Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China nieuws berichten

7.802 Posts
Pagina: «« 1 ... 240 241 242 243 244 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 augustus 2019 12:21
    Beurswaakhond neemt Chinees accountantskantoor onder de loep na groot boekhoudschandaal

    Het op een na grootste accountantskantoor van China ligt onder vuur. De Chinese beurswaakhond onderzoekt of de accountant betrokken is bij het vervalsen van financiële gegevens van een beursgenoteerd bedrijf.
    Natasja de Groot 01-08-19, 17:17

    Bij de toezichthouder gingen in januari alle alarmbellen rinkelen; het beursgenoteerde bedrijf Kangde Xin kon een kortlopende lening van 1,5 miljard yuan (ruim 200 miljoen euro) niet terugbetalen. En dat terwijl het in september vorig jaar nog 15 miljard yuan (2 miljard euro) in contanten en bankdeposito’s op zijn balans had staan.

    Een half jaar later én talloze onderzoeken verder, verdenkt de beursautoriteit China Securities Regulatory Commission (CSRC) het Chinese bedrijf (dat handelt in polymeer) ervan zijn cijfers flink te hebben opgepoetst. Zo zou het tussen 2015 en 2018 zijn winstcijfers met ruim 1,5 miljard euro hebben opgehoogd. Ook zou het bedrijf zich schuldig hebben gemaakt aan het opvoeren van fictieve kosten, bijvoorbeeld voor onderzoeken.

    Het onderzoek van de beurswaakhond richt zich allang niet alleen op de onderneming, ook de rol van accountant Ruihua wordt onderzocht op mogelijke betrokkenheid bij de fraude. De beurswaakhond neemt de zaak hoog op, zo blijkt. Het kantoor - met meer dan 300 beursgenoteerde bedrijven en ruim 1000 overheidsbedrijven als klant één van de grootste accountantskantoren van China - mag hangende het onderzoek geen fusies of overnames meer begeleiden. Daardoor zijn al 43 beursgangen in de ijskast gezet, melden verschillende Chinese media.

    Serieuze twijfels

    In een onlangs uitgebrachte verklaring ontkent de accountant alle aantijgingen en zegt het zijn controletaken richting Kangde Xin naar behoren te hebben uitgevoerd. ,,Het lijkt erop dat de toezichthouder serieuze twijfels heeft en daarom zulke zware maatregelen treft”, constateert directeur Paul Koster van de Nederlandse beleggersclub, de Vereniging van Effectenbezitters.

    Volgens hem moeten de uitkomsten van dit onderzoek worden afgewacht, maar is het de vraag of ‘accountantskantoren zeker in landen als China hun rug onder druk recht kunnen houden’. ,,Je ziet het vaker dat bij een overname de aanwinst tegenvalt en er dan boekhoudkundige trucjes bedacht worden om het verlies te verdoezelen. Dan heb je een sceptische accountant nodig die kritische vragen stelt. En of de accountant sceptisch is, is hangt sterk af van de cultuur van een land, is mijn ervaring.”

    Tegenover zakenkrant The Financial Times wees Stuart Witchell van adviesgroep Berkeley Research, er fijntjes op dat ‘een boekhoudkundige nooit helemaal vertrouwd kan worden in opkomende markten, inclusief een land als China’. Kangde Xin is overigens niet de enige Ruihua-klant waar de beursautoriteit CSRC naar kijkt. Ook Furen Medicines Group kon zijn dividend over 2018 niet uitbetalen aan beleggers, hoewel het in de boeken nog 1,8 miljard yuan (230 miljoen euro) aan contanten had staan.

    De boekhoudschandalen komen op een moment dat China zijn groei ziet vertragen, onder druk staat door het handelsconflict met Amerika, en de roep van beleggers om beursfraude te bestrijden luider wordt. In reactie op de wens van beleggers heeft de Chinese beurswaakhond wel al aangekondigd gesjoemel met financiële cijfers harder te willen bestraffen.
  2. forum rang 10 voda 5 augustus 2019 12:46
    Update: China laat yuan los

    (ABM FN) De dollar is maandag voor het eerst in meer dan tien jaar tijd meer waard dan 7 Chinese yuan.

    Dit was een niveau dat de People’s Bank of China juist verdedigde, maar nu heeft losgelaten, in reactie op de laatste dreigingen met nieuwe importheffingen van de Amerikaanse president Donald Trump.

