Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

alleen positief nieuws!

3.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 ... 164 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 juli 2019 12:57
    Groei export versneld

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse export is in mei harder gestegen dan in april. Dit bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    Het volume van de goederenexport was in mei 1,5 procent groter dan in mei 2018. In april bedroeg de groei op jaarbasis 0,8 procent.

    In mei groeide vooral de export van machines en chemische producten. Daarentegen kromp opnieuw de export van elektrotechnische apparatuur.

    Het volume van de import was in mei 3,0 procent hoger dan een jaar eerder.

    De groei van de import en de export wordt gedrukt door een bedrijf dat vanaf oktober 2018 een deel van zijn activiteiten heeft verplaatst naar een ander land, aldus het statistiekbureau.

    Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in juli 2019 minder gunstig dan in mei.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 17 juli 2019 13:18
    Beursblik: particuliere belegger veel optimistischer dan professional

    (ABM FN-Dow Jones) Particuliere beleggers zijn veel optimistischer gestemd dan de professionals. Dit bleek woensdag uit onderzoek van vermogensbeheerder Natixis Investment Managers, die wereldwijd onderzoek deed onder 9.100 particuliere beleggers met een belegd vermogen van minimaal 100.000 dollar.

    Uit het onderzoek komt een aantal opvallende zaken naar voren.

    Zo zijn particuliere beleggers veel optimistischer over het te behalen rendement dan de professionele belegger. Over 2019 verwacht de particulier een reëel rendement van 11,7 procent bij te kunnen schrijven, terwijl de professional een rendement van 5,5 procent realistisch vindt.

    Het rapport laat tevens zien dat op het gebied van kennis over de werking van financiële instrumenten nog veel winst te halen valt.

    77 procent van de beleggers die mee deden aan dit onderzoek, belegden in vastrentende waarden, maar op de vraag wat een rente stijging voor invloed op hun portefeuille zou hebben, bleek slechts 3 procent de relatie volledig te begrijpen, en ruim 60 procent helemaal niet.

    68 procent van de beleggers gaf aan het verschil tussen passief en actief beleggen te begrijpen, maar een derde begrijpt niet dat indexfondsen rendementen geven die in lijn zijn met de markt als geheel. Ook de risico’s die bij indexbeleggen horen werden verkeerd ingeschat.

    Robert Koopdonk van Natixis Investment Managers stelt dat beleggers niet volledig lijken te begrijpen dat het streven naar rendementen in de dubbele cijfers waarschijnlijk betekent dat er geïnvesteerd wordt in een hogere risicocategorie.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 18 juli 2019 12:04
    Aantal werkenden neemt toe

    Gepubliceerd op 18 jul 2019 om 07:28 | Views: 1.295

    DEN HAAG (ANP) - Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 12.000 per maand toegenomen. In juni waren er in totaal 9 miljoen werkenden, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

    Het aantal werklozen is in de afgelopen drie maanden ook iets toegenomen. Vanaf maart kwamen er gemiddeld 2000 werklozen per maand bij, tot een totaal van 313.000. Daarmee komt de werkloosheid uit op 3,4 procent van de beroepsbevolking. Dat was in mei nog 3,3 procent.

    In totaal hadden 4,1 miljoen mensen om verschillende redenen geen werk. Dat zijn naast werklozen bijvoorbeeld ook personen die niet recent hebben gezocht of bijvoorbeeld niet direct voor werk beschikbaar waren. Zij worden niet tot de beroepsbevolking gerekend.

    Uitkeringsinstantie UWV registreerde eind juni 243.000 lopende ww-uitkeringen. Dat is een daling van 3,2 procent ten opzichte van de voorgaande maand. In alle beroepsgroepen was er sprake van aan afname, waarbij het aantal ww-uitkeringen bij de pedagogische beroepen het sterkst daalde.
  4. forum rang 10 voda 18 juli 2019 13:43
    Already More Than 100,000 Containers Shipped via Intercity Barge - Port of Rotterdam

    Since the start in early 2018, more than 100,000 containers have been transported via the Intercity Barge shuttle service. With the Intercity Barge, customers can pick up and deliver their containers at the location of their choice and are assured of timely delivery. The shuttle service connects the terminals of Hutchison Ports ECT Rotterdam on the Maasvlakte with the terminals and depots in the Waal- and Eemhaven area, the Botlek area, the Merwedehaven, Ridderkerk and Alblasserdam.

