Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,660 25 apr 2024 12:45
  • -0,070 (-1,22%) Dagrange 5,640 - 5,725
  • 88.205 Gem. (3M) 321,3K

off-topic

23.315 Posts
Pagina: «« 1 ... 142 143 144 145 146 ... 1166 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dokus. 26 juni 2019 09:02
    quote:

    Pieterkels schreef op 24 juni 2019 13:11:

    [...]Hallo Dokus,
    @CNSL, daar is vooralsnog geen dividend, is met de Q1 cijfers in April geschrapt en vandaar die afstraffing van $12 naar $4.
    Bedrijf voelt net als de collega's tegenwind maar reageert vrij laat met maatregelen om cash binnen het bedrijf te houden, andere zoals een @CTL, @FTR hebben vorig jaar het dividend geschrapt of fors verlaagd.

    Ik heb indertijd gekozen voor @CTL, vind ik persoonlijk de betere partij en in de winstpakkers heb ik kneusje @FTR maar wanneer een @CNSL nog verder terugvalt en heb ruimte past deze wel in mijn winstpakkers..

    Succes..........Peter
    dank voor je antwoord... dat van het dividend schrappen had ik nog nergens gelezen!
  2. [verwijderd] 26 juni 2019 09:19
    quote:

    Pieterkels schreef op 26 juni 2019 08:17:

    [...]Of dichter bij huis @BESI die wellicht vandaag mee kan profiteren van de beter dan verwachte cijfers van MICRON die er gisteravond 8% bijkreeg..
    Post.nl nu al op 1,38.
    Wie had dat nou kunnen denken?
    Maar wat hebben we een mooi dividend gehad!
    Wie gaat hier flink post inkopen?

    Beterbed? Ik durf weer niet
  3. [verwijderd] 26 juni 2019 09:48
    quote:

    Henk Pal schreef op 26 juni 2019 09:19:

    [...]

    Post.nl nu al op 1,38.
    Wie had dat nou kunnen denken?
    Maar wat hebben we een mooi dividend gehad!
    Wie gaat hier flink post inkopen?

    Beterbed? Ik durf weer niet
    Morgen Henk,
    @BBED, had gisteren in een opwelling een pluk genomen aan 2,29 maar ook weer verkocht, volgende week begint de vakantie en heb nog voldoende bloopers waaronder ook @POSTNL, deze morgen nog stukken bijgenomen en heb ze nu aan 1,667 in portefeuille en positie beslaat inmiddels een dikke 7%!

    Reeds opgeschreven winst is inmiddels volledig verdampt!

    Succes..........Peter
  4. [verwijderd] 26 juni 2019 10:00
    @CNA, wederom aan 86 P verkrijgbaar en heb besloten om stukken bij te nemen zodat m'n gemiddelde aankoop (na de dividend uitkering deze week) naar 99 P daalt en de positie naar ruim 25% gaat toenemen!

    Vorige week heeft @CS z'n koersdoel verlaagd van 145 P naar 105 P en de verwachting uitgesproken dat het dividend zal worden gehalveerd gezien de uitdagingen op de vrije kasstroom op peil te houden.
  5. [verwijderd] 26 juni 2019 10:18
    Ja Peter,
    @beterbed, weet niet wat ik van dat rare bericht moet denken.
    @Cna en @Post: heb wat meer geduld dat 5 jaar geleden. Ik zie nog steeds geen bodem. Misschien zakt Cna naar 65p. En post naar 1,25
    Nibc inmiddels ook flink gezakt.
    En dat alles op alltimehigh beurzen!
    Dat is niet best. De lange adem wordt getest (dus zometeen weer op de racefiets om dat op peil te houden)

    Zal mij benieuwen op welke koers Post over ‘n jaar staat
  6. [verwijderd] 26 juni 2019 10:21
    @WHA, in mijn portefeuille weer in het rood en het proces van extra stukken nemen om te middelen begint weer van voren af aan.

    Tot begin dit jaar had ik weinig op met vastgoed en nu ruim in @WHA in de portefeuille en @URW in de pensioenpot, beide met name door het lage volume volatiel maar wel een mooi dividend!
  7. [verwijderd] 26 juni 2019 10:29
    quote:

    Henk Pal schreef op 26 juni 2019 10:18:

    Ja Peter,
    @beterbed, weet niet wat ik van dat rare bericht moet denken.
    @Cna en @Post: heb wat meer geduld dat 5 jaar geleden. Ik zie nog steeds geen bodem. Misschien zakt Cna naar 65p. En post naar 1,25
    Nibc inmiddels ook flink gezakt.
    En dat alles op alltimehigh beurzen!
    Dat is niet best. De lange adem wordt getest (dus zometeen weer op de racefiets om dat op peil te houden)

    Zal mij benieuwen op welke koers Post over ‘n jaar staat
    @BBED, voor een paar jaar terug was in Duitsland een matrassen schandaal, allerlei gevaarlijke stoffen waren verwerkt in het schuim en dat heeft de Duitsers uit de winkel gejaagd en tel daarbij op de misère bij @SNH dan wordt het een langdurig lastig verhaal en slaat een gat in het eigen vermogen naar negatief!