    De Chinese centrale bank sprak van "protectionistische maatregelen en de verwachtingen van meer heffingen tegen China'.

    Analisten van ING wezen er echter ook op dat de centrale bank aangaf dat een daling tot onder de 7 "zeer goed mogelijk is" en suggereert dat er niet te veel in deze beweging moet worden gelezen.

    Volgens ING is het kwaad echter al geschiedt. Sommige analisten overwegen om hun raming voor de dollar/yuan te verhogen naar 7,2 of 7,3. "Dat zou op termijn inderdaad een plausibel niveau zijn", aldus ING. De bank waarschuwde echter ook dat dit de waardering van Chinese assets, zoals aandelen, kan raken. Tevens kan het zorgen voor minder liquiditeit en een verdere economische verzwakking, aldus analisten van de bank.

    ING wil nog geen harde conclusies trekken en ziet in vandaag vooral een defensieve waarschuwing van Beijing dan het begin van een gecoördineerde wisselkoersstrategie.

    Een zwakkere yuan maakt het voor de Chinese export namelijk makkelijker en verzacht de Amerikaanse importheffingen.

    Update: om reactie ING toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 5 augustus 2019 12:53
    Chinese dienstensector groeit minder hard

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Chinese dienstensector is in juli in een lager tempo gegroeid dan een maand eerder. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics en Caixin.

    De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam uit op 51,6, na een stand van 52,0 in juni.

    Vorige week bleek dat de inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie in juli was gestegen van 49,4 naar 49,9.

    Daarmee steeg de samengestelde index van 50,6 in juni naar 50,9 in juli.

    "Tekenen van herstel", oordeelde econoom Zhengsheng Zhong van CEBM, vooral te danken aan grootschalige belastingverlagingen en monetaire stimuleringen.

    "Het valt te bezien of het economisch herstel kan doorzetten, gezien de handelsspanningen met de VS."

    Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 5 augustus 2019 16:13
    Trump beticht China van valutamanipulatie

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft, zoals verwacht, China van valutamanipulatie beschuldigd.

    Dit gebeurde nadat de dollar maandag voor het eerst in meer dan tien jaar tijd meer waard was dan 7 Chinese yuan.

    "Dit wordt 'valutamanipulatie' genoemd", aldus Trump op Twitter.

    Volgens de president, die in zijn tweet de Federal Reserve opriep goed op te letten, zal deze stap van Beijing China op termijn enorm verzwakken.

    De People's Bank of China liet de yuan los in reactie op de laatste dreigingen met nieuwe importheffingen van president Trump.

    De Chinese centrale bank sprak van "protectionistische maatregelen en de verwachtingen van meer heffingen tegen China".

    Analisten van ING wezen er echter ook op dat de centrale bank aangaf dat een daling tot onder de 7 "zeer goed mogelijk is" en suggereert dat er niet te veel in deze beweging moet worden gelezen.

    Volgens ING is het kwaad echter al geschied. Sommige analisten overwegen om hun raming voor de dollar/yuan te verhogen naar 7,2 of 7,3. "Dat zou op termijn inderdaad een plausibel niveau zijn", aldus ING. De bank waarschuwde echter ook dat dit de waardering van Chinese assets, zoals aandelen, kan raken. Tevens kan het zorgen voor minder liquiditeit en een verdere economische verzwakking, aldus analisten van de bank.

    ING wil nog geen harde conclusies trekken en ziet in vandaag vooral een defensieve waarschuwing van Beijing dan het begin van een gecoördineerde wisselkoersstrategie.

    Een zwakkere yuan maakt het voor de Chinese export namelijk makkelijker en verzacht de Amerikaanse importheffingen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 6 haas 5 augustus 2019 16:19
    Posted on Monday, August 5th, 2019 By Joe Mcdonald, AP Business Writers

    Share on
    Stocktwits
    Print
    this article

    Share by
    Email
    BEIJING (AP) — Asian stock markets fell for a third day Monday after China allowed its yuan to sink to an 11-year low following President Donald Trump's latest tariff threat.
  6. forum rang 10 voda 5 augustus 2019 16:52
    XCMG Tops China's Construction Machinery Export List in H1 2019

    Leading Chinese construction machinery manufacturer XCMG has achieved consecutive wins in export, ranking No.1 in the export chart of Chinese construction machinery brands in the first half of 2019. In June, the XCMG brand and its self-run shipping were leading the construction machinery industry. While concentrating on innovation, intelligent manufacturing and quality improvement, XCMG is also accelerating its expansion into the international market. In March alone, the XCMG brand exported more than USD 100 million and ranked No.1 across the industry.