    By bundling containers at these terminals and depots, it is possible to sail to and from the Maasvlakte with larger call-sizes. The Intercity Barge makes use of fixed windows at the ECT terminals and can therefore offer sustainable and efficient, but above all reliable, transport. Intercity Barge is a joint corridor initiative of Danser Group and European Gateway Services.

    The Port of Rotterdam Authority welcomes freight bundling initiatives by market parties. Bundling of cargo, fixed visit agreements with larger cargo volumes and fixed point-to-point connections between inland terminals and deepsea terminals lead to a more reliable inland shipping product thanks to less delays in handling at the terminals. This improves the accessibility of the port of Rotterdam.

    Source : Strategic Research Institute
  5. forum rang 10 voda 22 juli 2019 07:45
    Vertrouwen consument neemt toe

    Gepubliceerd op 22 jul 2019 om 06:54 | Views: 572

    DEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in juli opnieuw verbeterd. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het oordeel over het economisch klimaat werd positiever, terwijl de koopbereidheid volgens het statistiekbureau minder negatief is geworden.

    Het consumentenvertrouwen bereikte in juli een stand van 2, tegen 0 een maand eerder Dat is boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar. Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit met 36. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 op min 41.

    Het CBS maakte ook bekend dat consumenten in mei 2,4 procent meer hebben besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. De groei was hoger dan die in de vier maanden ervoor. Er ging vooral meer geld naar woninginrichting en huishoudelijke apparaten. Ook werd er meer gas verbruikt. De bestedingen aan nieuwe personenauto's daalden juist.
  6. forum rang 10 voda 23 juli 2019 06:52
    Nederland investeert meer

    (ABM FN-Dow Jones) De investeringen in Nederland zijn in mei flink toegenomen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    In mei was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 8,9 procent groter dan in mei 2018. In april ging het nog om een stijging van 6,2 procent op jaarbasis.

    In mei werd vooral in woningen, bedrijfsgebouwen, transportmiddelen en machines meer geïnvesteerd dan een jaar eerder.

    De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Mei heeft een werkdag meer dan mei 2018.

    Volgens het CBS zijn de condities voor de investeringen in juli minder gunstig dan in mei.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 28 juli 2019 11:52
    'Vertrouwen Nederlandse beleggers in de lift'

    Gepubliceerd op 27 jul 2019 om 08:15 | Views: 4.183

    AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers is in juli licht gestegen. Volgens de maandelijkse beleggersbarometer van ING voelen beleggers zich gesteund door de klimmende AEX-index op de beurs in Amsterdam.

    De graadmeter van de bank komt deze maand uit op 129 punten, van 125 punten in juni. De meeste voor het onderzoek ondervraagde investeerders merkten een verbetering in hun beleggingsportefeuille in de afgelopen maanden. Ook voor de komende tijd verwacht ruim de helft dat de waarde van de eigen beleggingen weer verder zal stijgen, vooral onder invloed van een stijgende AEX.

    De meeste beurskansen worden verwacht in Nederland zelf, gevolgd door Azië (exclusief Japan). Overigens speelt voor ruim een derde van de beleggers klimaatverandering een rol bij het kiezen van hun investeringen. Meer dan de helft denkt volgens ING door de eigen beleggingskeuzes bij te kunnen dragen aan het tegengaan van klimaatverandering.

    "We zien wereldwijd een enorme belangstelling voor duurzaam beleggen en dat duurzaam beleggen aan populariteit wint. Het is dan ook niet alleen vanuit een duurzaamheids-, maar ook vanuit een beleggingsperspectief interessant om aan deze trend mee te doen", zegt Bob Homan, hoofd van het ING Investment Office.
  8. forum rang 10 voda 29 juli 2019 19:48
    Containers Drive Throughput Growth in Port of Rotterdam

    The port of Rotterdam achieved throughput of 240.7 million tonnes in the first six months of 2019. That is 3.4% more than in the first six months of 2018. Container throughput, one of the strategic priorities of the Port Authority, rose by 4.8% (in tonnes, +6.4% in TEU) by comparison with the first six months of 2018, which is also a new throughput record. That growth was mainly due to higher import and transhipment volumes.

