Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,470 23 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 23,400 - 24,100
  • 3.800.729 Gem. (3M) 2,5M

Arcelor Mittal juni 2019

1.168 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 59 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 juni 2019 17:09
    quote:

    UpandDown schreef op 25 juni 2019 12:52:

    [...]

    Wat zegt je gevoel?
    Eigenlijk geen idee.
    Enerzijds zie ik de beurzen weer tegen ATH aan schurken, terwijl de economische signalen en de outlook van diverse bedrijven dit niet rechtvaardigen.
    Dus dalende beurzen in de komende 2 maanden geef ik meer kans dan stijgen.

    Ook verwacht ik weinig goeds van Q2 van AM.
    Fabrieken sluiten is niet (alleen) een strategische zet om de politiek in actie te krijgen, maar wel degelijk een stap die alleen gezet wordt als dat bedrijfseconomisch echt nodig is.

    Anderzijds acht ik de kans op een deal tussen de VS en China veel groter dan 50%
    En dat zal op korte termijn wel een positief effect hebben, al vraag ik mij af voor hoe lang.

    Dus op korte termijn neig ik naar een positieve ontwikkeling en dus long positie in nemen in AM (voor het weekend)
    Een stijging naar maximaal 17,7 acht ik nog steeds mogelijk.
    Maar niet te lang wachten met winst nemen (verlies beperken), want een daling daarna geef ik de meeste kans.
  2. Archie Steelman 25 juni 2019 17:20
    Powell gaat vanavond rond 19.00 uur in New York een speech houden over het beleid van de Amerikaanse koepel van centrale banken. Vorige week zette de Fed de deur op een kier voor een mogelijke renteverlaging dit jaar.
    Zou dit het startsein kunnen zijn van hogere koersen?
  3. [verwijderd] 25 juni 2019 17:23
    quote:

    Archie Steelman schreef op 25 juni 2019 17:20:

    Powell gaat vanavond rond 19.00 uur in New York een speech houden over het beleid van de Amerikaanse koepel van centrale banken. Vorige week zette de Fed de deur op een kier voor een mogelijke renteverlaging dit jaar.
    Zou dit het startsein kunnen zijn van hogere koersen?
    Ik verwacht een neutrale speech , een afwachtende houding ivm de top !
  4. forum rang 10 voda 26 juni 2019 08:02
    Investeringsidee: ArcelorMittal
    Onderwerp: Bank Vontobel Europe AG
    Categorie: Beleggingsideeën
    Door Bank Vontobel Europe AG op 25 jun 2019

    Investeringsidee: ArcelorMittal
    ArcelorMittal presenteerde onlangs tegenvallende resultaten over het eerste kwartaal. De oorzaak ligt voornamelijk bij problemen binnen de wereldwijde staalmarkt, waar lagere staalprijzen en overproductie door China zorgen voor een zwakkere vraag. Toch verwacht de staalgigant zijn resultaten op korte termijn weer op te krikken.

    Over het eerste kwartaal van 2019 hield ArcelorMittal op jaarbasis zijn omzet gelijk op 19,2 miljard dollar. Desondanks halveerde de operationele winst over dezelfde periode van 1,6 miljard dollar naar 769 miljoen dollar. Verder daalde de ebitda met ruim 34 procent naar bijna 1,7 miljard dollar. Uiteindelijk resteerde een nettowinst van 414 miljoen dollar, een daling op jaarbasis van 65 procent en de laagste kwartaalwinst sinds 2016.

    Staalmarkt onder druk
    Zelf wijt ArcelorMittal de tegenvallende resultaten aan de lagere staalprijzen en zwakkere vraag. Het staalconcern uit daarbij kritiek op de Europese Unie, die te weinig zou doen om het dumpen van goedkoop Chinees staal op de Europese markt tegen te gaan. Sinds de Verenigde Staten vorig jaar importheffingen invoerden op staal en aluminium uit China en Europa, is de Europese staalmarkt verder onder druk komen te staan. ArcelorMittal wil dat de EU daarom ook met extra importheffingen op Chinees staal komt.

    Om de problemen toch enigszins het hoofd te kunnen bieden heeft ArcelorMittal aangegeven tijdelijk de Europese staalproductie met 3 miljoen ton terug te schroeven. Mogelijk gaan hierdoor circa 19.000 banen verloren. Afgewacht moet worden welke invloed dit zal hebben op de resultaten van het staalbedrijf.

    Ook andere staalbedrijven ondervinden problemen door de recente marktontwikkelingen. Zo zag concurrent Voestalpine ondanks een recordomzet van 13,6 miljard euro over het eerste kwartaal, de ebitda op jaarbasis met 20 procent dalen naar 1,56 miljard euro. British Steel zou volgens Reuters zelfs in grote financiële problemen verkeren en de Britse regering om een noodlening van 30 miljard pond hebben gevraagd.

    Ondertussen lijkt de fusie tussen Tata Steel en ThyssenKrupp definitief van de baan omdat de Europese Commissie deze heeft afgekeurd. Door de fusie zou de op één na grootste staalproducent van Europa zijn ontstaan, met een gezamenlijke omzet van 15 miljard euro per jaar.

    Herstel
    Het is afwachten of de staalmarkt zich op korte termijn zal herstellen. Met name de vraag naar staal vanuit de auto-industrie blijft achter, terwijl de staalproductie in de Verenigde Staten en China in april werd opgevoerd met respectievelijk 7,3 procent en 12,7 procent. Voor de rest van dit jaar verwacht ArcelorMittal dat de wereldwijde vraag naar staal zal toenemen met 1 tot 1,5 procent en dit kan mogelijk bijdragen aan een ondersteuning van de staalprijzen.

    De aandelenkoers van ArcelorMittal is in een jaar tijd met 49,7 procent gedaald en staat nu (25.06.2019) op 14,84 euro. Het aandeel noteert op een koers-winstverhouding van 3,8 en biedt een dividendrendement van 1,2 procent.

    De toekomstige koers van het aandeel is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële en sectorspecifieke alsmede economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. Ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen, wat kan resulteren in kapitaalverliezen.

    Vontobel producten op ArcelorMittal zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

    Investeringsidee ArcelorMittal
    MT BEST Turbo Long
    MT BEST Turbo Long
    MT BEST Turbo Short
    MT BEST Turbo Short
    Ontdek Vontobels productaanbod op www.beursproducten.vontobel.com/NL/NL.

    www.iex.nl/Beleggingsidee/Bank-Vontob...
1.168 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 59 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links