    Mr Wang Min, Chairman of XCMG, said that "Only by providing 'Advanced and Durable' products can XCMG thrive in the global construction machinery market. We are continually launching innovative new models that provide excellent performance and high quality, which will win customers' recognition."

    The XCMG hoisting machinery sector has developed 25 overseas models of the G1 generation crane for the Southeast Asian, Middle East and African markets, and the 9 Series earthmoving machinery products released in high-end markets have given XCMG the confidence to compete with the world's best manufacturers.

    Along the "Belt and Road" Initiative, XCMG's customized concrete machinery and V7 Series products supported by XCMG Schwing technology and quality have gained many orders.

    Source : Strategic Research Institute
  7. forum rang 10 voda 5 augustus 2019 20:04
    China breidt handelsoorlog uit met valutagevecht

    Beleggers vrezen dat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China verder ontspoort met een valutaoorlog. De beurzen wereldwijd doken maandag omlaag nadat de Chinese autoriteiten de renminbi door een symbolisch belangrijke grens tegenover de dollar hadden laten zakken. Het was voor het laatst in 2008 dat de centrale bank van China toeliet dat er 7 renminbi in één dollar gingen. 'Ronde getallen zijn altijd een psychologisch gevoelige grens voor beleggers,' zegt Georgette Boele, valuta-analist van ABN Amro.

    De waardedaling van de Chinese munt holt het effect uit van de door de Amerikaanse president Donald Trump eerder ingevoerde strafheffingen op Chinese producten. China en de VS bestoken elkaar al meer dan een jaar met heffingen. Vorige week kondigde Trump aan nog eens $300 mrd aan Chinese goederen te willen belasten met een heffing van 10%.

    Vergelding
    'Op een schaal van 1 tot 10, is de Chinese vergelding een 11,' reageerde Chris Krueger van beurshuis Cowen op de valutabeweging. 'De maatregel lijkt gericht op maximaal politiek effect. We verwachten een snelle en mogelijk buitensporige reactie uit het Witte Huis.'

    ‘De maatregel lijkt gericht op maximaal politiek effect.’• Chris Krueger, beurshuis Cowen

    De Chinese stap viel niet in goede aarde bij de president van de Verenigde Staten. 'China heeft de prijs van zijn munt laten vallen naar een bijna historisch laagtepunt', reageerde Trump op Twitter. 'Dat heet ''muntmanipulatie''. Ben je aan het luisteren, Federal Reserve?'

    Oorlogsdaad
    Met die tweet vatte de Amerikaanse president zijn ergernis en zijn oplossing samen. Trump ziet de daling van de renminbi als een economische oorlogsdaad. Hij wil Peking graag met gelijke munt terugbetalen. De Amerikaanse centrale bank moet er volgens Trump alles aan doen om de dollar omlaag te krijgen, en zo een belangrijk concurrentievoordeel voor de Chinezen weg te werken.
    Hoewel dat iets is waar de Fed zich onder het leiderschap van Jerome Powell hard tegen verzet, lijken de financiële markten steeds meer te geloven dat de centrale bankiers zullen zwichten. De rentes op Amerikaans staatspapier zakten maandag verder weg.

    Verlaging van de renminbi is een wapen dat China nog achter de hand had in de oplopende handelsoorlog.
    Verlaging van de renminbi is een wapen dat China nog achter de hand had in de oplopende handelsoorlog.Foto: Reuters
    De verzwakking van de Chinese munt tot het symbolische niveau van 7 renminbi's per dollar is volgens Boele vooral een manier voor Peking om Trump duidelijk te maken dat China nog over andere economische wapens beschikt.

