Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel bpost BRU:BPOST.BL, BE0974268972

  • 3,485 16 apr 2024 17:35
  • -0,060 (-1,69%) Dagrange 3,480 - 3,545
  • 214.135 Gem. (3M) 230,1K

Forum bpost geopend

10.734 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 537 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 juni 2019 06:38
    Zelf ook een pakketje gekocht aan 13,23 en een groter pakket aan 7,35. Zit dus ook in het verlies, maar heb er toch het gevoel bij dat dit wel goed komt. Ik heb wel een gigantische horizon en ben niet van plan om met verlies te verkopen (hoewel ik bijkopen ook niet overweeg). Ondertussen ook al 2 keer een mooi dividend opgestreken, wat helpt natuurlijk. Ik ben elke dag zowat anderhalf uur op de baan en voortdurend kom ik Bpost-koeriers tegen. Wellicht een naïeve gedachte, maar die alomtegenwoordigheid geeft mij alvast een goed gevoel!
  2. forum rang 8 Leefloon 27 juni 2019 12:35
    Tel dan eventueel wel het dalende nettodividend bij de virtuele verkoopopbrengst op, wat kan bij zo'n lagere gemiddelde aankoopprijs, want anders kan het excuus van een "gigantische horizon" en geen "verlies" neerkomen op een flutrendement. Tenzij je hoopt op een opleving. Wat kan, maar wat niet helemaal past bij een "gigantische horizon".

    Het excuus van de horizon vind ik naïever dan het plezantere zien van bpost. Hopelijk met een blinde vlek voor voertuigen van de concurrentie, tenzij je ook daarvan aandeelhouder bent.
  3. [verwijderd] 27 juni 2019 20:25
    Het verwondert me dat je het argument van de lange horizon als naïef bestempelt: het is toch een luxepositie als je het geld niet meteen nodig hebt en kunt wachten op een interessante verkoopprijs? Dat is toch een van de basisregels van beleggen? Aangezien dit voor mij in de eerste plaats een hobby is, ben ik trouwens al tevreden met een "flutrendement". Het grote geld laat ik dan voor jou ... En btw de wagens van de concurrentie zie ik echt veel minder ... Maar misschien ben ik gewoon verblind ): Groetjes
  4. forum rang 7 JdeFL 28 juni 2019 09:23
    quote:

    Leefloon schreef op 27 juni 2019 12:35:

    Tel dan eventueel wel het dalende nettodividend bij de virtuele verkoopopbrengst op, wat kan bij zo'n lagere gemiddelde aankoopprijs, want anders kan het excuus van een "gigantische horizon" en geen "verlies" neerkomen op een flutrendement. ...
    Je vertrekpunt zit nu een beetje fout. Het is a. we hebben die bposts van 18€ al gekocht. En dan pas b. wat doen we er nu mee. Houden of niet. Het is niet zo dat we de aankopen van boven de 10€ ongedaan kunnen maken.

    Vraag is dus of ze 'nu' houden, uitgaande van een koers van 8 à 8.5 een goede zaak is of niet. Op die 18 een fatsoenlijk rendement halen wordt hoogstwaarschijnlijk onmogelijk.

    P.S. Bij de post denken ze nog blijkbaar nog verder qua besparingen in postbedeling. Naast het 2*per week (de toekomst), stel ik vast dat post voor mijn buur nu mee in mijn brievenbus belandt. Hij woont in een zijstraatje enigszins bergaf. Dat spaart a. een omweg van 30m, en een helling terug bergop. 't Zal van de warmte zijn, vermoed ik...
  5. forum rang 8 Leefloon 28 juni 2019 12:12
    quote:

    JdeFL schreef op 28 juni 2019 09:23:

    Vraag is dus of ze 'nu' houden, uitgaande van een koers van 8 à 8.5 een goede zaak is of niet.
    Een door mij meegewogen verschil, met "respect" voor expliciete keuzes, is wel dat inclusief dividenden een dogmatische break-even niet helemaal uit zicht is geraakt. Voor zover dat uit de tekstuele omschrijving was op te maken. Abusievelijk zwarte halfjaarcijfers van Radial, en je bent er misschien.

    M.b.t. de eerste aankoop ervaart betrokkene nu ook hoe "mooi" het dividend is. Dat blijft achter op het gemiddelde koersrendement van buy & hold van bpost-loos AEX-indexbeleggen, met een negatief koersrendement voor bpost en met een positief dividendrendement voor de index. Ook vandaar de suggestie om het dividendrendement van bpost bij de verkoopopbrengst op te tellen, want dat is voorlopig zo'n beetje de enige positieve bijdrage. Dan kun je profiteren van een opleving van de koers van bpost, met saai indexbeleggen als serieus alternatief. Ik kom bij bpost niet in de buurt van "kopen" uit. Zonder oplevingen, €9 wordt terug de nieuwe €8, moet bpost het hebben van een (dalend) dividendrendement, dat achterblijft bij het historische koersrendement van ongeoptimaliseerd bpost-loos indexbeleggen. Dan wordt een keuze makkelijker.

