Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,222 25 apr 2024 14:01
  • -0,011 (-0,89%) Dagrange 1,222 - 1,239
  • 359.406 Gem. (3M) 2,2M

PostNL augustus 2019

4.167 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 209 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Toekomstbeeld 6 augustus 2019 13:11
    quote:

    Yes we can schreef op 6 augustus 2019 13:05:

    [...]
    Tarieven postNL zijn al duurder dan concurrenten. Nu efficientie verhogen en marktaandeel nemen is de logica zelve. Ik ben 200% akkoord voor nu gevolgde strategie bij postNL. Tja ten koste van de winst op dit moment, ok, maar daarna prachtbedrijf. Aandelenkoers volgt wel mee, ik heb tijd
    Wat heb je aan marktaandeel zonder profit en ook nog eens in een markt waarbij de klant heel gemakkelijk kan opzeggen.
  2. williedevil 6 augustus 2019 13:14
    Voor mij is het geen optie, zit te diep erin...maar degenen die pas onlangs zijn ingestapt, neem je winst... ik spreek uit ervaring.
    De shorters hebben Piet Particulier misbruikt om de koers te laten oplopen, als gevolg van de aanstaande ex-dividend notering zullen ze het moment grijpen om de koers te gaan drukken.
    Daarna volgt weer een leuk aankoopmoment.
  3. forum rang 6 keffertje 6 augustus 2019 13:14
    quote:

    Sunshine Band schreef op 6 augustus 2019 13:00:

    [...]

    Gaat er niet om hoe lang je er in zit. Als je de waarde onderkent kun je best blijven zitten ook al ben je niet blij met het management.
    ALs je het management niet bijster vindt, ook de strategie niet; dan heb je op 1.5x misschien nog wel een goede reden om te blijven zitten. De vraag is of die reden er ook was op zeg 2,50-3,50. Ergo, mensen die er lang in zetten en steen en been klagen heb ik wel (met respect) wel wat vraagtekens bij
    De reden was - kort gezegd - de verwachting dat op termijn een wpa van 0,50-0,60 mogelijk zou zijn en daar past simpel gezegd een koers van 5 - 6 euro bij. Of ze het nu impliciet of expliciet hebben gezegd, dit moet ook de onderliggende gedachte geweest zijn bij het 'op eigen kracht'-verhaal.
  4. [verwijderd] 6 augustus 2019 13:15
    Inzet richting FNV.

    PostNL houdt heel veel mensen aan het werk. Toch krimpen de marges bij toenemende volumes. Ergo er dient een efficiencyslag gemaakt te worden. FNV moet hier actief in meewerken i.p.v. alle vooruitgang te blokkeren. Alleen dan kan er ruimte ontstaan voor loonsverhoging.
  5. Geefgas 6 augustus 2019 13:15
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 6 augustus 2019 12:46:

    [...]

    Als ze hun tijdens de CMD gecommuniceerde, en zelf bedachte CAGR volume groei tm 2022 van 14% niet halen, dan hebben ze sowieso minder nieuwe depots nodig.
    De aantallen nieuwe depots zijn immers gekoppeld aan die 14% groei.

    Ze kunnen mijn inziens veel beter het pad bewandelen van DP. En dat schrijf ik al zeker 3 jaar.

    Rustiger groeien (o.a. door te stoppen met de diverse marktgroei stimulerende promo campagnes) en prijzen omhoog.
    Dat betekend ook direct minder wilde investeringen die domweg het gevolg zijn van hun eigen hoge groei prognoses.

    Q2 Deutsche Post geeft het voorbeeld. Prijsstijgingen doorvoeren, en dan iets minder volume groei accepteren. Leidt tot een veel gezondere omzetstijging en derhalve hogere marge / winst.

    En dus minder kapitaalbeslag doordat men minder hoeft te investeren in depots, ICT, schaarse arbeid en marketingcampagnes.

    Het is niet zo heel moeilijk. Heb het ze proberen uit te leggen :-)
    Blij dat DP aantoont wat men moet doen in deze groeimarkt waar de belangrijkste kosten component arbeid zo verdomd schaars (en dus marge vretend duur) is.

    Tja, ieder zijn mening maar ik ben het hier zeker niet mee eens.

    Ten eerste, voor de context, de duitse markt is onvergelijkbaar met Nederland. De markt is veel gefragmenteerde aan de klantzijde. Daarmee bedoel ik ds de winkels etc. Daarnaast is de online penetratie graad tav online bestellingen vele malen lager dan in Nederland. En daarnaast zijn er nog een paar duidelijke verschillen.

