Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mountainshield fund

1.921 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 97 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 ramptoerist 12 juli 2019 20:12
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 12 juli 2019 14:49:

    [...]
    Iedereen in de effectenbranche weet dat betrouwbaarheid essentieel is om succes te hebben en te houden.

    Dus Peppie moet helemaal achterlijk zijn als hij met opzet de zaak in de soep laat lopen. Hij moet nog een heel leven mee.

    Hoezo achterlijk, als je de % ziet is er een prima prestatie fee binnen geharkt. Plus de vaste kosten.
    En het allemaal als '' hij is zo enthousiast'' wegzetten is natuurlijk de allergrootste grap.

    Schaaij en Van Veldhoven gingen na Inverko ook gewoon verder he. Met VNC. Alsof er niets aan de hand is.
    en oh ja, het ligt *altijd* aan een ander, men is zich nooit van enig kwaad bewust, onder hun leiding was dit nooooit gebeurt, etc etc etc.
  2. forum rang 5 ramptoerist 12 juli 2019 20:28
    quote:

    free schreef op 12 juli 2019 09:55:

    [...]

    Nee, het was geen beginnersfout van Selwyn D., daar is hij te sluw voor.
    Het was een constructie om met eenvoudig manipuleerbare koersen van minifondsen zichzelf op een onevenredig grote prestatiebonus te kunnen trakteren.
    Acht dit scenario zeker niet onwaarschijnlijk, anders ga je niet zo'n absurd grote positie in Alumexx en dgb in je fonds stoppen, en al helemaal niet tegen de toenmalige koers.

  3. [verwijderd] 13 juli 2019 17:25
    quote:

    ramptoerist schreef op 12 juli 2019 20:28:

    [...]

    Acht dit scenario zeker niet onwaarschijnlijk, anders ga je niet zo'n absurd grote positie in Alumexx en dgb in je fonds stoppen, en al helemaal niet tegen de toenmalige koers.

    Zo ingewikkeld is het niet ramptoerist.
    In het veronderstelde scenario zou het fonds groeien naar 100 miljoen beleggingswaarde, en dan was die eenmalige truc om met gemanipuleerde koersen van die mini-fondsen een klein miljoen aan fee en bonussen binnen te harken niet opgevallen.
    Dat was dan weggemasseerd.
    Dat miljoen aan fee en bonussen over 2 jaar konden ze in de opstartfase goed gebruiken.
    Maar....nu de omvang daalt naar minder dan 10 miljoen, zullen ze ook de minifondsen als DGB en Alumexx moeten afbouwen.
    En dat kon nog wel eens een implosie worden en het onvermijdelijke einde van Mountainshield, i.m.h.o.
  4. forum rang 7 rene l 14 juli 2019 22:06
    quote:

    porf schreef op 12 juli 2019 09:17:

    Je zijn allemaal aan het zoeken ..en zullen niks vinden .beleggen doe je met je eigen verstand ..en dan niet gaan huilen als een klein kind en het verlies bij een ander gaan zoeken ..

    Als je je verstand gebruikt kun je zeker wat vinden.

    Google eens op: financieel magazine twitter

    Tot mijn grote verbazing kom ik uit op een twitter paginia van een onbekend iemand die wel heel erg begaan is met meerdere fondsen die hier regelmatig de revu passeren.

    Dit lijkt mij geen toeval, gezien de opmaak heb ik het idee dat het van iemand is die zich een klein beetje gefrusteerd voelt.

    En dan kijk je verder, zie het laatste twitterbericht van 8 mei jl. en klik op de website die daarin genoemd wordt.

    Je komt uit bij een incassobureau, deze is begin dit jaar van start gegaan, ze hebben al ruim 12 mensen in dienst, en hebben al ruim 100 klanten.
    Het lijkt mij echter een soort van fake site omdat je totaal geen relevante informatie kunt vinden, bovendien is de tekst zeer amateuristisch, klanten spreek je formeel namelijk niet aan met je en jouw.