    Een voordeel, jawel, van bpost is dat de bodem niet bijna oneindig wegzakt. Door de pakjes. Die basis heeft indexbeleggen in mindere mate. Dat pluspunt van bpost moet op de LT weliswaar gedeeltelijk worden weggestreept tegen de schuld en rente-exposure, want deze CEO vindt op zijn KT strooien met "mooie" dividendbeloftes en verkoop van tafelzilver belangrijker dan duurzaam beleid met schuldaflossing. Deze CEO zal waarschijnlijk de Radialschuld nalaten, en mag wat mij betreft daarom onverminderd zijn lot verbinden aan sterke resultaten van Radial.
  6. [verwijderd] 29 juni 2019 07:53
    Hallo Leefloon, bedankt voor je goed beargumenteerde reactie waar ik me eigenlijk helemaal in kan vinden en waar ik iets van kan leren. Ik maak in mijn portefeuille ook vooral plaats voor trackers en holdings. Dat is een stuk saaier, maar is eigenlijk de beste keuze, zeker voor mensen zoals ik.
    Ik beleg ondertussen een kleine twee jaar (met een weliswaar klein budget dat ik telkens uitbreid door maandelijkse stortingen). In die tijd ben ik toch al een paar keer serieus geschrokken van de heftige koersschommelingen die naakte aandelen kunnen maken, soms zelfs bij nieuws dat op het eerste gezicht positief is ...
    Ik volg het allemaal wel een beetje (ben er serieus door gebeten), maar besef ook heel goed dat er veel mensen zijn die er gewoon veel meer van afweten (dan zwijg ik nog over voorkennis), een groter budget hebben of er fulltime mee bezig kunnen zijn. Het zal mij dus nooit lukken (sporadische uitzonderingen niet te na gesproken) om de markt te verslaan ...
    Naast die zelfkennis (begin van alle wijsheid) heb ik het voordeel dat ik alleen beleg met geld op overschot en dus een bijzondere lange horizon heb. Mijn strategie is dus vooral "buy and hold". Bovendien ben ik al tevreden als mijn totaalrendement dat van een spaarboekje overstijgt. Die 0,11 % zou ik toch moeten halen!
    Wat Bpost betreft denk ik dat het ondertussen relatief veilig geworden is door a) stevige koersdaling tov vorig jaar (lage koers-winstverhouding), b) ruime overheidsparticipatie ,c) sterke aanwezigheid in Belgische pakjesmarkt. De onzekere factor (sleutel) ligt volgens mij dan ook vooral bij Radial.
  7. Vavli 30 juni 2019 13:14
    Zelfs met een dividend dat een stuk lager is, blijft het rendement bij de huidige koers zeer hoog. Ik hou mijn aandelen voor het jaarlijkse dividend. Pas als de koers 18 euro bedraagt, overweeg ik te verkopen, tenzij het dividend dan weer een stuk hoger is. Radial zou vanaf 2021 flink moeten gaan bijdragen aan de bedrijfswinst. Als dat lukt, is het perspectief goed. De daling van de omzet van brieven zal niet blijven duren. Vraag is vooral wat het rendement van de pakjes in de toekomst zal zijn. Als daar geen verbetering in komt, zal het dividend blijven dalen. maar de eerst volgende jaren zitten we nog rond de 10 procent. Welk ander aandeel haalt dat?
  8. Vavli 4 juli 2019 14:06
    Op de website van Radial kom je wel te weten wat ze doen, wie hun klanten zijn, etc maar je vindt er niks over het rendement en hoe dat evolueert. Daarvoor is het wachten tot begin augustus. Dan komt Bpost met cijfers voor de eerste jaarhelft. Ik ben optimistisch wat Radial betreft, ze zitten in een branche met veel toekomst en de expertise daar zal ook gaan lonen voor de activiteiten hier in Belgie.
  9. forum rang 7 JdeFL 4 juli 2019 17:35
    De pakjesmarkt, is toch geen plus-factor? Een deel van het debacle kwam er omdat de kosten even snel stegen als de omzet in die pakjesmarkt.
    Moest bpost vooral daarop draaien, zouden ze bij mij onmiddellijk verkocht worden. Veel concurrentie (die deels omzet 'kopen' met dik verlies), hoge kosten,.... Ik let meer op onderdelen zoals bank van de post, ontzettend veel onroerend goed, …. bpost is gelukkig veel meer dan brieven, aangetekende zendingen en gewone pakjes.

    Wil er zelfs nog niet bij stilstaan wat al die Chinese pakjes kosten, zonder enige opbrengst voor bpost...
  10. Brievenbus 5 juli 2019 10:03
    ING Equity Research komt vandaag met koersdoel van "houden" , en, nu komt het, €8,00.
    Gaat niet echt samen en is enigszins belachelijk na in mei nog een koersdoel van €24 te geven; er is sindsdien geen nieuws geweest.

    Als je ziet hoe de handel dit omhelst om er 4% af te halen weet je dat er is samengewerkt.
    Het is dat ik geen e-mailadres van dat ING Equity Research kan vinden.... :-(
10.734 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 537 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bpost vlucht naar voren ondanks kritiek op mega-overname

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links