Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaat akkoord Nederland 2019:

51 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 juni 2019 08:17
    Dijkhoff legt het klimaatakkoord uit in bijzonder langdradig en slap betoog:
    twitter.com/VVD/status/11445975205024...

    Andere leugens VVD. klimaatakkoord gaat niets kosten:
    twitter.com/VVD/status/11445953722847...

    Ondertussen worden miljarden Euro's verdeeld:
    pbs.twimg.com/media/D-KPQmHWkAA45jo.j...

  2. [verwijderd] 29 juni 2019 15:22
    Niet verzonnen:

    Een aantal jaren geleden vond ik dat mijn huis (1905) niet meer voldeed aan de eisen die je in deze tijd mag stellen qua wooncomfort en energieverbruik. Na een gedegen (zelf-)studie besloten om een energie-leverend huis te bouwen, los van het gas omdat je een huis bouwt voor 100 jaar of meer, niet voor 10 of 20 jaar.

    Viel niet mee om aannemers te vinden die antwoorden hadden op de vragen: loskoppelen van gasnet, benodigd vermogen aansluiting ivm zonnepanelen, elektrisch fornuis/oven en warmtepomp, loskoppelen regenwater riool en aanleggen grijs water circuit.

    Eigenlijk alles zelf uit moeten zoeken en uiteindelijk moet je toch met een aannemer in zee. Opdracht: zelf ontworpen huis, zelf bedachte installaties en vooral milieu-vriendelijk bouwen. De eerste dag in november de bouwvakkers met hun 2000W bouwlampen weg gestuurd; ik had al LED verlichting geinstalleerd. Verder is de bouw in alle redelijkheid verlopen met veel overleg met onderaannemers die de insallaties moesten verzorgen.

    Subsidie:
    Subsidie op zonnepanelen liep net af en de week na het aflopen van de subsidie kon ik een installatie 7K kopen voor 30% beneden de prijs als de week ervoor (dat is wat subsidie dus doet)
    Geen subsidie op warmtepomp, zelf betaald.
    Geen subsidie op loskoppelen gas, zelf betaald
    Geen subsidie op verzwaren van de aansluiting, zelf betaald
    mijn huis levert energie; ik heb een elektrische auto aangeschaft omdat ik voor de stroom (uiteraard) niets terug krijg. Geen subsidie voor de auto, maar wel belastingvrij!
    Mijn regenwater losgekoppeld van het riool, opslagtank en grijs water zonder subsidie.

    Het is een genot, hoog comfort, laag energieverbruik/-kosten. Ik zou het nu niet anders doen.
    Het is een zonnige dag, de meters lopen mijn kant op. Het grijze water is bijna op en het is goed zo.

    Leg mij uit waarom ik nu de subsidie moet gaan betalen voor mensen die drie-vier keer per jaar (met het vliegtuig) op vakantie gaan en geen geld hebben om hun huis gereed te maken voor de toekomst?

    KC
  3. [verwijderd] 29 juni 2019 15:45
    quote:

    objectief schreef op 29 juni 2019 09:46:

    [...]

    Ja, we zullen er aan mee moeten doen. Hoe langer je wacht en klaagt hoe duurder het voor je wordt.
    Nee, het is totale flauwekul om voor veel geld over te stappen op energiebronnen die in werkelijkheid helemaal niet duurzaam zijn (alleen duurzaam voor de portemonnee van de aanbieders).
  4. forum rang 6 Chiddix 29 juni 2019 16:18
    quote:

    Sunshine Band schreef op 29 juni 2019 15:22:

    Leg mij uit waarom ik nu de subsidie moet gaan betalen voor mensen die drie-vier keer per jaar (met het vliegtuig) op vakantie gaan en geen geld hebben om hun huis gereed te maken voor de toekomst?

    KC
    We hadden eerst subsidie op het kopen van een electrische auto(6000 euro). Er kwamen teveel negatieve reakties en Rutte stopte ermee. Om de Nederlander tot iets te bewegen moet je hem een worst voorhouden.
    Verwijderen van asbestdaken. Op een gegeven moment was het subsidiepotje leeg. Nu de transitie van gas naar warmtepomp. De potten worden rijkelijk gevuld met gemeenschapsgeld. Het kabinet strooit met honderden miljoenen alsof het elke dag 5 December is. Je kunt het zo gek niet bedenken, overal zit subsidie op. Kopen van een warmtepomp, isoleren huis, kopen van een tweedehands electrische auto enz
    Je kunt je natuurlijk de vraag stellen, moet ik als Nederlands burger mee gaan betalen om de rijke VVD ers te helpen bij het verduurzamen van hun huis?
    Of is het nu wel echt nodig dat miljonairs in Nederland hun zakken vullen met HRA subsidie?
    Al die gabbers, John de Mol, van den Ende, Linda de, enz hebben een 100% hypotheek , om uit de ruif te kunnen eten van de staat. En we betalen allemaal mee via de belasting. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?
    Vindt het niet normaal als vermogenden zich vol eten aan subsidie.
  5. punta cana 29 juni 2019 17:09
    Hoeveel CO2 kost de productie van een accu en het recyclen van de accu? In derde wereld landen worden boeren onteigend en verjaagd van hun eigen land om de benodigde grondstoffen te kunnen winnen.
    De hele aarde wordt vervuild en omgewoeld voor het winnen van deze grondstoffen.
    Daar hoor ik in de politiek geen woord over.

