Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Razende Rente Weken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. Moneyball 18 augustus 2019 15:49
    Pas als er niet meer zoveel onjuistheden in jullie artikelen staan, is wat mij betreft betaling hiervoor een overweging waard.

    Voorbeeld 1: voor BAM wordt aangegeven verwachting 2019 0,47 cent. Hebben jullie de winstwaarschuwing soms gemist? Graag niet verschuilen achter dataleveranciers want jullie zijn verantwoordelijk voor de content op jullie site.

    Voorbeeld 2: voor Boskalis staat er “ja, het is een prachtig aandeel als het orderboek uitpuilt, maar dat puilt niet uit.”
    Doe je huiswerk even zou ik zeggen: het orderboek van Boskalis is namelijk al vele jaren niet zo vol geweest als nu. Het probleem zit in de lagere marges.

    Je kunt deze onjuistheden toch niet verkopen?
  2. B_B_B 18 augustus 2019 16:19
    Persoonlijke mening: Ik ben nu lid. Tot 1 september haha. Ik ga niet verlengen, want de resultaten op de portefeuilles zijn in mijn ogen dramatisch, meer min dan plus. Als de adviezen en beleggingsresultaten beter zou zijn, dan zou het abonnement zich misschien nog terug kunnen verdienen. Maar zoals het er nu voor staat gooi kost het abonnement geld en het opvolgen van de adviezen kost nog meer geld.

    Waarom deze knip en plak lijsten achter betaalmuur moeten is mij daarom een raadsel. Het enige dat ik kan bedenken is 'geld binnenharken'. Mijn advies: zorg dat er wat meer tegenover staat en dat klanten die de adviezen opvolgen daar ook nog redelijk aan kunnen verdienen, in plaats van alleen meer letters lezen. Het is maar een ideetje.

  3. [verwijderd] 18 augustus 2019 16:30
    Bij een verhuizing heb ik onlangs wat oude meuk weggegooid. Ik ben een hamster dus ik had heel veel oude meuk, waaronder ook hele oude "Beleggers Belangen". Het is leuk en pijnlijk te zien wat men toen schreef (en waar ik deels ook mijn beleggingen op baseerde). Landis, KPNQuest, Getronics, Fortis....allemaal met ronkende positieve adviezen. Ik heb leergeld betaald (heel veel) en sindsdien voorgenomen analisten adviezen te negeren. Ik weet het niet beter dan de gemiddelde analist maar ook niet slechter. Dus ik ga er zeker niet voor betalen.
  4. forum rang 7 ff_relativeren 18 augustus 2019 16:30
    Misschien is het inderdaad een goede keuze, om de wekelijkse vooruitblik achter de betaalmuur te zetten.

    IEX kan op deze manier testen waar, en of, het punt van kannibalisering optreedt, als ze de goedgelezen columns terugtrekt.

    Want dat is i.m.o. het risico van de betaalmuur :
    Als er minder nieuwsgaring en opinie te halen is op de homesite,
    loopt IEX het risico van leegloop bij de niet-betalende bezoekers.

    En dat betekent minder advertentie-inkomsten. Misschien zelfs terugtrekking van advertentie-aanbieders. En dat zou een grote plus zijn, die de aantrekkelijkheid van IEX kan verhogen.

    De huidige overkill aan opgedrongen advertenties is naar mijn smaak nog erger dan de bij Wet verboden spam. Dus zet het IEX-voornemen om columns achter de betaalmuur te zetten, vooral door.

    Ik hoop van harte, dat IEX als nevengevolg minder advertenties verkoopt op het open gedeelte. Stop de gratis columns. Stop de opgedrongen spam.
  5. [verwijderd] 18 augustus 2019 18:14
    Arbitrair verhaal. Als het allemaal wel meevalt, waarom dalen rentes dan nog steeds? Rente is immers prijs voor geld, en kennelijk is er (te)veel van en onvoldoende vraag.

    Lossen dalende en langdurig laagblijvende interestvoeten de heersende problemen op? De praktijk geeft ons het antwoord. Er is meer voor nodig om economieen gezond te maken en effectief te houden. De bewezen groeivertragingen in verschillende delen van de internationale economieen kunnen zomaar uitmonden in een recessie.

    Een belangrijke pijler onder een gezonde economie is en blijft groei en behoefte. Deze vermindert thans behoorlijk. Heb ooit een oud koopman horen zeggen: "Ik betaal liever 10% rente voor de financiering van een machine maar wel met vraag en marge op de producten dan de mogelijkheid om tegen 0% te financieren en er geen vraag is."

    Overigens ben ik het met de auteur (AJ) eens dat een recessie vaker voorkomt, het geen ramp behoeft te zijn, en helend werkt. Het is wel verstandig je asset class, de sector- en regiokeuze hierop aan te passen.
    Daarnaast bestaat de mogelijkheid de risico's te kaderen(kleiner en beheersbaar te maken) door stockposities te hedgen. (contraire posities op een longpositie).

    Persoonlijk ben ik tamelijk voorzichtig juist met een naderende Brexit voor de deur met een verhoogde kans op een 'No deal brexit' of een variant met een slechte deal. Tevens zijn de groeivertragingen net begonnen en kunnen de omzetten en winsten verder onder druk komen.

    M.a.w. de balans tussen de dalende groei, winsten, omzetten en de hieraan gerelateerde koers is nog niet in evenwicht. Maar goed, een uitzondering op dit Keynesiaanse grondbeginsel kan worden bewerkstelligd als overheden naast rentemanipulatie tevens ook aandelenmanipulatie gaan uitvoeren.(Opkopen van indexgerelateerde producten zoals futures en trackers)

    All good luck,...