    Marktconform
    De belangrijkste onbekende is nu hoe ver de renminbi mag wegzakken. Volgens Edin Mujagic, macro-econoom bij OHV Vermogensbeheer, kan China een koers van iets meer dan 7 renminbi per dollar nog verkopen als 'marktconform'. 'De groei in het land vertraagt, een zwakkere munt is dan niet vreemd.'‘De groei vertraagt, een zwakke munt is dan niet vreemd.’• Edin Mujagic, macro-econoom OHV

    Vermogensbeheer
    De weg naar een verdere verzwakking tot 8 Chinese munten voor 1 dollar ligt echter niet open, meent hij. 'Dat zou niet alleen de Chinese export naar de VS goedkoper maken, maar álle Chinese export. In dat geval dreigt China ook ruzie te krijgen met Europa. Bovendien zou het tot een hogere binnenlandse inflatie leiden, en zo de kans op sociale onrust vergroten. Dat gezegd hebbende, zou een verdere verzwakking naar 7,3 renminbi per dollar mij niet verbazen.'

    Trump begon de handelsoorlog vorig jaar uit onvrede over het grote Amerikaanse handelstekort ten opzichte van China, dat in 2018 was opgelopen tot $417 mrd. Ook eist hij dat China een eind maakt aan oneerlijke handelspraktijken die Amerikaanse bedrijven zouden benadelen.

    fd.nl/economie-politiek/1311013/china...
  8. forum rang 10 voda 5 augustus 2019 20:21
    Digitaal lenen aan het mkb: Chinese banken lopen voorop

    In China konden kleine bedrijven vroeger nauwelijks een lening krijgen. Bij MYbank van Jack Ma, eigenaar van online handelsplatform Alibaba, is dat tegenwoordig in drie minuten geregeld en er komt geen bankier aan te pas. Voorwaarde: MYbank krijgt inzage in alle big data van de ondernemer.

    De Chinese economie, die een omvang heeft van omgerekend €11,8 biljoen, had afgelopen kwartaal de laagste groei sinds 1992. De niet-staatsbedrijven, meest kleine bedrijven, zorgen voor 60% van de economische groei en 80% van de werkgelegenheid.

    China telt ongeveer 80 miljoen van dergelijke bedrijfjes, waarvan vorig jaar ongeveer twee derde geen krediet kon krijgen, omdat de banken, die geen inzicht hadden in hun kredietwaardigheid, bang waren voor wanbetaling.

    Het alternatief was geld lenen bij schaduwbankiers, maar juist die sector van kredietverstrekkers buiten het klassieke bankenstelsel wordt door de Chinese overheid al ruim twee jaar hard aangepakt – waardoor dus juist kleine bedrijven relatief zwaar worden benadeeld.

    In die situatie heeft MYbank (niet te verwarren met de Europese betaaldienst Mybank) een stille revolutie ontketend. In de vier jaar van zijn bestaan heeft de bank Rmb 2 biljoen (ruim €260 mrd) uitgeleend aan bijna 16 miljoen kleine bedrijven. Het proces is dan ook uiterst simpel: een paar tikjes op het scherm van je smartphone en als de lening is goedgekeurd, staat het geld bijna meteen op je rekening. Het percentage wanbetalers is tot nu toe ongeveer 1%.
    16 miljoen bedrijven
    MYbank heeft in vier jaar Rmb 2 biljoen (ruim €260 mrd) uitgeleend aan bijna 16 miljoen kleine bedrijven.

    MYbank gebruikt de real-time betalingsgegevens, sociale media en andere informatiebronnen van de ondernemer-debiteur en een risk-managementsysteem dat ruim drieduizend variabelen kan verwerken. Dat geeft MYbank – en andere, soortgelijke kredietverleners – genoeg informatie om met de ondernemer in zee te gaan.

    ‘Kleine en middelgrote bedrijven zijn de machinekamer van de economische groei’, zei Keith Pogson, werkzaam bij Ernst & Young in Hongkong. ‘Het was altijd een segment dat de banken te moeilijk en te riskant vonden. Maar nu gebruiken ze hun eigen rekenmodel, kunnen het risico bepalen en dus durven ze het nu beter aan.’
    China is snel aan het uitgroeien tot wereldleider in de toepassing van big data en kunstmatige intelligentie bij kredietverlening, zegt Cliff Sheng van consultantsbureau Oliver Wyman. China heeft daarbij een groot voordeel, meent hij: ‘Onze wet- en regelgeving – waarin privacy veel minder zwaar weegt – maakt het makkelijk om een enorme hoeveelheid data te verkrijgen, waarmee je een ongekende risicoberekening kunt uitvoeren.’