    En iedereen aan de stekkerauto, wie gaat de stroom opwekken en leveren.
    De laadpaal wordt natuurlijk massaal in de nachtelijke uren gebruikt, wie gaat dan die benodigde stroom leveren?
    Zonnepanelen leveren dan geen stroom.
    Hoe gaat dat uitzien bij hoogbouw met die laadpalen?
    Hoe ga je thuis de laadpaal gebruiken als je niet voor je huis kan parkeren?

    Veel landen gaan over op het gebruik van gas, Nederland weet het beter en doet precies het omgekeerde.
    De politici in Nederland denken nu dat ze het klimaat kunnen aansturen.
    Bij de beleidsmakers is heel erg weinig kennis van de aarde en het klimaat dat blijkt wel.
    De klimaatleugen als verdienmodel.
  6. [verwijderd] 29 juni 2019 17:33
    mijn opmerkingen voor het leesgemak even in bold; ik vind je reactie vooral getuigen van onvoldoende kennis en onderbuikgevoel.

    quote:

    punta cana schreef op 29 juni 2019 17:09:

    Hoeveel CO2 kost de productie van een accu en het recyclen van de accu? Is allemaal uitgerekend; elektrisch rijden is incl alle ontwikkelingen/aanloop veel energievriendelijker dan fossiel. De vraag is wel of er voldoende grondstoffen zijn om alle voortuigen van accu's te voorzien

    In derde wereld landen worden boeren onteigend en verjaagd van hun eigen land om de benodigde grondstoffen te kunnen winnen.
    De hele aarde wordt vervuild en omgewoeld voor het winnen van deze grondstoffen. Dit gebeurt bij olie- en gaswinning natuurlijk ook. Ik vind dat echter geen enkele reden om dat voor grondstoffen accu's en zonnepanelen ook te doen, eens dus

    Daar hoor ik in de politiek geen woord over.

    En iedereen aan de stekkerauto, wie gaat de stroom opwekken en leveren. Alle nieuwbouw, alle verbouw verplicht stellen solar op dak; maak maar eens een berekening wat dat oplevert en dan verder
    De laadpaal wordt natuurlijk massaal in de nachtelijke uren gebruikt, wie gaat dan die benodigde stroom leveren? Zonnepanelen leveren dan geen stroom.Waarom niet overdag op het werk (of bij klanten waar de auto veelal een uur tot 9 uur stil staat? De meeste werkgevers hebben dak genoeg om solar op te leggen; voldoen dan gelijk voor een belangrijk deel aan hun normen

    Hoe gaat dat uitzien bij hoogbouw met die laadpalen? er zijn toch ook parkeerplaatsen bij hoogbouw, daar kan toch gewoon een aantal palen bij?
    Hoe ga je thuis de laadpaal gebruiken als je niet voor je huis kan parkeren?
    Daar waar je de auto neerzet kunnen gewoon palen geplaatst worden

    Veel landen gaan over op het gebruik van gas, Nederland weet het beter en doet precies het omgekeerde.
    De politici in Nederland denken nu dat ze het klimaat kunnen aansturen.
    Bij de beleidsmakers is heel erg weinig kennis van de aarde en het klimaat dat blijkt wel.
    De klimaatleugen als verdienmodel.
    Bij de politiek mag dan beperkt kennis zijn; ik kan het bij jou ook niet echt ontdekken
  7. forum rang 6 Chiddix 29 juni 2019 17:49
    Subsidies moeten eigenlijk zijn voor de lage en midden inkomens en niet voor de hoge inkomens (vermogenden). Het komt een beetje merkwaardig over als John de Mol met een vermogen van 2 miljard zit te snoepen uit de subsidie honingpot.
    De hypotheekaftrek is ook uit de hand gelopen. Rijken kochten dure huizen met 100% hypotheken erop. De helft van de rijkssubsidie(HRA) verdwijnt in de zakken van de 20% hoge inkomens.
    De liberaal Klaas Pierson heeft dit verzonnen in 1893. Bedoeling was eigen woningbezit te stimuleren maar de rijken hebben daar misbruik van gemaakt , om zich vol te eten met subsidie tot op vandaag.
    Klimaatsubsidie moet collectief roept uiteraard de VVD. Rutte strijdt voor zijn aanhangers. Sta achter de ideeen van SP om subsidie misstanden aan te pakken.
  8. [verwijderd] 30 juni 2019 08:37
    quote:

    Sunshine Band schreef op 29 juni 2019 17:33:

    mijn opmerkingen voor het leesgemak even in bold; ik vind je reactie vooral getuigen van onvoldoende kennis en onderbuikgevoel.

