Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.126 Posts
Pagina: «« 1 ... 128 129 130 131 132 ... 257 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 21 juni 2019 19:21
    Europa lager gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend lager gesloten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,4 procent tot 384,76 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,1 procent tot 12.339,92 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,1 procent op 5.528,33 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,2 procent lager op 7.407,50 punten.

    De aanhoudende spanningen in het Midden-Oosten konden vandaag rekenen op de aandacht van beleggers. De New York Times meldde dat de Amerikaanse president Donald Trump luchtaanvallen op Iran inlaste in reactie op het neerhalen van een onbemande Amerikaanse drone, maar het bevel uiteindelijk introk. De twee partijen verschillen van mening of de drone zich in het internationale luchtruim of Iraanse luchtruim bevond toen het werd neergeschoten. Reuters meldde dat, volgens Iraanse bronnen, Trump Teheran via Oman waarschuwde dat er een aanslag dreigde en dat er gesprekken nodig zijn.

    Beleggers bleven zich vrijdag herpositioneren na aanwijzingen van centrale banken eerder in de week dat stimuleringsmaatregelen worden overwogen. Ondertussen suggereerden analisten dat het beleggerssentiment te pessimistisch is.

    David Folkerts-Landau, hoofd-econoom van Deutsche Bank zei te verwachten dat zowel de Amerikaanse Federal Reserve als de Europese Centrale Bank hun beleid zullen verruimen. "Tegen deze achtergrond van langzamere, maar nog steeds positieve groei en gecoördineerde versoepeling van het centrale bankbeleid zullen beleggers gedwongen worden om meer risico's te nemen", zei hij.

    De race op het Britse premierschap is inmiddels teruggebracht tot de de voormalige minister van buitenlandse zaken Boris Johnson en de huidige minister van buitenlandse samen Jeremy Hunt. Johnson lijkt de meeste kans te maken. Het uiteindelijke resultaat zal worden bepaald door een stemming per brief onder de leden van de Conservatieve Partij. Het resultaat wordt verwacht in de week van 22 juli.

    De Europese beurzen kregen vrijdag een reeks samengestelde inkoopmanagersindices te verwerken. De samengestelde inkoopmanagersindex van de eurozone steeg in juni van 51,8 naar 52,1. De index voor de industrie steeg fractioneel, hoewel nog steeds sprake is van krimp, terwijl de groei in de dienstensector verder aantrok. Frankrijk liet een stijging van de samengestelde index zien, terwijl de activiteiten in de Duitse industrie bleven krimpen.

    De euro/dollar noteerde op 1,1324. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1295 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1291 op de borden.

    De olieprijs noteerde tot 0,7 procent hoger.

    Bedrijfsnieuws

    Oliefondsen profiteerden van de hogere olieprijs. Total steeg 0,9 procent, BP won 1,3 procent, terwijl Eni 1,7 procent hoger noteerde en Shell 0,5 procent won.

    In Duitsland ging Munich Re aan kop met een winst van 0,8 procent, E.ON steeg 0,6 procent, terwijl Merck met een verlies van 2,3 procent de sterkste daler was van de hoofdfondsen.

    In Parijs ging Renault aan kop met een winst van 2,4 procent, Carrefour steeg 1,3 procent en Technip 1 procent. Publicis was de sterkste daler met een verlies van 3,0 procent.

    In Londen verloor TUI 1,1 procent, Rolls Royce zakte 3,4 procent weg. Ocado steeg 4,2 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.957,88 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 24 juni 2019 18:04
    Weinig actie op rood Damrak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de nieuwe week terughoudend begonnen. De AEX sloot maandag 0,4 procent lager op een slot van 560,07 punten.

    Na al het optimisme rond de verruimingsgezinde centrale banken vorige week deden beleggers maandag duidelijk een stap terug, waarbij een zwak ondernemersvertrouwen in Duitsland het sentiment niet hielp. De prominente Ifo index daalde tot 97,4 en dat was het laagste niveau in vijf jaar tijd. Bovendien was de afname sterker dan gedacht.

    Volgens econoom Carsten Brzeski van ING vertelt de Ifo index twee verhalen: die van een huidige solide groei van de Duitse economie en één van een knagende onzekerheid. De deelindex voor de huidige omstandigheden verbeterde in juni, maar de verwachtingsindex verzwakte juist. Ondanks het feit dat de index voor de derde maand op rij daalde, is Brzeski niet zo negatief. Volgens hem zijn het vooral externe factoren, zoals handelsconflicten en Brexit, die het Duitse feestje bederven.

    Analisten van Lynx zagen dat de AEX de schade niet wist te beperken na de Ifo index. De hoofdindex was de dag nog licht hoger begonnen, maar zakte na het Duitse cijfer weg en wist de rest van de dag niet meer op te veren. "Verder ligt deze week de nadruk natuurlijk op de G20-top. Wellicht dat China en de VS daar toch weer wat nader tot elkaar kunnen komen."

    De bijeenkomst staat vooral in het teken van de verwachte ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping. Het gesprek moet de weg vrijmaken voor een nieuwe ronde handelsbesprekingen.

    Volgens beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx is er een sterk steunniveau voor de AEX op 559 punten. "Bij een doorbraak hieronder verpietert het positieve technische plaatje. Voorlopig oogt het technische beeld echter positief", aldus de beleggingsspecialist.

    Op macro-economisch vlak was het maandag verder rustig. Uit de Chicago Fed activiteitsindex bleek vanmiddag dat die in mei behoorlijk is verbeterd, naar 0,05 negatief, van min 0,48 in april. Omdat de index nog wel negatief is, impliceert dit een groei beneden de trend, maar slechts nipt. Volgens de Chicago Fed was er vooral een verbetering te zien in de productie-gerelateerde indicatoren.

    Later deze week kunnen beleggers aan de slag met een definitieve groeiraming over het eerste kwartaal uit de VS. Gerekend wordt op een groei van 3,2 procent, waar een eerdere lezing nog 3,1 procent aangaf. De groei zou, op basis van recente inkoopmanagersindices, in het tweede kwartaal behoorlijk terug kunnen vallen, hoewel de economie er volgens Trump goed bij ligt, ondanks dat de Federal Reserve haar werk niet goed doet. De Amerikaanse president uitte maandag opnieuw kritiek op de centrale bank, die hij een 'koppig kind' noemde omdat het de rente vooralsnog niet verlaagt.

    De euro blijft stijgen ten opzichte van de dollar. Maandag verhandelde de Europese munt 0,2 procent hoger op 1,1396. Olie werd maandag aanvankelijk duurder maar zakte in de loop van de middag weg. Een vat West Texas Intermediate daalde rond het slot juist 0,8 procent.

    Bedrijfsnieuws

    Koploper in de AEX was Takeaway.com dat 2,9 procent steeg op de eerste dag in de hoofdgraadmeter. Morgan Stanley hervatte het volgen van de maaltijdbezorger met een Gelijkgewogen advies. Takeaway is volgens de Amerikaanse zakenbank één van de beste maaltijdbezorgers wereldwijd, maar dit is ook wel grotendeels ingeprijsd, benadrukten de analisten.

    Sterkste daler was Unibail-Rodamco-Westfield, dat 3,7 procent liet gaan.

    RELX won 0,9 procent. Credit Suisse verhoogde maandag het koersdoel van 19,60 naar 21,00 Britse pond bij een gehandhaafd Overwogen advies. Het aandeel RELX heeft dit jaar al sterk gepresteerd, benadrukten de analisten van Credit Suisse. Daarbij wist het aandeel uit de bandbreedte 14,50 tot 17,50 pond, waarbinnen het de afgelopen anderhalf jaar gevangen zat, te breken. Meezittende valutamarkten maakten dat de analisten van de zakenbank hun ramingen verhoogden.