    @NIBC, heb maandag nog iets bijgenomen en neem wellicht voor m'n laatste centen nog een paar stukjes bij, inmiddels wel ruim onder de introductie koers..
    De Nederlandse bank heeft wat herschikkingen gedaan en scoren nu iets lager onder BAZEL3 maar houden dividend intact, is op zich een smakelijk overname hapje!
  8. forum rang 7 ketchup 26 juni 2019 11:12
    Neen, koop niet bij en zit fout met de positie
    heb deze move niet zien aankomen en kreeg t advies dat alles net onder de 2 koopwaardig is en dacht dat klopt toen het naar 2.50 ging
    iets triggerde quasi overnight zwakte aan en het vertrouwen is plots blijkbaar helemaal zoek in dit aandeel, PostNL laat een uiterst zwakke performance zien,
    denk wel dat het over-verkocht is, maar dat brengt geen fundamentele ommekeer buiten een opluchtingsrally.
    zit ze long aan 2 euro, maar met slechts een 1% weging van de porto hou ik ze wel vast en wacht af - koop zeker niet bij, structureel is er blijkbaar toch teveel mis met dit bedrijf, denk wel dat we over 2 jaar weer boven de 2 staan

    ben aan het kijken om Alfen in de porto te nemen hier iets onder de 10 euro

    tot nu toe heb ik een mooie start gemaakt dit jaar, veel van mijn defensieve dividend renderende LT investeringen staan aan ATH, en dat maakt bij mij het merendeel van de porto uit en al die zo gezegde groei en herstel kandidaten die worstelen aan de onderkant, wat dat betreft doet TT het gewoon goed

  9. Benjamin G. 26 juni 2019 13:20
    @Wies, zijn Nexive en Postcon al verkocht? En is er ook zich op wat de riscio's zijn voor PostNL als ze loon moeten gaan compenseren van post- en pakketbezorgers?

    Het lijkt erop dat deze reus op het punt staat knock out te gaan. Wel dividend uitkeren en een hoge negatieve kasstroom in 2018.
  10. forum rang 7 ketchup 26 juni 2019 15:05
    quote:

    Benjamin G. schreef op 26 juni 2019 13:20:

    @Wies, zijn Nexive en Postcon al verkocht? En is er ook zich op wat de riscio's zijn voor PostNL als ze loon moeten gaan compenseren van post- en pakketbezorgers?

    Het lijkt erop dat deze reus op het punt staat knock out te gaan. Wel dividend uitkeren en een hoge negatieve kasstroom in 2018.
    ja, ze zijn in 'onderhandeling' , maar het valt natuurlijk ook niet mee om iets in deze sector te slijten
    er heerst alom angst, toch komt er een punt dat ze zo laag komen dat alles in de prijs is verwerkt, behalve een faillissement , denk dat we daar niet ver vandaan zitten ( niet t faillissement ), maar nogmaals dat geeft nog geen fundamentele verbetering voor het bedrijf of sector

    wil dit aandeel echt herstellen dan moet er een verbetering komen van de sector en het verdienmodel

    dit is trouwens niet enkel voor PostNL , dit gaat op voor meerdere aandelen/bedrijven die allemaal hopen op een verbetering van hun sector, soms moet je gewoon er aan willen geloven, hoe pijnlijk ook en dan moet je de ruimte krijgen om te kunnen snijden en hakken , maar ja als semi-staats gestuurd bedrijf waar de overheid boven hangt voor werkgelegenheid en sociale zekerheid valt dat niet mee, soms is het ook gewoon over en is het verdienmodel gewoon pet

    Kodak is een mooi voorbeeld van een bedrijf wat uiteindelijk te lang is blijven doorgaan en nu eigenlijk als verplicht studiewerk aan Nijenrode zou moeten dienen voor het nageslacht, hoe een eens ooit dominerend bedrijf ten onder is gegaan door kapitalen te blijven pompen in een industrie die qua model geen bestaansrecht meer had.

    dat is eigenlijk ook het grootste gevaar voor TomTom, indien er een nieuwe (disruptieve) technologie zou komen die de waarde van de kaarten kan ondermijnen

    wat dat betreft is eigenlijk het enige echte Nederlandse super bedrijf Philips, als je ziet wat die allemaal hebben weten te ontwikkelen en ook daadwerkelijk omgezet van technische vaardigheid in zakelijk succes dan is het jammer dat ze daar soms te snel afscheid hebben genomen van bepaalde knowhow.
    die hadden echt qua Tech, Apple kunnen zijn.

