Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Euronext PSE:ENX.FR, NL0006294274

  • 84,650 19 apr 2024 17:35
  • -0,150 (-0,18%) Dagrange 83,400 - 84,950
  • 164.642 Gem. (3M) 150,7K

Nieuwe website Euronext

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 8 juli 2019 18:22
    Zijn er toevallig al die hebben uitgezocht hoe je bij de nieuwe website van Euronext gegevens (quotes, orderboek, historische prijzen, equities directory) kunt downloaden, met bijvoorbeeld WGET? Welke URLs, welke form-gegevens, en wat daar in te vullen?

    Het datumformaat bij historische prijzen lijkt alvast verbeterd, met startdate & enddate als YYYY/MM/DD in plaats van een Unix-tijdsaanduiding.
  2. forum rang 8 Leefloon 1 augustus 2019 19:47
    Onjuist, voda. Bijvoorbeeld: live.euronext.com/en/products/equitie...

    Dan denk je misschien alleen de Brusselse Expert Market te ontvangen, maar je krijgt EOD-gegevens van alle noteringen. In de gevraagde enkele stappen, via de download-"knop" die rechtsboven de gegevens te vinden is. Er zitten fouten in, zoals een "-" als openingskoers of de volgende dag als datum. Meldt zulke fouten gerust bij Euronext.

    Nog steeds gezocht: de manier om onder meer dit met bijvoorbeeld WGET te downloaden, zonder de pagina met een browser of ander zwaar geschut te hoeven bezoeken.
  3. Cézan 2 augustus 2019 07:59
    quote:

    Leefloon schreef op 8 juli 2019 18:22:

    Zijn er toevallig al die hebben uitgezocht hoe je bij de nieuwe website van Euronext gegevens (quotes, orderboek, historische prijzen, equities directory) kunt downloaden, met bijvoorbeeld WGET? Welke URLs, welke form-gegevens, en wat daar in te vullen?

    Het datumformaat bij historische prijzen lijkt alvast verbeterd, met startdate & enddate als YYYY/MM/DD in plaats van een Unix-tijdsaanduiding.
    Interessant! Vorige versie heb ik zelfs nog nooit gezien. IEX.nl vind/vond ik al informatief genoeg.
    Nieuwe lay-out ziet er idd fraai uit, eyecatcher.

    www.euronext.com/nl

  4. forum rang 8 Leefloon 2 augustus 2019 09:14
    quote:

    Cézan schreef op 2 augustus 2019 07:59:

    Nieuwe lay-out ziet er idd fraai uit, eyecatcher.
    Zoals gebruikelijk gaat dat "mooie" wel ten koste van de snelheid, en vooral van de functionaliteiten. Ik ben nog steeds (passief) aan het uitzoeken hoe je historische gegevens, quotes, orderboeken, stamgegevens en eindedagsgegevens automagisch kunt downloaden. Geen gezeur, hoor. Kwestie van prioriteit, uiterlijk of functioneel. Een verbetering is geen Flash meer, en bijna niets is gestopt met werken. Vergeleken met andere beurzen is de website overigens nog steeds superieur, ook wanneer die beurs een handelssysteem van Euronext gebruikt (Luxemburg). Fouten in gegevens komen mede aan de oppervlakte doordat die gegevens beschikbaar zijn gemaakt door Euronext. Dan liever foutjes dan een gesloten oester.
  5. forum rang 6 marique 2 augustus 2019 10:23
    Bij de vorige versie had ik een aantal proefporto's. Kon ik met enkele muisklikken ook downloaden in mijn eigen werkblad.

    Kan mijn proefporto's nu nergens meer vinden. Heb meerdere keren via email gevraagd hoe dat zit. Geen antwoord.

    Wat ik vooral mis, ook bij de oude versie, is een overzicht van aandelen per index met daarbij koersen, volumes e.d. zoals je die ook op andere sites aantreft.