    UBS verhoogde het koersdoel op KPN van 3,05 naar 3,15 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Analisten van de Zwitserse bank verwachten dat het wetsvoorstel ongewenste zeggenschap telecommunicatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat geen materiële impact zal hebben op KPN bij een overnamebod. Het telecombedrijf kampt maandagmiddag overigens met een landelijke storing. KPN daalde 0,6 procent.

    De AMX werd aangevoerd door AMG, dat 2,3 procent won, terwijl Aperam 2,8 procent moest inleveren.

    Corbion eindigde 1,3 procent in de plus. De raad van commissarissen van de producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën heeft Olivier Rigaud voorgedragen als nieuwe CEO van het bedrijf. Rigaud volgt Tjerk de Ruiter op, die zijn verantwoordelijkheden per 8 augustus 2019 zal overdragen, na de presentatie van de halfjaarcijfers een dag eerder. Aandeelhouders kunnen tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 5 augustus stemmen over de benoeming van Rigaud.

    Fagron, dat maandag na drie jaar terugkeerde in de AMX, vanuit de AScX, won 0,8 procent.

    Bij de kleine fondsen nam Kendrion het voortouw. Het aandeel steeg 3,8 procent. VolkerWessels was de sterkste daler en verloor 2,1 procent.

    ForFarmers kreeg bij KBC Securities een koopaanbeveling, van een eerder Houden advies. Het koersdoel werd gehandhaafd op 8,50 euro. Analist Guy Sips verwacht teleurstellende halfjaarcijfers, omdat ForFarmers de hogere logistieke, energie- en grondstoffenkosten niet volledig zal kunnen doorrekenen aan de klanten. Toch is Sips voor de langere termijn wel positief gestemd. ForFarmers zal volgens hem kunnen profiteren van haar unieke positie in een aantrekkelijke waardeketen. Het aandeel sloot vlak.

    Fastned, dat vrijdag debuteerde op het Damrak met een slotkoers van 52,99 euro, sloot maandag op 41,85 euro. De uitbater van snellaadpalen blies vorige week nog een emissie af van 10,00 euro per aandeel, maar zette de beursnotering wel door. Op basis van die referentiekoers is Fastned nog altijd flink meer waard.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het sluiten van de Amsterdamse beurzen noteerde Wall Street licht hoger. De S&P 500 steeg 0,1 procent, de Dow Jones index won 0,2 procent en de Nasdaq stond fractioneel hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 24 juni 2019 19:16
    Europese beurzen overwegend lager gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag overwegend lager gesloten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,3 procent tot 383,79 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,5 procent tot 12.274,57 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,1 procent op 5.521,71 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent hoger op 7.416,69 punten.

    De Europese beurzen hadden maandag moeite richting te bepalen, terwijl de aanhoudende spanningen in het Midden-Oosten en het voortslepende handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten op het sentiment drukken. Mondiaal wordt uitgekeken naar de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping aan de zijlijn van de G20 later deze week in het Japanse Osaka.

    Marktanalist David Madden van CMC Markets benadrukte tevens dat de markt zijn focus volledig richt op de ontmoeting tussen Trump en Jinping eind deze week. "Hoewel de retoriek tussen de partijen is verzacht, is de relatie verre van goed, waardoor de markt met enige voorzichtigheid naar de ontmoeting tijdens de G20 uitkijken", zei hij.

    Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de Ifo index voor het ondernemersklimaat in Duitsland iets sterker dan verwacht is gedaald. De samengestelde index daalde van 97,9 in mei naar 97,4 in juni, het laagste niveau sinds november 2014.

    De euro/dollar noteerde op 1,1396. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1378 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1366 op de borden.

    Olie noteerde maandag tot 0,8 procent lager.

    Bedrijfsnieuws

    Metro steeg 2,6 procent, nadat de Duitse retailer een ongevraagd bod van EP Global Commerce van 16,00 euro per aandeel afwees. Metro zei dat het aanbod het concern onderwaardeerde.

    Carrefour, de Franse supermarktgroep, steeg 0,2 procent, nadat het concern een meerderheidsbelang in zijn Chinese activiteiten verkocht aan een lokaal bedrijf.

    Daimler verloor circa 3,8 procent, na een winstwaarschuwing. Daimler rekent op vele honderden miljoenen euro's aan extra kosten bij zijn merk Mercedes-Benz door strengere regels voor dieselauto's.

    Ook de Beierse sectorgenoot BMW stond lager en verloor 1,2 procent en chemie- en bestrijdingsmiddelengigant Bayer lag er ook minder stevig bij met een verlies van 0,7 procent.

    Het Franse Alstom kwam met een nieuw strategisch plan voor snellere groei. Het aandeel steeg 2,3 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.951,19 punten. De Dow Jones index steeg 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 25 juni 2019 17:57
    KPN en Beter Bed onderuit op rood Damrak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,3 procent tot 558,32 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,5 procent.

    Beleggers wereldwijd kijken uit naar de G20-top aanstaande vrijdag in het Japanse Osaka, waarbij de markt hoopt op een doorbraak van de impasse in de handelsbesprekingen tussen Washington en Beijing.

    Een meerderheid van professionele beleggers, maar liefst 65 procent, die door zakenbank Morgan Stanley werd ondervraagd, verwacht dat er geen handelsdeal wordt gesloten tijdens de top eind deze week, maar dat de presidenten Donald Trump en Xi Jinping overeenkomen dat aanvullende maatregelen worden uitgesteld.

    Van de ondervraagde beleggers denkt 15 procent dat er wel een deal komt dit weekeinde, maar een beperkte. Slechts 3 procent rekent op een brede handelsdeal en dat zou ook betekenen dat de meeste importheffingen die sinds 2018 zijn ingesteld, weer afgeschaft worden.

    Overigens houdt 18 procent van de ondervraagden er rekening mee dat Trump en Xi elkaar helemaal niet zullen ontmoeten en er dus ook geen akkoord komt.

    Een tweede punt van focus is de strijd om het leiderschap van de Conservatieve Partij in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel een favoriet, wordt er met kritische ogen gekeken naar Boris Johnson, de voormalig minister van buitenlandse zaken, nadat hij afgelopen weekeinde in opspraak raakte na een ruzie met zijn vriendin. Johnson haalde dinsdag uit naar critici dat de kwestie een privé-aangelegenheid betreft.

    Verder lopen ook de spanningen in het Midden-Oosten op, waarbij de VS en Iran steeds meer op ramkoers lijken.

    Ondanks de licht lagere koersen bleef de AEX er volgens vermogensbeheerder Andre van Eerden van Aberfeld Asset Management "netjes bijliggen". Hij verwacht dat er uiteindelijk positief nieuws zal komen vanaf de G20-top met betrekking tot het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Vandaar dat de AEX ook vandaag binnen zijn bandbreedte van 540 tot 570 punten bleef.

    Volgens beleggingsspsecialist Wubbe Bos van onlinebroker Lynx zakte de AEX dinsdag weg onder druk van lagere standen in Azië en Wall Street. "Daarnaast zal in de avond ook Powell nog een speech geven over het monetaire beleid. Hier wordt veel waarde aan gehecht omdat recent er behoorlijke verschuivingen in de verwachting hebben plaatsgevonden. Zeker gezien de opmerking die Trump met regelmaat plaatst, zal dit één van de belangrijke nieuwsfeiten van deze week worden voordat de beurzen zich nog meer op de G20 gaan richten", aldus Bos.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat het Franse ondernemersvertrouwen in juni is gedaald. De index daalde naar 102, terwijl gerekend werd op een stabiel indexniveau van 104.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag werd bekend dat de stijging van de huizenprijzen in de grote steden in Amerika in april minder sterk was dan een maand eerder. In de 20 grootste steden stegen de prijzen op jaarbasis met 2,5 procent, versus 2,5 procent een maand eerder.

    Maar de verkoop van nieuwe eengezinswoningen kromp in mei is gedaald met 7,8 procent en het Amerikaanse consumentenvertrouwen daalde stevig, naar het laagste niveau sinds september 2017.

