Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Wereldhave AEX:WHA.NL, NL0000289213

  • 14,040 19 apr 2024 11:50
  • -0,040 (-0,28%) Dagrange 14,080 - 14,080
  • 18.457 Gem. (3M) 90,4K

Wereldhave 2019

4.713 Posts
Pagina: «« 1 ... 119 120 121 122 123 ... 236 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 6 augustus 2019 22:52
    Waarde scheppen is niet het verkopen van bezit om gaten te dichten. Waarde scheppen is de inkomsten verhogen.

    Stel, je verkoopt 10% van WH Belgium (780.798 stuks), voor de volle €62,93m. WH houdt dan nog 56,52% over. Het directe resultaat slinkt met €4,55m (ruim €0,11 p/a) en de schuld daalt met die €62,93m (dat bespaart ~1,2m p/j aan rente). De schuldgraad daalt van 40% naar iets van 38%, maar dat is nog wel meer dan de 37,5 die het eind 2018 was. Het geeft dus maar eventjes respijt en intussen is er weer een stukje Wereldhave weggesmolten.

    En als Wereldhave aandelen WH Belgium gaat verkopen, zou dan niet daarvan de koers gaan zakken? Er zijn vandaag 1312 stukjes verhandeld.
  2. forum rang 4 hjs64 6 augustus 2019 22:57
    Beste Bart, WH Belgium noteert tov intrinsiek stukken beter dan WH zelf, dus verkopen van WH Belgium (mocht dat kunnen) lijkt mij een prima zaak. Wat je vervolgens doet met het geld, ltv verlagen of aandelen WH inkopen is een andere discussie. Maar ik ben het met je eens als de handel in WH Belgium een 1300 stukkies per dag is liggen daar dus geen mogelijkheden.
  3. DRIVER-S 7 augustus 2019 00:01
    Shorters knagen aan een wond als ze zien dat deze daardoor gaat ontsteken. Er ontstaat dan een situatie die wellicht anders ook was ontstaan, maar nu sneller. Roepen om van Herk of Mathijs Storm als Messias, is ook niet de oplossing. Naar mijn mening moet er een gedegen intern rapport komen over de transformatiemogelijkheden van alle locaties. Worst case. Verder een goed doordacht verhuurmodel en verwachting. Verlaag het dividend gepast en vanzelf komt er dan weer vertrouwen in de koers en het bedrijf. Verhalen over kapitaalinjectie dan definitief verdwenen. Ik wacht keurig tot of paniek of een mlt visie van het bedrijf zelf
  4. Economische Vluchteling 7 augustus 2019 00:27
    Het grappige is dat Wereldhave net heeft gekozen voor stockdividend vanuit wereldhave Belgium, dat rond boekwaarde gewaardeerd is, ipv €27m cash binnen te halen wordt juist een iets groter aandeel in WHB genomen. Dan houdt WHB dus wel 27m in kast waarvan dus toch weer 67%, of €18m proportioneel aan Wereldhave toebehoort.
    Het leek me dan logischer om gewoon cash dividend te nemen en een buyback te doen op het moederconcern. Scheelt weer ontzettend veel dividend. Misschien dat ze andere plannen hebben dus, ik ben benieuwd. Als WHB dat geld goed inzet werkt dat ook weer accreditief voor de WPA natuurlijk, maar ik hoop dat er een duidelijk plan achter zit.