    Uniek voor China is het controversiële systeem van sociale kredietpunten, waarmee in een aantal steden wordt geëxperimenteerd. Hierbij worden burgers beloond voor goed gedrag en bestraft voor wangedrag. Jin Xiaolong, de president van MYbank, schetste onlangs in een interview een scenario waarin een ondernemer wiens sociale kredietscore daalt omdat hij een geleende paraplu niet heeft teruggegeven, de volgende keer moeilijker een lening krijgt.

    Maar de grootste informatiebron zijn wellicht de betalingsdiensten zoals die van Ant Financial (ook van Jack Ma), de grootste aandeelhouder van MYbank. Nadat toestemming is verkregen van de debiteur, analyseert MYbank de real-time transacties om inzicht te krijgen in de kredietwaardigheid. Zo kan een plotse terugval in uitgaven in een bepaalde winkel een eerste indicatie zijn dat het de ondernemer minder goed gaat – en dat dus zijn aflossingsvermogen afneemt.
    MYbank, dat vorig jaar Rmb 670 mln (bijna €88 mln) winst maakte, is niet het enige bedrijf dat technologie inzet bij kredietverstrekking aan kleine bedrijven. Tencent en Ping An hebben inmiddels onderdelen die vergelijkbare diensten aanbieden.

    De China Construction Bank, een staatsbedrijf en de op een na grootste kredietverlener van China, doet ook mee. De bank lanceerde in september een app waarmee leningen tot een bedrag van Rmb 5 mln (€655.000) binnen twee minuten worden verwerkt. Het aantal leningen aan kleine bedrijven nam vorig jaar met 51% toe. De bank rekent gemiddeld 5,3% rente voor een lening met een looptijd van een jaar, iets boven de benchmark van 4,35%. Het percentage wanbetalers zou 0,3% bedragen.

    ‘Ik kan nu geld lenen wanneer ik het nodig heb’• Zeng Ping’en, eigenaar van een scooterwinkel

    ‘Zolang je de risico’s kunt beheersen, is het een winstgevende activiteit’, zegt Zhang Gengsheng, vice-president van de bank in Peking. ‘In het verleden hebben we enorme verliezen geleden, met 8% aan slechte leningen, maar nu doen we weer helemaal mee.’

    Als de Chinese economie vertraagt, zal het aantal wanbetalers misschien iets toenemen, maar alles wijst erop dat kredietverlening aan kleine bedrijven voorlopig nog in de lift zit. In februari riep de toezichthouder de staatskredietverleners op om dit jaar minstens 30% meer leningen aan kleine bedrijven te verstrekken.

    MYbank wil dit jaar Rmb 6 mrd (€786 mln) aan nieuw kapitaal aantrekken. Daarmee verdubbelt het totaal kapitaal tot meer dan Rmb 10 mrd (€1,3 mrd) en kan de kredietverlening verder worden uitgebreid.

    Voor Zeng Ping’en, die een scooterwinkel in Hangzhou heeft met een jaaromzet van ongeveer Rmb 1,2 mln (€157.000), is MYbank een uitkomst. Sinds hij de bank inzage heeft gegeven in zijn betalingsgegevens kan hij nu kleine leningen opnemen als hij snel contant geld nodig heeft; op jaarbasis betaalt hij 15% rente.

    ‘Een paar jaar geleden was dit ondenkbaar, geen bank wilde met me in zee’, zei Zeng. ‘Nu kan ik geld lenen wanneer ik het nodig heb.’

    Vertaling: Hans Scholten

    fd.nl/ondernemen/1310807/digitaal-len...
  9. forum rang 10 voda 6 augustus 2019 08:34
    China voorkomt verdere val van yuan

    Gepubliceerd op 6 aug 2019 om 07:49 | Views: 2.046

    EUR/CNY 05 aug
    7,87 +0,16 (+2,14%)

    PEKING (AFN/AFP/BLOOMBERG) - China heeft stappen genomen om de val van de yuan ten opzichte van de dollar af te remmen. De Chinese centrale bank liet de eigen valuta dinsdag minder ver zakken dan een dag eerder, voordat de bank begon met het inkopen van de eigen munt.

    Die stap komt een dag nadat de Chinezen de yuan lieten zakken tot het laagste niveau ten opzichte van de dollar in tien jaar. De Verenigde Staten beschuldigden het Aziatische land daarop van koersmanipulatie. Door de maatregel worden Chinese producten relatief goedkoper en de effecten van de Amerikaanse importheffingen deels teniet gedaan.