    Highlights

    Total throughput of 240.7 million tonnes, a new record

    Increase in container throughput to 7.5 million TEU (+6.4% in TEU, +4.8% in tonnes)

    Moderate increase (+4.0%) in revenue of the Port of Rotterdam Authority to € 357.8 million

    Clear increase (+7.0%) in operating result to € 134.8 million

    Ongoing high investments (€ 177.1 million) in infrastructure

    Other positive highlights were in the crude oil (+2.8%) and LNG (+94%) market segments. The rise in crude oil was driven by more imports of cheaper oil from the United States. LNG benefited mainly from more exports of American gas to Europe. Falls were seen in the first half year in the mineral oil products (-5.8%) and agribulk (-7.2%) market segments.

    The financial results of the Port of Rotterdam Authority were good in the first half of 2019. Revenue from port dues, and rental and leasehold income from issued land, increased slightly, leading to a rise in revenue of 4.0% to € 357.8 million, with liquid bulk making the largest contribution. Partly because operating expenses rose less than revenue, the result from ordinary activities before taxation improved by 7.0% to € 134.8 million.

    CEO Allard Castelein: “Throughput in the port is doing well, particularly in the strategically important container market segment. The financial results of the Port Authority are good. We can therefore continue to invest in the port, in physical infrastructure and in digital solutions for trade and logistics”.

    Outlook

    CEO Allard Castelein: “In the macroeconomic field, relations between the world's major trading blocs remain strained. There is also ongoing uncertainty about the introduction of trade tariffs post-Brexit. Both developments are rendering the prospects for the further growth of world trade uncertain. Given the global uncertainties mentioned here, the Port of Rotterdam Authority expects a slight weakening of the growth in cargo throughput in the second half of 2019”.

    Source : Strategic Research Institute
  9. forum rang 10 voda 30 juli 2019 07:28
    Producenten hebben meer vertrouwen

    Gepubliceerd op 30 jul 2019 om 07:16 | Views: 39

    DEN HAAG (AFN) - Het vertrouwen van producenten in de industrie is in juli na twee maanden van dalingen weer wat verbeterd. Vooral over de verwachte bedrijvigheid en hun voorraden waren de producenten opgetogener.

    Het vertrouwen ging naar 3,9 in juli van 3,3 een maand eerder, liet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. De afgelopen twintig jaar was het gemiddelde vertrouwen 1,0.

    Producenten in de textiel-, kleding en lederindustrie waren het positiefst. In de transportsector waren meer zwartgallige dan positieve producenten te vinden.
  10. forum rang 10 voda 31 juli 2019 11:08
    Werkloosheid eurozone verder gedaald

    (ABM FN)De werkloosheid in de eurozone is in juni gedaald tot het laagste niveau sinds juli 2008. Dit meldde statistiekbureau Eurostat woensdagochtend.

    De werkloosheid kwam uit op 7,5 procent, het laagste niveau sinds juli 2008.

    In mei noteerde de werkloosheid in de eurozone nog op 7,6 procent en in juni 2018 op 8,2 procent.

    In de Europese Unie kwam de werkloosheid in mei uit op 6,3 procent.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 6 augustus 2019 17:16
    Video: Opleving AEX richting 555/565 punten

    (ABM FN-Dow Jones) Beleggingsspecialist Justin Blekemolen van online broker LYNX buigt zich in een technische analyse over de vraag wat de onrust op de financiële markten betekent voor de AEX en de goudprijs. Blekemolen licht toe.

    www.youtube.com/watch?v=iYUGDpx3SQ4

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 15 augustus 2019 08:43
    Nederlandse detailhandel zet weer meer om

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel heeft ook in juni meer omgezet. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    In juni ging het om een stijging van 2,8 procent, tegenover een toename van 3,0 procent in mei.

    In de non-foodsector groeide de omzet met 2,3 procent, de omzet van de foodsector steeg met 0,9 procent. Daarnaast werd online 16,8 procent meer omgezet.

