Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Eurocommercial Properties AEX:ECMPA.NL, NL0015000K93

  • 20,850 25 apr 2024 12:49
  • -0,200 (-0,95%) Dagrange 20,850 - 21,050
  • 4.113 Gem. (3M) 43,4K

ECP 2019

1.386 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 70 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Leeser1959 2 augustus 2019 07:35
    quote:

    Branco P schreef op 2 augustus 2019 07:28:

    Opmerkelijk dat ING nog de enige is die adviezen afgeeft voor ECP. Alle andere partijen (JpMorgan, UBS, etc) lijken er volledig mee te zijn gestopt terwijl de constante cijfers toch een makkelijke houvast zijn om het advies te actualiseren. Opvallend wat mij betreft
    Komt wel na de jaarcijfers die ze eind augustus bekendmaken.
  2. forum rang 8 Branco P 2 augustus 2019 11:27
    quote:

    hjs64 schreef op 2 augustus 2019 09:52:

    Zoals overal, een analist doet gewoon wat zijn/haar baas hem/haar opdraagt, als dat is om een rapportje te schrijven, oke, dan is zijn/haar vraag slechts 'wil je een koop of verkoop aanbeveling, of maakt het niet uit?'.
    Ja en de opdracht lijkt op dit moment te zijn: even helemaal geen nieuwe adviezen voor ECP afgeven. Kijk maar bij de andere vastgoedfondsen, daar werden in april/mei/juni/juli wel gewoon door vele partijen adviezen gegeven. Bij ECP echt alleen nog maar door ING, verder niet.
  3. forum rang 8 Branco P 2 augustus 2019 11:38
    * ECP zit niet in UK of VS.
    * Leegstand <1% (dat is extreem goed!)
    * En aankomende afwaardering in ieder geval ook <1%. Overigens zou het ook nog een opwaardering van <1% kunnen zijn.
    * Aanstaand dividend minimaal 2,15 Euro (ik verwacht 2,20 Euro)
    * 50% Objekt in Parijs tegen boekwaarde verkocht en er komen volgens management nog verder verkopen aan waardoor LTV <40%
    * ECP heeft de minste probleemhuurders en wat ECP onderscheidt van Kleppiere of URW is de grote Supermarkten in vrijwel alle objecten en die zorgen voor extra stabiliteit.

    Hier is de komende jaren wat mij betreft met een gelijkblijvend of oplopend dividend te rekenen, dus tegen de huidige koers een rendement van 9,7% per jaar.

    Ik vind ECP de beste koop en zit er zwaar in. Ben nu sinds kort ook in URW en Kleppiere gestapt omdat de cijfers mij goed zijn bevallen.
  4. forum rang 4 Chessplayer1992 2 augustus 2019 13:17
    quote:

    Marco19 schreef op 2 augustus 2019 11:39:

    Misschien moeten er meerdere banken de biedende partij adviseren (private equity) en is er een collectieve boycot haha.
    Ik geloof het niet zo bij EP. Bij Vastned eerder omdat je daar de panden redelijk kan uitponden. Bij Private Equity is toch de vraag hoe er waarde gecreëerd kan worden. PE kan niet zomaar de waardering van de retailmarkt veranderen, het is de belevenis van de markt hoe ze naar de risico's en risicopremie aankijken. Ook zijn de objecten niet zomaar allemaal uit te ponden, alleen de absolute toppertjes.

    Wellicht dat een grotere vastgoedpartij EP kan opslokken, maar dat voegt ook alleen maar waarde toe als het vanuit cash kan en minder indien er aandelen moeten worden uitgegeven (de overnemende partij zal ook tegen een korting aankijken). En dan is de vraag of de cash niet beter besteed kan worden met aandelen inkopen ... Ik betwijfel het vooralsnog.
  5. Marco19 2 augustus 2019 21:36
    Ik zie ECP eerder overgenomen dan Vastned. Kasstromen van ECP zijn interessanter. Vastned is vooral een waarde portefeuille. Daarbij is ECP net zo goed geografisch op te knippen.

    Maar beide zijn target op dit moment gezien de beurskoers. Premies op vastgoedfondsen zijn alleen nooit zo denderend. Ca 20% max.

  6. Bill Warren 6 augustus 2019 16:03
    Begrijp ook niet dat de koers maar blijft doorzakken. Zoals altijd zal de markt wel gelijk hebben maar het dividend rendement is inmiddels erg hoog maar blijkbaar nog niet hoog genoeg om verkopers te stoppen. Verwachting is dat
    schuld rentes nog een hele tijd laag zullen blijven zodat de schuld die er is goed te managen is.
    Dus wat drijft mensen om op deze koers te verkopen??
    Shorters zijn het deze keer niet, aangezien de posities zeer beperkt zijn.
    Gehele vastgoed sector is al langere tijd dood geld, slechter nog er zijn aanzienlijke negatieve rendementen waarbij het uitgekeerde dividend maar een beperkte compensatie is voor het geleden verlies.
    Leegstand winkels binnen ECP is beperkt, dus begrijp het niet??
  7. Bill Warren 6 augustus 2019 16:20
    Jawel maar huidige aandelen waarde heeft al een grote discount ten opzicht van NAV. De logica die ik zelf zie is dat de markt verwacht dat de asset waarde de komende jaren gigantisch zal afnemen en dat schulden van ECP daardoor niet afbetaald kunnen worden. Ik weet niet exact de getallen maar volgens mij is de huidige discount tov NAV al ca. 40 %. Er moet een vastgoed armageddon komen om dit scenario werkelijkheid te laten worden. Als grote partijen zoals banken dit verwachten dan kun je beter ook al je bankaandelen gaan verkopen want dat zal een gigantisch effect hebben op de hypotheek portefeuille en kredietwaardigheid van financiele instellingen.
  8. forum rang 4 hjs64 6 augustus 2019 16:53
    Management van ECP heeft volgens mij aangegeven dat er geen serieuze afwaarderingen aan zitten te komen bij de jaarcijfers. Dan is dus de vraag, wie geloof je, de markt of het management van ECP? Gezien de trackrecord van ECP geloof ik het management. Maar dat is uiteraard ieders eigen keuze. Persoonlijk jeuken mijn vingers om weer eens wat bij te kopen.
  9. forum rang 8 Branco P 6 augustus 2019 17:18
    Bij de huidige koers betekent 2,15 Euro dividend een dividendrendement van 10%.
    Wat nu als de goedlopende winkelcentra van ECP gewoon goed blijven functioneren, niet met extra leegstand te maken krijgen en gewoon jaar op jaar huurstijgingen weten te realiseren? Dan is de huidige koers echt absurd laag!

1.386 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 70 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Afwaardering bij Eurocommercial Properties

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links