    Marktpartijen verwachten niet dat China zijn eigen munteenheid verder laat wegzakken. In 2015 moest het land 500 miljard dollar van zijn reserves uitgeven om de munt te stabiliseren na een scherpe daling en China zal een vergelijkbaar scenario willen voorkomen. Bovendien zijn de schulden van bedrijven in dollars de afgelopen vier jaar verdubbeld. Die worden moeilijker af te lossen als de yuan minder waard is.

    Handelsoorlog VS

    Dat China de yuan liet devalueren wordt algemeen gezien als een reactie van het land op extra importheffingen die de Amerikaanse president Donald Trump vorige week aankondigde. China besloot ook de inkoop van Amerikaanse landbouwproducten op te schorten.

    De oplaaiende handelsoorlog zet de financiële markten onder druk. Beleggers zochten hun heil in 'veilige' investeringen als goud, de Japanse yen en Amerikaanse staatsobligaties. Wall Street beleefde maandag de grootste verliesdag van 2019 tot nu toe.
  10. forum rang 10 voda 6 augustus 2019 11:00
    China ontkent aantijgingen valutamanipulatie

    Gepubliceerd op 6 aug 2019 om 10:45 | Views: 351

    PEKING (ANP/AFP/BLOOMBERG) - China ontkent dat het zijn munteenheid gemanipuleerd heeft om daar handelsvoordeel uit te halen. De Verenigde Staten beschuldigden Aziatische grootmacht daarvan nadat de Chinese yuan maandag fors in waarde daalde ten opzichte van de dollar. Volgens Peking bereiken de VS met de aantijgingen alleen maar dat het vertrouwen in de wereldwijde financiële orde en het valutasysteem afnemen en dat handel en economisch herstel een knauw krijgen.

    De Chinese centrale bank houdt vol dat de afwaardering van de yuan door de markt werd bepaald. De bank nam dinsdag wel stappen om de eigen valuta minder ver te laten zakken.

    Die stap komt een dag nadat de Chinezen de yuan lieten zakken tot het laagste niveau ten opzichte van de dollar in tien jaar. Daardoor worden Chinese producten relatief goedkoper en de effecten van de Amerikaanse importheffingen deels teniet gedaan.
  11. forum rang 10 voda 6 augustus 2019 12:49
    Valuta: yuan sterkt voorzichtig aan

    (ABM FN-Dow Jones) De People's Bank of China stuurt wellicht toch niet aan op een valuta-oorlog. Dit stelde analist Stephen Innes van VM Markets dinsdag.

    "Een wat vriendelijker fix van China geeft het eerste signaal dat de Pboc twijfelt om het yuan-wapen in te zetten", zei Innes.

    De Chinese centrale bank bepaalde de dollar/yuan op 6,983 tegenover 6,9225 op maandag.

    De dollar/yuan daalde dinsdag naar 7,0438 yuan. Mogelijk hadden valutahandelaren op een hogere fix gerekend.

    Maandag liet de Chinese centrale bank de yuan los, waardoor de dollar meer waard werd dan 7 yuan, een situatie die al meer dan 10 jaar niet meer was voorgekomen.

    De Amerikaanse president Donald Trump reageerde zoals verwacht.

    "Dit wordt 'valutamanipulatie' genoemd", aldus Trump op Twitter.

    De Chinese centrale bank zelf sprak van "protectionistische maatregelen en de verwachtingen van meer heffingen tegen China".

    Analisten van ING wezen er maandag echter ook op dat de centrale bank aangaf dat een daling tot onder de 7 "zeer goed mogelijk is”, wat suggereert dat er wellicht niet te veel in deze beweging moest worden gelezen.

    Volgens ING is het kwaad echter al geschied.

    Sommige analisten overwegen om hun raming voor de dollar/yuan te verhogen naar 7,2 of 7,3. "Dat zou op termijn inderdaad een plausibel niveau zijn", aldus ING.

    De bank waarschuwde echter ook dat dit de waardering van Chinese assets, zoals aandelen, kan raken. Tevens kan het zorgen voor minder liquiditeit en een verdere economische verzwakking, aldus analisten van de bank.