    De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in juni. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 0,1 procent hoger dan in juni 2018.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 16 augustus 2019 09:32
    Overheid heeft, tegen wil en dank, buffer om economie draaiend te houden

    Hoe kan het dat de Nederlandse economie het zo goed blijft doen, terwijl internationaal de omstandigheden een stuk slechter zijn? Het heeft ook directeur Laura van Geest van het Centraal Planbureau (CPB) enigszins verrast, zegt ze, nadat het CBS woensdag een prima groeicijfer over het tweede kwartaal had gemeld.

    Haar eigen CPB kwam donderdag met de meest recente verwachtingen die als basis zullen dienen voor de opstelling van de begroting van volgend jaar. Het kabinet presenteert die op Prinsjesdag.

    Voor dit jaar is de groeiverwachting voor de tweede achtereenvolgende keer iets opgetrokken, tot inmiddels 1,8%. Na de groei van 0,5% in zowel het eerste als tweede kwartaal moest het CPB wel omhooggaan. De verwachtingen voor 2020 zijn ook beslist niet somber. Wel geeft Van Geest aan dat de omslag naar een soberder groeitempo is gemaakt, en de economie haar groeipiek al weer een aantal kwartalen achter zich heeft.

    Voor 2020 gaat het CPB nu uit van een groei van 1,4%, slechts een fractie onder wat als het structurele groeitempo van Nederland wordt gezien. Van Geest: 'De vraag blijft natuurlijk: hoe lang houd je het vol in een internationaal onzekere omgeving?'

    Tegengesteld

    Delen van de Nederlandse economie worden trouwens wel geraakt door de handelsoorlog tussen de VS en China, en de slecht draaiende Duitse economie. In Nederland heeft met name de industrie het lastig, wat is terug te zien in een krimp van het productievolume sinds februari. Het is omdat het aandeel van de dienstensector in de economie inmiddels zo is toegenomen, dat die sector op eigen kracht kan blijven doordraaien. De grote vraag is hoe lang die opmerkelijke tegengestelde ontwikkeling bij industrie en dienstensector nog vol te houden is.

    'Ik weet niet hoe dat voortgaat', zegt Van Geest, 'Feit is dat de binnenlandse economie nu veel steun ondervindt van de dienstensector. Wij verwachten wel dat de werkgelegenheidsgroei stevig inzakt.'

    Een van de positieve verrassingen van dit jaar is het gedrag van investeerders. In maart dacht het Planbureau nog dat de investeringen dit jaar met 2,6% zouden stijgen. Maar ondernemers laten zich blijkbaar meer leiden door de huidige krapte op de arbeidsmarkt dan door het onzekere mondiale klimaat en ze hebben in de eerste helft van dit jaar fors extra geïnvesteerd. Dus trok het CPB de verwachting in juni al op tot 4,3% en inmiddels tot 4,7%.

    De vraag is hoe dat verder gaat. Het CPB gaat uit van meer terughoudendheid en een toename voor de investeringen van 2,3% volgend jaar. Overigens zou dat nog altijd bijna een procentpunt meer zijn dan de gemiddelde groei van de economie.

    Bijdrage export

    Dat het volgend jaar niet van de export moet komen, is gezien alle handelsperikelen geen verrassing. De bijdrage aan de groei van de export zal volgens het CPB marginaal zijn, en de laagste in vele jaren. De groei van de consumptieve bestedingen loopt vermoedelijk min of meer in de pas met het gemiddelde van de groei. Dat geldt ook voor de koopkracht.

    Resteert de overheid. De vraag is hoe het de rest van dit jaar en volgend jaar met de overheidsconsumptie gaat. Die bestaat voor een belangrijk deel uit salarissen. Omdat het in een aantal sectoren lastig is aan personeel te komen, geeft de overheid minder uit dan ze van plan was. Ook komen plannen voor uitgaven aan defensie en infrastructuur minder snel tot een realisatie dan was verwacht.

