Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Osram, overname buitenkans?

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 augustus 2019 11:39
    Wellicht hadden sommigen het bericht al gelezen dat institutionele belegger AGI, die 9% heeft in Osram Licht, het PE bod op Osram Licht als veel te laag heeft bestempeld en afgewezen.
    Korte samenvatting: aandeel is afgelopen tijd ruim 60% gedaald, en nu ziet een PE partij zijn kans schoon.

    Uitdagende marktomstandigheden zijn in ieder geval al flink ingeprijsd. Nu kans, op korte termijn, wat kleiner is dat bod van EUR 35 succesvol is, ging aandeel met ruim 6% omlaag, nu rond de EUR 31,50. Er is ook kans(je) dat een andere partij (weer) een bod gaat doen. Complicatie is dat het hele management zich achter eur 35 bod had geschaard. Kortom, ingewikkelde situatie, maar voor de mensen die nog even geduld hebben, en de waarde zien, wellicht aardige kans om een mooi rendementsritje te maken. In ieder geval weer naar eur 35, met potentieel van meer? Wie weet.
    Sowieso interessant om dit strategisch gevecht tussen stakeholders in de gaten te houden. The game is on.

    www.nasdaq.com/article/osram-shares-d...
  2. [verwijderd] 9 augustus 2019 17:53
    Na gisteren AGI heeft vandaag ook de SdK groep, de vertegenwoordiger van kleine aandeelhouders, aangegeven dat het PE bod (veel) te laag is. Kleine aandeelhouders vertegenwoordigen ca 25% van de Osram aandeelhouders. De druk naar Bain en Carlyle wordt verder opgevoerd. Benieuwd wie de volgende stap gaat zetten. A real poker game.

    www.reuters.com/article/us-osram-lich...
  3. [verwijderd] 11 augustus 2019 23:38
    En ja hoor, net bekend geworden dat AMS alsnog een bod uitbrengt van EUR 38,50 per share op Osram, all cash. Dit keer met financiële dekking. Omdat het 2e bod van AMS is in korte tijd, moet Osram wel een 'waiver on standstill' geven, zeg maar toestemming om binnen bepaalde periode opnieuw een bod uit te mogen brengen. Hoe dan ook legt dit aangekondigde 2e AMS bod druk op Osram board. Dat wordt schakelen voor management Osram (die vanwege twijfels over financiele dekking eerder voorlopig bod AMS afwees en akkoord ging met lager bod, EUR 35, van PE partijen Baine & Carlyle). Strategische bieder vs PE. Benieuwd naar reactie van management en van PE bieders. Mede in het licht van diverse aandeelhouders die bod van EUR 35 veel te laag vonden. Duidelijk is dat nu zeker 2 partijen de meerwaarde zien in het sterk afgestrafte aandeel van Osram. Ligt hier waarde voor het oprapen (aandeel nu EUR 31,65)?

    www.reuters.com/article/us-osram-lich...
  4. [verwijderd] 12 augustus 2019 23:42
    Osram gaf einde middag aan te willen praten, onder voorwaarden, met AMS over hun aangekondigde bod. Dat is tijdens de nog geldende standstill een mooie beweging richting AMS. Geeft ook aan dat Osram geplande AMS bod en de financiele onderbouwing nu wel waardeert en serieus neemt. OR van Osram doet nog wat moeilijk, omdat AMS zich eerder terugtrok, en nu toch weer met gepland bod in de rebound komt. Osram vindt vooral het lot van hun werknemers belangrijk in de stakeholder mix. Maar schaalvergroting en wat efficiencyslagen lijken helaas wel nodig bij samengaan AMS en Osram en realiseren van een sterke wereldspeler. Waar ook vele werknemers van profiteren. En je kunt je afvragen wat PE partijen gaan doen als die Osram kopen. PE heeft op gebied van rekening houden met werknemers toch niet het sterkste track record. Hoe dan ook, dagelijks nieuwe ontwikkelingen in deze overnamestrijd. Vraag is ook of de grootaandeelhouders dit bod van eur 38,5 wel toereikend vinden. Spannend.
  5. [verwijderd] 20 augustus 2019 09:37
    De PE jongens lijken nu in beweging te komen. Koers Osram nu iets boven EUR 35. Zou mij niet verbazen als hier zeker rond EUR 40 en zelfs iets meer uiteindelijk uit gaat komen. Voor de liefhebber van een graantje meepikken....wel geduld hebben, want dit proces gaat nog even duren. En altijd kans op niet doorgaan deal, alhoewel die afneemt als 2 partijen gaan bieden. Ook interessant vanuit perspectief van overname proces, met verschillende partijen en belangen.

    MÜNCHEN (AFN) - Investeerders Bain Capital en Carlyle Group overwegen naar verluidt om hun bod op het Duitse verlichtingsbedrijf Osram Licht te verhogen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de partijen inzien dat hun huidige bod van 3,4 miljard euro niet meer hoog genoeg is als de Oostenrijkse sensormaker AMS zijn rivaliserende voorstel doorzet.
    Het bestuur van Osram moet nog een beslissing nemen om een zogeheten standstill-overeenkomst met Bain en Carlyle te verbreken. Die weerhoudt AMS er nu nog van een formeel bod te doen. Er wordt wel al gesproken tussen Osram en AMS. De Oostenrijkers hebben 3,7 miljard euro over voor de branchegenoot van het Nederlandse Signify.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 866,45 +0,13%
EUR/USD 1,0676 +0,05%
FTSE 100 7.867,17 +0,24%
Germany40^ 17.774,90 +0,03%
Gold spot 2.383,97 +0,97%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
Alfen ...
+3,81%
Air Fr...
+3,77%
JUST E...
+1,95%
B&S Gr...
+1,76%

Dalers

Pharming
-7,65%
PostNL
-5,92%
ASMI
-2,28%
Avantium
-1,94%
FASTNED
-1,72%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links