    Ze zetten het allemaal mooi op voor Matthijs om mooi op de bodem in te stappen, LTV wat verhoogd, maar inkomsten dieptepunt zal in komend half jaar liggen. Het moet wel heel slecht verlopen willen ze ver onder de €2.80 wpa voor het jaar uitkomen met €1.44 in H1. Vooral nu het aandeel in WHB wat is toegenomen, en Koperwiek + Presikhaaf meer aan de winst zullen bijdragen zodra deze volledig af zijn. De daling in inkomsten voor komend half jaar (Coolcat leegstand en huurverlagingen H&M & co) zijn sterk ingemasserd, die 2.75-2.80 staat nu als target en dat moet makkelijk kunnen. Er is weer goed afgeboekt op het vastgoed, met alleen Frankrijk waar nog pijn moet zitten. Alleen nu even dividend naar de minimale €2,10 (nogteeds 11.5% en dan makkelijk houdbaar, echt bizar) dan is er meer dan genoeg speelruimte om de business definitief te stabiliseren met die €28m cash die er over blijft.
  5. [verwijderd] 7 augustus 2019 23:53
    Graag post ik volgende tweet die ik zag passeren van een Belgische analist (Gert De Mesure):

    "Kleine rekenoefening (niet verschieten): waarde belang Wereldhave Belgium in Wereldhave is 10,38 euro per aandeel Wereldhave. Trek die 10,38 af van koers Wereldhave en van intrinsieke waarde (40,44), dan noteert restant Wereldhave (NL + F) met discount van 72%!"

    tinyurl.com/y6zswypb

  6. [verwijderd] 8 augustus 2019 07:04
    Ik kom maar met de deur in huis vallen: er zijn een aantal brokers waaronder DeGiro en Lynx die jouw aandelen uitlenen (aan shorters). Mocht je in dit aandeel beleggen via zo'n broker dan kunnen shorters het aandeel gebruiken om short te gaan. Die shorters betalen daar geld voor aan de broker(!)

    *Ik heb geen positie in dit aandeel*
  7. [verwijderd] 8 augustus 2019 07:16
    quote:

    crux schreef op 8 augustus 2019 07:12:

    Dat is geen nieuws, want dit item is wel vaker op dit forum behandeld.
    Ok, ik zat zelf te kijken naar manieren om.kosten te verlagen. Dus ik vond dit wel interessant.

    Een ander feit: stel in de uitzonderlijke situatie dat de shorter van jouw aandeel failliet zou gaan, dan is het mogelijk dat je je totale inleg kwijtraakt.
  8. [verwijderd] 8 augustus 2019 09:07
    quote:

    Kaspersky schreef op 8 augustus 2019 07:16:

    [...]
    Een ander feit: stel in de uitzonderlijke situatie dat de shorter van jouw aandeel failliet zou gaan, dan is het mogelijk dat je je totale inleg kwijtraakt.
    Of de broker raakt zijn totale inleg kwijt.
    Ik zou niet weten wie in dit geval schade lijdt.
  9. Economische Vluchteling 8 augustus 2019 10:18
    Dat blijft voorlopig wel zo. Op dit moment zijn 3 dingen nodig zodat we weer omhoog kunnen kijken:
    1. Dividendverlaging naar €2.10 om ltv en onderhoud op peil te kunnen houden. die €10m die er nu jaarlijks overblijft is niet genoeg om alles te dekken zonder stijgende vastgoedwaarden/inkomsten.
    2. Duidelijk signaal dat er een einde komt aan de overdreven hoge capex van ~€80m per jaar, en dat er veel kritischer naar uitgaven wordt gekeken, waar dit echt essentieel is max €30m per jaar, indien mogelijk zelfs minder en dan een afbetaling schulden/kleine buyback om het jaar. Als je naar de pipeline kijkt lijkt het inderdaad dat vanaf 2020 de capex aanzienlijk lager zal zijn.
    3. Herverhuur van recente leeggekomen ruimtes en hopen dat er komende 6 maanden geen nieuwe partijen omvallen, dan is het duidelijk dat we het dieptepunt in H2 zien. Wat positieve guidance en een duidelijk verhal van WHV management zou hierbij erg helpen.