  6. wolframm 18 augustus 2019 18:57
    dit is mijn 2e jaar dat ik premium lid ben en het bevalt me uitstekend. Duidelijke uiteengezette analyses en de mening van de auteur. Ik steek er veel van op en krijg met de tijd steeds meer kennis en gevoel van de bedrijven. De forums zijn ook wel nuttig, maar daar zijn 9 van 10 fanboy en die slaan bij het minst of geringste op tilt bij een kritische noot.

    Ook het gegeven dat de analyses op rij staan en je een aantal analyses terug kunt lezen hoe men er toen tegenaan keek, geeft je inzicht in hoe dingen zich kunnen ontwikkelen.

  7. [verwijderd] 18 augustus 2019 19:57
    Voor mij is 113% Fib ratio ook éen die lekker ligt, plak er nog 130 posts aan, of tegenaan!..

    Wordt het niet eens tijd om de schellen van de ogen te halen en in crisis te denken, te schrijven, in plaats van dat zoetsappige artikelengedoe? Niet dat daarmee crisis opgelost is/wordt, maar de blik wordt hiermee wel verruimd naar een meer realistische. Rente is dus zo'n crisisding…. Over wat aandelenindexen te wachten staat nog maar niet gesproken..
  8. [verwijderd] 18 augustus 2019 21:13
    quote:

    wolframm schreef op 18 augustus 2019 18:57:

    dit is mijn 2e jaar dat ik premium lid ben en het bevalt me uitstekend. Duidelijke uiteengezette analyses en de mening van de auteur. Ik steek er veel van op en krijg met de tijd steeds meer kennis en gevoel van de bedrijven. De forums zijn ook wel nuttig, maar daar zijn 9 van 10 fanboy en die slaan bij het minst of geringste op tilt bij een kritische noot.

    Ook het gegeven dat de analyses op rij staan en je een aantal analyses terug kunt lezen hoe men er toen tegenaan keek, geeft je inzicht in hoe dingen zich kunnen ontwikkelen.

    De spijker op zijn kop. "Mening van de Auteur", zoals alle analisten. Zelf zitten ze meestal niet in de fondsen die ze aan of afraden.

    Geef mij maar de beurskoers, afspiegeling van de mening van velen die er met hun eigen geld inzitten.
  9. forum rang 4 moneypocket 18 augustus 2019 22:04
    prima stuk!

    Die wordt inderdaad meer en meer verantwoordelijk voor de economie. Leg mij uit waarom de bank in hemelsnaam vol op het orgel moet. Omdat er een recessie dreigt? Wat een onzin. Puur natuur na zoveel jaren groei, het schoont op en maakt de weg vrij voor een nieuwe periode van groei. Gaat vanzelf weer over.

    Het is meteen de reden waarom ik zelf geen voorstander ben dat Christine Lagerde de nieuwe president van de bank wordt. Daarmee wordt de bank nog meer gepolitiseerd. Ik had bij voorkeur een saaie, grijze technocraat gehad, die liever in de studieboeken zit dan zich met politiek en ijdeltuiterij bezig houdt.


    Jawel...waarom in hemelsnaam de rente verlagen? Na een periode van groei vindt er economisch ook afkoeling plaats. Bijzonder dat de ECB met bijzonder zwaar geschut moet komen. Duitsland kan ook best de 0 even passeren; meer investeren om de groei aan te jagen. Dit zal de inflatie ook goed doen! Nederland kan dit ook best doen...immers de staatsschuld zal dit jaar tot onder de 50% gaan.

    Indien de ECB flinke acties op poten zet zal dit mijninziens op lange termijn de consument juist minder vertrouwen krijgen. Dan zal het wel niet best zijn....
  10. forum rang 6 d' Aandelen ' 19 augustus 2019 01:17
    De reacties op de diverse fora vormen naar mijn idee de content van de IEX, ik ben lid vanaf 2000 en heb een paar keer de Premium versie gelezen en het voegt voor mij niets toe, door de jaren heen doe ik mijn eigen onderzoek naar bedrijven waarin ik wil beleggen.

    Veel analisten reageren op de koers bewegingen en stellen hun analyses bij wanneer het toch even anders loopt.

    Wanneer er zich niet genoeg mensen aanmelden voor een abonnement lijkt me het verbergen van de dagelijkse opening achter een betaalmuur niet de beste oplossing om meer klanten voor de Premium IEX te winnen. Het is wel niet zo'n groot bedrag maar de inhoud is het voor mij niet waard om daar voor te betalen.
  11. forum rang 6 izdp 19 augustus 2019 01:21
    Belasting verlagen, hoe verzin je het?
    Belasting op sparen/vermogen juist heel fors verhogen, tezamen met veel ruimere belastingvrije voeten.
    Juist al dat vermogen wat niet wordt gebruikt voor consumptie en investeringen is verantwoordelijk voor de lage rentestanden.
    En dat zorgt juist voor nog meer sparen en oppotten.
  12. Mac147 19 augustus 2019 06:47
    Met veel plezier lees ik altijd de column van AJK. Een mooie scan van de markt op een leuke manier gebracht. Eigenlijk de enige columnist die ik boeiend vind. Maar om daarvoor EUR 10+ per maand te gaan betalen ... daar zie ik nou niet de business case van in. Wat dit met mijn # bezoekjes aan iex.nl gaat doen ...
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links