Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Enthousiaste' steun VS bij brexit zonder deal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 augustus 2019 02:56
    quote:

    Wie weet ! schreef op 13 augustus 2019 02:16:

    Ben altijd heel benieuwt hoe ze dat gaan doen, een luchtbrug naar Engeland, zoals vroeger naar Berlijn.
    Of gaat een container schip 1000 containers in Engeland appart afleveren en die andere 20.000 in Rotterdam, denk het niet, tenzij UK betaald natuurlijk.
    Zal een leuk koste plaatje worden voor Engeland.
    Toen EEG opgericht werd, raakte Engeland al in een recessie onder Thatcher, daarom was bij de EU komen het motto.
    Om maar eens wat doms te noemen.
    Eigenlijk was voor de EEG recessie, en met aansluiting UK is toen de jaren daarop economische herstel ontstaan in de UK.
  2. Moneyball 13 augustus 2019 06:51
    quote:

    goeruh schreef op 12 augustus 2019 23:58:

    Noorwegen en Zwitserland verreweg welvarendst van Europa. Geven hun belasting centen iig niet uit aan arme Europese lidstaten en/of falende immigratie/integratie.
    Laten we in pakweg 2025-2030 eens terugkijken op de verhoudingen in Europa. Zou mij niets verbazen als UK zich in de top gaat nestelen.
    De welvaart van beide landen kun je niet linken aan het niet lid zijn van de EU. Onderstaande artikel geeft wat inzichten.

    www.swissinfo.ch/eng/eu-negotiations_...
  3. forum rang 4 Mijn Vriend 13 augustus 2019 07:32
    quote:

    Moneyball schreef op 12 augustus 2019 22:57:

    Merendeel vd Britten die voor Brexit hebben gestemd leeft in het verleden. Ze denken dat als de UK uit de EU is dat ze alles zelf kunnen beslissen. Begrijpelijk want dat is ze wijsgemaakt door druiloren als Boris Johnson en Nigel Farage. Alsof UK dan niet meer afhankelijk is van andere landen... Landen als US hebben de macht om hun positie op de wereldmarkt op te eisen. De UK stelt op het wereldtoneel geen ene ruk voor. Ze denken daar terug aan het grote Britse Empire, maar US, China en EU dicteren de regels, waarbij de onderlinge verdeeldheid de laatste dwars zit.
    Daar zal wel een kern van waarheid in zitten. Maar om je nu blind door Berlijn te laten regeren is weer het andere uiterste. De lakmoestest voor mij is het maandelijkse uitje naar Straatsburg, zo lang die er is, dan weet je dat de EU krom is. Macron is tegen nationalisme, laat ie dan de daad bij zijn woord voegen.
  4. forum rang 8 het zwaard 13 augustus 2019 08:12
    Ik denk dat Boris zich zo in nesten heeft gewrongen dat hij niet anders meer kan dan de aangereikte Amerikaanse hand te aanvaarden. Intussen bereiden de Schotten zich voor op hun onafhankelijkheid en zullen de Noordzee olie-gas voor hen opeisen. Al weet je nooit bij Boris, een kat in het nauw maakt soms rare sprongen.
  5. [verwijderd] 13 augustus 2019 10:22
    quote:

    Kaviaar schreef op 12 augustus 2019 21:54:

    Het gaat de VS enkel om het geld, niet om de Brexiteers. Zo zit Trump in elkaar.

    0,0% empathie, alleen naar zijn kant toe 100%.
    Gaat om wapens.

    Amerika is groot geworden door oorlog te voeren.

    Ze bombarderen een stad, land. Verkopen wapens aan strijdende partijen.

    En vervolgens lopen ze weg en blijft Europa achter met miljoen vluchtelingen, terwijl aanslagen om onze oren vliegen.

    Dank je wel Amerika, voor het ontstaan van IS strijders.

  6. [verwijderd] 13 augustus 2019 11:01
    quote:

    goeruh schreef op 12 augustus 2019 23:58:

    Noorwegen en Zwitserland verreweg welvarendst van Europa. Geven hun belasting centen iig niet uit aan arme Europese lidstaten en/of falende immigratie/integratie.
    Laten we in pakweg 2025-2030 eens terugkijken op de verhoudingen in Europa. Zou mij niets verbazen als UK zich in de top gaat nestelen.
    Qua grootste economie is UK, allang groter dan andere europese kanden.

