Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,315 19 apr 2024 16:00
  • -0,064 (-1,89%) Dagrange 3,270 - 3,327
  • 8.260.790 Gem. (3M) 13,7M

KPN 2019

1.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 87 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 kooning 22 juli 2019 18:49
    Ik was zelf ook overtuigd dat de 3€ dit jaar gehaald zou worden. Daarom heb ik nog bijgekocht. Uiteindelijk quitte gespeeld. Ik heb ze verkocht toen Ibarra z'n afscheid aankondigde. Ik heb verkocht op 2,69€. Sindsdien is het alleen maar verder gedaald. Die 3€ verwacht ik dit jaar iig niet meer. Zolang er niet meer omzet gemaakt word en er geen CE0 benoemd word verwacht ik een verdere daling.
  2. Mr_Baldy 23 juli 2019 10:05
    meestal voor cijfers een stijging, na cijfer een daling andersom gebeurd ook vaak drukken voor de cijfers en dan stijging na de cijfers, we zitten nogsteeds in stijgende trendkanaal alleen is deze iets minder steil geworden, die 3 euro gaat dit jaar nog wel komen. Morgen weten we meer en zullen we zien hoe het verder gaat.
  3. appiehappie 23 juli 2019 16:00
    Gefeliciteerd aandeelhouders van Kpn met het topmanagement van Kpn.. o.l.v. De top ondernemer en President Comm. .. Sickinghe die zelfs mailcontact had met Steve Jobs... LOL... deze gasten zijn echt om te lachen... toppertjes...AEX mooie performance en alle AEX bedrijven nemen een mooi voorbeeld aan de prestaties van het management van Kpn. Zo hoort het... goed voorbeeld doet volgen... zet m op kpners...
  4. Mr_Baldy 24 juli 2019 09:43
    quote:

    Mr_Baldy schreef op 23 juli 2019 10:05:

    meestal voor cijfers een stijging, na cijfer een daling andersom gebeurd ook vaak drukken voor de cijfers en dan stijging na de cijfers, we zitten nogsteeds in stijgende trendkanaal alleen is deze iets minder steil geworden, die 3 euro gaat dit jaar nog wel komen. Morgen weten we meer en zullen we zien hoe het verder gaat.
    en ook dit keer weer volgens het boekje, dumpen voor de "slechte cijfer" en dan toch met betere cijfers komen en dan snel omhoog. zo voorspelbaar :D
  5. forum rang 10 rationeel 24 juli 2019 11:21
    quote:

    Brievenbus schreef op 24 juli 2019 09:24:

    En gisteren nog een IEX Premium artikel over KPN:

    TA: Geen verbinding meer met KPN..

    Oftewel, KPN werd verkocht.... :-)

    Jong, dom en TA, slechte combinatie....
    TA staat er goed bij:)

    Wel een gapje gemaakt dat weer dicht zal moeten, maar daarna kan het aandeel weer omhoog.
  6. lange frans 24 juli 2019 13:52
    FD 24-07-2019

    4 uur Van onze redacteur
    TELECOM
    KPN bespaart zich een weg uit dalende omzet
    KPN-hoofdkantoor in Rotterdam
    KPN-hoofdkantoor in RotterdamFoto: Reuters
    Harde concurrentie, zowel in de consumentenmarkt als op de zakelijke markt, gaven de omzet van telecombedrijf KPN afgelopen kwartaal opnieuw een flinke duw omlaag. Door kostenbesparingen wist het bedrijf het bruto bedrijfsresultaat (ebitda) toch flink op te poetsen.

    De omzet daalde met 3% tot €1,4 mrd. KPN heeft al jaren te maken met een dalende omzet, maar de trend de laatste twee kwartalen is weer wat sterker dan daarvoor.

    Op de consumentenmarkt wordt de daling met name veroorzaakt door lagere omzet uit mobiele abonnementen. Gemiddeld levert een klant nog maar €17 per maand omzet op, wat evenveel is als vorig kwartaal maar wel bijna 6% minder dan een jaar eerder. Ceo Maximo Ibarra sprak in een telefonische toelichting van 'aanhoudend stevige concurrentie', maar hij zei in de stabiliserende omzet per klant ook een signaal te zien dat de markt wat 'rationeler' wordt.

    Door prijsstijgingen voor de vaste diensten (internet en televisie) steeg de maandelijkse omzet per klant in dat segment wel. Dat compenseerde voor het verlies van 24.000 vaste aansluitingen, waardoor de omzet daar bijna 1% steeg.

    Kern van KPN's strategie is het insluiten van de klant in alles-in-één-abonnementen, voor zowel vaste als mobiele diensten. Dat soort klanten zijn minder gevoelig voor prijsstijgingen en zeggen minder snel hun abonnement op. Afgelopen kwartaal kreeg KPN er 41 duizend van dat soort abonnee's bij, die bijna allemaal eerder een abonnement hadden bij het budgetmerk Telfort.

    Inleveren op de zakelijke markt
    Op de zakelijke markt nam de omzet met 5,5% af. Dat komt deels doordat KPN klanten zelf een alternatief biedt voor de traditionele vaste lijnen, wat ten koste gaat van omzet. Het telecombedrijf hoopt dat het die klanten – als ze eenmaal op het nieuwe zakelijke platform zitten – makkelijker kan verleiden tot het afnemen van andere diensten, zoals data-opslag en internetbeveiliging. De omzet uit die diensten stijgt ook wel, maar daar staat weer een flinke daling van de omzet uit de verkoop van softwarelicenties en hardware tegenover.

    KPN verliest ook omzet omdat het niet langer meedingt naar contracten die in de ogen van het bedrijf onder de streep te weinig opleveren. Vooral in het segment grote bedrijven en organisaties verkoopt KPN hierdoor minder mobiele abonnementen. De omzet uit mobiele diensten voor de zakelijke markt daalde met ruim 8%.

    Boven verwachting
    Tegenover de omzetdaling stelt KPN forse kostenbesparingen, waaronder op personeel en IT. Het aangepaste bruto bedrijfsresultaat kwam daardoor 3,6% hoger uit op €594 mln. Dat is flink hoger dan de gemiddelde analistenverwachting van €579. Het bedrijf stelt de verwachting voor de ebitda voor het hele jaar ook licht naar boven bij. Verwachtte KPN eerder een ebitda in lijn met 2018, daar voorziet het nu een lichte groei.

    De vrije kasstroom kwam met een daling van 34% tot €147 mln wel veel lager uit dan analisten hadden voorspeld. Dat komt onder meer door de investering in de aanleg van glasvezel. Tot 2021 wil KPN ongeveer en miljoen huishoudens aansluiten op glasvezel.

    Het was woensdag de laatste keer dat ceo Maximo Ibarra de cijfers van KPN presenteerde. De Italiaan kondigde in juni aan dat hij na ruim een jaar zijn functie alweer neerlegt wegens 'dringende familie omstandigheden'. Een dag later werd bekend dat hij terugkeert naar Italië en daar het bedrijf Sky Italia gaat leiden.

    Ibarra vertrekt officieel in september. Het bedrijf heeft nog geen nieuws te melden over wie hem gaat opvolgen. 'De raad van commissarissen is er nog mee bezig', meldde Ibarra woensdag zelf.
1.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 87 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links