Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,830 18 apr 2024 17:35
  • +0,008 (+0,21%) Dagrange 3,782 - 3,868
  • 705.352 Gem. (3M) 1,4M

BAM Juli 2019.

2.412 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 ... 121 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 OnoMatopee 11 juli 2019 18:00

    Slimme snelfietsroute Schiphol
    0
    Door Githa de Kuyssche op 11 juli 2019 Nieuws

    snelfietsroute

    BAM Infra Nederland en Koninklijke Gazelle bereiden een wereldprimeur voor. Binnenkort maakt Schiphol onderdeel uit van een ‘smart snelfietsroute’. Deze maakt digitaal contact met fietsen en biedt zo allerlei extra’s. Het pad komt er voor onder meer werknemers op de luchthaven en reizigers. Nergens ter wereld is een vliegveld ontsloten via zo’n fietsroute. Het doel is om de bereikbaarheid van Schiphol te verbeteren en het fietsgebruik te bevorderen.
    Slimme Snelfietsroute

    Vorig jaar presenteerden BAM Infra en Gazelle het mobiliteitsconcept ‘Ruim baan voor de speedbike’. Dat plan, met een prominente rol voor de snelle elektrische fiets, bracht een oplossing voor de drukke wegen in Amsterdam en rond Schiphol. Elementen uit het mobiliteitsconcept zijn verweven in de uiteindelijke fietsvisie van Royal Schiphol Group, bedoeld om het fietsgebruik van medewerkers op de luchthaven te bevorderen. Onderdeel van de aanpak is het verbeteren van de fietsinfrastructuur op het Schipholterrein. BAM Infra, Schiphol en Gazelle werken nauw samen aan een hoogwaardige snelfietsroute die Schiphol ontsluit en met slimme maatregelen het fietsgebruik stimuleert.
    Internet Of Things

    Van de 22 kilometer lange route gaat circa 10 kilometer over grondgebied van Schiphol. Op dat deel testen Gazelle en BAM Infra binnenkort een achttal concepten waarbij het zogenaamde Internet Of Things (IOT) een belangrijke rol speelt. Er is daarbij een digitale wisselwerking tussen fiets en snelfietsroute. Een groene golf geeft bijvoorbeeld aan hoe snel fietsers moeten rijden om bij het volgende verkeerslicht niet te hoeven wachten. Stuurtrillingen waarschuwen fietsers voor gevaren als gladheid en verkeersdrukte. De trapondersteuning op speed pedelecs schakelt automatisch een tandje terug op en rond Schiphol Plaza.
    360-graden-camera

    Nog dit jaar gaat de schop de grond in en testen Gazelle en BAM Infra de eerste IOT-concepten. De voorbereidingen daarop zijn inmiddels gestart. Met de elektrische bakfiets Gazelle 5D, uitgerust met 360-graden-camera, brengt BAM Infra sinds deze maand alle fietsinfrastructuur digitaal in kaart. Denk aan fietspaden, bewegwijzering, verkeersborden en verlichting. Door toepassing van zogeheten Artificial Intelligence-modules is de huidige staat van deze fietsinfrastructuur te bepalen. Zijn de kwaliteit en veiligheid voldoende? En wat moet er gebeuren om te voldoen aan de doelstellingen en ambities die Schiphol heeft als het gaat om fietsinfrastructuur?
    Veilige verkeersader

    Op het gehele luchthaventerrein werken ruim 65.000 mensen, van hen komt nu 3 à 4 procent met de fiets naar Schiphol. Onder andere de nieuwe snelfietsroute tussen Hoofddorp en Amsterdam, met tussenhalte Schiphol, moet het fietsgebruik stimuleren, ook onder reizigers. Door ruimte te laten voor mogelijke aansluitingen op andere steden in de toekomst, moet de snelfietsroute uitgroeien tot een belangrijke, veilige verkeersader in de regio Amsterdam.

    BRON: nieuws.gazelle.nl
  2. [verwijderd] 12 juli 2019 09:22
    quote:

    Tartessos schreef op 12 juli 2019 08:28:

    Alle beurzen, van China , Japan tot Europa in het groen. Olie ook groen.
    Het beloofd een mooie groene dag te worden.
    Succes allemaal .
    Die gaan weer eens UP alleen op hoop rente verlaging, niet op prestatie bedrijf...eens loopt dat totaal fout af..
2.412 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 ... 121 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links