    Nederland is van alle landen op Euopese vaste land het verst mbt digital en online aandeel en volwassenheidsgraad. Ook de aanbieders zijn het verst en in verhouding met andere landen het beste. Digitaal talent loopt hier ook meeste rond. (kijk voor de gein eens naar de franse markt, die is echt treurig).

    Tav strategie van PostNL. Het concurrentie gevecht zal grotendeels op prijs worden uitgevochten. En de prijs wordt voor groot gedeelte bepaalt door je kosten. Het mag duidelijk zijn dat in de markt van delivery de kostprijs sterk afhankelijk is van volume dat dor de keten gaat. En er zelfs een acceleratie inzit als je meerdere pakketjes in 1 keer kan afleveren, en mensen ook thuis zijn als je iets brengt.

    Vandaar dat het snel vergroten van je volume, en marktaandeel bij jou de mogelijkheid geeft je kosten omlaag te brengen terwijl de concurrent dat veel minder heeft als hij niet meegroeit in volume. Door die lagere kostprijs kun je lagere prijzen hanteren en zie daar, zo druk je de concurrentie weg.

    Tevens zal de kladtevredenheid ook toenemen, want door groot marktaandeel kan je beter voorspellen wanneer een pakketje aankomt, korte levertijd windows, en ook meerdere pakketjes in 1 keer leveren. Nu vind ik de app van PostNL nog zwaar ondermaats. Het is nog te moeilijk om pakketjes te clusteren tot 1 levering maar dat soort diensten komen vanzelf. Zolang je maar veel volume hebt.

    Dat betekent weg van langste adem. En marktaandeel kopen. Dat kost in begin marge, maar dat komt met paar jaar vanzelf goed.

    Daarnaast wil je nu voorkomen dat er een grote tweede speler ontstaat. Anders krijg je zelfde issues als je met Sandd hebt in de post markt.

    Kortom, ik begrijp de strategie heel goed, en sta er ook achter. Waar ik wel moeite mee heb (naast paar zaken die ik al eerder heb gepost, zoals o.a. de sociale paragraaf en het voortrekken van werknemers tov aandeelhouders), dat PostNL een geur van gekookte spruitjes blijft houden. Tot aan de board aan toe (als stikking example Pim B). Dit is een vechtmarkt waar nieuwe ontwikkelingen snel dienen te worden geabsorbeerd en geïmplementeerd. Daar heb je slimme en kundige mensen voor nodig met feeling voor die nieuwe ontwikkelingen, en juiste cultuur. Die mist PostNL.

    Ik zie echt de dividend uitbetalingen vanaf 2021 en verder structureel op minimaal 0,24 uitkomen en als we idd PostNL als een groeibedrijf mogen typeren gaat dat ook nog omhoog. Maar daar ga ik nu (nog) niet vanuit.

    Maar in komende jaren van lage inflatie en nul rente op spaargeld, dan is 0,24 cent dividend op jaarbasis voor een aandeel dat nu 1,6x doet natuurlijk waanzinnig veel.

    Het is dat ik er al zo dik inzit maar anders zou ik bijkopen.

    Ook voor de fiscus (vermogensrendement belasting) is een aandeel met hoge uitbetalingsratio een stuk gunstiger.

    Kortom, PostNL heeft m.i. echt de wind straks mee, want noem mij in deze tijd een investering die zulk rendement geeft en nog niet opgeblazen is in prijs als gevolg van het beleid van centrale banken. Vastgoed? Te duur. Klassieke gouden dividend aandelen? Te duur. Obligaties? Brand ik mijn vingers niet aan. Sparen? Krijg je niks voor.

  6. [verwijderd] 6 augustus 2019 13:16
    quote:

    Sunshine Band schreef op 6 augustus 2019 12:49:

    [...]

    Ik zie meerdere aliejassen die tegen de 1.68 verkopen vanwege de terugval daar meerdere keren.

    When you least expect it.....
    de self fulfilling prophecy van TA in werking.

    Toegegeven, +5,5% in postnl op deze beurs ziet er ook best eng uit, maar men moet niet vergeten dat het nog steeds maar 1,67 staat en dat is voor postnl nog altijd historisch laag.

    Verschil tussen korte termijn en langere termijn beleggers. De grafiek uitgezoomt kun je denk ik slechts spreken van bodemvorming de afgelopen weken tussen 1,375-1,68 na de daling vanaf 2,54. Lange weg te gaan, maar het is een begin.