    De euro/dollar noteerde op 1,1383. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1396 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er tevens een stand van 1,1396 op de borden.

    De olieprijs noteerde dinsdag tot 0,3 procent hoger.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten zes aandelen in het groen, aangevoerd door Aalberts met een winst van 1,1 procent, gevolgd door ArcelorMittal en indexzwaargewicht Royal Dutch Shell met winsten van respectievelijk 0,4 procent en 0,3 procent.

    Onder de hoofdfondsen noteerden Randstad en KPN onderaan met verliezen van respectievelijk 4,6 en 1,8 procent. Ahold Delhaize verloor3,1 procent.

    Jefferies verlaagde het koersdoel voor Randstad van 43,00 naar 41,00 euro met een ongewijzigd Underperform advies. Volgens de analisten van Jefferies is er in de afgelopen maanden wat druk op de omzet van Randstad gekomen. Jefferies verlaagde daarom de winstramingen voor de uitzender met 4 procent.

    KPN topman Maximo Ibarra vertrekt daarnaast per 30 september vanwege "dringende familiezaken" en verhuist naar Italië, waar hij een nieuwe toppositie zal bekleden. Ibarra zal in de komende drie maanden zijn taken overdragen aan een opvolger die nog gevonden moet worden. Ibarra is sinds 2018 CEO van KPN. Voor ING kwam het vertrek als een verrassing, als was er wel al eerder speculatie in de media dat Ibarra zou vertrekken naar Sky Italia.

    Voor de daling van Ahold Delhaize zag Van Eerder van Aberfeld geen specifieke reden. Wel merkte hij op dat in het algemeen momenteel sprake is van malaise in de retailsector. Vooralsnog is het volgens de vermogensbeheerder wachten op de start van het cijferseizoen, waarbij de markt verwacht dat 54 procent van de S&P fondsen betere cijfers zal laten zien dan vorig jaar.

    In de AMX ging Arcadis aan kop met een winst van 3,0 procent. Takeaway.com was een goede tweede en won 2,9 procent, gevolgd door AMG met een winst van 1,9 procent. PostNL bungelde onderaan met een verlies van 3,1 procent. Signify daalde 1,5 procent.

    Boskalis steeg 0,1 procent, nadat DeGroof Petercam het advies verhoogde van Reduceren naar Houden met een koersdoel van 23,00 euro. Het aandeel is volgens analist Luuk van Beek aantrekkelijker geworden nadat de koers in het afgelopen jaar onder druk stond. De markt voor offshore windenergie is volgens de analist de plek waar de winstvooruitzichten gunstig zijn.

    Van de kleinere fondsen ging Accsys aan kop met een winst van 3,9 procent, na voorlopige jaarcijfers. Verder maakte het bedrijf bekend dat CEO Paul Clegg opstapt.

    Beter Bed maakte een koersval van maar liefst 42,8 procent. De beddenverkoper onderzoekt verschillende alternatieven voor de toekomst van het Duitse onderdeel Matratzen Concord en voert gesprekken met banken over de afgesproken convenanten. De onderneming repte dinsdag van aanhoudend lastige marktomstandigheden in Duitsland voor zijn keten daar, waardoor de resultaten van Matratzen Concord achterblijven bij de verwachtingen van de holding. Teleurstellend noemde ABN AMRO de berichtgeving van Beter Bed. "Bij de cijfers over de eerste drie maanden ontstond zorg over de uitwerking van de nieuwe strategie voor MC. Het management gaf echter aan dat de echte test voor MC bij de halfjaarcijfers lag. Als je dan relatief kort nadien met dit persbericht naar buiten treedt, vind ik dat teleurstellend. We wisten dat de nieuwe strategie geen makkelijk uitvoering zou kennen, maar het lijkt er op dat het voor MC in elk geval niet werkt", aldus de bank dinsdag.

    VastNed steeg 0,9 procent, terwijl Fagron 1,0 procent won. Sif daalde 2,8 procent en Kendrion verloor 4,9 procent.

    Beursnieuweling Fastned daalde met 55,8 procent naar 25,50 euro. Op de eerste handelsdag op vrijdag explodeerde de koers, maar na het weekend zette een daling in. De aandelen werden voor 10 euro naar de beurs gebracht. Overigens zijn de volumes relatief laag.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurs noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,4 procent lager op 2.934,65 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,7 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 25 juni 2019 19:07
    Weinig beweging op Europese beurzen

    (ABM FN) De Europese beurzen zijn dinsdag dicht in de buurt van de slotnoteringen van maandag gebleven.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,1 procent tot 383,40 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,4 procent op 12.228,44 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,1 procent op 5.514,57 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent hoger op 7.422,43 punten.

    De Europese macro-economische agenda was mager. Het Franse ondernemersvertrouwen over juni kwam uit op 102. De verwachting lag op een stabiele vertrouwensindex van 104.

    In Amerika was er meer nieuws, en dat was niet erg positief. De huizenprijzen in de grootste Amerikaanse steden stegen nog wel, maar de verkoop van nieuwe woningen daalde en het consumentenvertrouwen viel zelfs terug naar het niveau van september 2017.

    Beleggers lijken echter vooral in de parkeerstand te staan in afwachting van de G20-top aan het einde van deze week in Japan. De vraag is of de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping tot een deal komen.

    Een meerderheid van professionele beleggers, maar liefst 65 procent, die door zakenbank Morgan Stanley werd ondervraagd, verwacht dat er geen handelsdeal wordt gesloten tijdens de top eind deze week, maar dat de presidenten Donald Trump en Xi Jinping overeenkomen dat aanvullende maatregelen worden uitgesteld.

    Van de ondervraagde beleggers denkt 15 procent dat er wel een deal komt dit weekeinde, maar een beperkte. Slechts 3 procent rekent op een brede handelsdeal en dat zou ook betekenen dat de meeste importheffingen die sinds 2018 zijn ingesteld, weer afgeschaft worden.

    Overigens houdt 18 procent van de ondervraagden er rekening mee dat Trump en Xi elkaar helemaal niet zullen ontmoeten en er dus ook geen akkoord komt.

    Verder is het afwachten of de Britse politicus Boris Johnson inderdaad het premierschap in de wacht weet te slepen en hoe de spanningen in het Midden-Oosten zich ontwikkelen.

    Trump reageerde furieus op de opstelling van Iran, dat vanwege de Amerikaanse sancties de diplomatie met de VS dood verklaarde.

    "De verklaring van Iran is erg onnozel en beledigend […] het toont alleen maar aan dat ze de werkelijkheid niet begrijpen", aldus Trump op Twitter.

    "Elke aanval van Iran op iets Amerikaans zal met grote en overweldigende kracht worden beantwoord", schreef de Amerikaanse president.

    De euro/dollar noteerde op 1,1383. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1400 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1396 op de borden.

    Olie noteerde dinsdag hoger. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het groen op 58,10 dollar, terwijl voor Brent 65,20 dollar werd betaald, een stijging van 0,5 procent.

    Bedrijfsnieuws

    Altran Technologies won 22,2 procent op 14,02 euro, Capgemini steeg 8,4 procent. De laatste bood maandag nabeurs 3,6 miljard euro voor Altran, gelijk aan 14,00 euro per aandeel Altran.

    Het Britse Tesco daalde maar liefst 1,3 procent. Het marktaandeel van de supermarktketen daalde in de afgelopen maanden.

    Randstad daalde in Amsterdam 4,6 procent. Zakenbank Jefferies werd voorzichtiger over het aandeel, verlaagde de winstramingen en ook het koersdoel. De uitzender blijft op de verkooplijst.