    De site ziet er gelikt uit met allerlei kleurtjes, vakjes, blokjes e.d.
    Maar het is een doolhof geworden. Heb nog lang niet alles kunnen vinden wat ik voorheen wel kon vinden.
  6. forum rang 8 Leefloon 2 augustus 2019 13:40
    quote:

    Cézan schreef op 2 augustus 2019 10:07:

    Heb je iig iets om uit te vogelen. ^^ :)
    Allahzijdank ontwikkelt Microsoft hun zooi niet voor mijn technische omgeving, maar kan zelfs binnen hun omgeving een gespecialiseerd downloadprogramma met minimale overhead wel worden gebruikt. Bovendien verspil je dan geen tijd aan het overhevelen van gegevens uit een spreadsheet, met eigen eigenaardigheden, naar een specifiek ander bestandsformaat. De merknaam Excel en de gegevens bron zijn voor sommigen iets te simpel, en voor velen niet. Prima dus om het te noemen! Maar voor sommigen onvoldoende. Zelfs wanneer Excel met een scriptje is aan te sturen. Een WGET.EXE voor Windows bestaat, dus dat is geen technische beperking.

    Vroeger, toen ... de website van Euronext functioneel laagdrempelig beter toegankelijker was, kon je met www.euronext.com/nyx_eu_listings/pric... bijvoorbeeld de AEX-indexen van heel 2018 downloaden. Of kon je op eenzelfde manier een webformulier invullen en digitaal op de Download-knop duwen. Dat moet nu vermoedelijk indirect, met moeilijkere tussenstap(pen). Als het nog kan.

    Euronext heeft als uniek voordeel, ook vergeleken met de appel en ei die koersinfo kost, dat Euronext alles bij elkaar de beste gegevenskwaliteit heeft. Het gaat buiten handelsuren daarenboven over duizenden (kleine) downloads per dag, dus niet iets dat je stuk voor stuk eventjes met het handje en webbrowser doet. Of dat je dan maar accepteert dat andere bronnen gegevens "afronden". Voor vele toepassingen goed genoeg, maar niet voor iedereen.
  7. forum rang 8 Leefloon 2 augustus 2019 14:17
    quote:

    marique schreef op 2 augustus 2019 10:23:

    Wat ik vooral mis, ook bij de oude versie, is een overzicht van aandelen per index met daarbij koersen, volumes e.d. zoals je die ook op andere sites aantreft.
    Euronext levert aan gegevens verrijkende data vendors, dus de kans dat Euronext op het eigen platform volwaardig gaat concurreren met eigen klanten is niet zo groot. Het is al heel wat dat je via de indexsamenstelling automagisch gratis zelf zo'n pagina had kunnen samenstellen met bijna real-time koersinformatie, omdat de samenstelling hyperlinks naar de onderliggende waardes bevatte.

    Overigens zijn en waren websites niet geschikt voor het gratis volgen van de beurs. De stoerste koersinformatie is goedkoop genoeg om dat terug te kunnen verdienen, en anders heb je daar waarschijnlijk weinig aan. In theorie is het meer iets voor een koffiepauze of zo, om hooguit 3x per dag even een eigen overzichtje of zo te maken. Als je al geen IP-ban krijgt, als je tig keer per minuut een server bestookt.

    O ja, de Expert Market is nu dus één van de ingangen om de hele Equity Directory te downloaden. In beeld alleen de Expert Market, maar bij een download alles. Bij indexen speelt dat probleempje niet: live.euronext.com/en/markets/indices/...
  8. forum rang 6 marique 2 augustus 2019 15:29
    quote:

    Leefloon schreef op 2 augustus 2019 14:17:

    (...)
    In theorie is het meer iets voor een koffiepauze of zo, om hooguit 3x per dag even een eigen overzichtje of zo te maken. Als je al geen IP-ban krijgt, als je tig keer per minuut een server bestookt.
    (...)
    Ben niet zo'n koersenjager. Downloaden ten hoogste 1x per week, in het weekend.

  9. forum rang 8 Leefloon 3 augustus 2019 11:23
    quote:

    marique schreef op 2 augustus 2019 15:29:

    Ben niet zo'n koersenjager. Downloaden ten hoogste 1x per week, in het weekend.
    Wat geschikt is, hangt echt van de toepassing af. Bijvoorbeeld wel of niet de slordigheid van op duizendtallen afgerond omzetten in stuks van andere gratis gegevensbronnen. Zelfs voor statistieken op weekbasis kan het wenselijk zijn dat dagelijkse gegevens correct zijn, wat verder weinig met hijgerig koersenjagen te maken heeft.