    Ps of we vandaag wel of niet boven 1,68 sluiten vind ik niet zo relevant met ex dividend morgen. Ben meer benieuwd naar de ontwikkeling vanaf morgen
  7. [verwijderd] 6 augustus 2019 13:21
    quote:

    Eurowin schreef op 6 augustus 2019 12:55:

    [...]

    Toekomstbeeld zit er al jaren in en is de expert (1 van de, samen met Go Beurs, Hans, aandeelofoptie, Prins, BW, Gaston Lagaffe, enz...,) wat POST aangaat... als de strategie nu plots anders is, stap je er natuurlijk niet zo maar uit met dik verlies... , het nu niet eens zijn met Herna of Pim, dat mag toch....
  8. forum rang 5 Go Go Go ! 6 augustus 2019 13:45
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 6 augustus 2019 12:21:

    [...]

    Volume versus omzet? Heb niet gecheckt masr denk dat daar het verschil zit.

    Toch even snel gecheckt nu. Postnl stijgt 7.7% in omzet. +13% in volume dus minus 5.3% in prijs.

    Omzet 402 mln tov 373 mln. Q2 2019 tov q2 2018.

    Deutsche post durft de prijzen wel te verhogen. Zie hun slide 5 vd q2 results.
    Opmerking die ze nog maken "geen gevolgen gezien vd privé elasticiteit op de volumes"

    Volume +6.6%
    Prijs +3.7%

    Omzet +10.3%
    Hoe zat het ook al weer bij Postcon in 2017 (zie jaarverslag PNL blz. 57) ? -:)

    Wilde Postcon niet de “price leader” worden in de Duitse postmarkt ? Ja, dat wilde Postcon. Afijn, Postcon lijkt nu een gepasseerd station te zijn.
  9. forum rang 4 Yes we can 6 augustus 2019 13:48
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 6 augustus 2019 13:11:

    [...]

    Wat heb je aan marktaandeel zonder profit en ook nog eens in een markt waarbij de klant heel gemakkelijk kan opzeggen.

    eerst marktaandeel, dan profit... efficientie verhogen betekent lagere kosten, dus op termijn betere marges. Als je niets doet wordt je binnen de paar jaar uitgerangeerd. Natuurlijk kunnen klanten opzeggen, maar als je goede service / efficientie hebt gebeurd dat niet zo gauw.
  10. aex2009 6 augustus 2019 14:06
    Hernia heeft blijkbaar mijn bericht niet gelezen dat ze mijn dividend mag houden als je wel meteen opstapt en Pim ook meteen mee neemt.Tijd voor een daadkrachtige CEO aan het roer.Vergeet Sandd en geef posttak fijn terug aan de regering.Als het dan zo belangrijk is voor dit kabinet dan moeten ze zelf maar gaan rondbezorgen. Focus op pakket bezorging en wacht af wanneer een ander bedrijf wel gaat hengelen naar PostNL.Mijn stukken mogen weg voor circa de boekwaarde van het bedrijf € 3,00
  11. [verwijderd] 6 augustus 2019 14:08
    quote:

    Yes we can schreef op 6 augustus 2019 14:02:

    [...]
    Je hebt gelijk hoor, ben even gaan snuisteren in de oude fora. Maar jammer genoeg zijn een aantal van de genoemde namen al jaren aan het bashen. Vergroot niet direct de geooofwaardigheid...
    Dat is niet helemaal waar Yes en dat weet jij ook wel, Niemand zit hier bewust te bashen, natuurlijk, als je verkoopt met een mooie winst, hoop je even op een dipje, dat is HEEL NORMAAL....zo werkt de beurs, Gr
  12. [verwijderd] 6 augustus 2019 14:18
    quote:

    aex2009 schreef op 6 augustus 2019 14:06:

    Hernia heeft blijkbaar mijn bericht niet gelezen dat ze mijn dividend mag houden als je wel meteen opstapt en Pim ook meteen mee neemt.Tijd voor een daadkrachtige CEO aan het roer.Vergeet Sandd en geef posttak fijn terug aan de regering.Als het dan zo belangrijk is voor dit kabinet dan moeten ze zelf maar gaan rondbezorgen. Focus op pakket bezorging en wacht af wanneer een ander bedrijf wel gaat hengelen naar PostNL.Mijn stukken mogen weg voor circa de boekwaarde van het bedrijf € 3,00
    Haha mooi aex, deed ze dat maar... samen met Pim, Gr
4.167 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 209 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links