    Maximo Ibarra stapt per 30 september dit jaar op als CEO van KPN. Ibarra vertrekt vanwege "dringende familiezaken" en verhuist naar Italië, waar hij een nieuwe toppositie zal bekleden. Het vertrek van Ibarra heeft volgens KPN niets te maken met de landelijke storing bij het telecombedrijf op maandag. KPN verloor 1,8 procent aan marktwaarde.

    In Duitsland hadden de verliezers eveneens de overhand, hoewel de verliezen onder de twee procent bleven. Infineon won daarentegen 1,4 procent en was de sterkste stijger.

    Parijs kende met Publicis Groupe een stevige verliezer. De koers van het aandeel zakte krap 4 procent als gevolg van een ex-dividend notering.

    Wall Street

    De Amerikaanse beurzen noteerden halverwege de handelsdag lager.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 26 juni 2019 17:55
    Vlak slot AEX in afwachting van G20

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag vlak gesloten. De AEX eindigde op 558,24 punten.

    De opening was nog in mineur, constateerde sales trader Gert Berendse van ING. Daarvoor wees hij op uitspraken vanuit de Federal Reserve dinsdagavond, waaruit kon worden opgemaakt dat het met renteverlagingen wellicht niet zo’n vaart zal lopen als de markt dacht.

    De markt veerde volgens Berendse echter weer op door positieve geluiden uit Amerika over de aankomende G20-top in Japan.

    Eerst meldde minister van Financiën Steven Mnuchin dat een handelsdeal met China voor 90 procent af is en vervolgens waren de uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump volgens de handelaar van ING per saldo ook positief.

    "De markt verwacht dat er dit weekend wel iets gaat gebeuren', hoewel Berendse zelfs sceptisch is.

    "Het kan alle kanten op. Vermoedelijk wordt het een soort van uitstel", denkt de handelaar van ING. Hij wees er ook op dat de geluiden die uit China komen, een stuk minder optimistisch zijn.

    Vanochtend kwamen er al enkele macro-economische cijfers uit, het Duitse consumentenvertrouwen over juli bijvoorbeeld, dat meer daalde dan voorzien naar 9,8. De verwachting lag op 10,0. Voor juni werd destijds 10,1 gemeten.

    De Fransen zijn juist optimistischer geworden met een vertrouwensindex van 101 in juni tegen 99 in mei. Hiervoor was de verwachting 98.

    In Amerika bleken de orders voor duurzame goederen in mei sterker dan verwacht gedaald.

    De euro/dollar liep op naar 1,1377.

    Olie werd meer dan drie procent duurder. Oplopende spanningen in het Midden-Oosten en een forse daling van de Amerikaanse voorraden waren hier debet aan.

    Stijgers en dalers

    In de AEX was ArcelorMittal koploper met een koerswinst van 4,8 procent. ING volgde met 2,8 procent.

    Daarentegen daalde Unilever 1,2 procent. Credit Suisse heeft zijn winstramingen voor Unilever in 2019 en 2020 licht verlaagd en rekent op een iets minder sterke omzetgroei in het tweede kwartaal. Bernstein schreef dat Unilever in de afgelopen weken marktaandeel inleverde.

    Unibail verloor 2,2 procent en Takeaway.com 2,3 procent.

    In de AMX nam Air France-KLM de leiding met een stijging van 4,6 procent. Fugro volgde met 3,9 procent, profiterend van een hogere olieprijs.

    Fagron, waar de handel vandaag deels was opgeschort, verloor 2,0 procent. Fagron trof een voorlopige schikking met het Amerikaanse Ministerie van Justitie met betrekking tot het eerder gecommuniceerde civiele onderzoek in het kader van het sectorbrede onderzoek naar de prijsstelling van farmaceutische producten. Het gaat om een principe-schikking van 22,3 miljoen dollar, of omgerekend 19,6 miljoen euro.

    OCI leverde 3,8 procent in en sectorgenoten Wereldhave en Eurocommercial Properties daalden 2,5 en 4,8 procent. ING verlaagde het koersdoel voor Eurocommercial Properties van 30,00 naar 25,00 euro en voor Wereldhave van 25,00 naar 20,00 euro. Het Houden advies voor Eurocommercial bleef onveranderd, net als het verkoopadvies voor Wereldhave.

    Onder de kleinere aandelen was NSI een van de sterkste dalers met een verlies van 2,0 procent. ING verlaagde het advies voor NSI, van Kopen naar Houden, waarbij het koersdoel van 42,00 naar 40,00 euro ging.

    Sif verloor 2,6 procent.

    Ordina deed het daarentegen goed met een koerswinst van 1,5 procent. Heijmans werd 1,2 procent duurder.

    Esperite werd 11,1 procent goedkoper. Polski Bank Komórek Macierzystych heeft de onderhandelingen met Esperite over een overname van de stamcelactiviteiten van Esperite stopgezet.

    Tussenstanden Wall Street

    Bij de slotgong op het Damrak liepen de winsten op de Amerikaanse beurzen op tot ruim een half procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 26 juni 2019 19:14
    Europese beurzen overwegend lager

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag overwegend lager geëindigd in afwachting van de G20-top die aankomend weekend in Japan plaatsvindt, nadat de Amerikaanse minister van financiën zich daar woensdag positief over uitliet.

    De brede STOXX Europe 600 index eindigde 0,3 procent lager op 382,20 punten. De Duitse DAX klom 0,1 procent tot 12.238 punten. De Franse CAC 40 daalde 0,3 procent tot 5.500 punten. De Britse FTSE sloot licht lager op 7.416 punten.

    Een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China is grotendeels af, zo zei de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin woensdag tegen CNBC. Volgens Mnuchin was de deal voor 90 procent klaar. "En ik denk dat er zicht is op een afronding", voegde de minister toe.

    Volgens marktanalist David Madden is het geen toeval dat Mnuchin de verleden tijd gebruikte terwijl hij sprak over de 90 procent, aangezien de relatie tussen de VS en China de afgelopen weken is verslechterd. "Sommige beleggers lopen misschien op de zaken vooruit."

    Aanstaande vrijdag start in Japan de G20-top. De Amerikaanse president Donald Trump ontmoet dan het Chinese staatshoofd Xi Jinping en de twee zullen dan naar verwachting spreken over het lopende handelsconflict. Verwacht wordt dat de aandelenmarkten tot die tijd een afwachtende houding aannemen.

    In de middag bleken de Amerikaanse olievoorraden sterker dan verwacht te zijn gedaald, met bijna 13 miljoen vaten. Daarop steeg de olieprijs met bijna 3 procent tot 59,53 dollar in New York.

    De Amerikaanse orders voor duurzame goederen daalden in mei ook, met 1,3 procent, waar de markt een daling van 0,3 procent voor zag. In april daalden de orders al met bijna 3 procent.

    In de ochtend bleek het Duitse consumentenvertrouwen voor de komende maand meer gedaald dan voorzien, tot 9,8, na de 10,1 van juni. Fransen werden juist optimistischer met een indexstijging van 99 in mei naar 101 in juni. Er was een daling voorzien.

    Het Britse parlement beoordeelde woensdagochtend de impact op de economie van een zogenoemde no-deal Brexit. Ook bogen de parlementariërs zich over de implicaties van de open grens tussen Ierland en Noord-Ierland, als de uittreding uit de unie een feit is.

    Volgens de baas van de Bank of England is de kans op een zogeheten no-deal Brexit toegenomen. Dit had weinig invloed op de koers van het pond sterling.

    De bitcoin zette zijn hernieuwde opmars voort en brak door het niveau van 12.000 dollar. Na de enorme hype van anderhalf jaar geleden was het lang stil rond de digitale munt, maar die is weer helemaal terug. Toevallig kwam Facebook onlangs met een plan voor een nieuw privaat internationaal betaalmiddel, de Libra.

    De euro/dollar noteerde op 1,1382. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1360 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1370 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Het Noorse kunstmest- en chemiebedrijf Yara International overweegt een beursgang van zijn divisie voor industrieel stikstof. Yara wil begin 2020 de knoop doorhakken over de beursgang. Yara eindigde met 2,5 procent verlies.

