een zwakke industrie. Het is volgens de experts nog niet duidelijk of ook de binnenlandse vraag klappen zal krijgen.

    Indien de Duitse economie ook in het derde kwartaal krimpt, is er sprake van een recessie. Die term wordt immers gebruikt wanneer de economische groei twee opeenvolgende kwartalen negatief is.

    De prognose van de Bundesbank komt er na weken van slechter dan verwachte cijfers over de Duitse economie en van teleurstellende bedrijfsresultaten. Analisten gepolst door Bloomberg rekenden tot voor kort nog op 0,2 procent groei in Duitsland in het derde kwartaal, maar verscheidene onder hen verlaagden sindsdien hun verwachtingen.
  2. Kaiser 30 augustus 2019 15:05
    Bond Yields Continue To Signal Recession | Seeking Alpha seekingalpha.com/article/4288884-week...

    Roubini: “Centrale banken totaal machteloos bij volgende recessie”

    Volgende recessie zal immuun zijn voor de maatregelen van de centrale bankiers

    Roubini voorspelt ook dat de centrale banken in geval van een crisis niets meer zullen kunnen betekenen en dreigt niets minder dan de instorting van het wereldhandelssysteem. Volgens de econoom is nu als sprake van globale recessie in de technologie-, productie- en industriële sector. De daling van bestellingen van kapitaalgoederen in de meeste landen bevestigen dat.

    De wereldeconomie wordt vandaag rechtgehouden door de sterke vraag van consumenten. Maar als de prijzen aan de hand van 3 voormelde fenomenen (‘shocks’, schrijft Roubini) blijven stijgen, dan zal die gevolgen hebben voor het reële gezinsinkomen en het consumentenvertrouwen.

    Volgens Roubini is er ook een groot verschil met de crisis van 2008, toen centrale banken mits monetaire stimuli de vraag naar goederen en diensten probeerden aan te zwengelen. Vermits de crisis zich nu aan de aanbodzijde zal manifesteren, zijn gans andere maatregelen nodig, waarover centrale bankiers niet beslissen. De volgende recessie zal met andere woorden immuun zijn voor de maatregelen van de centrale bankiers.

    nl.express.live/roubini-recessie-cent...
  3. Kaiser 9 maart 2020 09:34

    Coronavirus maakt economische recessie “heel waarschijnlijk”

    LVB 09 maart 2020

    Hoogleraar Koen Schoors ziet de economie afstevenen op een recessie.
    AP Hoogleraar Koen Schoors ziet de economie afstevenen op een recessie.
    De Krant “Het is heel waarschijnlijk dat we afstevenen op een economische recessie”, zegt Koen Schoors, hoogleraar economie (Universiteit Gent). “Dat komt niet alleen door de lockdown in het noorden van Italië. Het gaat vooral om het vertrouwen van investeerders en consumenten dat helemaal weg is.”

    “Het coronavirus is een héél slechte zaak voor de economie”, zo meent professor Schoors. “De vrees bestaat dat Italië misschien niet het laatste land zal zijn waar miljoenen mensen in quarantaine geplaatst worden. Als het virus ook opflakkert in andere Europese landen, worden daar misschien dezelfde maatregelen genomen. Dit kan investeerders ertoe aanzetten om later te investeren. Daardoor worden ook investeringsgoederen, zoals machines, later gemaakt. Dat kost elders werkgelegenheid. En werklozen consumeren minder, wat er dan weer voor zorgt dat er minder goederen nodig zijn.” Een vicieuze cirkel, dus.

    Dat Italië niet onze belangrijkste handelspartner is, doet weinig ter zake. “De lockdown in Italië komt boven op alle eerdere coronamaatregelen. Door het uitstellen van wielerkoersen als Milaan-Sanremo wordt de omvang ook voor het grote publiek duidelijk. Voor veel mensen is het nu pas serieus. Het gevolg is dat consumenten en investeerders gaan twijfelen. Als we er over twee jaar op terugkijken, zullen we het hebben over de coronarecessie.” www.hln.be/de-krant/coronavirus-maakt...
  4. forum rang 4 s.lin 15 maart 2020 19:27
    Stand van Nederland - 13 maart 2020
    Vrees voor recessie door coronavirus: ‘Dit gaat hele grote impact hebben’
    Nederland moet er rekening mee houden dat er een economische recessie zal ontstaan als gevolg van het coronavirus. Die vrees spreekt PvdA-Tweede Kamerlid Henk Nijboer uit in de speciale corona-uitzending van Goedemorgen Nederland op NPO 1.

    “Ik vrees daar wel voor”, zegt Nijboer. “De handelsbewegingen in de wereld nemen af, Amerika heeft een inreisverbod ingesteld, de horeca wordt hard getroffen en de culturele sector ligt stil. Dat gaat hele grote economische impact hebben, zeker als het langer duurt.”

    Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, merkt de problemen van het coronavirus in zijn sector. Volgens hem mogen mensen nog gewoon naar de horeca toe, maar loopt het aantal reserveringen wel terug. “Op dit moment daalt de omzet en dat gaat tot grote problemen leiden”, zegt hij in Goedemorgen Nederland.

    Noodfonds om recessie te voorkomen
    Zowel Willemsen als Nijboer juicht de komst van een noodfonds toe. “We willen echt dat de overheid hierin hard gaat bewegen”, aldus Willemsen. Nijboer steunt hem daarin. “Dit is zo’n grote crisis die je niet kunt zien aankomen als ondernemer. De overheid moet geld opzijzetten voor sectoren die hard worden geraakt om hen door deze crisis heen te loodsen.”

    Nijboer noemt als voorbeelden de luchtvaart, het toerisme, de culturele bedrijven en de horeca. “In de horeca werken ze heel veel met tijdelijke contracten en dat betekent dat mensen op den duur geen werk meer hebben. En dit gaat nog wel een aantal weken duren of misschien wel langer. Ik vind dat de overheid bij moet springen, anders raken we in een recessie.”
  5. nobahamas 15 maart 2020 19:31
    What Does the Week Hold for Stocks?
    www.thestreet.com/investing/stocks-tr...

    Looking at prior similar-sized drawdowns from record highs in the S&P 500 (and its predecessors) stretching all the way back to 1928, only 1987 and 1929 have seen stocks reverse course and shed more than 20% within 50 trading sessions of an all-time high.

    And while 2020’s selloff has clearly been the fastest by far, the move has actually correlated extremely highly with both of those other notorious bear markets.
  6. forum rang 7 leek2018 15 maart 2020 19:39
    quote:

    s.lin schreef op 15 maart 2020 19:27:

    Nijboer noemt als voorbeelden de luchtvaart, het toerisme, de culturele bedrijven en de horeca. “In de horeca werken ze heel veel met tijdelijke contracten en dat betekent dat mensen op den duur geen werk meer hebben. En dit gaat nog wel een aantal weken duren of misschien wel langer. Ik vind dat de overheid bij moet springen, anders raken we in een recessie.”
    Een recessie komt er zo ie zo of de overheid nu bijspringt of niet.
151 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 858,88 -0,75%
EUR/USD 1,0651 +0,07%
FTSE 100 7.836,00 -0,52%
Germany40^ 17.664,40 -0,97%
Gold spot 2.382,51 +0,13%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+4,32%
Pharming
+1,90%
EBUSCO...
+1,57%
Heineken
+1,25%
Vopak
+0,87%

Dalers

VIVORY...
-3,72%
Alfen ...
-3,31%
INPOST
-3,16%
AMG Cr...
-3,10%
TomTom
-2,51%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links