Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waardeaandelen zijn ware groeiaandelen

4.943 Posts
Pagina: «« 1 ... 149 150 151 152 153 ... 248 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 24 juli 2019 12:01
    quote:

    Leefloon schreef op 24 juli 2019 01:37:

    [...]
    De kwaliteit van een forum wordt bepaald door de onderkant; niet door de bovenkant. Waarmee niet gezegd is dat bankiers per se tot de bovenkant behoren.
    Leefloon,
    Ik heb er geen flauw benul van hoe lang jij al in de KK komt, maar ik dus intensief zo'n kleine twintig jaren.

    De kwaliteit van een forum wordt niet bepaald door een bovenkant of een onderkant, maar simpelweg door de bezoekers.

    Nu mag jij zonder meer van mij aannemen dat de kwaliteit van het forum hier enorm verslechterd is in de afgelopen, pakweg 8 jaren. En ieder jaar wordt het nog beroerder.

    Je hebt er blijkbaar geen herinnering aan hoe goed de KK was, pakweg 15 jaar geleden vergeleken met vandaag de dag.

    Ik heb al vaak gepost wat ik als duidelijke redenen zie.

    Maar iets constateren kunnen we allemaal: Al maandenlang kom ik hier om iets over beleggingen op te steken en langzamerhand zijn de postings van Marique nog zo'n beetje de laatsten die over beleggen gaan.

    Zoals ik al vaak schreef: 95 procent gaat over NIET-beleggingsonderwerpen en dat op een beleggingswebsite.

    Het is alsof je op een reis- website komt en ze hebben het daar alleen maar over de mode of fruit eten.... Zelden over een mooi reis.

    Vroeger VERBAASDE ik mij er vaak over dat je nooit een bankier, vermogensbeheerder, geen enkele portefeuillebeheerder in de KK zag, terwijl er toch pakweg tienduizend mensen of meer dat beroep uitoefenen. Maar geen mens komt hier posten. Niet ééntje ! Tegenwoordig BEGRIJP ik het waarom ze hier niet komen.

    Verder Leefloon: Het viel mij op dat je Arend Jan op de voorpagina van IEX niet even gecorrigeerd hebt, want ik vond jouw opmerking, jouw correctie van enkele dagen geleden de moeite waard.

    En tenslotte, omdat het hier een beleggingswebsite is: Toch nog een optimist.... www.telegraaf.nl/financieel/147993048...

    Dromen zijn soms zo mooi.

    Peter
  2. forum rang 7 ffff 24 juli 2019 12:36
    Sorry Hans/ Voda. ! Oprechte excuses: Aan jouw postings heb ik al vele jaren echt veel. Vooral die postings die over individuële bedrijven gaan. Lees ik vaak ook later nog even door. Maar nogmaals: De verdere oogst in de KK van IEX is dagelijks zo schraal, zo mager.

    Dat was vroeger totaal anders.

    Van posters als izdp weet je na jaren dat hij wat DSM aandelen bezit en verder is het raden. Je wordt nooit een cent wijzer of er komt plots een posting " dat men short zit" in een of ander product.

    Word je verder ook niet veel wijzer van als je miljoenen te herbeleggen hebt.

    Izdp, Vermogensbeheerder? Tja, dan is mijn kleinzoontje met zijn spaarbankboekje van 500 Euro ook een vermogensbeheerder...

    Peter
  3. forum rang 8 Leefloon 24 juli 2019 13:24
    quote:

    ffff schreef op 24 juli 2019 12:01:

    De kwaliteit van een forum wordt niet bepaald door een bovenkant of een onderkant, maar simpelweg door de bezoekers.
    Dan heb je een verkeerde of te weinig specifieke kijk op dat verder onbelangrijke onderwerp en op een sociale paradox, en de senioriteitsclaim is ongepast.

    Alle fora weken het beste wanneer de bovenkant niet de strijd aangaat met elkaar, niet alles onder de bovenkant wegjaagt (denk maar aan de klassieke, internationaal beruchte houding van Delftse ingenieurs), en niet door de onderkant wordt weggezet als klunsjes. En omgekeerd. Een goede vraag is goud waard. Kun jij je verhaal kwijt, kan iemand daarpo inhaken, et cetera.

