Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ajax AEX:AJAX.NL, NL0000018034

  • 10,400 19 apr 2024 10:09
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 10,400 - 10,400
  • 104 Gem. (3M) 2,1K

AJAX IN 2019

1.391 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 ... 70 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 juli 2019 23:52
    Nu een deadline gaan zetten op de basisspelers van vorig jaar die evt nog weg zouden gaan dus Neres, Ziyech en vd Beek want de voorbereiding en komend seizoem zijn zeer belangrijk met kwalificatie voor de CL en dit seizoen de kampioen die zich rechtstreeks plaatst.
    Dat is wel eenmalig wat duurdere afspraken waard, die betalen zich dan ook zeker wel terug mits je je natuurlijk dan wel kwalificeerd voor de CL en kampioen wordt.
  2. forum rang 10 voda 22 juli 2019 14:31
    Ajax treft PAOK in voorronde Champions League

    Gepubliceerd op 22 jul 2019 om 14:22 | Views: 39

    Ajax 14:06
    17,95 -0,25 (-1,37%)

    NYON (AFN) - Ajax moet het in de derde voorronde van de Champions League opnemen tegen het Griekse PAOK. Dat heeft loting in het Zwitserse Nyon bepaald. PAOK is de landskampioen en bekerwinnaar van Griekenland. De Nederlander Diego Biseswar (voormalig Feyenoorder) staat onder contract bij de Griekse topclub.

    De ploeg van trainer Erik ten Hag speelt eerst in Griekenland op 6 of 7 augustus. De return in de Johan Cruijff ArenA is op 13 augustus.

    Ajax heeft goede herinneringen aan duels met PAOK. De Amsterdammers troffen de Grieken drie jaar geleden ook al eens in de derde voorronde van de Champions League. Thuis werd met 1-1 gelijkgespeeld, waarna het uitduel met 2-1 werd gewonnen. Ook in 2010 moest Ajax tegen PAOK in dezelfde kwalificatieronde. Een 1-1-resultaat in Amsterdam werd toen ook in Griekenland goedgemaakt. Destijds werd het 3-3 en mocht Ajax verder op basis van uitdoelpunten.

    Ajax bereikte vorig seizoen de halve finales van het belangrijkste Europese clubtoernooi. Daarin was Tottenham Hotspur over twee wedstrijden te sterk. Destijds begon de Amsterdamse club in de tweede voorronde. Als landskampioen mag de club nu in de derde kwalificatieronde instromen.
  3. IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER 24 juli 2019 11:38

    Ja, fijn dat we ondanks de flinke koersstijging (dank!) van de laatste jaren toch nog steeds een aandeel hebben dat steeds goedkoper is geworden. De verdere potentie is, om meerdere redenen, groot en het risico minimaal.
    Ik heb daarom de laatste maanden en vandaag ook weer bijgekocht.

    Overigens heb ik mijn koersdoel hier nog nooit gehoord!!

    Doe er je voordeel mee, tijdens deze koersdips in de zomermaanden!
    Als je het tenminste ook "ziet".

  4. NadalAFCA 24 juli 2019 16:40
    quote:

    IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER schreef op 24 juli 2019 11:38:

    Ja, fijn dat we ondanks de flinke koersstijging (dank!) van de laatste jaren toch nog steeds een aandeel hebben dat steeds goedkoper is geworden. De verdere potentie is, om meerdere redenen, groot en het risico minimaal.
    Ik heb daarom de laatste maanden en vandaag ook weer bijgekocht.

    Overigens heb ik mijn koersdoel hier nog nooit gehoord!!

    Doe er je voordeel mee, tijdens deze koersdips in de zomermaanden!
    Als je het tenminste ook "ziet".

    Tja.. Ben het helemaal met je eens, maar een uitschakeling tegen PAOK gaat de koers nog verder laten zakken. Technisch gezien is het onzin, omdat het nu al te laag gewaardeerd staat, maar het gaat wel gebeuren. Ook al neem ik zelf de gok dat ze de CL 'gewoon' halen. PSV heeft in ieder geval alvast het goede voorbeeld gegeven. Wat een matige ploeg dat Basel.
  5. [verwijderd] 25 juli 2019 18:36
    Het aandeel Ajax is zoals vaker gezegd geen normaal aandeel op de markt.