    En dan zoek je goed verder, dit bedrijf schijnt volgens de kvk inderdaad begin dit jaar van start gegaan te zijn, het is echter een éénmansbedrijf, en van de oprichter is er op internet totaal niets te vinden, apart.
    Daarnaast is zijn achternaam opvallend, ik meen deze hier wel eens ergens gelezen te hebben.

    Ik lees dat meerdere mensen van financieel magazine een mail ontvangen hebben, ik krijg het sterke vermoeden dat degene die hier achter zit ergens een lijst met mailadressen in handen gekregen heeft, vraag me niet hoe.

    Of de genoemde advocaat er bij betrokken is weet ik niet, indien hij van niets weet dan kan de berichter t.z.t. wel eens een serieus probleem krijgen.

    En daarnaast, Mountainshield is een stichting, kun je deze aanpakken, en wanneer ik het prospectus eens lees wordt er duidelijk genoemd dat het een hoog risicoprofiel heeft en de regels zijn volgens mij niet overschreden.

    Ik blijft het apart vinden, ik heb Selwyn persoonlijk een paar keer ontmoet, zelfs al in zijn tijd bij Marktgevoel, Mountainshield bestond toen nog niet eens.
    Hij is gek van de beurs, hij had toen eigenlijk alleen al interesse in (Bio)Techbedrijven die op de Nasdaq genoteerd stonden en handelde daar ook na.

    Ik zie daarom ook geen enkele logica dat hij zelf bedacht heeft om via VNC Alumexx in te brengen en een groot belang te nemen in DGB.
    Ik blijf erbij dat hij er door Kemper ingeluisd is evt. in samenwerking met andere opdrachtgevers.

    En als laatste, er komt bij Harrie ook regelmatig een bekende advocaat langs die misschien bruikbaar is.
    Het laatste woord is er volgens mij nog niet over gezegd.

  5. woda 16 juli 2019 11:38
    het is zo klaar als een klontje

    Een mail die – vooralsnog – naar een zeer select gezelschap werd verstuurd. Bovendien werd er een Mailchimp-link in verwerkt, waar in de url nog ‘verenigde nederlandse compagnie’ viel te lezen. Opmerkelijk, daar ditzelfde ‘Financieel Magazine’ eerder al enkele positieve berichten wist te verspreiden omtrent de VNC. Ook hier lijkt direct belang niet echt uit te sluiten.

  6. woda 16 juli 2019 11:38
    en deze

    Duidelijk wordt wel dat Duijvestijn zelf er helemaal klaar mee is. Het doel van dit alles lijkt namelijk om Mountainshield omver te krijgen. Wanneer veel onterecht bang gemaakte participanten namelijk uitstappen, zal Mountainshield verlies moeten nemen op haar posities in Nederlandse aandelen. Hierdoor zullen wij vervolgens gedwongen een enorm pakket aan aandelen op de markt moeten brengen. Op het moment dat wij onze aandelen op deze manier gedwongen moeten verkopen – door het aanhouden van deze lasterberichten – kan de aanstichter van deze negatieve berichtgeving goedkoop instappen. Op die manier zullen miljoenen verdiend kunnen worden.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 juli 2019 11:52
    quote:

    vlindervanger schreef op 16 juli 2019 11:39:

    heb ik hier gevonden pureluxe.nl/2019/07/selwyn-duijvestij...
    geeft ineens een goed beeld lijkt mij duidelijk.
    ++++
    De negatieve berichtgeving lijkt een vooropgezet plan

    Na enige tijd in ons gesprek blijkt dat er op meer vlakken negatief wordt gesproken – zonder dat met echte inhoud te doen. Zo vertelt Duijvestijn onder meer: ‘de negatieve berichtgeving is ons niet vreemd en valt steeds meer op z’n plek. Op IEX – Nederland’s bekendste beleggingswebsite – wordt met enige regelmaat negatief en suggestief gesproken. Op het forum, waar beleggers met elkaar praten, duiken eens in de zoveel tijd berichten op, die zich negatief uiten omtrent Mountainshield. Wanneer we de profielen dan bekijken, dan zijn ze steevast ‘pas actief’ en onder vreemde aliassen online. Sterker nog, al die profielen plaatsen enkel berichten over Mountainshield, of onze beleggingen.’