    Hier is het probleem dat er teveel onderkant is, die zich niet als de onderkant gedraagt. "Denken" dat positief geluter iets oplevert. Complotheorieën. Onbegrepen blijvende shorts. HV. Met de onderkant is niets mis, maar ze zorgen er wel voor dat geïnteresseerden en deskundigen ergens steeds minder te zoeken hebben. Overigens helpt (veel) meer moderatie niet.

    Jouw bewering hoeft niet helemaal fout te zijn, maar dat omzeil je een beetje raar en onnodig dat "de bezoekers" hier vooral de onderkant is. Die hier oververtegenwoordigd is, en te weinig is gericht op ontwikkeling. Lekker volks.

    Dat iemand zich hier "vermogensbeheerder" noemt, zegt hopelijk alles over het stoffige idee dat bankiers de bovenkant zijn. Bankiers zijn net mensen, met malle werkgevers. We merken het liever aan de bijdragen dan aan het visitekaartje wat iemand zou kunnen zijn, maar dit is echt niet de meest ideale plek voor het plaatsnv van boeiende materie. Van jouw bezoekers zijn er daarvoor teveel van de onderkant, en je zet aardig wat mensen weg als oninteressant, mede omdat die niet al 20 jaar in een blijkbaar onaantrekkelijke KK komen.

    De werking van het forum helpt ook niet. Ik volg bij heel Euronext bijna alles, maar dat is hier niet bij te houden. Reageer jij nuttig onder Aalberts, dan moet je maar (A) hopen dat dat niet uit beeld is verdwenen voordat ik het zie, of (B) niet verkloot is door jow "de bezoekers", waaronder teveel van de onderkant.

    De kwaliteit van een forum wordt echt bepaald door de onderkant. Die er moet zijn, dus niet weggejaagd moet zijn door "vermogensbeherende bankiers", die subfora niet teveel moet vernachelen door zich als belangstellende beginners te gedragen, en wat met goede vragen of andere aanleidningen goud waard is.

    Het is dus volkomen begrijpelijk dat je hier niuet vindt wat je zoekt, alhoewel ik je harde en op weinig gebaseerde criteria zou loslaten. Je eigen disfunctionele KK als norm, dat kan beter. Bankiers met aanzien, of 20 jaar KK als norm. Zit je 30 jaar op betere fora, wordt je hier weggezet door iemand die zo'n norm oplegt.

    Ik wil wel een echte vraag stellen, hoor: hoe kun je geautomatiseerd historische koers- en omzetgegevens downloaden op de nieuwe website van Euronext, bijvoorbeeld met GNU's wget? Voer voor deskundigen... :-)
  4. forum rang 6 izdp 24 juli 2019 13:49
    quote:

    ffff schreef op 24 juli 2019 12:36:

    Sorry Hans/ Voda. ! Oprechte excuses: Aan jouw postings heb ik al vele jaren echt veel. Vooral die postings die over individuële bedrijven gaan. Lees ik vaak ook later nog even door. Maar nogmaals: De verdere oogst in de KK van IEX is dagelijks zo schraal, zo mager.

    Dat was vroeger totaal anders.

    Van posters als izdp weet je na jaren dat hij wat DSM aandelen bezit en verder is het raden. Je wordt nooit een cent wijzer of er komt plots een posting " dat men short zit" in een of ander product.

    Word je verder ook niet veel wijzer van als je miljoenen te herbeleggen hebt.

    Izdp, Vermogensbeheerder? Tja, dan is mijn kleinzoontje met zijn spaarbankboekje van 500 Euro ook een vermogensbeheerder...

    Peter
    Lol, je toont enkel maar aan dat je slecht leest of kan onthouden.
    Zoveel tips van mij en je weet ze niet.
    Doodzonde want dan had je nog veel meer rendement gehad.
    Toch knap dat ik met wat, er al zoveel jaar van kan leven bij een groeiend vermogen.
  5. forum rang 7 A3aan 24 juli 2019 15:13
    Ik weet niet of ik het goed doe, maar Binck geeft een keurige analyse per jaar vergelijken Benchmark AEX (blauwe streep) met portefeuille (groene streep) en wat zie ik:

    2016 - blauwe streep + 10% - groene streep + 48%
    2017 - blauwe streep + 18% - groene streep + 65%
    2018 - blauwe streep - 10% - groene streep - 30%
    2019 - blauwe streep + 20% - groene streep + 160%

    en daar ben ik best tevreden mee.
  6. forum rang 6 izdp 25 juli 2019 06:32
    Begrijp ik goed met mijn rekenen?

