Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,780 15 apr 2024 17:35
  • -0,060 (-0,38%) Dagrange 15,770 - 16,020
  • 2.376.194 Gem. (3M) 3,5M

ABN AMRO 2019

2.947 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 148 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. createmonnie 10 augustus 2019 11:10
    quote:

    matin schreef op 10 augustus 2019 10:16:

    [...]

    Dat denk ik ook !

    De ABN is nu € 15 miljard waard en verdient per jaar netto een bedrag van € 2.3 to € 2.5 miljard.
    Dan zou je normaal, als ondernemer, op de tafel staan te dansen !!

    Zelfs al valt het terug naar € 2 miljard, dan is het nog meer dan goed.

    Maar ik zit er in vanaf € 19 dus ook veel te vroeg ingestapt.
    Je kijkt naar het verleden... Klopt de bank verdiende in de afgelopen kwartalen 2 miljard. Maar het daalde in de afgelopen kwartalen ook steeds meer. Waar zal het naar toe dalen? De bank gaat ook niet al zijn activa verkopen (stater en buitenlandse activiteiten zijn al verkocht)
  2. [verwijderd] 10 augustus 2019 16:08
    quote:

    matin schreef op 10 augustus 2019 10:16:

    [...]

    Dat denk ik ook !

    De ABN is nu € 15 miljard waard en verdient per jaar netto een bedrag van € 2.3 to € 2.5 miljard.
    Dan zou je normaal, als ondernemer, op de tafel staan te dansen !!

    Zelfs al valt het terug naar € 2 miljard, dan is het nog meer dan goed.

    Maar ik zit er in vanaf € 19 dus ook veel te vroeg ingestapt.
    In december zal blijken dat 19 euro een prima instapkoers was. Geduld bewaren en niet op het verllies gefocust zijn
  3. forum rang 10 voda 12 augustus 2019 11:48
    Beursblik: UBS verlaagt koersdoel ABN AMRO

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ABN AMRO Bank Cert.
    15,965 0,015 0,09 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor ABN AMRO verlaagd van 19,90 euro naar 16,50 euro, met behoud van het neutraal advies.

    De analisten zien het omzetklimaat verslechteren, door de lagere rente en zwakke groeivooruitzichten, en zien aanzienlijke ruimte voor verlagingen van winstverwachtingen door analisten. Lagere rente-inkomsten zullen daar de belangrijkste factor in zijn.

    De zwakke groei zal mogelijk moeten worden aangeduwd door de hypotheekrentes te verlagen, waarbij UBS om te beginnen rekening houdt met 5 basispunten. ABN AMRO zal vermoedelijk ook willen inzetten op hogere fee-inkomsten, waar de ontwikkelingen vooralsnog beperkt zijn.

    Analist Johan Ekblom van UBS verlaagt zijn verwachting voor het dividend per aandeel naar 1,35 euro in 2021, op een verwachte winst per aandeel in dat jaar van 2,08 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 4 havik of duif 12 augustus 2019 19:47
    quote:

    Erny schreef op 12 augustus 2019 19:02:

    Heeft iemand zicht op de hoogte van de mogelijke boete? Waarschijnlijk lager dan bij ING , maar zal toch snel kunnen oplopen naar een paar honderd miljoen,schat ik zo in.
    Zal veel en veel lager zijn, minder dan honderd miljoen als er al een boete wordt opgelegd. Ing was al een paar jaar gewaarschuwd maar had nog weinig ondernomen. ABN is nu voor het eerst gewezen om hier meer werk van te maken. Een boete is vestzak - broekzak omdat de overheid het meerderheidsbelang heeft. Bij de ING was ook het openbaar ministerie betrokken en bij ABN is het tot nu toe alleen de Nederlandse Bank omdat er geen bewijs is van witwas transacties. Ik zou maar optimistisch blijven bij de huidige koers die nog steeds daalt.
  5. forum rang 4 Erny 12 augustus 2019 20:04
    quote:

    havik of duif schreef op 12 augustus 2019 19:47:

    [...]Zal veel en veel lager zijn, minder dan honderd miljoen als er al een boete wordt opgelegd. Ing was al een paar jaar gewaarschuwd maar had nog weinig ondernomen. ABN is nu voor het eerst gewezen om hier meer werk van te maken. Een boete is vestzak - broekzak omdat de overheid het meerderheidsbelang heeft. Bij de ING was ook het openbaar ministerie betrokken en bij ABN is het tot nu toe alleen de Nederlandse Bank omdat er geen bewijs is van witwas transacties. Ik zou maar optimistisch blijven bij de huidige koers die nog steeds daalt.
    Je hebt deze angst bij mij een beetje weg kunnen nemen, maar wat niet is kan nog komen. OM en overheid doen de meest vreemde onlogische en onnavolgbare dingen, dus je kunt werkelijk alles verwachten.
  6. forum rang 6 charlieb 12 augustus 2019 21:31
    quote:

    Erny schreef op 12 augustus 2019 20:04:

    [...]

    Je hebt deze angst bij mij een beetje weg kunnen nemen, maar wat niet is kan nog komen. OM en overheid doen de meest vreemde onlogische en onnavolgbare dingen, dus je kunt werkelijk alles verwachten.
    Je kan 1 ding verwachten voor morgen, dat weer alles vet down gaat,ook Ing en AbnAmro, dus wat is wijsheid....hahaha.....
    Dankjewel voor de DJ en Nassie, de buren v ons
    Charlie, ps en Trump natuurlijk
  7. forum rang 4 Erny 12 augustus 2019 22:40
    quote:

    charlie b schreef op 12 augustus 2019 21:31:

    [...]
    Je kan 1 ding verwachten voor morgen, dat weer alles vet down gaat,ook Ing en AbnAmro, dus wat is wijsheid....hahaha.....
    Dankjewel voor de DJ en Nassie, de buren v ons
    Charlie, ps en Trump natuurlijk
    Ik vrees dat je gelijk gaat krijgen. Kijk maar wat de koersen van banken in de USA vanavond doen. Die kelderen.
  8. alida1 13 augustus 2019 08:33
    Gapend gat tussen koerswinst Amerikaanse en Europese banken
    Beleggers die twintig jaar geleden een mandje Europese bankaandelen kochten, hadden hun geld beter op een spaarrekening bij een van die banken laten staan.

    In het kort:
    Amerikaanse banken presteerden de afgelopen twintig jaar veel beter dan hun Europese concurrenten aan de beurs.Amerikaanse banken halen hogere marges op leningen dankzij de hogere rente in Amerika en cultuurverschillen.Zakenbanken kent Europa nauwelijks meer.
    Wie de afgelopen twintig jaar geld wilde verdienen met bankaandelen moest in Amerika zijn. Of beleggers nu instapten in 1999, op het dieptepunt van de crisis of in 2015, er zit een gapend gat tussen de rendementen van Amerikaanse banken en hun Europese concurrenten.

    Zo noteert de Amerikaanse bankenindex van de S&P500 vanaf 1999 een koerswinst plus dividend van 87% (in euro's gemeten). Ongeveer net zo goed als de AEX. Wie een mandje met de Europese bankaandelen kocht, verloor in deze periode daarentegen 26%. Geld op de spaarrekening laten staan, had meer opgeleverd.
    Het verschil in rendement is nog groter als beleggers op het dieptepunt van de crisis instapten, in februari 2009. De Amerikaanse bankenindex, waar grote namen in staan als JP Morgan, Goldman Sachs en Merrill Lynch, leverde een totaal rendement op van 548%. Daar steken de prestaties van de Europese broertjes mager bij af met een koerswinst plus dividend van 58%.

    Opvallend genoeg konden de Europese banken tussen 1999 en 2007 nog goed meekomen met hun evenknieën in Amerika. Vlak voor het uitbreken van de crisis staan de aandelen zelfs hoger. Maar vooral de afgelopen jaren zijn de koersen steeds verder uiteen gaan lopen.

    Duidelijk is dat beleggers nu veel meer vertrouwen hebben in het verdienvermogen van Amerikaanse banken. De verhouding tussen de beurskoers en boekwaarde ligt daar nu rond de 1,28, in Europa 0,66. Daar handelen bankaandelen dus tegen een forse korting.

    Aandeelhouderswaarde vernietigen
    Onderliggende cijfers maken snel duidelijk waarom Amerikaanse banken geliefder zijn. Neem het rendement op eigen vermogen. In Europa ligt dat gemiddeld op 6%, blijkt uit cijfers van de Europese Centrale Bank (ECB). Dat is lager dan de kosten van het eigen vermogen. Die liggen voor veel grote Europese beursgenoteerde banken zo rond de 8% tot 10%. 'Dat betekent dat je voor iedere euro die je investeert aandeelhouderswaarde vernietigt', zegt Christian Vondenbusch, manager bij een fonds van Robeco.