    Het lijkt er dus op dat er een vooropgezet plan in werking is gesteld om Mountainshield Capital Fund in een slecht daglicht te plaatsen. Een ontwikkeling die z’n directe uitwerking niet zal missen: potentiële participanten worden wantrouwig en beleggers die al deelnemen twijfelen om deelname langer door te zetten. Een frustrerende situatie voor Mountainshield en alle betrokkenen, zo kunnen we ons voorstellen.


    De persoon Selwyn Duijvestijn blijft eveneens niet gespaard

    Uiteraard heeft een verhaal twee kanten en is het voor ons lastig te peilen hoe participanten erover denken. Toch stelt Duijvestijn dat ‘ze goed contact onderhouden met alle participanten en er geen directe negatieve geluiden te horen zijn uit onze werk-omgeving.’ Het lijkt dus zo te zijn dat er een partij is die zich enkel en alleen focust op het ‘neerhalen’ van Mountainshield als beleggingsfonds.

    Gevraagd naar zijn eigen kijk op deze situatie, geeft hij aan: ‘we hebben beetje bij beetje een beter beeld van degene achter deze lastercampagne. Het is voor ons vooral frustrerend te weten dat – hoe eerlijk en transparant we ook zijn naar onze participanten toe – zulke berichtgeving alsnog voor vertwijfeling zorgt. We hopen dan ook snel actie te kunnen ondernemen, zodat dit tot een einde komt. Het is zelfs zo erg dat mijn eigen Wikipedia-pagina onder vuur ligt. Zodra we dan de IP-adressen bekijken, dan wijzen deze allemaal in de richting van Oost-Europa. Kenmerkend voor ‘fake accounts’.

    Mijn eigen Wikipedia wordt ook constant aangevallen door vreemde accounts uit het Oosten van Europa.

    Een verhaal dat beslist nog een staartje zal krijgen

    Duidelijk wordt wel dat Duijvestijn zelf er helemaal klaar mee is. Het doel van dit alles lijkt namelijk om Mountainshield omver te krijgen. Wanneer veel onterecht bang gemaakte participanten namelijk uitstappen, zal Mountainshield verlies moeten nemen op haar posities in Nederlandse aandelen. Hierdoor zullen wij vervolgens gedwongen een enorm pakket aan aandelen op de markt moeten brengen. Op het moment dat wij onze aandelen op deze manier gedwongen moeten verkopen – door het aanhouden van deze lasterberichten – kan de aanstichter van deze negatieve berichtgeving goedkoop instappen. Op die manier zullen miljoenen verdiend kunnen worden.

    Het verhaal zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen. Wij zijn in ieder geval zeer te spreken over het feit dat noch Duijvestijn, noch Mountainshield zich verschuilt voor de beschuldigingen aan hun adres. Bovendien is het zaak dat er zo snel mogelijk actie wordt ondernomen, daar het sentiment zich steeds meer laat beïnvloeden. Saillant detail: er zijn tot op heden nog geen enkele, échte negatieve uitingen gedaan – met een geloofwaardige onderbouwing. We zullen hier absoluut nog op terugkomen.
  8. forum rang 5 ramptoerist 16 juli 2019 16:40
    Het opmerkelijke aan deze soap is dat het nog een onduidelijke onduidelijkheid is wie dan de pot en wie dan weer de ketel is.
    Of, zoals er recent een boekje is verschenen, wie is nu de wolf, en wiens geld is men op uit...

    Wat wel duidelijk is , is Wie heeft er geld verdiend, en Wie heeft er geld verloren. Want volgens mij is dat nu net de ontbrekende partij in bovenstaand verhaal?