    In Duitsland won ThyssenKrupp 7 procent, terwijl Deutsche Bank 4 procent won en Bayer en Deutsche Lufthansa ruim 1 procent bijschreven. RWE verloor juist 2 procent.

    Parijs had met ArcelorMittal een goede stijger te pakken met een koerswinst van 4,5 procent. Crédit Agricole won 2,2 procent. De meeste fondsen eindigden lager. Unibail-Rodamco verloor bijna 3 procent.

    In Londen was Tesco een sterke daler met 2,3 procent. Vodafone werd 1,7 procent meer waard.


    Futures Wall Street

    De Amerikaanse beurzen stonden hoger rond Europese sluitingstijd.

    De Dow Jones index steeg 0,2 procent naar 26.548,22 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 0,2 procent op 2.917,38 punten en techbeurs Nasdaq kon 0,9 procent bijschrijven op 7.884 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 27 juni 2019 18:04
    Damrak kijkt kat uit de boom

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag fractioneel lager gesloten. De AEX eindigde 0,1 procent lager op 557,53 punten.

    Volgens handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO is er sprake van "een beetje lastige markt", waarbij beleggers afwachten wat er dit weekend uit de G20-top zal komen.

    "Het is de kat uit de boom kijken om maandag te kunnen reageren", meent Bonsee. En dat is ook reden dat er geen grote posities worden ingenomen.

    Dat de markt enigszins zenuwachtig is, dat bleek vanmiddag tijdens de lunch. De Chinese president Xi Jinping zal de Amerikaanse president Donald Trump voorwaarden stellen waar de Verenigde Staten aan moeten voldoen voordat Beijing bereid zal zijn het handelsdispuut tussen de twee landen op te lossen, zo schreef The Wall Street Journal.

    Vervolgens kregen de markten wereldwijd een tik, waarna overigens ook weer herstel volgde.

    Ook wees Bonsee op het naderende einde van de maand. Dit leverde volgens de handelaar "wat window dressing" op.

    Al met al is de ondertoon van de beurs volgens ABN AMRO niet slecht, maar het is in de ogen van Bonsee wel verstandig het kruit droog te houden tot maandag.

    Uit Amerika kwam het nodige macronieuws. De groei in het eerste kwartaal werd bevestigd. Verder liepen zowel de steunaanvragen als de woningverkopen op.

    In Duitsland bleek de inflatie naar 1,6 procent gestegen. Dat was meer dan de 1,4 procent waarop economen rekenden. Econoom Carsten Brzeski van ING sprak echter van een stabiele, maar lage inflatie die de zaak voor meer monetaire verruiming door de ECB, versterkt.

    Het consumentenvertrouwen in de eurozone liep terug. Bovendien zakte het ondernemersvertrouwen naar een zesjarig dieptepunt.

    Het muntpaar euro/dollar noteerde daarnaast op 1,1365. De olieprijzen liepen iets terug.

    Stijgers en dalers

    In de AEX deden de financials het goed, met een winst van 1,9 procent voor ING en 1,4 procent voor Aegon. Randstad werd een procent duurder.

    Onderaan in de hoofdindex noteerden de defensieve waarden Wolters Kluwer en Heineken, met verliezen van 1,6 en 1,7 procent.

    In de Midcap wonnen PostNL en AMG elk 4,3 procent. AMG zal 325 miljoen dollar ophalen met een obligatie.

    Er waren slechts een paar dalers. TKH daalde 0,1 procent, Signify werd 0,2 procent goedkoper en Fagron verloor 0,7 procent. Woensdag trof Fagron een schikking met het Amerikaanse Ministerie van Justitie met betrekking tot het eerder gecommuniceerde civiele onderzoek in het kader van het sectorbrede onderzoek naar de prijsstelling van farmaceutische producten. De schikking is groter dan verwacht, maar blijft te overzien en neemt onzekerheid weg, aldus analisten.

    Onder de kleinere aandelen ging Kiadis Pharma 4,0 procent hoger en won ICT Group 2,3 procent. Daarentegen daalde Pharming 0,8 procent en NSI een half procent, net als For Farmers.

    Lokaal steeg Avantium 4,4 procent, maar leverde Curetis 6,8 procent in. Avantium heeft 1,3 miljoen euro ontvangen voor zijn Dawn en Mekong Technologies van de Europese Unie.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen noteerden bij de slotgong op het Damrak overwegend hoger, met een koerswinst van 0,4 procent voor de Nasdaq.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 28 juni 2019 18:01
    Damrak hoger gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,8 procent tot 561,76 punten, terwijl de AMX een winst van 1,4 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,4 procent.

    De handelsdag stond vrijdag volledig in het teken van de G20-top in Osaka, die vandaag van start ging. Het zwaartepunt van de bijeenkomst is de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping, die elkaar zaterdag aan de zijlijn van de bijeenkomst ontmoeten in een poging de impasse in de handelsbesprekingen tussen de twee economische grootmachten vlot te trekken.

    Trump zette bij aanvang van de bijeenkomst zijn beste beentje voor met de verzoenende woorden richtig de overige wereldleiders dat er "zeer grote" handelsovereenkomsten gepland staan met India en Japan.

    Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij sprak van een rustige handelsdag waarbij de markt de grootste schommelingen anticiperend op het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China inmiddels achter de rug heeft en de markt er inmiddels van overtuigd lijkt dat de twee partijen een verdere escalatie van het conflict waarschijnlijk zullen proberen te vermijden en de komende weken, maanden en misschien wel jaren verder zullen onderhandelen.

    Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek vrijdag dat de afzetprijzen van de Nederlandse industrie in mei op jaarbasis zijn gestegen met 2,0 procent, tegen een stijging van 3,3 procent in april.

    Uit cijfers van Eurostat bleek dat dat de inflatie in de eurozone in juni is gestabiliseerd. De consumentenprijzen liepen in juni op jaarbasis met 1,2 procent op, wat gelijk is aan de voorgaande maand.

    Tevens werd bekend dat de Duitse importprijzen in mei op jaarbasis zijn gedaald met 0,2 procent, terwijl op maandbasis sprake was van een daling met 0,1 procent. De exportprijzen stegen op jaarbasis met 0,7 procent en daalden op maandbasis met 0,1 procent.

    Frankrijk toonde over juni een voorlopige inflatie van 0,2 procent op maandbasis en 1,2 procent op jaarbasis.

    Het Verenigd Koninkrijk liet ook in een definitieve meting een economische groei over het eerste kwartaal van dit jaar zien van 0,5 procent op kwartaalbasis en 1,8 procent op jaarbasis.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam op macro-economisch vlak uit de VS het nieuws dat de persoonlijke inkomens in mei met 0,5 procent zijn gestegen, terwijl de uitgaven met 0,4 procent toenamen. De PCE kernprijsindex, die de Federal Reserve als één van de graadmeters voor de ontwikkeling van de inflatie gebruikt, noteerde in mei op jaarbasis op 1,6 procent.

    Tevens werd bekend dat de bedrijvigheid in de regio Chicago in april is omgeslagen van groei naar krimp, terwijl het Amerikaans consumentenvertrouwen in de economie in juni verder is gedaald. De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 100,0 in mei naar 98,2 in juni.

    De euro/dollar noteerde op 1,1382. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1384 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1368 op de borden.

    Olie werd goedkoper.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 21 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van 3,5 procent, gevolgd door ASML en ASR Nederland met winsten van respectievelijk 2,3 procent en 1,9 procent.

    KPN was met een verlies van 0,9 procent de sterkste daler onder de hoofdfondsen. RELX daalde 0,4 procent, terwijl Royal Dutch Shell verloor 0,3 procent daalde. ArcelorMittal sloot de lijst van dalers met een verlies van 0,1 procent.