    Eigen ambities waarmaken

    Het leidde er over 2018 al toe dat het CPB braaf de voornemens van de regering overnam en voor de overheidsconsumptie een plus van 3,0% noteerde, terwijl er uiteindelijk slechts 1,3% uit rolde. Voor dit jaar heeft het CPB de raming nu verlaagd van 2,9% naar 2,4%. Maar de vraag is of ook die 2,4% niet veel te optimistisch is. Het CBS meldde woensdag dat de overheidsconsumptie in het tweede kwartaal van dit jaar slechts met 0,8% is gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De overheid moet dus nog een flinke slag slaan om eigen ambities waar te maken.

    Dat kan tot twee positieve conclusies leiden. Het blijkt dus dat de groei in Nederland in de eerste helft van dit jaar vrijwel geheel uit de marktsector is gekomen. Die trekt de kar dus op eigen kracht. Bovendien, als het economische beeld toch scherp verslechtert, dan beschikt de overheid over een flinke buffer om de eerste klap op te vangen.

    Van Geest stelde donderdag vast dat de overheid een flink deel van de groei voor haar rekening gaat nemen. En dat kan makkelijk want het overschot op de begroting slinkt volgend jaar, maar blijft in de plus.

    fd.nl/economie-politiek/1312745/overh...
  14. forum rang 10 voda 6 september 2019 15:47
    Eerste 440.000 euro spaargeld belastingvrij

    (ABM FN-Dow Jones) Staatssecretaris Menno Snel van Financiën heeft aan de Tweede Kamer een voorstel gedaan om de eerste 440.000 euro aan spaargeld belastingvrij te maken.

    "Veel spaarders in Nederland vinden het nu onrechtvaardig dat zij belasting betalen. Dit begrijp ik, want op dit moment worden zij belast alsof een deel van het vermogen dat ze hebben uit beleggingen bestaat, ook als zij alleen spaargeld hebben. Daardoor moeten zij meer belasting betalen dan wanneer je afzonderlijk naar hun spaargeld zou kijken", lichtte Snel zijn voorstel toe.

    Ongeveer 1,35 miljoen mensen betalen straks geen belasting meer over hun spaargeld in box 3. Nu betalen nog 2,9 miljoen mensen deze belasting.

    Bovendien gaan bijna een half miljoen mensen minder belasting betalen dan dat zij nu doen.

    Doel van de staatssecretaris is dat deze hervorming vanaf 1 januari 2022 in gaat.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. Jos2233 7 september 2019 12:22
    quote:

    voda schreef op 6 september 2019 15:47:

    Eerste 440.000 euro spaargeld belastingvrij

    (ABM FN-Dow Jones) Staatssecretaris Menno Snel van Financiën heeft aan de Tweede Kamer een voorstel gedaan om de eerste 440.000 euro aan spaargeld belastingvrij te maken.

    "Veel spaarders in Nederland vinden het nu onrechtvaardig dat zij belasting betalen. Dit begrijp ik, want op dit moment worden zij belast alsof een deel van het vermogen dat ze hebben uit beleggingen bestaat, ook als zij alleen spaargeld hebben. Daardoor moeten zij meer belasting betalen dan wanneer je afzonderlijk naar hun spaargeld zou kijken", lichtte Snel zijn voorstel toe.

    Ongeveer 1,35 miljoen mensen betalen straks geen belasting meer over hun spaargeld in box 3. Nu betalen nog 2,9 miljoen mensen deze belasting.

    Bovendien gaan bijna een half miljoen mensen minder belasting betalen dan dat zij nu doen.

    Doel van de staatssecretaris is dat deze hervorming vanaf 1 januari 2022 in gaat.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
    Beste Voda,
    Voor de meeste lezers op dit forum is dit echt slecht nieuws. Beleggers gaan 0.33 betalen ipv 0.3.
    Een achteruitgang van 10%. Alleen de sufkonten met geld op een suffe spaar rekening hebben voordeel. Dit kost mij geld!
3.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 ... 164 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 880,63 +0,67%
EUR/USD 1,0688 -0,13%
FTSE 100 8.084,04 +0,49%
Germany40^ 18.196,30 +0,32%
Gold spot 2.315,17 -0,30%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,17%
ASMI
+9,82%
RANDST...
+4,24%
NX FIL...
+3,85%
BESI
+3,52%

Dalers

ALLFUN...
-8,86%
ING
-5,42%
AZERION
-2,35%
Avantium
-2,17%
IMCD
-1,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links