  11. Benjamin G. 26 juni 2019 16:15
    Dank Wies, voor je reactie. Philips heeft het nog beter gedaan qua Spinn outs. Vergeet DSM niet in je rijtje op te nemen. Zich zelf meerdere keren uitgevonden. Ten Cate was/is ook een voorbeeld van een bedrijf dat zich van een zeer sterke positie (textiel), naar een eindige markt naar een nieuwe markt heeft weten te manouvreren.

    Innovatie en wendbaarheid (niet te verwarren met agile, scrum of lean) zijn altijd de sleutel. Dat zit bij TomTom wel goed. Een bedreiging is het beschikbaar hebben van kapitaal voor investeringen. Ook dat zit bij TomTom wel goed.

    Ten aanzien van disruptie. Het heet niet voor niets disruptie: lastig te voorspellen. Aan de andere kant zijn de meeste dingen niet zo disruptief als je verwacht. Het is hoogstens de toepassing, waaronder gebruikersgemak en ontwerp, en niet de technologie. Hoge snelheid van marktintroductie en unicorns lijken vooralsnog sterk gerelateerd aan IT, platformen en consumentenmarkten (low specs, high volume).

    Dit is bij TomTom moeilijk in te schatten. Wel verwacht ik dat hun werk op HD Maps met name op veiligheid en nauwkeurigheid high specs is.

    Vraag is waarom moet een high specs product gekocht worden waar de eindgebruiker geen relatie mee heeft of de toegevoegde waarde van de hoge kwaliteit niet onderkent?
  12. forum rang 6 NewKidInTown 26 juni 2019 19:50
    Misschien mag het even hier, iemand uit het maanddraadje verwees me naar hier.
    Zit net naar het rendement van juni te kijken. Mijn bank behaalde met hun "beheerd beleggen" +3,1% en voor mijn "doe het zelf" pf geven ze +50,2% tot gisteren. En eerlijk is eerlijk, een zeer groot deel komt door mijn TTO calls die deze maand "ineens" gingen lopen. Daar komt voor mij nog circa +4% bij. Denk dat ik het zelf maar blijf doen, via de IRMA-methodiek.
  13. forum rang 4 marathon 11 26 juni 2019 21:57
    quote:

    NewKidInTown schreef op 26 juni 2019 19:50:

    Misschien mag het even hier, iemand uit het maanddraadje verwees me naar hier.
    Zit net naar het rendement van juni te kijken. Mijn bank behaalde met hun "beheerd beleggen" +3,1% en voor mijn "doe het zelf" pf geven ze +50,2% tot gisteren. En eerlijk is eerlijk, een zeer groot deel komt door mijn TTO calls die deze maand "ineens" gingen lopen. Daar komt voor mij nog circa +4% bij. Denk dat ik het zelf maar blijf doen, via de IRMA-methodiek.
    Gaat hier over informatie uitwisselen over niet TT strategieen/beleggingen.
    Niet bedoeld om jezelf een aantal veren in je reet te stoppen.
  14. [verwijderd] 27 juni 2019 01:04
    quote:

    NewKidInTown schreef op 26 juni 2019 19:50:

    Misschien mag het even hier, iemand uit het maanddraadje verwees me naar hier.
    Zit net naar het rendement van juni te kijken. Mijn bank behaalde met hun "beheerd beleggen" +3,1% en voor mijn "doe het zelf" pf geven ze +50,2% tot gisteren. En eerlijk is eerlijk, een zeer groot deel komt door mijn TTO calls die deze maand "ineens" gingen lopen. Daar komt voor mij nog circa +4% bij. Denk dat ik het zelf maar blijf doen, via de IRMA-methodiek.
    Hallo NKIT, dit is appels met peren vergelijken, jouw lucky shot @TTO calls hebben een prima rendement behaalt en de 3,2% met verantwoord beheerd beleggen is helemaal oké.

    Wanneer je nu voor de keuze staat om het vermogen waarmee je acteert op de beurs te investeren in een lucky shot positie of gespreid over meerdere sectoren en fondsen al dan niet geborgd lijkt me die keuze niet zo moeilijk!

    Een lucky shot positie is prima voor de centen die je kan missen maar meer ook niet anders kun je beter naar het casino gaan, beide kunnen in een kater eindigen!
23.315 Posts
Pagina: «« 1 ... 142 143 144 145 146 ... 1166 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links