    In de Midkap deden de halfgeleiders het goed. ASMI steeg 2,1 procent en BESI won 4,3 procent. Vermogensbeheerder Andre van Eerden van Aberfeld Vermogensbeheer denkt dat de halfgeleiders nog altijd profiteren van de positieve woorden van Micron eerder deze week. "Een herstel [in de sector] komt eerder dan verwacht", meent hij.

    Altice Europe werd zelfs 6,3 procent duurder en ging aan kop, maar oliedienstverlener SBM Offshore en sectorgenoot Fugro verloren achtereenvolgens 0,2 procent en 1,0 procent.

    In de AScX was Accell koploper met een winst van 2,5 procent. Vastned won tevens 2,5 procent, terwijl Ordina 1,1 procent steeg. Kiadis Pharma daalde 1,6 procent. Nedap verloor 1,0 procent.

    Het lokaal genoteerde Curetis werd 0,3 procent duurder. Aandeelhouders van Curetis zijn tijdens de jaarvergadering akkoord gegaan met alle agendapunten, waaronder de herbenoeming van operationeel directeur Johannes Bacher voor een periode van drie jaar.

    Beter Bed verloor 2,8 procent. Lazard Frères Gestion verlaagde het belang in Beter Bed van 5,19 naar 0,43 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 2.934,31 punten. De Dow Jones index 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 1 juli 2019 17:58
    Groene weekstart voor AEX

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de tweede jaarhelft goed begonnen nadat China en de Verenigde Staten dit weekend kozen voor een de-escalatie van het handelsconflict.

    De AEX steeg 1,2 procent naar 568,27 punten, na in de eerste jaarhelft al een plus van circa 15 procent te hebben gerealiseerd.

    "Opluchting", dat was wat de aandelenmarkten vandaag dreef, meent sales trader Gert Berendse van ING.

    Dit weekend besloten de VS en China om weer om de onderhandelingstafel te kruipen en nieuwe sancties voorlopig in de kast te laten.

    "Ik had een geweldige ontmoeting met president Xi van China [zaterdag], veel beter dan verwacht", schreef Trump op Twitter. "We hebben de onderhandelingen weer opgestart met China, want onze relatie met hen blijft erg goed."

    Trump lijkt overigens niet te veel haast te maken.

    "De kwaliteit van de transactie is veel belangrijker voor me dan snelheid. Ik heb geen haast, maar het ziet er erg goed uit."

    Verder staat Trump toe dat het Chinese Huawei Amerikaanse onderdelen mag kopen, mits dit de nationale veiligheid niet schaadt.

    "Samenwerking is beter dan wrijving, en dialoog is beter dan confrontatie", tekende de South China Morning Post op uit de mond van Xi.

    Berendse meent dat de koerswinsten vandaag nog wat in toom werden gehouden, omdat menig belegger vorige week al had geanticipeerd op de uitkomt van dit weekend.

    Vandaag was er verder aandacht voor de nieuwe inkoopmanagersindices voor de industrie.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone daalde fractioneel van 47,7 in mei naar 47,6 afgelopen maand.

    Volgens econoom Chris Williamson van IHS Markit gaat het om één van de sterkste krimpen in meer dan zes jaar tijd. Dit zal ook duidelijk consequenties hebben gehad voor de economische groei in het tweede kwartaal, waarschuwde hij. "En een einde lijkt nog niet in zicht."

    Dit maakt de kans op extra stimuleringen door de Europese Centrale Bank weer groter, merkte Berendse van ING op. "En dat betekent TINA, er is geen alternatief" voor aandelen.

    Vannacht bleek al dat de Chinese industrie ook nog altijd krimpt, terwijl volgens ISM de Amerikaanse economie groeit, maar wel in een lager tempo.

    De euro/dollar noteerde op 1,1313. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1372 op de borden.

    Olie noteerde tot een half procent hoger. Vandaag en morgen vindt er in Wenen een tweedaagse vergadering van oliekartel OPEC plaats. Inmiddels zou er al een akkoord zijn om de productiebeperkingen tot in het eerste kwartaal van 2020 te verlengen.

    Stijgers en dalers

    ASML was maandag één van de koplopers met een koerswinst van 3,1 procent.

    Verder deden verzekeraars het ook goed, met 3,1 procent winst voor Aegon en 2,0 procent voor ASR.

    Slechts een paar aandelen eindigden lager. Adyen verloor 1,9 procent.

    In de Midkap waren het ook de halfgeleiders die aan de leiding gingen. ASMI won 5,6 procent en Besi 5,8 procent. Dankzij een schikking met Kokusai kan AMSI een betaling van 115 miljoen dollar tegemoet zien. Vervolgens kwam de mededeling dat Applied Materials Kokusai zal kopen. En dit kan volgens NIBC wel eens de overnamefantasie in de sector aanwakkeren.

    AMG werd 3,7 procent duurder, maar OCI verloor 2,6 procent en Flow Traders 1,5 procent. De overige dalers beperkten het verlies tot een half procent of minder.

    Bij de smallcaps steeg Heijmans 5,5 procent en Vastned 3,0 procent. De meeste aandacht ging echter uit naar Kiadis Pharma, dat de koers met 26,3 procent zag imploderen. NIBC besloot het aandeel op de verkooplijst te zetten, nu de Europese toezichthouder een oordeel ober ATIR101 heeft uitgesteld.

    In de lijst lokale aandelen ging Beter Bed nog eens 7,1 procent lager. Vorige week stond het aandeel stevig onder druk na melding van Duitse tegenwind en een dialoog met de banken over de convenanten.

    Esperite verloor 12,2 procent. In de eerste helft van 2018 leed Esperite een verlies van net geen 9 miljoen euro, zo bleek zondagavond uit de lang uitstelde halfjaarcijfers. De omzet stond dan ook flink onder druk. Om zijn onderneming de helpende hand te bieden, heeft topman Amar een deel van zijn lening omgezet in 2,5 miljoen aandelen Esperite.

    Lavide werd 8,0 procent goedkoper.

    Wall Street

    De Amerikaanse beurzen noteerden in het groen toen Europa de deuren sloot. De winsten liepen op van een half procent voor de Dow Jones tot meer dan een procent voor de Nasdaq.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 2 juli 2019 18:00
    Europese beurzen hoger gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag hoger gesloten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,8 procent tot 387,87 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,0 procent op 12.521,38 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 5.567,91 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,0 procent hoger op 7.497,50 punten.

    De Europese beurzen stegen vanwege het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping afgelopen weekeinde tijdens de G20-top in Osaka hebben afgesproken om de handelsbesprekingen te hervatten, waarop beleggers maandag optimistisch reageerden.

    "De twee meest positieve punten dit weekeinde waren dat president Trump de extra heffingen op Chinese importgoederen voorlopig niet zal invoeren en dat hij zijn maatregelen tegen het Chinese Huawei heeft verzacht. Hij zal Amerikaanse bedrijven toestaan op bepaalde apparatuur aan Huawei te verkopen, zolang het 'geen groot probleem voor de nationale veiligheid' is", zei strateeg Jim Reid van Deutsche Bank.

    Europa kreeg maandagochtend een reeks inkoopmanagersindices voor de industrie te verwerken.

    De inkoopmanagersindex voor de gehele eurozone daalde fractioneel van 47,7 in mei naar 47,6 afgelopen maand.

    Volgens econoom Chris Williamson van IHS Markit gaat het om één van de sterkste krimpperiodes in meer dan zes jaar tijd. Dit zal ook duidelijk consequenties hebben gehad voor de economische groei in het tweede kwartaal, waarschuwde hij. "En een einde lijkt nog niet in zicht."

    De separate indices van de eurozone lieten een verdeeld beeld zien. De activiteit in de Duitse industrie is in juni iets minder hard gekrompen dan in de voorgaande maand. In Frankrijk trok de activiteit juist in een hoger tempo aan, terwijl in Italië de krimp versnelde en ook in Spanje sprake was van een omslag van een fractionele groei in mei naar krimp afgelopen maand. In Nederland steeg de activiteit licht.