    Begin 2016 100.
    Einde jaar 148 is begin 2017.
    148 maakt met 65% dan 244 einde 2017 is begin 2018.
    2018 met 30% in de min wordt dan 171.
    2019 loopt en nu met plus 160% wordt het dan 445.

    Whauw, daar zwijg ik eerbiedig.
    Domme jongen met veel geluk?
    Veel risico nemen beloond?
    Gewoon slim?

    Ik neem mijn hoed af voor de dikke viervoudiging.
    Heel aardig is een waarachtige understatement.
    Stel je voor dat ffff met zijn kapitaal en zulke rendementen.
    Zou die ons allemaal dan uitnodigen voor een feestje op zijn kosten?
  7. forum rang 7 ffff 25 juli 2019 11:34
    Zojuist gepubliceerd op IEX of Financiële Telegraaf:
    Aalberts Industries (+5,2%) was de grootste stijger in de AEX. De industrieel toeleverancier zette in de eerste jaarhelft hogere resultaten in de boeken. Topman Wim Pelsma sprak in een toelichting van een solide prestatie van de onderneming in moeilijkere marktomstandigheden.....

    Leefloon,

    Je schrijft gisteren: De werking van het forum helpt ook niet. Ik volg bij heel Euronext bijna alles, maar dat is hier niet bij te houden. Reageer jij nuttig onder Aalberts, dan moet je maar (A) hopen dat dat niet uit beeld is verdwenen voordat ik het zie, of (B) niet verkloot is door jouw "de bezoekers", waaronder teveel van de onderkant.

    Kijk, Leefloon dat is nu precies een voorbeeldje uit de praktijk. Iemand steekt zijn nek uit om aan te geven dat hij een positie in Aalberts opbouwt, maar potverdomme die koers blijft maar zakken. Grote lol en diepe minachting is zijn deel en wat een prutser. Talloze postings in die zin.

    Maar vandaag zie je ze niet, Leefloon.

    Verder heb ik met aandacht je posting gelezen, maar ik houd het toch bijna net zo beknopt als Simi hierboven.

    De LEP-lammeren op een feestje? Waar haal je de onbeschaamde onbeschoftheid vandaan! Als je al op de lange oprit verschijnt bel ik de politie.

    Peter

    P.S. Vandaag nog ietse pietsie meer dan op 23 juli de absolute topdag. En dan komt er straks heus wel weer een dag, een week, een maand dat de beurspessimisten hun gelijk halen, maar voorlopig zit ik fantastisch. Dank voor de zo hartelijk gemeende felicitaties. Waar blijft Piketty toch.....

    Peter

  8. forum rang 7 ffff 25 juli 2019 11:47
    Zou die ons allemaal dan uitnodigen voor een feestje op zijn kosten? …..

    Dat schrijft izdp ordinair verlangend in een posting erboven, Fred.

    Hetgeen jou nu toch zo tot zo'n irritante lul maakt is dat je niet op het zichzelf uitnodigen van izdp reageer, maar dan weer wel op mijn antwoord.

    DAT is nu precies wat John en ik de moderatie hier in de KK zo verwijten: Ze reageren wel op een reactie, maar ze reageren nauwelijks of nooit op het klierderige uitlokken. En daar ben jij ook zo'n meester in. Ga je nu weer aan de moderator vragen om mijn reactie weg te halen? Wees eens een vent, Fred. Wie kaatst moet de bal verwachten, zeker bij mensen zoals ik.

    Peter
  9. forum rang 9 josti5 25 juli 2019 12:15
    quote:

    ffff schreef op 25 juli 2019 11:47:

    Zou die ons allemaal dan uitnodigen voor een feestje op zijn kosten? …..

    Dat schrijft izdp ordinair verlangend in een posting erboven, Fred.

    Hetgeen jou nu toch zo tot zo'n irritante lul maakt is dat je niet op het zichzelf uitnodigen van izdp reageer, maar dan weer wel op mijn antwoord.

    DAT is nu precies wat John en ik de moderatie hier in de KK zo verwijten: Ze reageren wel op een reactie, maar ze reageren nauwelijks of nooit op het klierderige uitlokken. En daar ben jij ook zo'n meester in. Ga je nu weer aan de moderator vragen om mijn reactie weg te halen? Wees eens een vent, Fred. Wie kaatst moet de bal verwachten, zeker bij mensen zoals ik.