  9. forum rang 5 ramptoerist 16 juli 2019 16:55
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 juli 2019 11:52:

    [...]
    ""Het doel van dit alles lijkt namelijk om Mountainshield omver te krijgen. Wanneer veel onterecht bang gemaakte participanten namelijk uitstappen, zal Mountainshield verlies moeten nemen op haar posities in Nederlandse aandelen. Hierdoor zullen wij vervolgens gedwongen een enorm pakket aan aandelen op de markt moeten brengen. Op het moment dat wij onze aandelen op deze manier gedwongen moeten verkopen – door het aanhouden van deze lasterberichten – kan de aanstichter van deze negatieve berichtgeving goedkoop instappen. Op die manier zullen miljoenen verdiend kunnen worden."'
    Begrijp ik nu goed dat de suggestie gewekt wordt dat een partij dit moedwillig doet om zo de stukken van dgb en alumexx voor weinig binnen te krijgen?
    Serieus?

  10. FDRL 16 juli 2019 19:27
    quote:

    vlindervanger schreef op 16 juli 2019 11:39:

    heb ik hier gevonden pureluxe.nl/2019/07/selwyn-duijvestij...
    geeft ineens een goed beeld lijkt mij duidelijk.
    Het Pure Luxe magazine is een platform voor Selwyn om reclame te maken en zichzelf te profileren, zie hier ook het lovende artikel over Welgesteld: pureluxe.nl/2019/07/welgesteld-belegg...
    Niks over de 6,6% kosten per jaar die van het fondsvermogen ingehouden worden als er géén rendement of zelfs verlies gemaakt wordt bijvoorbeeld. (5,1% basis en 0,125% per maand www.welgesteld.com/documenten) Ook wordt er gesteld dat het fonds "onlangs haar deuren opende". Dat was in september 2018 ook al zo www.mountainshield.nl/aandelen/divers... Maargoed, uit het jaarverslag 2018 is op te maken dat Welgesteld in 2018 naast Mountainshield maar één participant had, dus ja, waar hebben we het eigenlijk over...
    Tevens hebben de beheerders van Mountainshield over 2018 maar liefst €89.394,- aan prestatievergoeding uitgekeerd gekregen over een jaar dat er 36% verlies gamaakt is (bron: jaarverslag 2018). Alsof de basis beheervergoeding van €379.524,- over 2018 niet voldoende was. De kosten van bedrijfsvoering zelf komen hier dus nog bovenop. En ja, er is niks illegaals aan en alles zal juist berekend zijn volgens de prospectus, maar dit toont wel aan dat de gehanteerde kostenstructuur flink nadelig is voor de participanten. Het zou in ieder geval chique geweest zijn als ze in ieder geval de prestatievergoeding terug hadden gegeven aan de participanten en de participanten die (fors) verlies hebben geleden afgelopen jaar zullen denk ik wel sterkere gevoelens hebben hierbij.

    P.S. De Veste heeft weer een rechtzaak aan de broek: fd.nl/beurs/1308700/beleggers-slepen-...
  11. forum rang 5 ramptoerist 16 juli 2019 20:38
    quote:

    porf schreef op 16 juli 2019 20:18:

    Doet niemand ..

    Dat is dus niet helemaal waar, zie dat artikel in t fd: 'Een groep van veertig beleggers daagt vermogensbeheerder De Veste voor de rechter. De Bredase onderneming spiegelde participanten veel te hoge rendementen voor toen zij geld staken in een beleggingsfonds met tweedehands Amerikaanse levensverzekeringen. De deelnemers eisen nu een schadevergoeding. ""
  12. [verwijderd] 17 juli 2019 10:06
    Hij weet het mooi te brengen... Geen ontevreden klanten meer, kan kloppen want diegene die ontevreden waren zijn er al lang uitgestapt. Een forum vol laster, of te wel een topic over MS waar de gene die wel degelijk ontevreden waren op klagen, met mensen die geld verloren hebben bij MS en wellicht niet bij andere fondsen. Raar dat die dan alleen maar in dit topic klagen :-D ...

    Ik heb eens naar zijn Wiki pagina gekeken, en als je de geschiedenis van die pagina bekijkt is het volgens mij vrij helder dat iemand de pagina steeds aanvult met de berichtgeving over zijn malversaties, en hij die steeds weer verwijdert... Gezien het feit dat de pagina zelf nog steeds op verwijderen staat vindt ook WIKI zelf dat het gewoon een verkapte reclamepagina is.

    Hij probeert er heel handig via bevriende media een positieve draai aan te geven, maar het oogt wel erg zielig zo.