    Via Euronext downloaden moet wel dagelijks, omdat een doorsnee gebruiker anders de historie met webformulieren per individuele notering zou moeten gaan downloaden. Bij voorkeur is dagelijks 3x per dag, met 3 verschillende bronnen bij Euronext, om fouten eruit te halen.Fouten komen voor, ook op weekbasis.

    Voor hoogfrequent downloaden is en blijft de website van Euronext ongeschikt. Je kon of kunt de AEX-index er redelijk real-time volgen, maar dan betaal je de prijs wanneer het spannend wordt. Euronext is geschikter voor EOD-gegevens. Echte koersenjagers kunnen maar beter ergens betalend klant worden, zonder dagelijks verplicht ergens gratis te moeten gaan prutsen.
  10. forum rang 8 Leefloon 19 november 2022 10:40
    quote:

    marique schreef op 2 augustus 2019 10:23:

    Bij de vorige versie had ik een aantal proefporto's. Kon ik met enkele muisklikken ook downloaden in mijn eigen werkblad.

    Kan mijn proefporto's nu nergens meer vinden.
    Onder koersgrafieken staat tegenwoordig Watchlist en Quote alert. Zelf (nog) niet bekeken, maar met name de watchlist kan met een account potentieel opnieuw in de buurt komen van een soort schaduwportefeuille.
  11. forum rang 8 Leefloon 19 november 2022 10:55
    quote:

    Cézan schreef op 2 augustus 2019 10:07:

    Om op je 1e bericht terug te komen. Misschien dit, nog niet uitgeprobeerd maar at first sight klinkt het niet gek. Toevallig ontdekt. Wel bekend moeten zijn met Excel.

    pctipvandedag.nl/realtime-koersen-excel/

    Heb je iig iets om uit te vogelen.
    ^^ :)
    Exces is dus een no-go. Toch een aanvulling, voor geïnteresseerden. Het is relatief eenvoudig om iets met een "webquery" op te vragen, zoals dit voorbeeld laat zien, en dan is het ook niet zo moeilijk om een ander programma toegang te geven tot die gegevens. Exces wordt dan een soort "wget" om alleen maar de gegevens op te halen, en dan gebeurt de verwerking of opslag met een ander programma. Mijn "niet zo moeilijk" behoeft nuancering, want om jezelf conceptueel een e-mail te sturen op basis van realtime koersen of zo moet je een computerprogrammaatje met wat knippen en plakken kunnen aanpassen.
  12. forum rang 6 marique 19 november 2022 11:03
    quote:

    Leefloon schreef op 19 november 2022 10:40:

    [...]
    Onder koersgrafieken staat tegenwoordig Watchlist en Quote alert. Zelf (nog) niet bekeken, maar met name de watchlist kan met een account potentieel opnieuw in de buurt komen van een soort schaduwportefeuille.
    Het werkt!
    Zeer bedankt, @Leefloon.
  13. forum rang 8 Leefloon 19 november 2022 11:24
    quote:

    Leefloon schreef op 1 augustus 2019 19:47:

    Bijvoorbeeld: live.euronext.com/en/products/equitie...
    De volledige, downloadbare Equity Directory is live.euronext.com/nl/products/equitie... en voor de indices is deze: live.euronext.com/nl/products/indices...

    Tegenwoordig is de Equity Directory pas ruim nabeurs in orde; geen idee waarom. Richting 2 uur vertraging. Controle van deze gegevens is echter toch al nodig voor verwerking, en een logische fout blijkt dan snel doordat andere koersen dan bij buiten de hoogste en laagste vallen. De vertraging heeft dus niet alleen met een eventueel gecorrigeerde omzet te maken.

    Ik zou een scriptje kunnen plaatsen om het gedownloade voor persoonlijk gebruik te verwerken, maar dat heeft niet zoveel nut door persoonlijke gegevenskwaliteitseisen en allerlei denkbare voorkeuren per gebruiker. Op de recente urenlange vertraging na, zijn de gegevens tegenwoordig behoorlijk stabiel. Ik herinner mij een gewijzigde timestamp of zo, en een enkele "-" waar iets anders werd verwacht. Goed bruikbaar, maar voor dagelijks gebruik zou een onderlinge back-up handig zijn. Een dagje vergeten, en je kunt er voorlopig weer geen bruikbare eigen koersgrafiekjes en zo mee maken.