    Peter
    Het is niet alleen het uitlokken Peter, maar wel degelijk ook het achtervolgen.
    Waarbij dat achtervolgen volgens immer dezelfde strategie plaatsvindt:

    eerst schrijven dat het onzin in, vooral niet ingaan op de gegeven bronnen OF die bronnen a priori afkraken, jou vervolgens woorden in de mond leggen die je helemaal niet geschreven hebt, en daarop doorhakken.
    En uiteraard de bekende riedel aan scheldwoorden en denigrerende opmerkingen.
    Waarna, als je aangeeft er genoeg van te hebben, natuurlijk als 'apotheose' de huilie-huilie pesterijtjes komen.

    Het zijn er maar een paar, die makkelijk aangepakt zouden kunnen worden.

    Dat dat bij herhaling niet gebeurt en de 'andere partij' bij het minste geringste wordt aangepakt, is opmerkelijk.
  10. forum rang 7 A3aan 25 juli 2019 12:18
    quote:

    izdp schreef op 25 juli 2019 06:32:

    Begrijp ik goed met mijn rekenen?

    Begin 2016 100.
    Einde jaar 148 is begin 2017.
    148 maakt met 65% dan 244 einde 2017 is begin 2018.
    2018 met 30% in de min wordt dan 171.
    2019 loopt en nu met plus 160% wordt het dan 445.

    Whauw, daar zwijg ik eerbiedig.
    Domme jongen met veel geluk?
    Veel risico nemen beloond?
    Gewoon slim?

    Ik neem mijn hoed af voor de dikke viervoudiging.
    Heel aardig is een waarachtige understatement.
    Stel je voor dat ffff met zijn kapitaal en zulke rendementen.
    Zou die ons allemaal dan uitnodigen voor een feestje op zijn kosten?
    Klopt. Alleen jammer van die tweede regel. Voel ik mij inderdaad ineens dom dat ik het geplaatst heb, maar ik verwachtte dan ook met upperclass mensen te maken te hebben. Helaas. Fijne dag verder.
  11. forum rang 6 asti 25 juli 2019 14:23
    De procenten op zich vertellen niet zo veel. Er worden terecht een aantal mogelijkheden genoemd, waaronder complimenteuze. En sowieso wordt de hoed afgenomen voor de procenten.

    Als je dan zo defensief reageert, gekrenkt, duidt dat op enorme onzekerheid. Niet een reactie die zou verwachten van iemand die weet wat hij/zij doet.
  12. forum rang 9 objectief 26 juli 2019 08:11
    quote:

    A3aan schreef op 24 juli 2019 15:13:

    Ik weet niet of ik het goed doe, maar Binck geeft een keurige analyse per jaar vergelijken Benchmark AEX (blauwe streep) met portefeuille (groene streep) en wat zie ik:

    2016 - blauwe streep + 10% - groene streep + 48%
    2017 - blauwe streep + 18% - groene streep + 65%
    2018 - blauwe streep - 10% - groene streep - 30%
    2019 - blauwe streep + 20% - groene streep + 160%

    en daar ben ik best tevreden mee.

    Proficiat met deze mooie resultaten. Uiteraard zit er ook een maar aan vast; hoe zijn deze behaald met een gespreide portefeuille van 20/25 aandelen en obligaties of was het stock picking met een extreem risico.

    De gemiddelde belegger kan op de langere termijn n.l. de indices niet verslaan, ondanks alle eigen analyse want dit laatste is al in de koersen verwerkt; tenzij je het over de kleinere fondsen op de AMX en ASC hebt.
  13. forum rang 6 izdp 26 juli 2019 20:23
    quote:

    A3aan schreef op 25 juli 2019 12:18:

    [...]

    Klopt. Alleen jammer van die tweede regel. Voel ik mij inderdaad ineens dom dat ik het geplaatst heb, maar ik verwachtte dan ook met upperclass mensen te maken te hebben. Helaas. Fijne dag verder.
    A3aan toch.
    Asti gaf het al goed aan.
    Ik snap eigenlijk niet hoe je dat zo kunt uitleggen.
4.943 Posts
Pagina: «« 1 ... 149 150 151 152 153 ... 248 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links