Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oranjewoud 2019

154 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 shaai 1 augustus 2019 11:48
    18 juli de zesde!

    www.nrc.nl/nieuws/2019/07/18/it-bedri...

    Weer topmanager weg bij Centric

    Jorg Leijten

    18 juli 2019

    Leestijd 1 minuut

    Bij IT-bedrijf Centric is opnieuw een topmanager vertrokken. Het gaat om Pieter van der Stoel, die leiding gaf aan de afdeling die werknemers detacheert bij onder meer overheden, de financiële sector en bedrijven, melden bronnen aan NRC. Van der Stoel is door eigenaar Gerard Sanderink ontslagen vanwege een vertrouwensbreuk. Hij is de zesde hoge bestuurder die dit jaar moet vertrekken bij Centric. De ontslagen zijn terug te voeren op de betrokkenheid van de omstreden zelfbenoemde cyberexpert Rian van Rijbroek bij het bedrijf. Zij heeft sinds medio vorig jaar nauw contact met eigenaar Sanderink, en helpt bij de opzet van een divisie voor cybersecurity. In de top van Centric leidde dat tot veel onrust. (NRC)

  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 augustus 2019 15:32
    'Strukton-baas moet tonnen betalen aan ex'

    Door ANP Producties
    16 min geleden in FINANCIEEL

    Amsterdam - Gerard Sanderink, de eigenaar van bouwbedrijf Strukton en automatiseringsbedrijf Centric moet zijn ex-vriendin Brigitte van Eegten 200.000 euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Almelo bepaald. Sanderink had niet voldaan aan een eerdere uitspraak om een rectificatie te plaatsen na beschuldigingen aan het adres van Van Eegten, schrijft Het Financieele Dagblad.

    Sanderink beschuldigde zijn ex van fraude en betrokkenheid bij een FIOD-inval bij Strukton. In plaats van het plaatsen van een rectificatie herhaalde hij zijn beschuldigingen in de media en op de website van Strukton. De rechter legde ook een nieuwe, hogere dwangsom op.

    De FIOD onderzoekt Strukton vanwege een opdracht voor de bouw aan een metro in Saudi-Arabië. Daarbij zouden door het bouwbedrijf steekpenningen zijn betaald.
  3. forum rang 4 shaai 2 augustus 2019 18:23
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 2 augustus 2019 15:32:

    'Strukton-baas moet tonnen betalen aan ex'

    Door ANP Producties
    16 min geleden in FINANCIEEL

    Amsterdam - Gerard Sanderink, de eigenaar van bouwbedrijf Strukton en automatiseringsbedrijf Centric moet zijn ex-vriendin Brigitte van Eegten 200.000 euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Almelo bepaald. Sanderink had niet voldaan aan een eerdere uitspraak om een rectificatie te plaatsen na beschuldigingen aan het adres van Van Eegten, schrijft Het Financieele Dagblad.

    Sanderink beschuldigde zijn ex van fraude en betrokkenheid bij een FIOD-inval bij Strukton. In plaats van het plaatsen van een rectificatie herhaalde hij zijn beschuldigingen in de media en op de website van Strukton. De rechter legde ook een nieuwe, hogere dwangsom op.

    De FIOD onderzoekt Strukton vanwege een opdracht voor de bouw aan een metro in Saudi-Arabië. Daarbij zouden door het bouwbedrijf steekpenningen zijn betaald.

    Wat een zooitje is het daar. Ook nog steeds geen jaarcijfers van Oranjewoud vanaf het strafbankje.
  4. forum rang 10 voda 7 augustus 2019 07:41
    'Beslag gelegd op tegoeden Centric-baas'

    Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 07:28 | Views: 143

    Oranjewoud 01 aug
    5,95 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - Brigitte van Egten heeft beslag laten leggen op de privérekeningen en aandelen van de Twentse ondernemer Gerard Sanderink. Dat bevestigt haar advocaat tegen Het Financieele Dagblad.

    Van Egten is oud-zakenpartner én levenspartner van Sanderink, die eigenaar is van onder meer IT-bedrijf Centric en bouwbedrijf Strukton. Van Egten probeert via het beslag een vordering van 200.000 euro te incasseren. Deze vordering werd haar afgelopen week toegezegd door de rechtbank van Almelo wegens smaad. Sanderink had het verhaal rondgestrooid dat een inval van de fiscale inlichtingendienst Fiod bij zijn bouwbedrijf Strukton het gevolg was van een klacht van Van Egten bij de veiligheidsdienst AIVD.

