Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,900 25 apr 2024 17:35
  • -0,120 (-2,99%) Dagrange 3,870 - 4,036
  • 691.847 Gem. (3M) 1,4M

BAM Juli 2019.

2.412 Posts
Pagina: «« 1 ... 62 63 64 65 66 ... 121 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Marinus-86 10 juli 2019 18:58
    quote:

    HenkdeV schreef op 10 juli 2019 18:52:

    [...]

    Maatje 38 (zij).
    En nu weer serieus mensen. Anders komen er klachten.

    Blij met de herbevestiging van het koopadvies voor BAM van ABN/Amro vanmorgen. Geeft de burger/bammer/belegger weer wat moed.
    Hoop dat je gelijk krijg Henk, kost mij of ons al genoeg deze week.
  2. forum rang 7 boldie 10 juli 2019 19:22
    quote:

    popie schreef op 10 juli 2019 18:58:

    [...]
    Hoop dat je gelijk krijg Henk, kost mij of ons al genoeg deze week.
    leuk is inderdaad ander verhaal. Gelukkig geen turbo's in bezit dit keer. Hoop in iedergeval dat we richting cijfers er erna toch weer wat richting de 3.6 komen. Al is 4e en hoger ook goed hoor.
  3. forum rang 4 Dicall69 10 juli 2019 21:13
    quote:

    12345@hetnet.nl schreef op 10 juli 2019 21:05:

    Vreemd dat de jongens van BAM wel goed kunnen bouwen, maar dat de heren op kantoor niet kunnen rekenen en al helemaal niet goed onderhandelen. De risico,s aanvaarden en daar geen betaling voor afspreken. Daar begint ALLES.
    Die kunnen heel goed rekeningen als ze een leaseauto mogen kiezen, management verdient altijd meer als het wat minder gaat maar de werklieden vangen de klappen op, zoals in overal in Nederland !!!
  4. forum rang 4 roloff 10 juli 2019 21:16
    quote:

    Spider01 schreef op 10 juli 2019 21:10:

    [...]

    Natuurlijk komt ‘t goed met Bam, ‘t komt altijd goed met Bam, ook al gaat het tegen jou wens in...

    @Spider01,

    Ik postte helemaal niet de zin "BAM komt het nog goed?"
    Ik postte ook niet dat het mijn wens is dat het slecht met BAM gaat, zoals jij tevens stelt
    Ik vind beide zaken nogal tendentieus (misleidend) van je.

    Ik postte een column van John Beyer (Beursfoon) ter info. That's all. Fijne avond verder.
  5. Spider01 10 juli 2019 21:19
    quote:

    roloff schreef op 10 juli 2019 21:16:

    [...]@Spider01, ik post helemaal niet de zin "BAM komt het nog goed?" Ik vind dat erg tendentieus van je.

    Ik postte een column van John Beyer (Beursfoon) ter info. That's all. Fijne avond verder.
    Ik vind het heel tendentieus van jou dat je een oud bericht post, staat nm allang op het forum.

    Ook jij een fijne avond.
  6. forum rang 4 roloff 10 juli 2019 21:21
    quote:

    Spider01 schreef op 10 juli 2019 21:19:

    [...]

    Ik vind het heel tendentieus van jou dat je een oud bericht post, staat nm allang op het forum.

    Ook jij een fijne avond.

    Dat het al op het forum stond had je ook gewoon kunnen zeggen (dat had ik niet gezien).
    Voorts was het geen oud bericht, maar een bericht van vandaag.
  7. Spider01 10 juli 2019 21:26
    quote:

    roloff schreef op 10 juli 2019 21:21:

    [...]Dat het al op het forum stond had je ook gewoon kunnen zeggen (dat had ik niet gezien).
    Je had er ook vanuit kunnen gaan dat het allang op forum zou staan, je zit hier nm op het Bam forum, en daar is nieuws wbt Bam altijd heel snel bekend.

    Daar zitten hier een paar hele snelle jongens voor op het forum.

    Ik neem dus aan dat je intelligent genoeg bent dat je dat zelf had kunnen bedenken, ik vermoed dus een andere reden dat je dat bericht hebt gepost, een reden waar ik alleen maar naar kan gissen en dat doe ik niet...

    Toedeloe, prettige avond

  8. forum rang 6 OnoMatopee 10 juli 2019 23:01
    Amsterdam op: ‘Bouwen, bouwen, bouwen’
    De Amsterdamse huizenmarkt neigt naar oververhitting en dat baart De Nederlandsche Bank zorgen. Daarom, vanaf het Frederiksplein, de oproep: ‘bouwen, bouwen en bouwen’.
    Michiel Couzy 10 juli 2019
    Paul Hilbers: ‘Hoe meer Amsterdam bouwt, hoe minder gemeentebestuur en kabinet hoeven te doen om huizen betaalbaar te houden.' ©sabine joosten

    De economische geschiedenis leert dat vastgoed vrijwel altijd een rol speelt in economische crises, zeker in recente jaren. Kijk maar naar de huizen- en schuldencrisis eerder deze eeuw en naar de Aziëcrisis, eind jaren negentig.

    Geen wonder dat centrale banken de ontwikkelingen op de huizenmarkt op de voet volgen. “Onevenwichtigheden leiden tot pieken en dalen die invloed hebben op bestedingen van mensen en daarmee op de economie,” zegt Paul Hilbers, directeur Financiële Stabiliteit bij De Nederlandsche Bank (DNB). “Dit raakt ook de financiële sector.”

