Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winstalarm BAM 'klap' voor vertrouwen

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr Meldingen van DWS in bouwers BAM en Heijmans
  2. 15 feb BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. mok 8 juli 2019 10:34
    Tja, wat ze vroeger bouwfraude noemden, was eigenlijk verdeling van werk waardoor alle bouwers efficiënt konden werken en er een boterham verdiend kon worden. Daarna moesten de bouwers tegen bodemprijzen inschrijven tegen slechte voorwaarden. De winstwaarschuwingen zijn daar een gevolg van, niet alleen bij BAM. De marges waren vroeger al niet hoog, maar ik denk dat ze nu nooit meer terug komen. De bouwers kunnen beter van de beurs af, scheelt kosten en irritatie bij beleggers. Of de groten fuseren allemaal waardoor er alsnog geen concurrentie meer is en er weer wat verdiend kan worden. Terug bij af zeg maar. Maar dat zal de mededingingsautoriteit niet goed vinden. Ik beleg in ieder geval al jaren niet meer in bouwers.
  2. z0n0p 8 juli 2019 11:46
    Gaan het nooit leren. Rotzooien maar wat aan. Jarenlang feest gevierd, maar een fraude en een crisis verder was het wel even anders. Werk gekocht in de tijd van crisis met DBFM-contracten, waar ze niet van wisten waar het over ging. Vervolgens toeleveranciers en onderaannemers uitknijpen om nog wat winst over te houden. En die zijn er nu ook klaar mee en vragen nu de hoofdprijs. Dus de BAM'etjes van deze wereld krijgen hun trekken thuis, zelfs in tijden van bouwhoogtij. PRUTSERS!
  3. ruchhouwer 8 juli 2019 11:47
    Behoorlijk Absurd Management.
    Alle mensen betrokken bij calculatie per direct vervangen. Onbegrijpelijk dat deze personen een vermogen verdienen maar niet in staat zijn een juiste calculatie te maken. Wanprestatie! Zou zeggen salaris terugstorten t.b.v extra dividend voor de gedupeerde aandeelhouders.
  4. forum rang 7 rene l 8 juli 2019 12:31
    quote:

    mok schreef op 8 juli 2019 10:34:

    Tja, wat ze vroeger bouwfraude noemden, was eigenlijk verdeling van werk waardoor alle bouwers efficiënt konden werken en er een boterham verdiend kon worden.

    Dat klopt helemaal.

    Vorige eeuw kregen we op de zaak ook aanvragen van bouwers binnen waarvan het project bekend was.
    Elke bouwer kreeg gewoon per fax dezelfde offerte, van de eerste die binnen kwam werd een copie gemaakt, de naam even weg gekalkt en die van de volgende er gewoon met de pen opgeschreven.

    Bouwbedrijven overlegden gewoon met elkaar, wie wil het project hebben, we stemmen de prijzen even af, en de hoogste aanbieder schoof gewoon wat geld richting de aanbieders die de opdracht niet zouden krijgen.

    En toen kwam er een "fantastisch" idee vanuit Brussel.
    Alle projecten moeten vanaf nu moeten Europees aanbesteed worden.
    Ook mochten er in principe geen stelposten meer opgenomen worden voor onvoorziene omstandigheden.

    En wat krijg je dan, buitenlandse aannemers zonder verstand van zaken gaan gewoon onder de prijs zitten en maken de markt kapot.
    Kijk maar eens hoe het met Ballast Nedam afgelopen is.

    Het is toch ook van den zotte, als de overheid een project in Nederland heeft dan laat je dit toch ook door je eigen mensen uitvoeren.

    Doe thuis maar eens een verbouwing, je stuit gegarandeerd op extra werkzaamheden die je vooraf niet voorzien had.
  5. forum rang 8 het zwaard 8 juli 2019 15:28
    Heb mijn dak, alle buitenramen ,en deuren laten vervangen , muren laten isoleren plus nieuwe vloerbedekking. Al de werken werden uitgevoerd door binnenlandse aannemers maar met buitenlandse werkkrachten. De Roemenen en polen werkten zich te pletter zodat alles net op tijd klaar was. De aannemers lieten zich nooit zien, enkel voor de betaling in ontvangst te nemen. Op mijn vraag waarom er geen enkele landgenoot mee werkte, zodat de conversatie tussen mij en de werklieden wat vlotter kon verlopen , kreeg ik als antwoord. We vinden geen goede binnenlandse werkkrachten(lees harde werkers) niet meer, mijnheer ! Besluit : Onze aannemers verdienen heden nog meer geld en gemakkelijker dan vroeger, onze eigen werklieden zijn veranderd van werk, de buitenlandse werklieden en hun familie in hun land van herkomst worden en beter van.
  6. ruchhouwer 8 juli 2019 16:08
    @het zwaard: Mooi verhaal niet meer dan dat. Heb zeer kort geleden het werk van buitenlandse bouwvakkers mogen aanschouwen. Als ik niet beter wist zou ik zeggen het is door fransen, met de bekende franse slag gemaakt. Wat een prutswerk. We kennen duitse gundlichkeid maar ook zeker het nederlandse vakmanschap! De buitenlandse werkkrachten worden doorgaans gebruikt voor eigen gewin en worden behandeld zoals wij niet willen.
  7. €GP 8 juli 2019 21:45
    Ik heb het al zo vaak gezegd BAM is een aannemer die het geld onder de armen verdeelt nl. de linker & de rechter. eigen zakken vullen en maar nieuwe werken melden daar zijn ze goed in, maar de kern van de zaak zijn rendementen op projecten risico analyses maken en dan kijken naar de Financiële gegevens van begin tot het einde van het project. Daar hoef je geen Hogere wiskunde voor te hebben.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BAM Groep Koninklijke

3,788 19 apr
-0,042 -1,10%
Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links