    Daarnaast bleek de werkloosheid in de muntunie weer gedaald. In mei was er een werkloosheid van 7,5 procent, het laagste niveau sinds juli 2008

    De euro/dollar noteerde op 1,1313. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1318 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1368 op de borden.

    Olie noteerde maandag 1,5 procent hoger, nadat oliekartel OPEC maandag overeenstemming bereikte over verlenging van het productieverlagingsakkoord tot in het eerste kwartaal van 2020.

    Bedrijfsnieuws

    Met name de technologiesector profiteerde maandag van de aankondiging dat de Verenigde Staten enkele sancties tegen Huawei opschort. STMicroelectronics steeg ruim 5,0 procent, AMS won 3,7 procent en Infineon noteerde 3,9 procent hoger. Wat ook positief was, is de overname van Kokusai door Applied Materials. Dit wakkert volgens NIBC de overnamefantasie aan.

    De moedermaatschappij van British Airways, International Consolidated Airlines, verloor 1,0 procent, na een adviesverlaging van Bernstein. Deutsche Lufthansa werd van de kooplijst gehaald en verloor 0,7 procent.

    Burberry Group steeg 1,2 procent, na een adviesverhoging van Goldman Sachs. De Amerikaanse bank oordeelde dat het modeconcern een stevige boost kan krijgen vanwege het zwakke pond.

    Het Franse Dassault won 2,2 procent, nadat het vrijdag door Peugeot is benoemd tot de belangrijkste leverancier voor de digitale transformatie die de autofabrikant wil realiseren.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,8 procent hoger op 2.964,84 punten. De Dow Jones index steeg 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,1 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 2 juli 2019 18:01
    Galapagos uitblinker in groene AEX

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag met een kleine winst gesloten. De AEX steeg 0,3 procent naar 570,06 punten.

    Maandag was er opluchting dat tijdens de G20-top het handelsconflict tussen de VS en China niet escaleerde en dit dreef de markten omhoog, al was de reactie vandaag minder enthousiast dan gisteren.

    Inmiddels richt Amerika echter al nieuwe pijlen op Europa door te dreigen met nieuwe importheffingen.

    "De handelsoorlog is dus zeker nog niet voorbij", constateerde investment manager Simon Wiersma van ING.

    Op jaarbasis bleken de Duitse detailhandelsverkopen in mei gestegen, maar op maandbasis was er wel sprake van een daling.

    Uit Amerika kwam het nieuws dat de ISM inkoopmanagersindex voor de regio New York in juni steeg, maar wel na een forse daling in mei en slechts tot het break even-niveau van 50.

    De euro/dollar noteerde op 1,1296. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag bewoog het muntpaar nog op 1,1288.

    Olie werd meer dan drie procent goedkoper. Oliekartel OPEC heeft zoals verwacht het productieverlagingsakkoord van 1,2 miljoen vaten per dag nog eens met negen maanden verlengd. Senior Energie Econoom Hans van Cleef van ABN AMRO noemde dit geen verrassing, aangezien de Russische president Vladimir Poetin in de dagen daarvoor al zijn goedkeuring had gegeven aan een mogelijke verlenging

    Stijgers en dalers

    In de AEX gingen de meeste aandelen hoger. Koploper was Galapos met een winst van 5,2 procent. Partner Gilead wil dit jaar goedkeuring aanvragen voor de introductie van de experimentele remmer van ontstekingsziekten filgotinib als medicijn in de Verenigde Staten. Zakenbank Jefferies sprak van welkom nieuws. De analisten van Jefferies en KBC Securities stelden dat het nieuws de onzekerheid rond het aandeel Galapagos wegneemt.

    Takeaway.com won 1,7 procent en RELX 1,3 procent.

    Het handjevol dalers werd aangevoerd door Adyen met een verlies van 2,3 procent. ArcelorMittal daalde 2,2 procent.

    In de Midcap ging Corbion 1,3 procent hoger en won Flow Traders 1,4 procent. Vastgoedfondsen Wereldhave en Eurocommercial Properties daalden 2,1 en 2,0 procent. Fugro leverde 3,1 procent in.

    De handel in Fagron werd door de Belgische toezichthouder stilgelegd. Een grootaandeelhouder wil een flink pakket aandelen verkopen, zo bleek later.

    In de AScX deed Kiadis Pharma goede zaken met een koerswinst van 5,1 procent. Daarmee herstelde het aandeel deels van de koersval van maandag, nadat bleek dat een goedkeuring voor ATIR101 meer tijd vergt.

    Nedap steeg 4,6 procent. Een verkoop van het Franse dochterbedrijf zal een fikse verhoging van het dividend tot gevolg hebben. Hoewel Nedap klein is, lijkt het veel te laag gewaardeerd op basis van de snelle winstgroei en de gulheid naar aandeelhouders, wat een zeldzame combinatie is bij zulke kleine technologiebedrijven, scheef Berenberg in een rapport.

    Heijmans daalde 2,8 procent.

    Lokaal viel Beter Bed op. Sinds de waarschuwing van vorige week daalt het aandeel hard. Vandaag ging er nog eens 31,2 procent van de beurskoers af bij zeer hoge volumes.

    Beursnieuweling Fastned heeft met een daling van bijna 7 procent de 15 euro in zicht.

    Avantium won 6,9 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen noteerden rond de slotkoersen van maandag.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 2 juli 2019 19:06
    Groene borden in Europa

    (ABM FN) De Europese beurzen zijn dinsdag overwegend hoger gesloten, nadat maandag mooie winsten werd geboekt na opluchting dat tijdens de G20-top de relatie tussen China en de VS weer wat herstelde.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg dinsdag 0,4 procent tot 389,29 punten, de Duitse DAX presenteerde een fractionele winst op 12.526,72 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 5.576,82 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,8 procent hoger op 7.559,19 punten.

    Het handelsconflict blijft de focus van beleggers, meent marktanalist David Madden van CMC Markets. Nu China en de VS volgens president Donald Trump weer in gesprek zijn, richtte Amerika de pijlen op de Europese Unie.

    De Office of the United States Trade Representative kijkt naar 89 producten uit de EU met een gezamenlijk waarde van 4 miljard dollar die zullen worden toegevoegd aan de lijst die al op 12 april werd gepubliceerd met een waarde van ongeveer 21 miljard dollar. De aanleiding zou zijn dat de VS Brussel verdenkt van het oneerlijk subsidiëren van Airbus.

    De markt vreest volgens Madden dat Trump het Europese vuurtje zal opstoken zodra hij een akkoord met China heeft bereikt.

    Op jaarbasis bleken de Duitse detailhandelsverkopen in mei met 4,0 procent gestegen, maar op maandbasis was er wel sprake van een daling met 0,6 procent.

    De producentenprijzen in de eurozone bleken in mei in een lager tempo opgelopen dan een maand eerder. De producentenprijzenindex steeg in mei op jaarbasis met 1,6 procent. In april was dit nog 2,6 procent.

    De euro/dollar noteerde op 1,1296. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag was dit 1,1288.

    Olie werd meer dan drie procent goedkoper. Oliekartel OPEC heeft zoals verwacht het productieverlagingsakkoord van 1,2 miljoen vaten per dag nog eens met negen maanden verlengd. Senior Energie Econoom Hans van Cleef van ABN AMRO noemde dit geen verrassing, aangezien de Russische president Vladimir Poetin in de dagen daarvoor al zijn goedkeuring had gegeven aan een mogelijke verlenging

    Bedrijfsnieuws

    Bierbrouwer AB InBev wil met een beursgang van Budweiser in Hong Kong tot 9,8 miljard dollar ophalen. Dit bleek dinsdag uit documenten die door de bierreus zijn ingediend en door persbureau Reuters werden ingezien.