    En dan zijn de economische omstandigheden nog redelijk voorspoedig. 'Een beetje economische tegenwind en die rendementen gaan nog verder omlaag', zegt Jacob Vijverberg, fondsbeheerder bij Aegon. Banken stoppen nu relatief weinig geld in de stroppenpot om verliezen op te vangen. Bij economische tegenwind gaat het aantal bedrijven en consumenten dat hun lening niet kan afbetalen omhoog en de rendementen al snel omlaag.

    In de Verenigde Staten halen banken aanzienlijk hogere rendementen van rond de 13% à 14%. Terwijl ze daar met vergelijkbare uitdagingen te maken hebben zoals oprukkende concurrentie van fintech-bedrijven en toenemende kosten voor regelgeving. Waarom doen banken het aan de andere kant van de oceaan dan toch zo veel beter?

    Pijn nemen of voortmodderen
    Een deel van de hogere marges kregen Amerikaanse banken in de schoot geworpen. De economie deed het daar de afgelopen jaren veel beter, met hogere rentes tot gevolg. Daar hebben de banken in Amerika volop van geprofiteerd. Renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank (Fed) berekenden ze wel door aan klanten die een lening hadden, maar gaven ze niet door aan spaarders.

    Ter vergelijking: ING, een van de succesvollere banken van Europa, rapporteerde afgelopen kwartaal een marge van 1,52%. De marge van Wells Fargo, een van de grootste banken van de VS, is 2,9%. Dat maakt nogal wat uit. Het verschil tussen het in- en uitleentarief is voor banken nog steeds met stip de belangrijkste inkomstenbron.

    De Europese markt is gefragmenteerd waardoor banken hier veel minder efficiënt kunnen opereren
    Maar cultuur is een ook factor van belang. In de Verenigde Staten nemen bedrijven de pijn in één keer. Na een crisis komen ze er dus sneller bovenop, want ze beginnen met een schone lei. 'In Europa modderen we veel langer door. We nemen de verliezen beetje bij beetje', zegt Cor Kluis, analist bij ABN Amro. Doordat ze veel langer blijven zitten met slechte leningen, staat de winst ook onder druk.

  9. alida1 13 augustus 2019 08:33
    In de Verenigde Staten is het ook normaal dat een bank failliet gaat. 'Falen is toegestaan', zegt Vondenbusch van Robeco. Als er in Europa een bank failliet dreigt te gaan, staat de politiek op de achterste benen en moet die worden gered. Daardoor blijven ook de zwakkere banken onderdeel van het systeem. Duitsland is bijvoorbeeld vergeven van regionale bankjes die niet al te goed presteren. En dan zijn er nog de grote brekebenen als Deutsche Bank, die de Europese index mee naar beneden sleuren. De beurswaarde van die Duitse gigant, ooit even de grootste van de wereld, is gedecimeerd de afgelopen jaren.

    Door die verschillen kunnen de Amerikaanse banken hogere marges op leningen vragen en dus ook hogere winsten maken, duidt Kluis. 'Want iedereen weet, bij een economische neergang krijg je bij de Amerikaanse banken grotere verliezen gepresenteerd. En bij grotere verliezen horen ook wat hogere marges. Dat ze een hoger rendement halen op hun kapitaal is, denk ik, de hoofdreden dat Amerikaanse banken het beter doen aan de beurs.’

    Geen zakenbanken
    Een groot verschil met de periode voor de crisis is dat Europese banken nauwelijks nog zakenbanken van belang hebben. Amerikaanse banken hebben op dat terrein weinig concurrentie meer. 'Voor veel investeringsactiviteiten, zoals het begeleiden van fusies en overnames zijn we nu afhankelijk van de JP Morgans van deze wereld', zegt Kluis. 'Juist in het advieswerk bij hele grote overnames zijn enorme vergoedingen van honderden miljoenen euro’s te verdienen.'