    Het beursgenoteerde Oranjewoud is het moederbedrijf van onder meer Strukton en ingenieursbureau Antea en werd begin juni op het strafbankje van beursbedrijf Euronext geplaatst vanwege het niet tijdig indienen van een goedgekeurd jaarverslag.
  5. forum rang 4 shaai 26 augustus 2019 14:36
    Uit FD
    Op een accountantsverklaring voor Oranjewoud is het volgens Van Zeeland nog maar heel even wachten. Naar alle waarschijnlijkheid komt die in de eerste twee weken van september 2019, meldt hij via een e-mail.

    www.ictonderzoek.nl/ProduktDetail.asp...

    Centric in wild water
    Crisis door FIOD-onderzoek

    Door Adriaan Meij
    6 jul 2019 - De ondernemingen van Gerard Sandernk maken crisis door.het is belangrijk dat er spoedig duidelijkheid ontstaat over de resultaten van het FIOD-onderzoek. Daarnaast is het essentieel dat de continuïteit van de Sanderink bedrijven op lange termijn wordt gewaarborgd in het belang van alle belanghebbenden. Een onderzoek naar de synergie tussen de bedrijfsonderdelen is daarbij relevant. 

    Oprichter en eigenaar Gerard Sanderink (70) van het automatiseringsbedrijf Centric is verwikkeld in dubieuze zaken die in Quote, FD, De Telegraaf en andere media breed uitgemeten worden. Dat is een risico voor tientallen van zijn bedrijven die geconsolideerd zijn in Sanderink Investments B.V. Dat komt omdat de winstgevendheid, solvabiliteit en liquiditeit van deze moedermaatschappij kwetsbaar zijn en er een FIOD-onderzoek loopt naar betalen van steekpenningen om een opdracht te krijgen. 

    Het belangrijkst is de verdachtmaking van een smeergeldaffaire om een opdracht voor een metroproject in de wacht te slepen. Dat kan vergaande zakelijke consequenties hebben. Bij bedrijven van Sanderink werken 14.000 mensen aan een omzet van ruim drie miljard euro. Zijn ex Brigitte van Egten en zijn nieuwe vlam Rian van Rijbroek doen er niet goed aan conflicten via rechtbanken en media uit te spelen.

    INHOUDSOPGAVE:

    Dit document bestaat uit 17 pagina's:

    Inhoud

    Crisis door FIOD-onderzoekSmeergeld verdachtmaking risicoGerard Sanderink bouwde imperiumOver vermogen en zijn vrouwenVeilig stellen bedrijven en werkgelegenheidEigen vermogen conglomeraat beneden de maatCentric Holding groeit sinds 2011 niet meerMethodologie AME ResearchProfile AME ResearchGeneral InformationDisclaimer

    Figuren en tabellen

    Figuur 1 Omzet en resultaat Oranjewoud 2016-2018Tabel 1 Omzetverdeling Sanderink Investments 2015-2017Tabel 2 Geografische omzetverdeling Sanderink Investments  2016 -2017Tabel 3 Eigen vermogen Sanderink Investments 2016-2017Tabel 4 Omzet 1993-2018Tabel 5 Operationele marge 1993-2018Tabel 7 Omzetverdeling Centric Holding 2013-2018Tabel 8Omzetverdeling Centric Holding 2013-2018Tabel 9 Balans, resultaten en kengetallen 2016-2018
  6. forum rang 10 voda 28 augustus 2019 06:41
    'Strukton moet Saoedische bemiddelaar betalen'

    Gepubliceerd op 28 aug 2019 om 06:30 | Views: 13

    Oranjewoud 27 aug
    6,00 +0,20 (+3,45%)

    AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf Strukton moet van een Saoedische rechter een schadevergoeding van 25 miljoen euro betalen aan een bemiddelaar. Dat meldt het FD op basis van vijf bronnen. In Nederland loopt daarnaast een onderzoek naar vermeende smeergeldbetalingen aan een Saoedische prins.