    Ik hoop voor de mensen die er nog steeds inzitten zeker niet dat MS omvalt, maar ik ga toch zo nog even goed in de spiegel kijken of ik wel echt besta, en geen spook(account) ben ;-) !
  13. [verwijderd] 17 juli 2019 17:03
    Ik vind dat Selwyn D. wel een compliment verdiend, hij heeft wel lef en argumenteert handig.

    De i.m.h.o. aanstaande deconfiture van het Mountainshield fund komt volgens Selwyn D. niet vanwege de belabberde resultaten (min 36% ytd in 2018 en min 18% sinds de start).
    Ook niet vanwege de absurd hoge kosten van 3,79% per jaar en de hoge performance fee.
    Evenmin door de onevenwichtige manier van beleggen met meer dan 1/3 van de fondswaarde in 2 small caps met eenvoudig te manipuleren koersen.

    Nee, het is een lastercampagne van het Financieel Magazine uit Rotterdam, Geert Schaaij en het IEX forum waar oplettende beleggers hun verontrusting en verontwaardiging uitspreken.

    Wake up Selwyn, troost je met de gedachte dat beleggers een slecht geheugen hebben.
    Je waarschijnlijke opponent in deze, Geert Schaaij, is ook weer boven komen drijven na zijn eerdere misstappen.
    Het zou je sieren en op termijn in je voordeel werken als je nu zou zeggen dat je fouten gemaakt hebt, dat je daar spijt van hebt en beterschap beloofd.
    Je bent een commercieel talent, maar dat kun je alleen exploiteren als je oprecht handelt.
    Je bent jong, en die 2e kans komt zeker, verpruts die niet.
  14. forum rang 5 ramptoerist 17 juli 2019 20:34
    quote:

    free schreef op 17 juli 2019 17:03:

    De i.m.h.o. aanstaande deconfiture van het Mountainshield fund komt volgens Selwyn D. niet vanwege de belabberde resultaten (min 36% ytd in 2018 en min 18% sinds de start).
    Ook niet vanwege de absurd hoge kosten van 3,79% per jaar en de hoge performance fee.
    Evenmin door de onevenwichtige manier van beleggen met meer dan 1/3 van de fondswaarde in 2 small caps met eenvoudig te manipuleren koersen.

    Nee, het is een lastercampagne van het Financieel Magazine uit Rotterdam, Geert Schaaij en het IEX forum waar oplettende beleggers hun verontrusting en verontwaardiging uitspreken.

    vreemde is wel dat onze succesvolle harrie-adverteerder 2 jaar terug om wat tweetjes betreffende de kosten van MS meteen naar de rechter stapte.
    www.quotenet.nl/nieuws/a184046/is-bel...

    Wat hij overigens glansrijk verloor.
    uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocum...
    Dat zaakje kwam dacht ik in 2017 voor.

  15. forum rang 5 ramptoerist 17 juli 2019 20:49
    quote:

    Dutcz schreef op 13 juni 2019 09:36:

    Beste 'Dutcz',
    ...We bieden daarom nu sinds kort ook beperkt twee producten aan die perfect aansluiten op deze wens. Ik vertel u graag meer over deze twee mogelijkheden.

    We bieden op dit moment een belegging aan met een looptijd van 3 jaar (36 maanden) en een rentepercentage van 6,25%. Daarnaast hebben we een belegging met een looptijd van 4 jaar (48 maanden) met een rente van 6,75%.

    Is dit wellicht interessant voor u? Ik maak graag een persoonlijke afspraak om het voorstel door te nemen. Schikt het u om hier later vandaag of morgen over te bellen en eventueel een vervolgafspraak te maken? Ik hoor graag van u.

    Met hartelijke groet,

    S.A.M. (Selwyn) Duijvestijn
    Fund manager

    ...
    Ben nu ook wel benieuwd naar deze 'bieden daarom nu sinds kort ook beperkt twee producten aan' en vooral naar t kostenplaatje.
1.921 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 97 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0616 -0,08%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -0,03%
Gold spot 2.384,18 +0,04%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links