Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beter Bed 2019

2.975 Posts
Pagina: «« 1 ... 53 54 55 56 57 ... 149 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 NLvalue 25 juni 2019 12:50
    quote:

    EQ140 schreef op 25 juni 2019 12:10:

    [...]
    Met dit mooie weer verslapen?
    De intrinsieke waarde is per 2017 naar mijn mening €2.80 Spaanse tak is inmiddels verkocht Wat is het inventaris waard? Verwacht bij een faillissement niet meer dan € 2 per aandeel
    Mocht het zover komen, gaat de curator een stuk selectiever te werk. BB Benelux draait prima - going concern verkocht in de range 60-100, met overname deel schulden. Mooie Tax Loss carry Forward in Dld (20?) die te gelde gemaakt gaat worden. etc.

  2. [verwijderd] 25 juni 2019 12:56
    Het is niks waard, als er geen klanten in de winkel of website komen. Ik wens een ieder hier veel succes, maar er zijn gewoon betere beleggingen te vinden dan BB.

    Het tijdperk van "Van/Voor met hoge kortingen" is gewoon voorbij. Kwaliteit voor een redelijk prijs is de toekomst. En eerlijk gezegd denk ik niet dat BB, daarbij hoort....
  3. El_loco 25 juni 2019 13:01
    Iemand enig idee wat de gemiddelde rente is de BB betaald en om wat voor schuld dit gaat? Powerplay voor de banken lijkt me niet zo heel handig gezien de goedkope schuld die ze ergens anders prima zouden moeten kunnen ophalen...

    Een waiver is heel gebruikelijk hoor bij ondernemingen in 'bijzonder beheer', alleen BB is beursgenoteerd dus is het meteen drama... Men vergelijkt het bij voorbaat met Imtech.. BB heeft gewoon de boot gemist en tracht nu op/om te schakelen en dat kost tijd/geld en pijn, maar is niet het slachtoffer van een Duitse vriend die de boel oplicht, maar van Duits gepruts... Ik ben ook iemand die vanaf 14 is gaan middelen, maar als ik dat niet had gedaan had ik de gok alsnog gewaagd om nu in te stappen...

    Het is dat er teveel partijen een belang hebben, anders was deze onderneming allang van de beurs gehaald voor 3-4 euro. Genoeg private equity die dit varkentje wel durven te wassen en hier met een mooie multiplier afscheid van kunnen nemen....
  4. TW82 25 juni 2019 13:21
    Ik zit erin vanaf 19.50 Euro, dus zelfs met 9 euro zou het nog pijn doen. Jammer ook, ik had tot nu toe nog met geen enkel aandeel steeds lager bijgekocht om te middelen, maar nadat mijn pa daar met aardig wat andere aandelen steeds het verlies goedmaakte, me er toch maar aan gewaagd bij 15 euro, 13, 11, 10 en op 4 euro. Achteraf heel stom dus en misschien was het ook wel te verwachten.

    Nu door alleen BB een beleggingsverlies, inclusief topjaren 2016 en 2017. Vanaf de top, toen ik nog winst stond, nu 7000 euro lager op de portefeuille, waarvan 6000 door BB. Nou ja, inmiddels wel wat gewend met/door BB, maar toch nog wel even een diepe zucht vandaag.

    Was wel te verwachten. Ik zag iemand weer het woord bodem-bel roepen een paar dagen geleden en dat weet je genoeg; zonder uitzondering ging BB daarna altijd nog verder onderuit, dus wat dat betreft was ik gewaarschuwd.

    Als een partij 6 tot 7 euro had geboden was ik al tevreden geweest inmiddels, maar ik denk dat dat er voorlopig niet meer in zit of wellicht helemaal niet meer. Ik heb weinig vertrouwen meer in BB en ik vind ook inderdaad, zoals ABN AMRO schrijft, dat eerdere bericht(en) een positievere (misleidende) indruk gaven over de effecten van de genomen maatregelen.

    Enfin, het is wat het is. Wederom bijna verleidelijk toch weer bij te kopen na deze toch wel erg forse (wellicht overdreven) koersreactie, maar ik moet me maar inhouden. Teveel risico's nog en heeft inmiddels meer weg van gokken. Krijgen ze MC goed verkocht, wat is de financiële positie daarna, lukt het dan echt om met de goedlopende landen door te gaan, etc.
  5. [verwijderd] 25 juni 2019 13:22
    quote:

    Stephan010 schreef op 25 juni 2019 13:06:

    Weer een bedrijf met problemen veroorzaakt door onkundig CEO.
    BB gaat failliet en volgende is PostNL (ook een amateur CEO ).
    Fout

    Post is een kapitaal intensieve bezigheid in de vorm van een nutsvoorziening. Daarnaast is het netwerk voor pakket en andere bezorgdiensten uitstekend geschikt.
  6. hangklok 25 juni 2019 13:45
    quote:

    Kinkykoots schreef op 25 juni 2019 13:35:

    @ Stephan010: Sorry, maar dit is roeptoeteren wat u doet. Slaat kant noch wal. Lees je eerst in in de situatie en vooral historie, dan kom je niet tot deze conclusie. Niet over de huidige CEO en ook niet over een faillissement.
    Altice zou failliet gaan toen de koers 1,65 stond volgens meneer, moet je zien waar de koers nu staat. Bij een koersdaling van 40 %horen die berichten nu eenmaal. Als de koers weer opveert naar 3,00 zijn de heren, die nu roepen dat deze tent failliet gaat, net ingestapt, let maar op.
  7. [verwijderd] 25 juni 2019 13:52
    Stephan010 Schaam je door dergelijke reacties te posten. De Benelux en met name NL draait uitstekend, de rotte appel zit hem in Duitsland en neem daar snel afstand van. Je ziet vaak bedrijven die in een ander land beroerd blijven draaien ja die stoot je dan gewoon af, dat doet even zeer, maar dan kun je fris en fruitig verder. En laat het om nog een keer een dergelijke posting te plaatsen dan dien ik een klacht in.
  8. löngterm 25 juni 2019 14:26
    quote:

    hangklok schreef op 25 juni 2019 13:45:

    [...]Altice zou failliet gaan toen de koers 1,65 stond volgens meneer, moet je zien waar de koers nu staat. Bij een koersdaling van 40 %horen die berichten nu eenmaal. Als de koers weer opveert naar 3,00 zijn de heren, die nu roepen dat deze tent failliet gaat, net ingestapt, let maar op.
    Helemaal mee eens. Heb bij Altice ook een mooi ritje kunnen maken door de paniek bij anderen. Gewoon rustig blijven en wanneer er paniek is in de markt instappen. Het risico is groot maar waar het risico zit is het rendement ook aanwezig. Wees altijd op het ergeste voorbereid en beleg met het geld dat je kunt missen. Maar doe niets uit op roeptoeters die genieten van het verlies van anderen of simpelweg een short positie hebben of het niet meer zien zitten.
  9. forum rang 4 inbetween 25 juni 2019 14:36
    De gesprekken met de banken zijn bedoeld om financieringsoplossing te vinden voor de langere termijn. In de huidige situatie is het bedrijf niet in staat om aan zijn afspraken met de banken te voldoen. Als onderdeel van de dialoog heeft Beter Bed ermee ingestemd de banken op bepaalde bezittingen het onderpand te geven.

    Aanzienlijke gevolgen

    Volgens topman John Kruijssen kan de beslissing voor het bekijken van alternatieven "aanzienlijke gevolgen" hebben voor het profiel van Beter Bed.

    Dit betekent toch echt niet veel goeds. Zeg nou eerlijk, zou jij dit over willen nemen? En even Duitsland afstoten? Aan wie? Onderpand op bepaalde bezittingen. De banken zullen toch echt alleen dat in onderpand nemen wat nog enigszins verkoopbaar is. Ik vrees toch echt het einde.
  10. forum rang 4 inbetween 25 juni 2019 14:39
    quote:

    löngterm schreef op 25 juni 2019 14:26:

    [...]

    Helemaal mee eens. Heb bij Altice ook een mooi ritje kunnen maken door de paniek bij anderen. Gewoon rustig blijven en wanneer er paniek is in de markt instappen. Het risico is groot maar waar het risico zit is het rendement ook aanwezig. Wees altijd op het ergeste voorbereid en beleg met het geld dat je kunt missen. Maar doe niets uit op roeptoeters die genieten van het verlies van anderen of simpelweg een short positie hebben of het niet meer zien zitten.
    Kan me gezien jullie strategie niet aan de indruk onttrekken dat jullie dit ook bij Imtech hebben gedaan? Wat was toen jullie winst? Of maar niet vertellen dat toen alles in rook is opgegaan. Een gokje wagen kan altijd maar zeg niet dat het altijd weer opveert en goedkomt want dat is niet zo.
  11. TW82 25 juni 2019 14:52
    Als alles al in de koers was verwerkt, dan stonden we niet waar we nu staan. Reëel gezien wel, maar de markt bepaalt en die reageert zelden reëel. Overigens zie ik dat we net al even door de 2.30 euro schoten.

    Lijkt me zeker geen garantie dat het weer goed komt inderdaad. Teveel onzekerheden ook op het moment. Daarnaast weet het management zelf nog niet eens precies wat men zal doen en welke onderdelen met zal afstoten, als er überhaupt al kopers zijn. Daarnaast is het ook speculeren hoe de banken gaan reageren. Op het moment is bijkopen gewoon een pure gok of speculatie, maar zeker geen garantie dat het wel goed komt.

    Overigens vraag ik me af gezien het toch best wel hoge volume of er vandaag ook niet grotere partijen aan het verkopen zijn en niet alleen particulieren. Als grote partijen nu ook uitstappen wordt het vertrouwen, voor zover er nog van enig vertrouwen gesproken kan worden, nog minder. Anderzijds zou ik denken dat grotere partijen die er nog in zaten ook nu niet zo snel zullen uitstappen.
2.975 Posts
Pagina: «« 1 ... 53 54 55 56 57 ... 149 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links