    ING wilde maandag nog geen harde conclusies trekken en sprak vooral van een defensieve waarschuwing van Beijing in plaats van het begin van een gecoördineerde wisselkoersstrategie.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 6 augustus 2019 14:48
    Trump klopt zich op de borst

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump laat weten tevreden te zijn met de gang van zaken, ondanks dat het handelsconflict met China steeds verder uit de hand loopt.

    Op Twitter schreef de president dinsdag dat grote bedragen de VS instromen. Uit China en andere delen van de wereld, onder meer vanwege de rente. "We hebben een sterke positie", concludeerde hij, erop wijzend dat veel bedrijven naar de VS komen. "Mooi om te zien."

    Nu China geen Amerikaanse landbouwproducten meer wil kopen, een belofte die het eerder deed in een poging een handelsakkoord met de VS te sluiten, stelde Trump Amerikaanse boeren gerust.

    "Onze geweldige Amerikaanse boeren weten dat China hen niet kan raken omdat hun president naast hun staat en deed wat geen enkele andere president zou doen. En ik doe het volgend jaar weer als het nodig is!", aldus de president.

    Ook zei Trump Google scherp in de gaten te houden vanwege de rol die de internetgigant speelde bij de verkiezingen in 2016. "Allemaal erg illegaal. We houden Google erg scherp in de gaten!"

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 6 augustus 2019 16:04
    Trump wil nog altijd deal met China - Kudlow

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump is teleurgesteld in de progressie die de VS en China boekten in hun poging om tot een handelsakkoord te komen, maar de president wil nog wel altijd tot een deal komen. Dit zei Larry Kudlow, een economisch adviseur van Trump, dinsdag voor het Witte Huis.

    Een Chinese delegatie zou in september naar de VS komen om de recente gesprekken die werden gevoerd in Shanghai een vervolg te geven.

    Echter na afloop liet Trump weten op 1 september nieuwe importheffingen te zetten op Chinese goederen.

    Toch gaat Kudlow ervan uit dat de Chinese onderhandelaars in september gewoon naar de VS komen. Hij merkte daarbij op dat de Chinese economie te lijden heeft onder de handelsoorlog. "De Amerikaanse economie is zeer sterk, de Chinese niet", aldus Kudlow.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 6 augustus 2019 16:33
    Chinese-Built Walvis Bay Container Terminal in Namibia Inaugurated

    Xinhua reported that Namibia’s quest to become an international trade hub and gateway advanced further Friday with the official inauguration of the country’s USD 400 million new container terminal in Walvis Bay by the county’s President Mr Hage Geingob. The new container terminal located in the port town of Walvis Bay was constructed on 40 hectares of land reclaimed from the sea by China Harbor Engineering Company Ltd under just five years. The container handling capacity of the new terminal was increased from the current 350,000 containers to 750,000 per annum. Speaking to around 1,500 attendants at the terminal, Mr Geingob said that the milestone is yet another indication that country continues to make great strides toward achieving developmental objectives as outlined in the country’s Vision 2030 strategic plan.

    Mr Geingob said that “Today is a culmination of a long cherished vision of transforming Walvis Bay, from a predominantly fishing harbor inherited at reintegration into Namibia, into an express-hub to international markets.”

    Speaking on the same occasion, Vice President of CHEC, Li Yi, thanked Namibia for the opportunity to work on the project as contractor and Li believes that the new terminal will contribute to the country’s port becoming a great asset and a leading contributor to development.

    To highlight the win-win cooperation on the project, Li said over the five years of construction they employed more than 2,000 Namibians and provided on-site training to over 800 local employees who now have attained new skills in the job market.

    Source : Xinhua
  15. forum rang 10 voda 6 augustus 2019 16:44
    Seasonality Lowers China's Aluminium Foil Exports In Jun

    SMM reported that China's exports of aluminium foil decreased 7.29% from May and stood at 115,900 tonne in June, weighed by a seasonal lull and higher price ratios of SHFE/LME aluminium, the latest customs data showed. Export volume of products under five HS codes all slid month on month in June. On a yearly basis, exports stood 2.1% higher in June, after they climbed 11.75% in May. A slow season started to impact the aluminium foil market in mid-June as orders from home appliance and construction sectors weakened. Production and sales of aluminium foil for air-conditioner use, household use, and food packaging slid from May, with shrinking export orders.