    Het vonnis is een nieuwe tegenvaller voor Strukton, dat onderdeel is van het beursgenoteerde Oranjewoud-concern. In de voorlopige jaarcijfers van Oranjewoud is een extra voorziening van ruim 25 miljoen euro opgenomen ten opzichte van een jaar eerder. Naar verluidt is Strukton in beroep gegaan tegen het vonnis, maar het is onduidelijk of de extra voorziening verband houdt met de rechtszaak.

    De FIOD deed afgelopen februari een inval bij de bouwer, in omvang de vierde bouwer van Nederland, op verdenking van het betalen van smeergeld. De zaak voor de Saoedische rechter gaat om het betalen aan een andere bemiddelaar. Strukton heeft nog niet gereageerd op het nieuws.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 september 2019 08:46
    'Ex Strukton-baas wil gedwongen veiling aandelen'

    Gepubliceerd op 5 sep 2019 om 06:33 | Views: 730

    Oranjewoud 04 sep
    5,80 +0,05 (+0,87%)

    AMSTERDAM (AFN) - De ex-vriendin van de Twentse ondernemer Gerard Sanderink heeft bij de rechtbank van Den Haag een verzoek ingediend tot een executieverkoop van aandelen die hij bezit. Dat meldt onderzoeksplatform Follow The Money. Daarmee hoopt ze de 200.000 euro die Sanderink weigert te betalen aan haar, ondanks een eerder vonnis, af te dwingen.

    De gevraagde veiling betreft aandelen van Sanderink Holding en certificaten van de Stichting administratiekantoor (Stak) Sanderink Investments. Onder Stak Sanderink Investments vallen de aandelencertificaten van IT-bedrijf Centric en Oranjewoud, waar het bouwbedrijf Strukton en het ingenieursbureau Antea Group onder vallen. Oranjewoud is genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs en voor meer dan 97 procent eigendom van Sanderink.

    Op de aandelen en certificaten ligt sinds begin augustus executoriaal beslag. Volgens Follow The Money is het verzoek bij de rechtbank om de aandelen van de bedrijven van Sanderink te verkopen een unicum. De advocaat van Sanderink en Sanderink zelf reageerden niet op vragen van het platform.
  8. forum rang 10 voda 13 september 2019 06:12
    Oranjewoud publiceert goedgekeurd jaarverslag

    Gepubliceerd op 12 sep 2019 om 23:18 | Views: 446

    Oranjewoud 11 sep
    5,80 0,00 (0,00%)

    GOUDA (AFN) - Oranjewoud heeft een door een accountant goedgekeurd jaarverslag over 2018 gepubliceerd. Volgens het moederconcern van bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea zijn de cijfers gelijk aan de cijfers die in mei naar buiten werden gebracht.

    Oranjewoud stelde in mei de publicatie van zijn jaarverslag uit tot uiterlijk 1 juni. Toen de cijfers er begin juni nog niet waren, werd het bedrijf door beursuitbater Euronext op het strafbankje geplaatst. Oranjewoud gaf als verklaring dat het meer tijd nodig had voor de afronding van de accountantscontrole door een eerdere inval van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) bij dochter Strukton vanwege een metroproject in de Saudische hoofdstad Riyad.

    Volgens Oranjewoud zijn uit de accountantscontrole geen aanwijzingen gekomen dat het bedrijf de regels heeft overtreden.
  9. forum rang 10 voda 13 september 2019 09:21
    Strukton wint opdracht van netbeheerder TenneT

    Gepubliceerd op 13 sep 2019 om 09:17 | Views: 0

    Oranjewoud 11 sep
    5,80 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - Strukton heeft een opdracht gewonnen om hoogspanningsstations van netbeheerder TenneT te vernieuwen. Het bouwbedrijf maakte geen financiële details bekend. De werkzaamheden starten deze maand en moeten eind 2021 zijn afgerond.

    Strukton kreeg een perceel toegewezen met drie hoogspanningsstations die het volgens eigen methode gaat vernieuwen. Branchegenoot Croonwolter&dros krijgt op zijn beurt ook een aantal stations die aan een vernieuwing toe zijn. TenneT beoordeelt vervolgens het opgeleverde werk en besluit welk concept het beste bevalt.

    Deze opdrachten vallen binnen het landelijke initiatief om alle 140 hoogspanningsstations tussen 2020 en 2030 te vervangen.
154 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0703 +0,01%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.317,85 +0,08%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links