Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Avantium AEX:AVTX.NL, NL0012047823

  • 2,425 18 apr 2024 17:35
  • -0,155 (-6,01%) Dagrange 2,415 - 2,595
  • 578.072 Gem. (3M) 627,1K

Avantium 2019

946 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 48 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 juni 2019 13:04
    Lucht eruit, dop erop

    'Het is een andere wereld dan we gewoon zijn. Maar wel fascinerend', zegt De Cuyper. We staan voor een sorteermachine waar alle plastic vlokken, zowel pet van de flessen als pvc van de dopjes, passeren. 'Met camera's, algoritmes en wel honderd haarfijne luchtstralen kan de machine elk vlokje dat geen pet is en niet de juiste kleur heeft afzonderlijk wegschieten. De laatste stap is een chemische reiniging, met stikstof onder vacuüm omstandigheden. Dat is nodig om de pet food proof te maken. Je weet nooit of iemand er benzine voor zijn grasmaaier in heeft gedaan.'

    De keuze om met recyclage in Zwitserland te starten is niet onlogisch. 'Alles staat op punt. Omdat de Zwitsers nadenken en milieubewust zijn, ook zonder klimaatmarsen', zegt De Cuyper. Zwitserland heeft een vrijwillig inzamelsysteem van petverpakkingen. De consument betaalt enkele centen per fles extra, waarmee de vzw Pet Recycling Schweiz de inzameling organiseert. 'Ze beheert tienduizenden inzamelpunten. Een netwerk dat door de jaren is opgebouwd, tot boven op de skipistes', zegt De Cuyper. 'Luft raus, Deckel drauf. Elke Zwitser kent dat principe. Lucht eruit, dop erop. En bijhouden tot je een bak tegenkomt. Ik doe het ook. Iedereen eigenlijk, ook omdat de restvuilniszakken heel duur zijn.'

    Zwitserland kent daardoor een inzamelpercentage van 85 procent. 'Een goed systeem', zegt Van Den Dungen. Duitsland en Nederland werken met statiegeld. 'Nog beter. Duitsland zit aan 97 procent.' In België regelt Fost Plus de inzameling via de blauwe zak. 'De ophaling verloopt vlot. Het is een werkbaar systeem, maar doordat verschillende materialen in de zak zitten, is de verwerking achteraf duurder.'

    We naderen het einde van de rondleiding. 'Hier doen we het voor', zegt De Cuyper. Gerecycleerde petkorrels. Grote zakken vol. Chemisch en technisch niet te onderscheiden van het nieuwe materiaal. Alleen een beetje minder transparant, maar mix er verse pet bij en je ziet het verschil niet. De Cuyper laat de korrels door zijn vingers glijden. 'Onze diamantjes. Jammer genoeg krijgen we er niet de prijs van diamant voor.' Hij lacht. 'Nog niet.'

    RESILUX RECYCLEERT

    De petflessenfabrikant Resilux gaat in Zwitserland jaarlijks 30.000 ton petflessen recycleren. Ongeveer 25 procent van dat gewicht - etiketten, inkt, lijm, resterende druppels, andere plastics van flesdoppen - wordt gescheiden tijdens het sorteer- en wasproces. Van de zowat 22.000 ton gerecycleerde petkorrels wordt de helft gebruikt voor nieuwe drankflessen. De andere helft, van mindere kwaliteit, wordt verkocht en gebruikt voor bijvoorbeeld kussenvulling en verpakkingslinten. In welke mate de recyclage bijdraagt aan de winst van Resilux, wil het bedrijf niet kwijt. 'Wat we vroeger inkochten, maken we nu zelf. We halen extra waarde uit onze grondstoffen', luidt het.

    PET

    Pet is de meest gerecycleerde kunststof ter wereld. In tegenstelling tot melkverpakkingen (uit polyethyleen) is het wel herbruikbaar voor voedingstoepassingen. Wereldwijd wordt jaarlijks 100 miljoen ton pet gebruikt. De Europese petflessenmarkt bedraagt 3 miljoen ton, een cijfer dat jaar na jaar groeit. Tegen 2030 moeten petflessen voor 30 procent uit gerecycleerd materiaal bestaan.

    Bron:"De Tijd"

    Lees meer op: beursig.com/forum/viewtopic.php?f=4&a... voor meer informatie
  2. Jan Willem 1 juli 2019 09:24
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 29 juni 2019 13:04:

    Lucht eruit, dop erop

    De keuze om met recyclage in Zwitserland te starten is niet onlogisch. 'Alles staat op punt. Omdat de Zwitsers nadenken en milieubewust zijn, ook zonder klimaatmarsen', zegt De Cuyper. Zwitserland heeft een vrijwillig inzamelsysteem van petverpakkingen. De consument betaalt enkele centen per fles extra, waarmee de vzw Pet Recycling Schweiz de inzameling organiseert. 'Ze beheert tienduizenden inzamelpunten. Een netwerk dat door de jaren is opgebouwd, tot boven op de skipistes', zegt De Cuyper. 'Luft raus, Deckel drauf. Elke Zwitser kent dat principe. Lucht eruit, dop erop. En bijhouden tot je een bak tegenkomt. Ik doe het ook. Iedereen eigenlijk, ook omdat de restvuilniszakken heel duur zijn.'