    Amerika
    China
    Japan
    Duitsland
    Verenigd Koninkrijk.(5e plek)

    Dus ja, Amerika heeft baat bij om samen te werken met de Britten, vanwege economie EN soldaten.
    Amerika en de britten strijden altijd samen op.

    Europa wil alleen geld ontvangen en handel belemmeren. Ze sturen soldaten nadat ze een jaar over gedebatteerd hebben.

    UK levert samen met Duitsland de grootste bijdrage binnen de EU.

    Pro EU wil ons doen geloven dat UK het niet redt en dat zij de zwarte piet zijn.

    UK wil handelsverdrag, maar geen vrijheid van doorvoer personen. Wat is daar verkeerd aan.?

    Sommige klagen als wij miljoen vluchtelingen binnenhalen, maar als UK eruit wil stappen omdat ze controle willen houden over de mensen die binnenkomen, dan hoor je zelfde klagers dat UK het heeft gedaan.

    EU heeft tot nu toe weinig bijgedragen aan handelsoorlog.

    Amerika, China en Europa zn grootste wereld economie continenten, maar tegen handelsoorlog is het muisstil.
    We laten ons kaal scheren en springen op, als Amerika roept om van gebouw af te springen en 2% bij te gaan dragen aan Wapens inkoop.

    Europa zou de handel moeten beschermen, maar het werkt averechts. Ze volgen de protocols binnen WTO (wat goed is), maar ze kunnen Amerika ook op hun flikker geven en dreigen met zware pressiemiddel.

    Dit doen ze niet omdat EU geen legermacht heeft. Ze hebben Amerika nodig.
    Tegen UK doen ze stoer, om te laten zien dat EU ook een wereld macht is, maar het blijft lachwekkend.

    UK weet dat ze de kaarten in handen hebben, want binnen Europa is UK en DUitsland de grootste export/import landen die handel drijft met NL, Frankrijk, Italie en overige 27 europese landen.

    Dus ja, Brussel weet wat er op tafel ligt en probeerd met campagnes duidelijk te maken dat het onverstandig is om uit te stappen.

    EU is de grootste importland voor extremisten, vluchtelingen (economische), radicalen, gelukzoekers.

    Het enige wat UK wil, is zelf controle hebben aan de grens en niet dat Brussel gaat dicteren, bijv...

    NL moet 30.000 vluchtelingen ontvangen, huisvesten, zorg, uitkering te geven enz...

    Wie kan erop tegen zijn als UK niet op deze condities wil samen werken. ? VVD en coalitie hebben er geen problemen mee. Zij voeren nu de taken uit en regelen voor de opvang.

    Dus mensen moeten niet klagen als UK eruit wil stappen als ze zelf voorstander zijn om geen vluchtelingen meer te accepteren.

  7. arcana56 13 augustus 2019 13:26
    Ze accepteren juist wel vluchtelingen dus immigratie van buiten de EU is dan ook fors toegenomen terwijl EU burgers juist vertrokken zijn.

    Het VK had altijd al controle over hun grenzen vandaar dat het zo een zooi was bij Calais.

    Het VK heeft nimmer de intentie gehad om met een overeenkomst te vertrekken, daarom werden die rode lijnen gezet aan het begin van de onderhandelingen om een overeenkomst nagenoeg onmogelijk te maken en geen deal was beter dan een slechte deal.
    Het goede vrijdag akkoord bevat een onpartijdigheidsclausule die door Theresa May gebroken werd toen ze de DUP kocht na dat haar partij de meerderheid verloor tijdens de verkiezingen.
    Er is nimmer inzet geweest om het parlement in Stormont weer te herstellen en waarom zou de DUP, zeker nu met Boris als PM gaat het VK zonder overeenkomst vertrekken en zodoende het goede vrijdag akkoord breken tot groot genoegen van de DUP.

    In de VS is het nog altijd America first, bovendien zijn ze een garanderende partij van het goede vrijdag akkoord die het VK gaat breken door zonder overeenkomst te vertrekken.