    [...]
    De opmerking:"Elektrisch rijden is incl alle ontwikkelingen/aanloop veel energievriendelijker dan fossiel" geeft al aan dat je geen natuurkundige kennis hebt.
    Elektriciteit is alleen een transportmiddel van energie. Het is dus geen energiebron uit zichzelf. De Elektriciteit moet dus altijd geproduceerd worden met veel energieverliezen en daarna getransporteerd met nog meer verliezen. De energie die uit het stopcontact komt kost om te produceren al minimaal 2x zoveel energie. Dus hoezo energievriendelijker. Dus ook de warmtepompen zijn helemaal niet gunstiger voor het milieu als je transportverliezen van elektriciteit mee telt.

    Elektrisch rijden is alleen in de gebruiksfase schoner. Niet in de productiefase, maar dat is een ver buitenland. Dus geen probleem volgen hypocriet links.


  9. [verwijderd] 30 juni 2019 10:08
    quote:

    Sunshine Band schreef op 29 juni 2019 15:22:

    Niet verzonnen:

    Een aantal jaren geleden vond ik dat mijn huis (1905) niet meer voldeed aan de eisen die je in deze tijd mag stellen qua wooncomfort en energieverbruik. Na een gedegen (zelf-)studie besloten om een energie-leverend huis te bouwen, los van het gas omdat je een huis bouwt voor 100 jaar of meer, niet voor 10 of 20 jaar.

    Viel niet mee om aannemers te vinden die antwoorden hadden op de vragen: loskoppelen van gasnet, benodigd vermogen aansluiting ivm zonnepanelen, elektrisch fornuis/oven en warmtepomp, loskoppelen regenwater riool en aanleggen grijs water circuit.

    Eigenlijk alles zelf uit moeten zoeken en uiteindelijk moet je toch met een aannemer in zee. Opdracht: zelf ontworpen huis, zelf bedachte installaties en vooral milieu-vriendelijk bouwen. De eerste dag in november de bouwvakkers met hun 2000W bouwlampen weg gestuurd; ik had al LED verlichting geinstalleerd. Verder is de bouw in alle redelijkheid verlopen met veel overleg met onderaannemers die de insallaties moesten verzorgen.

    Subsidie:
    Subsidie op zonnepanelen liep net af en de week na het aflopen van de subsidie kon ik een installatie 7K kopen voor 30% beneden de prijs als de week ervoor (dat is wat subsidie dus doet)
    Geen subsidie op warmtepomp, zelf betaald.
    Geen subsidie op loskoppelen gas, zelf betaald
    Geen subsidie op verzwaren van de aansluiting, zelf betaald
    mijn huis levert energie; ik heb een elektrische auto aangeschaft omdat ik voor de stroom (uiteraard) niets terug krijg. Geen subsidie voor de auto, maar wel belastingvrij!
    Mijn regenwater losgekoppeld van het riool, opslagtank en grijs water zonder subsidie.

    Het is een genot, hoog comfort, laag energieverbruik/-kosten. Ik zou het nu niet anders doen.
    Het is een zonnige dag, de meters lopen mijn kant op. Het grijze water is bijna op en het is goed zo.

    Leg mij uit waarom ik nu de subsidie moet gaan betalen voor mensen die drie-vier keer per jaar (met het vliegtuig) op vakantie gaan en geen geld hebben om hun huis gereed te maken voor de toekomst?

    KC
    Ik ben zeer benieuwd wat u dat heeft gekost en op welke terugverdientijd u naar verwachting denkt uit te komen. Ik lees trouwens niets over het (na)isoleren van uw huis en het opwekken van warmtapwater, want dat lukt natuurlijk niet met een warmtepomp.
  10. [verwijderd] 30 juni 2019 10:36
    quote:

    strtbn schreef op 30 juni 2019 10:08:

    [...] Ik ben zeer benieuwd wat u dat heeft gekost en op welke terugverdientijd u naar verwachting denkt uit te komen. Ik lees trouwens niets over het (na)isoleren van uw huis en het opwekken van warmtapwater, want dat lukt natuurlijk niet met een warmtepomp.
    Ik heb niet verbeterd maar afgebroken en nieuw gebouwd. Uiteraard zit er voor tapwater een boiler en na-verwarming bij.
    Even globaal
    - nieuwbouwisolatie volgens meer dan standaard +2.5K (12 jr)
    - warmtepomp, boiler incl alles ex vloerverwarming + 6,5K (10 jr)
    - installatie plus zonnepanelen +7,5K (5jr)
    - grijs water +5,5K (>25 jr)