    SMM expects the seasonal lull to extend into July and drag on aluminium foil orders both domestically and from overseas. This drove some producers to cut scheduled production for August, SMM learned.

    In the first half of this year, however, domestic exports of aluminium foil hit a record high of 670,300 mt, up 8% from January-June of 2018.

    India, Thailand, South Korea, the United Arab Emirates, and Saudi Arabia remained the top five export destinations of Chinese aluminium foil in the first half of this year, accounting for 63% of the total export volumes.

    Overall demand for Chinese light gauge foil and household-use foil remained brisk from India, Thailand, and Indonesia.

    Source : SMM
  16. forum rang 10 voda 6 augustus 2019 16:48
    North China Coal Mine Accident kills 7 - Hebei Province

    Xinhua, citing Hebei Province, reported that a mining accident in northern China left seven people dead, local authorities in the city of Tangshan. The accident occurred at about 12:30 pm in a coal mine of the Tangshan Mining Company under Kailuan Group when 12 miners were cleaning the shaft underground. Five managed to escape.

    Over 200 rescuers were sent to the site. The rescue operation came to an end as of 8:00 pm and no secondary accident has been reported. The local government attributed the cause of the accident to "dynamic phenomena," a general term used when referring to rockburst, gas outbursts or mine quakes.

    Source : Xinhua
  17. forum rang 10 voda 6 augustus 2019 17:13
    China First 8 MW Offshore Wind Turbine Unveiled

    Shanghai Electric's Shantou Intelligent Manufacturing Base has revealed China’s first 8 MW offshore wind turbine. The manufactured turbine was presented at a 200-strong ceremony attended by developers, designers, researchers, and politicians on 2nd August 2019. The 8 MW offshore wind turbine will be installed in the Shantou Haojiang Wind Power Industrial Park, where the Shanghai Electric Demonstration Project is located.

    Components of an 8 MW turbine with an 81.4 metre blade and a wind wheel diameter of 167 metres were displayed at the event, which also saw several cooperation agreements signed. Shanghai Electric Wind Power signed an agreement with China Mobile Communications Group Guangdong and Huawei Technologies to jointly promote 5G internet construction within the offshore wind manufacturing industry, exploring a concept known as "5G+ Smart Wind Power”.
    Shanghai Electric's contract with Siemens Gamesa, to license the SG 8.0-167 DD offshore wind turbine, was signed back in March 2018. Under the agreement, Shanhai Electric will manufacture, sell, and install the turbines at offshore wind projects in mainland China's territorial waters.

    Source : Strategic Research Institute
  18. forum rang 10 voda 7 augustus 2019 13:32
    Dongfeng wil mogelijk af van PSA-belang'

    Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 13:20 | Views: 0

    PEKING (AFN) - De Chinese automaker Dongfeng doet mogelijk zijn belang in de Franse branchegenoot PSA, maker van onder meer Peugeot, van de hand. Ingewijden meldden aan persbureau Bloomberg dat alle opties op tafel liggen, waaronder de verkoop van het volledige belang van 12,2 procent ter waarde van ongeveer 2,2 miljard euro.

    Naar verluidt heeft het Chinese staatsbedrijf gesprekken gevoerd met potentiële kopers van het PSA-belang. Dat gaat dan om de verkoop van alle aandelen, alsook de verkoop van een deel van de stukken. Dongfeng zal een eventuele verkoop van zijn belang in overleg met PSA doen, om een goede werkrelatie te behouden. Dongfong heeft een Chinese joint venture met PSA.

    Mogelijk besluit Dongfeng een deel van de aandelen te houden om te profiteren van mogelijke consolidatie in de auto-industrie. Dongfeng behoort met de Franse staat en de familie Peugeot tot de grootste aandeelhouders van PSA.
7.802 Posts
Pagina: «« 1 ... 240 241 242 243 244 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,41 -1,21%
EUR/USD 1,0628 +0,02%
FTSE 100 7.853,59 -1,41%
Germany40^ 17.783,90 -1,35%
Gold spot 2.369,80 -0,56%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+2,87%
B&S Gr...
+1,70%
Kendrion
+1,31%
Fagron
+0,91%
FASTNED
+0,83%

Dalers

Aperam
-6,68%
Arcelo...
-6,54%
SBM Of...
-5,38%
Nedap ...
-3,11%
Van La...
-3,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links