    Bron:"De Tijd"

    Bedankt voor je informatie. Zie toch wel enige problemen bij het handelssysteem wat over langere tijd toch wel veel bewaking nodig heeft . Beter lijkt het me om eens wat meer te kijken naar anderen, zoals het staalbedrijf waar alles (recycling) zich buiten het zicht van de consument afspeelt en een ieder bedrijf duidelijk door verschil in waarde een winst weet te behalen . Dat dat voor nu het meest hoog haalbare is weet ik ook wel, maar ik blijf daarom toch maar voorstander van een uitbreiding van het glasbakkensysteem en een inning en verdere scheiding van mogelijke statiegeldflessen, folies, wegwerp verpakkingen door sorteerbedrijven wat de consument niet verder zal belasten en daardoor in lengte van jaren kan blijven bestaan . mvg Jan Willem
  3. Jan Willem 2 juli 2019 14:08
    quote:

    rryn schreef op 2 juli 2019 08:08:

    Voor de geinteresseerden. Vanmiddag vanaf 12:00 op BNR, komt Avantium langs in het programma 'zaken doen met'.
    Na een wat stuntelige opening over de risico's komt het gesprek over alles wat Avantium doet maar ten dele tot uiting . Zo wordt er bij de gegeven subsidie verder niets gezegd over de huidige projecten waarvoor ze nu eigenlijk afgegeven zijn, en vind ik dat er voor mogelijk nieuwe aandeelhouders de informatie om het totaal aan kansenpakket van dit bedrijf zichtbaar te maken nauwelijks of niet aanwezig was .
  4. forum rang 10 voda 4 juli 2019 08:57
    Financieel topman Avantium vertrekt

    Gepubliceerd op 4 jul 2019 om 08:51 | Views: 0

    Avantium 03 jul
    2,67 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - Avantium moet op zoek naar een nieuwe financieel eindverantwoordelijke. Frank Roerink vertrekt aan het einde van het jaar als financieel topman, zo meldt de ontwikkelaar van onder meer duurzaam plastic.

    Voorzitter van de raad van commissarissen Kees Verhaar laat weten dat het chemiebedrijf de volgende fase ingaat van zijn vercommercialisering van hernieuwbare chemietechnologieën. Daarvoor is "een andere samenstelling" van het bestuur nodig.

    Roerink werkte twaalf jaar voor Avantium en speelde volgens het bedrijf een belangrijke rol bij het werven van fondsen en onder meer het naar de beurs brengen van het bedrijf in 2017. Roerink laat zelf weten zich de komende maanden nog volop in te zetten voor Avantium.
  5. forum rang 10 voda 4 juli 2019 10:24
    Beursblik: Avantium zoekt CFO voor volgende fase

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Avantium Holding
    2,65 -0,02 -0,75 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Avantium zoekt een nieuwe CFO, omdat de raad van commissarissen meer nadruk wil leggen op commercialisering en marketing in het management, in plaats van funding en startup. Dat stelde analist Reginald Watson van ING donderdag in een korte reactie op de berichtgeving.

    De huidige CFO Frank Roerink zal daarom aan het einde van dit jaar, na meer dan twaalf jaar in dienst te zijn geweest, vertrekken bij de bioplastic-spinoff van Royal Dutch Shell.

    De nieuwe CFO zou meer moeten bijdragen aan het versterken van het profiel van het bedrijf in binnen- en buitenland, aldus ING.

    ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 12,90 euro voor Avantium.

    Het aandeel stond donderdag 0,4 procent hoger op 2,68 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. Tilburg013 4 juli 2019 19:42
    quote:

    Stephan010 schreef op 4 juli 2019 11:56:

    En wederom een onbetrouwbaar KOPEN advies van ING van €12.9

    Bij 12,90 ga ik eerder met pensioen :D

    - Met betrekking tot het BNR interview, ik vond dat hij wel erg vaak onderbroken/in de rede gevallen werd. Positief vond ik het zelfvertrouwen dat hij uitsprak in de commercialisering van YXY.

    - Helaas voor Frank maar wel een goede stap van de RvC om een CFO te zoeken die sterk is in de commercialisering en marketing van hun producten/ divisies.
  7. Stephan010 7 juli 2019 22:11
    quote:

    Trader schreef op 5 juli 2019 15:30:

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/481219/Wa...

    Avantium op de Watchlist als 'parel'.
    Woord "parel "kwam ik niet tegen. Maar onderstaande spreekt eea tegen bij IEX,

    Emissie onvermijdelijk
    Een emissie lijkt onvermijdelijk, maar niet op korte termijn. Avantium zal eerst het vertrouwen onder beleggers moeten herstellen. Emitteren op de huidige koers van €2,35, waarbij er ook nog een flinke korting zal moeten worden gegeven, is geen optie. De huidige market cap bedraagt hiermee nog slechts €60 miljoen.

    Dat komt ongeveer overeen met de laatst bekende kaspositie. De markt is daarmee doorgeschoten in negativisme: de diverse technologieën van Avantium vertegenwoordigen wel degelijk een significante waarde, al zal dat pas tot uiting komen in de koers van het aandeel bij commercieel succes.

    Wij springen graag op de rijdende trein bij Avantium, maar dan zal de trein wél eerst moeten kunnen vertrekken. Oftewel, het wachten is op een koerstrigger in de vorm van aangekondigde partnership(s) met partijen van naam, en/of (definitieve) toekenning van materiële subsidies.
946 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 48 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Jaar van de waarheid voor Avantium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links