    @Kees; energie kun je gewoon in Kjoule terug rekenen
    Verder moet het allemaal anders; teerzand, shale fracking, noem maar op. Wetenschap heeft al lang aangetoond dat elektrisch (vanuit vnl zon/wind/water) op dit moment het schoonst is. Dit betekent voor mij niet dat het zaligmakend is. Hopelijk kunnen we voor de komende jaren voor een deel naar waterstof?

    je wilt er gewoon niet aan omdat het te lastig is of omdat je twee keer per jaar met het vliegtuig op vakantie wilt?
  11. forum rang 6 Chiddix 30 juni 2019 11:00
    Kan iemand mij vertellen waarom burgers die villa s, herenhuizen en landhuizen kopen subsidie moeten krijgen?
    Doel van hypotheekaftrek was niet bemiddelde burgers in staat te stellen een huis te kopen.
    Alle rijken namen op een gegeven moment een 100% hypotheek(standaard) opdat men kon snoepen uit de pot terwijl er veel cash bij hen op de plank ligt. Vb Hans Wiegel. Laat ik wel voorop stellen, dat niet de rijken fout zitten maar de regeerders(politiek).
    Die hebben dit ingevoerd. Ik vind het een misplaatste regel. Subsidie geef je aan niet bemiddelde burgers en eventueel de middenklasse. Zou afhankelijk moeten zijn van inkomen en vermogen.
    Subsidie voor verduurzaming zou ik ook afhankelijk willen maken van vermogen en inkomen. De burger met kleine beurs is de lul met de huidige subsidieregelingen(klimaatakkoorden).
  12. [verwijderd] 30 juni 2019 13:02
    quote:

    Sunshine Band schreef op 30 juni 2019 10:36:

    [...]
    Ik heb niet verbeterd maar afgebroken en nieuw gebouwd. Uiteraard zit er voor tapwater een boiler en na-verwarming bij.
    Even globaal
    - nieuwbouwisolatie volgens meer dan standaard +2.5K (12 jr)
    - warmtepomp, boiler incl alles ex vloerverwarming + 6,5K (10 jr)
    - installatie plus zonnepanelen +7,5K (5jr)
    - grijs water +5,5K (>25 jr)

    @Kees; energie kun je gewoon in Kjoule terug rekenen
    Verder moet het allemaal anders; teerzand, shale fracking, noem maar op. Wetenschap heeft al lang aangetoond dat elektrisch (vanuit vnl zon/wind/water) op dit moment het schoonst is. Dit betekent voor mij niet dat het zaligmakend is. Hopelijk kunnen we voor de komende jaren voor een deel naar waterstof?

    je wilt er gewoon niet aan omdat het te lastig is of omdat je twee keer per jaar met het vliegtuig op vakantie wilt?
    Energie kun je in alle eenheden uitrekenen, maar als iets uit zichzelf geen energie heeft is het 0.0. Met elektriciteit kun je alleen energie transporteren. Er is een externe energiebron nodig.
    Alleen waterenergie is het minst schadelijk. Nadat de mensen zijn weggejaagd die op de locatie van het stuwmeer woonden (hele steden in China).
    Zonne en windenergie zijn helemaal niet schoon. De natuur wordt ter plaatse in industrietreinen veranderd.
    Maar geloof maar dat het allemaal schoner is. Als het echt om het milieu zou gaan dan zou er massaal op aardgas moeten worden ingezet ook auto's. Alleen uitstoot van niet schadelijk CO2.
  13. [verwijderd] 30 juni 2019 13:17
    Ja Kees, tuurlijk

    wat een onzin kun je schrijven, je draait er omheen: ben je vakbekwaam trol ondertussen?

    Schaliegas, ...sinkholes
    groningen gas, ... aardbevingen

    je zult veel vrienden hebben.
    Ik zou graag zien dat alle grondstoffenwinning op een omgevingsvriendelijke manier gaat, waar jij dat alleen wenst voor de grondstoffen die nodig zijn om vorming van broeikasgassen te beperken.

    Mijn zonnepaneeltjes geven 30, 40 of 50 jaar stroom (25 jaar 90% gegarandeerd); niet een beetje
    Geen gas, bijna geen benzine. Als ik fossiel rijdt, carpool ik. Ga jij lekker alleen?
    was mijn laatste reactie op Kees, verder heb ik niets tegen op een beetje ontspanning zoals TT Assen en F1 ;-)
51 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0701 +0,46%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.148,30 +1,61%
Gold spot 2.326,91 -0,01%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links