    De centrale bank heeft vorig jaar internationale experts naar het Frederiksplein gehaald om te praten over de huizenmarkten in grote steden. De ideeën van economen, beleidsmakers en experts zijn gebundeld in het boek Hot property, dat uitkomt onder redactie van DNB.

    De prijzen in de grote steden lopen al enige tijd flink op, ook in Amsterdam en de vraag is of deze oververhitting al een economische neergang in gang heeft gezet.

    Zover is het nog niet, zegt Hilbers. “Maar we moeten wel opletten.” De huizenmarkt in Amsterdam vertoont volgens DNB ‘tekenen van oververhitting’ en dat is gevaarlijk. “Het gaat nu wel erg hard.”

    Als de prijsstijging louter het gevolg is van schaarste, waarbij de vraag naar woonruimte groter is dan het aanbod, dan is dat weliswaar vervelend voor mensen die een huis zoeken, maar nog geen reden voor paniek.

    Problemen ontstaan als huizenkopers elkaar overbieden, omdat ze denken dat huizen toch wel in waarde stijgen. Of dat ze geen financieringsvoorwaarde vastleggen, die voorkomt dat de koop toch doorgaat als de bank geen hypotheek verstrekt.
    Aanbod wringt

    De Nederlandsche Bank constateert dat de overbiedingen zijn toegenomen, net als het aantal koopcontracten zonder ontbindende voorwaarden. Hierdoor kunnen kopers in financiële problemen raken. Nederlanders mogen, in vergelijking met andere landen, vrij veel lenen; honderd procent van de aankoopprijs. In andere landen is dat 80 tot 85 procent en moeten huizenzoekers sparen voordat ze hun slag slaan.

    “We moeten oppassen met deze ruimhartige normen,” zegt Hilbers. “Als het huizenaanbod achterblijft op de vraag, zullen mensen geneigd zijn over de grens van hun financiële mogelijkheden te gaan.”

    Ook de hypotheekrenteaftrek in Nederland stimuleert consumenten mee te dingen naar dure huizen. Ze krijgen toch een deel terug van de Belastingdienst.

    Banken wegen in de ogen van DNB de risico’s op hypotheken minder mee, waardoor ze lagere buffers aanhouden voor slechtere tijden. Die zijn nodig om klappen op te vangen als de huizenprijzen dalen en consumenten hun leningen niet meer kunnen betalen.

    In Hot property dragen experts maatregelen aan om de huizenprijzen binnen de perken te houden. De belangrijkste is, volgens Hilbers, ‘bouwen, bouwen en bouwen’. “Ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Het aanbod wringt.”

    De woondeal, die burgemeester Femke Halsema eind vorige week sloot met minister Kajsa Ollongren, is in zijn ogen een goede zaak. Hierin beloven gemeenten de bouw van 230.000 woningen mogelijk te maken in de regio Amsterdam. Het kabinet neemt op zijn beurt maatregelen om die woningen betaalbaar te houden.

    “Wij pleiten al langer voor een regierol van de overheid. Het is goed dat minister Ollongren en burgemeester Halsema die nu op zich nemen. Ik vind sowieso dat het de goede kant op gaat met de bouw van huizen in Amsterdam. De productie is best hoog. Hoe meer Amsterdam bouwt, hoe minder het gemeentebestuur en het kabinet hoeven te doen om huizen betaalbaar te houden.”
    Eerder Frankfurt dan Meppel

    In andere landen is de situatie vergelijkbaar, ook daar lopen de huizenprijzen in grote steden uit de pas met die in de rest van het land. De Amsterdamse huizenmarkt lijkt meer op die van Frankfurt of Parijs dan op die van Meppel of Middelburg, aldus Hilbers.

    Dit komt door de trend dat mensen naar steden trekken. Een internationale trek, want Amsterdam groeit vooral door de komst van expats en veel minder door de komst van, pak hem beet, Friezen. Deze immigratie trekt weer beleggers, die huizen kopen en verhuren aan de nieuwe groepen.

    De druk op de huizenmarkt kan ook worden verlicht door de centrale banken. De lage rente die de Europese Centrale Bank hanteert, trekt beleggers naar de huizenmarkt, waar de rendementen hoog zijn. Ook voor consumenten is vastgoed aantrekkelijker dan een spaarrekening met nul procent rente. De hypotheekrentes zijn laag, geen wonder dat Nederlanders veel geld willen lenen.

    Moet die rente niet omhoog? De Nederlandsche Bank heeft een zetel in de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank en kan dus invloed uitoefenen. “De rentestand is niet bedoeld om de huizenmarkt te reguleren, maar richt zich op de inflatie,” zegt Hilbers. “De rente blijft laag. Dat heeft effect op andere markten, maar de belangrijkste doelstelling van monetair beleid is om prijsstabiliteit te bewaken en daarmee economische groei te ondersteunen.”
  9. forum rang 8 HenkdeV 11 juli 2019 07:23
    quote:

    Dicall69 schreef op 10 juli 2019 21:13:

    [...]

    Die kunnen heel goed rekeningen als ze een leaseauto mogen kiezen, management verdient altijd meer als het wat minder gaat maar de werklieden vangen de klappen op, zoals in overal in Nederland !!!
    Misschien is emigreren een optie voor jou Dicall:-)))).
2.412 Posts
Pagina: «« 1 ... 62 63 64 65 66 ... 121 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links