  8. anton128 13 augustus 2019 14:25
    Welbeschouwd is er niets op tegen dat de BREXIT doorgaat, ook als er geen deal met EU is. GB wilde en wil zelf beslissen wie er het land binnenkomt. Toen dit ter sprake kwam destijds lag vooral Duitsland dwars. Merkel wilde niets weten van een hapering in "vrij verkeer van personen" en heeft zich veel te aanmatigend opgesteld. Duitsland bepaalde het in die dagen in de EU. Onder Merkel!! Sindsdien zit Merkel zich in Berlijn te verbijten omdat haar het jak is uitgeborsteld door Trump, die haar "Wir schaffen dass"-politiek maar niets vond. Merkel gedraagt zich rancuneus en kan niet met Trump samenwerken. Dus ook niet met de huidige US. Ik begrijp Johnson en zijn BREXIT "nood" heel goed, ook als dat zonder deal met EU moet. Als EU (lees Duitsland) zich destijds wat minder stram had opgesteld hadden we nu geen Brexit probleem gehad. Bovendien had Merkel al lang verdwenen moeten zijn. Net als Kohl haar voorganger houdt ze veel te lang aan de macht vast en staat ontwikkelingen in EU aan EU verwante ontwikkelingen in de weg. De EU is verworden tot een topzware bureaucratische organisatie, waar op den duur ook Nederland genoeg van zou kunnen gaan krijgen. Voorwaarde is dat de BREXIT niet zo catastrofaal zal aflopen als ze in Brussel wordt afgeschilderd. Nederland is een handelsland,altijd geweest, en kan dit ook buiten een opgedrongen "federaal" verband vanuit Brussel. Zie Noorwegen en Zwitserland, en wellicht straks ook Engeland.
  9. forum rang 9 objectief 13 augustus 2019 15:00
    quote:

    anton128 schreef op 13 augustus 2019 14:25:

    Welbeschouwd is er niets op tegen dat de BREXIT doorgaat, ook als er geen deal met EU is. GB wilde en wil zelf beslissen wie er het land binnenkomt. Toen dit ter sprake kwam destijds lag vooral Duitsland dwars. Merkel wilde niets weten van een hapering in "vrij verkeer van personen" en heeft zich veel te aanmatigend opgesteld. Duitsland bepaalde het in die dagen in de EU. Onder Merkel!! Sindsdien zit Merkel zich in Berlijn te verbijten omdat haar het jak is uitgeborsteld door Trump, die haar "Wir schaffen dass"-politiek maar niets vond.
    Merkel is nu eenmaal de EU; zonder haar en de Duitse inbreng bestaat ie niet.
    (Naar Trump moet je niet luisteren, de V.S. onder Trump is niet meer onze vriend; die moeten we negeren. Trump heeft 3/4 van de wereld zo vijand; dat ligt aan hem.)

    De UK was nooit een goede partner van de EU. (waarschijnlijk doordat ze een ander eigenzinnig karakter hebben als eindbewoners) Als ze de Brexit doorzetten, dan zijn ze hun eigen slachtoffer.
  10. forum rang 8 het zwaard 13 augustus 2019 17:08
    Als de Britten maar niet van 'n kale reis terug komen met hun reddingsboei Trump. Bij Trump krijg nooit iets gratis, dus boter bij de vis Boris. B.v. Het toelaten van Amerikaans hormonenvlees en Chloorkippen in de UK. Het Britse staatsgezondheidsdienst open stellen voor Amerikaanse prive bedrijven. Het afvoeren van de 2% digitale taksen op US techbedrijven. Het afbreken van de handelsverdragen UK-China. Het stopzetten van het 5G van Huawei ingezet door Th.May. En dan heb je nog het No deal verhaal tussen de grens van Noord Ierland en Ierland, destijds in gang gezet door B Clinton. Gaan de Democraten hier mee instemmen als er een vrijhandelsakkoord komt tussen de VS en de UK. Pelosi heeft al gezegd 'No Deal,NO Starter. Ja Boris het is goed om vrienden te hebben ,maar ze moeten het dan ook goed met je menen. Ik vrees dat de boter bij de vis de wel eens heel duur kan zijn.
  11. Moneyball 13 augustus 2019 19:55
    UK gaat er wel uit. Waarom? Niet omdat het economisch logisch of aantrekkelijk voor ze is (daar zijn ze inmiddels wel achter), maar omdat ze nu niet meer terug kunnen. Emotioneel. Ze zijn volledig klaar met het hele brexit gedoe. Tel daarbij op dat de Engelse media 20 jaar heeft geschreven dat de EU voorschrijft hoe krom bananen mogen zijn (wat totale onzin is) en praktisch zullen ze bij no brexit de eerste jaren zero credits hebben.

    Als we ons terugtrekken op het eiland bepalen we alles zelf. Right...en sprookjes bestaan ook. Dat Ronaldo niet alle penalities raak schiet wil niet zeggen dat er een betere spits is. Lees; er is op de EU genoeg aan te merken, maar opsplitsen is in de huidige politieke wereldorde en economische machtsspellen het domste wat je kunt doen.

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links