    Bij de indices ontbreken er een paar bestaande in de Directory, zoals de CN20G en CN20N. Iemand met uitstekende contacten bij Euronext zou ze aan het Franse verstand kunnen proberen te peuteren dat zo'n index gewoon bestaat maar ontbreekt in hun "volledige" overzicht. De toonaangevende indices staan er wel allemaal in.
  14. forum rang 8 Leefloon 11 december 2022 11:37
    Zijn er hier dagelijkse downloaders van pagina's met (ongefilterde) gegevens onder "ALLE KOERSEN" op live.euronext.com/nl ? Bijvoorbeeld live.euronext.com/nl/products/equitie... of live.euronext.com/nl/products/indices... onder de eerste 2 knoppen.

    Zo ja, bestaat er behoefte aan een onderlinge back-up-faciliteit voor wie zoiets dagelijks zelf downloadt voor persoonlijk gebruik en zelfgemaakte back-ups deelt, maar ZELDEN een dag mist?

    Zo ja, dan is een mailinglist misschien een mogelijkheid. Als een soort zeer zeldzaam te gebruiken back-up, dus je moet zelf dagelijks blijven downloaden in lijn met de voorwaarden van de website, en je zou dan zelf ook wat recente back-ups moeten bewaren om anderen te helpen. Dus niet voor iemand die 3 weken gaat cruisen zonder internet, en dan achteraf een computerprobleem veinst. Als je zelf dagelijks downloadt, of dagelijks laat downloaden, dan is het al veel als je dat 1x per jaar vergeet. Gegevens kunnen ook elders te vinden zijn, maar voor sommigen kunnen andere bronnen minder geschikt zijn. Door elders afgeronde koersen, elders afgeronde omzetten, of wat dan ook.
  15. forum rang 8 Leefloon 26 maart 2023 09:03
    quote:

    Leefloon schreef op 11 december 2022 11:37:

    Bijvoorbeeld live.euronext.com/nl/products/equitie...
    Dat downloadbare overzicht, kennelijk met weinig gebruikers zodat ik de correcte openingskoersen van vrijdag niet hoef te delen, is sinds dit weekeinde verrijkt met Italië door de aansluiting van Borsa Italiana op meerdere systemen van Euronext, waaronder de website. Benvenuto!
  16. forum rang 10 voda 28 maart 2023 09:30
    Amundi verkleint belang in Euronext

    Belang onder 3 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Amundi Asset Management heeft een iets kleiner belang in Euronext gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 23 maart 2023.

    Amundi meldde een kapitaalbelang van 2,82 procent met een stemrecht van eveneens 2,82 procent.

    Op 6 maart 2023 meldde Amundi nog een kapitaalbelang van 3,00 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  17. forum rang 8 Leefloon 7 april 2023 09:43
    Nieuw bij equity (-related): symbolen/tickers langer dan 5 tekens, vanuit Euronext Milaan. De eerste was "1GOOGL" ("1GOOG" is al in gebruik). Maar nu is "1NOKI" ook "1NOKIA" geworden, en is bij Italiaanse warrants het eindcijfer "2" veranderd in een jaartal van aflopen ervan. Van "WABC2" naar "WABC27".

    FWIW. Mocht iemand zelf stamgegevens bijhouden en ooit efficiënt 5 bytes hebben gereseverveerd: de weg naar 6+ ligt open, en dat "probleem" wordt nu niet kleiner maar groter. Eerst eentje, en nu tientallen. En (nog?) geen Single Order Book voor o.a. "1NOKIA" (Milaan) en "NOKIA" (Parijs).

    Overigens wordt begincijfer "1" gebruikt voor het veroveren van een internationaal marktaandeel door de Milanese beurs, met een zinnige of populistische verzameling noteringen. Ahold Delhaize heeft zo bijvoorbeeld ook (nog?) 2 noteringen bij Euronext, zonder Single Order Book. "AD" en "1AD".
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Gaat Euronext dit jaar opnieuw het overnamepad op?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links