    Gezien de aandeelhouders verhoudingen, het grote aantal in vaste handen en de beperkte free float kunnen tijdelijk vraag en aanbod overschot de koers hele andere dingen laten doen dan wat je normaal aan koersreacties zou mogen verwachten.

    We zijn het afgelopen seizoen natuurlijk onder andere geëindigd met de melding dat 1 van de erven Strating zijn belang had verlaagd naar onder de 3%.

    3% van de aandelen wordt niet zomaar even opgevangen gezien het dagelijks volume.

    Dat het eerste deel is verkocht rond de 25 en dat na de uitschakeling tegen de Tottenham Hotspur de koers ineens veel lager stond ondanks de vrij lage financiële impact lijkt er niet toe te doen.

    Je ziet ook aan het boek en het aanvullen van het boek dat er wel een verkopertje in zit die wel wat omlaag wou komen van 18 hoog naar 18 laag en de koop interesse heeft dit ook gezien en is omlaag gaan liggen in afwachting van nog lagere koersen.

    Dit dus ondanks het nieuwe sponsor contract wat gewoon extra geld per jaar betekend en ondanks de toch goede zaken die Overmars weer heeft geregeld tot nu toe.

    Ook zijn de grote volumes richting de 25 euro nooit bevestigd met een AFM melding aan verkoop of koop kant.

    Je hebt gewoon weer een reden nodig voor wat meer volume en een nieuwe toptransfer die niet direct te verwachten is tegen die waarde zoals Neres tegen 60 miljoen, dat zou meer zijn dan verwacht ten tijde dat de koers 25 euro stond zou een trigger kunnen zijn.
    Plaatsing voor de CL natuurlijk ook want dat zou een hoop fantasie los kunnen maken.

    Maar als je terug naar de koers van het aandeel Ajax en de fundamenten dan zie je vaker gaten tussen fundamenten en koers maar dat staat ook altijd wel weer een keer goed te staan.

    De onderwaardering vind ik op dit moment weer historisch hoog net als toen DL aan het verkopen was op 9 en ik zelf aan 12 zat te denken als fair inclusief de wat ik noem traditionele Ajax aandeel korting juist vanwege de aandeelhoudersverhoudingen en het feit dat Ajax niet gekocht kan worden voorlopig, ook dat kan ooit veranderen natuurlijk als de voetbalwereld nog verder veranderd.

    Kijk maar naar de geruchten rond Feyenoord en de zoektocht naar geld, die mogelijk zijn uitgekomen bij een Amerikaanse investeerder, eens zien wat die wil betalen voor een belang/zeggenschap.

    Je ziet het steeds meer, Ajax wil natuurlijk niet gekocht worden maar Ajax wil wel nr1 zijn in Nederland en europees meedoen, als steeds meer ploegen in investeerders/suikeroompjes handen vallen dan moet Ajax misschien ook ooit een keer en dan heeft Ajax natuurlijk het grote voordeel van zijn opleiding die dan als een soort voetbal productiebedrijf gewaardeerd kan worden en dus een veel hogere waarde dan wat er nu aan koers staat of wat er stond toen er 25 euro stond.

    Nog 2 maanden ook tot de jaarcijfers en dan maar zien wat er netto is overgebleven operationeel en van de transfers van Kluivert Wober en de Jong. De Ligt zal in dit gebroken boekjaar vallen wat wel gunstig is voor de vennootschapsbelasting die voor volgend jaar lager ligt waar het boekjaar van Ajax in eindigt en die 75 miljoen is volledig voor Ajax, geen deals zoals bij De Jong en uit eigen opleiding dus voor 0 op de balans. Natuurlijk de nodige kosten voor de transfer en winstbelasting maar dat is altijd.
    Daarom zal afhankelijk van de plaatsing voor europees voetbal Ajax wel aangeven dat ze denken dat 2019/2020 onder de streep een positief jaar zal worden. Operarioneel hangt nog even af van plaatsing voor Europees voetbal.
1.391 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 ... 70 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links