    ‘Amerikaanse banken maken meer winst, ze herstellen dus ook veel sneller, want ze kunnen meer hebben’• Cor Kluis, analist bij ABN Amro
    Amerikaanse banken hebben bovendien het voordeel van een grote afzetmarkt met uniforme regels. De Europese markt is gefragmenteerd waardoor banken hier veel minder efficiënt kunnen opereren. Een Europese bank kan bijvoorbeeld niet één type hypotheek slijten aan een achterland met meer dan driehonderd miljoen inwoners. In ieder land moeten ze weer met een andere hypotheekvorm de boer op. Bovendien mag het geld dat ze daarmee verdienen het desbetreffende land niet uit, wat het veel moeilijker maakt om geld zo efficiënt mogelijk in te zetten.

    Amerikaanse banken zetten die hypotheken vervolgens direct door naar overheidsbanken als Fannie Mae en Freddie Mac of verpakken ze en verkopen ze aan beleggers. In Europese landen, met Nederland voorop, nemen banken die hypotheken op de balans.

    Dat pakt nadelig voor ze uit. Want ze moeten voor die hypotheken volgens de laatste Basel-regels hoge kapitaalbuffers aanhouden. Hoe hoger de buffers, des te lager het rendement. De Europese Bankenfederatie (EBF) heeft tevergeefs gelobbyd om de regels voordeliger uit te laten vallen voor Europese banken.
    Volgende crisis
    Zijn Europese banken dan op zijn minst veiliger en beter bestand tegen een volgende crisis? 'Ik denk het niet', zegt Kluis. ‘Amerikaanse banken maken meer winst, ze herstellen dus ook veel sneller, want kunnen meer hebben. Ook Vijverberg van Aegon zou zijn geld nog steeds inzetten op Amerikaanse banken bij een volgende crisis. 'De Europese economie is wankeler. Dus de kans is groter dat bedrijven en consumenten hun leningen niet terug kunnen betalen.'

    ‘Wij investeren in de fintechs die de hogere vergoedingen wegkapen van de banken, bedrijven die banken helpen om te digitaliseren of in banken in opkomende landen’• Chris Vondenbusch, fondsmanager bij Robeco.
    Vondenbusch blijft liever helemaal weg van Europese en Amerikaanse banken. 'Wij investeren in de fintechs die de hogere vergoedingen wegkapen van de banken, bedrijven die banken helpen om te digitaliseren of in banken in opkomende landen. Die hebben technologie omarmd en niet de erfenis van een duur en oud netwerk dat ze moeten afbouwen met alle bijbehorende kosten. Daar zit ook nog forse groei in het klantenbestand en leningen.'

    De fondsbeheerder is ervan overtuigd dat de winstgevendheid aan beide kanten van de oceaan structureel lager blijft. Wie naar de koersen van het afgelopen jaar kijkt, zie die conclusie bevestigd in dieprode cijfers. De belegger die een jaar geleden in Amerikaanse bankaandelen stapte, verloor 11%, die in Europese bankaandelen is een kwart van zijn geld kwijt.

    BRon FD
  10. [verwijderd] 13 augustus 2019 10:42
    @Alida

    Bedankt voor je FD citaat.

    Het artikel heeft het steeds over het verschil tussen Amerikaanse - Europese banken.
    Maar volgens mij bedoelt het: bankieren.

    Wat ik maar wou zeggen is: waarom zouden Europese banken in Amerika niet even goed kunnen draaien als de Amerikaanse?
    AholdDelhaize heeft ook flinke Amerikaanse activiteiten die eigenljk helemaal los staan van wat hier gebeurt.

    Als Europese banken het hier zo slecht doen moeten ze dus hun buitenlandse activiteiten (bv in Amerika) opvoeren.

    Amerikaanse banken kunnen in Europa niet de marge van 2,9% maken die ze thuis hebben, als de banken hier genoegen moeten nemen met 1,5%.
    Het winstverschil ligt dus niet aan de banken maar aan de locatie.
    Wat merken wij eigenlijk van Amerikaanse banken in Europa? Die komen wij als burger helemaal nergens tegen!
  11. forum rang 6 charlieb 13 augustus 2019 12:59
    Laat ze maar lullen over de Nederlandse banken etc, maar tot mijn verbazing staat AbnAmro in het groen op een rode Aex...?? ongelooflijk maar waar!
    Charlie, ps nog slechts 2% in de minus, maar ik krijg wel nog volgende maand mijn dividend 0,60 p/a Abnamro, dus...valt nog wel mee, ga mss zelf nog wat stukjes bijkopen, aandeel moet makkelijk weer naar de 18 euro kunnen gaan, toch..
  12. createmonnie 14 augustus 2019 00:01
    quote:

    charlie b schreef op 13 augustus 2019 12:59:

    Laat ze maar lullen over de Nederlandse banken etc, maar tot mijn verbazing staat AbnAmro in het groen op een rode Aex...?? ongelooflijk maar waar!
    Charlie, ps nog slechts 2% in de minus, maar ik krijg wel nog volgende maand mijn dividend 0,60 p/a Abnamro, dus...valt nog wel mee, ga mss zelf nog wat stukjes bijkopen, aandeel moet makkelijk weer naar de 18 euro kunnen gaan, toch..
    Beste Charlie, zodra je op winst staat zou ik een flinke pluk verkopen, want de toekomst van de bank ziet er slecht uit. Deze logge creaties in de maatschappij zijn behoorlijk verouderd en zal nog vele schoppen krijgen van fintechs en andere digitale ontwikkelingen wat het betalen vele malen makkelijker zal maken.
    In Azie is de trend om via je mobiel te betalen al behoorlijk groeiende. Ali baba oprichter Jack Ma heeft al zijn succesformule Ant financial. Het gemak om cashless te lenen en heel het banksysteem te omzeilen. Mocht je de start up niet kennen, doe zeker je research.

    Vroeger zeiden we dat Amerika voorop liep als het gaat om trends en ontwikkelingen, maar Azie en met name China moeten we zeker in de gaten houden. Het zijn kudde dieren als het gaat om technologische gemakken en daar kunnen wij van leren.

    Slaap lekker!
  13. buy&hold-style 14 augustus 2019 11:01
    quote:

    duiveltje schreef op 14 augustus 2019 10:16:

    Banken kunnen geld lenen tegen 0 procent bij de ECB
    Het overtolligge geld parkeren ze weer bij de ECB tegen negatieve rente.
    Vraag...Waarom doen ze dat, hou het gewoon zelf.
    Als de rente positief was begrijp ik het.
    Wie kan dit uileggen?
    Banken zijn door de regelgeving (Liquidity Coverage Ratio) gedwongen om een bepaalde liquiditeitsbuffer aan te houden, zoveel dat men in een stress scenario genoeg liquiditeit heeft (geld vrij kan maken) om 30 dagen te overleven. Die buffer heet de High Quality Liquid Assets. Vereenvoudigd uitgelegd telt het geld alleen mee voor die buffer als het 1) bij de ECB staat geparkeerd of 2) in veilige staatsobligaties is belegd. Als het geld dus 'op de eigen rekening bij de bank blijft staan' telt het niet mee.

    De ECB rekent nu 0,4% over het geparkeerde geld. De rente op NL staatsobligaties is tussen -0,75% en -0,5%. Vreemd genoeg is parkeren bij de ECB dus de minder kostbare keuze.
  14. forum rang 4 havik of duif 14 augustus 2019 11:06
    quote:

    createmonnie schreef op 14 augustus 2019 00:01:

    [...]

    Beste Charlie, zodra je op winst staat zou ik een flinke pluk verkopen, want de toekomst van de bank ziet er slecht uit. Deze logge creaties in de maatschappij zijn behoorlijk verouderd en zal nog vele schoppen krijgen van fintechs en andere digitale ontwikkelingen wat het betalen vele malen makkelijker zal maken.
    In Azie is de trend om via je mobiel te betalen al behoorlijk groeiende. Ali baba oprichter Jack Ma heeft al zijn succesformule Ant financial. Het gemak om cashless te lenen en heel het banksysteem te omzeilen. Mocht je de start up niet kennen, doe zeker je research.

    Vroeger zeiden we dat Amerika voorop liep als het gaat om trends en ontwikkelingen, maar Azie en met name China moeten we zeker in de gaten houden. Het zijn kudde dieren als het gaat om technologische gemakken en daar kunnen wij van leren.

    Slaap lekker!
    Ik ben niet goed bekent met fintech maar je heb het hier over een betaalmethode via de mobiel, maar mijn vraag is dan waar staat de rekening geregistreerd waar vanaf je betaald met je mobiel, hoe kun je het saldo controleren, hoe neem je contant geld op met je mobiel. Maak mij wijzer!
2.947 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 148 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links