    Aantal andere puntjes die kunnen helpen maar waar we gewoon geduldig op moeten wachten in de komende kwartalen:
    1. Voorlopige bodem in Franse huurprijzen, nadat ondanks €40m in capex de huren sinds aankoop ruim 12% zijn gedaald.
    2. Algehele sentiment rondom winkelvastgoed is gewoon drama, dat kan op een gegeven moment met de jusite prikkels eens omslaan, vooral als de hippe tech fondsen eens gaan crashen en partijen hun long/short posities wat moeten afwikkelen.
    3. Potentiele verkoop van een deel van de assets tegen een degelijke yield om aandelen in te kopen, dit kan dan perfect gepaard gaan met de dividendverlaging.
  10. forum rang 5 Saibee 8 augustus 2019 10:18
    quote:

    crux schreef op 8 augustus 2019 09:07:

    [...]
    Of de broker raakt zijn totale inleg kwijt.
    Ik zou niet weten wie in dit geval schade lijdt.
    Aandelenportefeuilles vallen, in de regel, buiten een faillissement.
    Echter als je je aandelen hebt uitgeleend en zowel lener als de broker gaat failliet dan heb je wel een probleem.
  11. ikke,dus 8 augustus 2019 10:25
    Het belangrijkste nadeel vind ik dat elk uitgeleende aandeel tegen uzelf wordt gebruikt. Er lijkt een krapte op de markt te zijn om aandelen uitgeleend te krijgen lijkt mij, want anders waren er geen Giro en die nieuwe duitse broker die naar mijn idee bestaan bij de gratie van het uitlenen van uw aandelen.
    Voor mij in ieder geval dé reden om bij Binck te blijven. Hoewel die nu ook beginnen te zeuren of ze mijn aandelen als wapen tegen mij zelf in te zetten.
  12. Economische Vluchteling 8 augustus 2019 10:37
    Ik denk met name dat de consistent onhoudbaar hoge capex van de afgelopen jaren, tegen toch redelijk lage verwachte yields, samen met het gebrek aan cashflow na dividendbetaling in een krimpende markt de hoofdmetric is waar shorters hun targets op uitkiezen. Als er na dividendverlaging gewoon jaarlijks €30m+ achter blijft in het bedrijf kunnen Tilburg en 1-2 van de Franse centra rustig onder handen genomen wroden in de komende jaren. Maar liever niet weer 4 projecten + significante onderhoudscapex tegelijk in zo'n markt, vooral terwijl er na dividend eigenlijk vrijwel niets over blijft en geen waardegroei is.
    Vrijwel alle Itis verkoopopbrengsten (€440m) gaan zo dus op aan capex in een paar jaar tijd, maar helaas is er niets van de waardecreatie te zien via hogere inkomsten of lagere yields. Dit zal ook wel te maken hebben met het sentiment en de omstandigheden, en natuurlijk moet je je centra onderhouden, maar het is toch wel redelijk teleurstellend.
    Hopen dat de investeringen zich op de langere termijn in de volgende cyclus terugbetalen, door als een van de wenigen toch degelijk onderhouden regionale centra over te houden. Ik hou H2 2020 aan als begin van de herstelperiode. Tot die tijd nog even aanmodderen.
  13. Economische Vluchteling 8 augustus 2019 11:04
    quote:

    Dr. Oogkloot schreef op 8 augustus 2019 10:59:

    Kan Wereldhave niet beter eigen aandelen inkopen i.p.v. 2,10 per aandeel uitkeren?
    Lijkt me nu een uitstekend moment als je kijkt waar de koers nu staat..
    Nee, als vastgoedfonds ben je verplicht minimaal 75% van je dirct resultaat uit te keren. Anders moet je vennootschapsbelasting betalen, waardoor je per saldo kapitaal vernietigt. Het uitgekeerde dividend kan ook gewoon weer gebruikt worden om zelf extra aandelen te kopen als ze zo ondergewaardeerd zijn, maakt wiskundig niet zo heel veel uit, alleen zal niet iedereen inkopen dus de prijs zal minder hoog gehouden worden. Dat is zuurder voor de korte termijn, maar je koopt wel goedkoper in, dus beter voor de lange termijn.
4.713 Posts
Pagina: «« 1 ... 119 120 121 122 123 ... 236 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Wereldhave voorziet beperkte winstgroei dit jaar

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links