    Het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf Galapagos steeg 5,2 procent. Partner Gilead wil dit jaar goedkeuring aanvragen voor de introductie van de experimentele remmer van ontstekingsziekten filgotinib als medicijn in de Verenigde Staten.

    Maandag waren staalbedrijven nog gewild, maar dinsdag leverde ThyssenKrupp 2,4 procent in en ArcelorMittal 2,2 procent.

    Ook oliedienstverleners hadden het lastig. In Parijs daalde TechnipFMC 3,7 procent en in Amsterdam leverde Fugro 3,1 procent in.

    Spaanse banken hadden het lastig. Bakia verloor 2,5 procent en CaixaBank 2,2 procent.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 3 juli 2019 18:05
    AEX naar hoogste slotstand 2019

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag in de plus geëindigd. De AEX sloot 0,5 procent hoger op 572,93 punten. Dat was de hoogste slotstand in 2019.

    Het was een drukke dag op macro-economisch gebied, met een reeks aan mondiale inkoopmanagersindices en het Amerikaanse banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP.

    In de eurozone is de economische activiteit in de dienstensector in juni sterker toegenomen dan een maand eerder, maar econoom Chris Williamson van Markit, dat de data verzamelde, waarschuwde voor al teveel enthousiasme. Toch was de markt wel positief.

    Volgens valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe blijft de dienstensector in de eurozone "een baken van hoop" , zeker nadat de cijfers over de industrie eerder deze week zo dramatisch waren. "Wel geeft de zwakke prijsdruk de aanstaande ECB voorzitter Christine Lagarde alle reden om een sterk verruimend beleid te blijven voeren – mocht zij dit willen", aldus Hordijk, die alvast een voorschot nam op een mogelijke benoeming van Lagarde als opvolger van Mario Draghi, die zijn post eind oktober verlaat. Analisten van Rabobank schatten Lagarde meer in als duif dan als havik.

    In de Verenigde Staten was het beeld in de dienstensector verdeeld. De inkoopmanagersindex van Markit liet een snellere groei zien in juni, terwijl de officiële inkoopmanagersindex van ISM juist een groeivertraging toonde.

    Ook belangrijk was het ADP banenrapport. Dat toonde een banengroei van 102.000 in de private sector in de VS in juni. Er was gerekend op 135.000. Volgens marktanalist Stefan Koopman van Rabobank lijken Amerikaanse bedrijven vooral conservatiever geworden met het aannemen van werknemers.

    Koopman keek ook alvast vooruit naar het officiële banenrapport uit de VS dat vrijdagmiddag verschijnt. "Voor aanstaande vrijdag ligt de taxatie op 165.000. Als dat er bijvoorbeeld 100.000 zouden worden, dan lijkt dat genoeg voor de Federal Reserve om de rente bij de volgende beleidsvergadering met 25 basispunten te verlagen."

    De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1281. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1301. De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigde op Twitter China en Europa van valutamanipulatie.

    De olieprijzen stegen woensdag, na een flinke daling op dinsdag. De Amerikaanse olie- en benzinevoorraden lieten afgelopen week een daling zien, terwijl de voorraden stookolie wel stegen.

    Stijgers en dalers

    Onder de hoofdfondsen steeg Adyen 2,4 procent. Het betaalbedrijf voegde Interac Debit toe als betaalmethode voor Canadese winkeliers en verkopers. Hierdoor kan Adyen zijn samenwerking met maaltijdbezorger foodora Canada uitbreiden. Bestellingen kunnen dankzij Interac Debit namelijk voortaan worden afgerekend met digitale portefeuilles als Apple Pay en Google Pay.

    Unibail-Rodamco moest de rode lantaarn dragen met een verlies van 2,7 procent. Het aandeel noteerde ex-dividend.

    RBC heeft woensdag het koersdoel voor Galapagos verhoogd van 116,00 naar 128,00 dollar en handhaafde daarbij het Sector Perform advies voor het aandeel. Dit gebeurde nadat partner Gilead aangaf dit jaar de marktaanvraag te willen doen voor ontstekingsremmer filgotinib in de Verenigde Staten. Galapagos steeg 0,5 procent.

    In de AMX kon OCI op bijval van beleggers rekenen met een plus van 2,7 procent. Credit Suisse verhoogde het koersdoel van 27,00 naar 29,00 euro en handhaafde het Outperform advies. De analisten verhoogden tevens hun ramingen.

    Corbion en PostNL maakten de top drie compleet en stegen respectievelijk 2,3 en 2,1 procent.

    Fugro kreeg een lager koersdoel van ING, van 15,10 tot 11,00 euro. Het aandeel werd ook van de favorietenlijst gehaald, maar behield zijn koopadvies. Analist Quirijn Mulder meent dat de winstontwikkeling in het tweede kwartaal is gestagneerd en schat in dat de balansrisico's op de korte termijn zijn toegenomen. Wel is de weg naar herstel inmiddels ingezet, aldus de marktvorser. Fugro daalde 2,0 procent.

    Fagron gaf 9,3 procent prijs op 16,13 euro. Grootaandeelhouder WPEF VI Holdco III BE, eigendom van Waterland en Baltisse, verkocht 7,18 miljoen aandelen Fagron voor 116,4 miljoen euro. De stukken werden verkocht voor 16,20 euro per aandeel.

    Onder de kleinere aandelen won Nedap 2,8 procent. De verliezen waren zeer beperkt. Met 1,1 procent verlies was ICT Group de sterkste daler.

    Het lokaal genoteerde Beter Bed steeg 9,8 procent, na een flinke koersval van ruim dertig procent op dinsdag en eveneens stevige verliezen in de voorgaande handelsdagen.

    Met een daling van 4,5 procent noteert het aandeel Fastned inmiddels onder de 15 euro.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het sluiten van de Amsterdamse beurs noteerde Wall Street hoger waarbij de S&P 500 0,6 procent steeg. In New York wordt woensdag verkort gehandeld vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag op donderdag. Dan blijft Wall Street gesloten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 3 juli 2019 18:33
    Europese beurzen sluiten hoger

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn woensdag hoger gesloten. De STOXX Europe 600 index won 0,9 procent op 392,58 punten. De Duitse DAX steeg 0,7 procent op 12.616,24 punten. De Franse CAC 40 eindigde 0,8 procent in de plus op een slot van 5.618,81 punten. De Britse FTSE won 0,7 procent tot 7.609,32 punten.

    "Het optimisme in Europa houdt aan en het [politieke] plaatje wordt ook duidelijker. IMF-chef Christine Lagarde is genomineerd als voorzitter van de Europese Centrale Bank en beleggers reageerden daar positief op want Lagarde wordt gezien als duif", volgens marktanalist David Madden van CMC Markets.

    Op macro-economisch vlak was er aandacht voor een reeks inkoopmanagersindices. In de eurozone is de economische activiteit in de dienstensector in juni sterker toegenomen dan een maand eerder, maar econoom Chris Williamson van Markit, dat de data verzamelde, waarschuwde voor al teveel enthousiasme. Toch was de markt wel positief.

    Volgens valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe blijft de dienstensector in de eurozone "een baken van hoop" , zeker nadat de cijfers over de industrie eerder deze week zo dramatisch waren. "Wel geeft de zwakke prijsdruk de aanstaande ECB voorzitter Lagarde alle reden om een sterk verruimend beleid te blijven voeren – mocht zij dit willen", aldus Hordijk.

    Positief nieuws was er ook voor Italië. De Europese Commissie is tevreden met de budgettaire maatregelen die Rome heeft genomen en ziet geen verdere noodzaak voor een strafprocedure. Dit stelde Eurocommissaris voor financiën Pierre Moscovici woensdag in een persconferentie. De aandelenbeurs in Milaan spoot omhoog en sluit ruim twee procent in de plus.

    De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1281. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1301. De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigde op Twitter China en Europa van valutamanipulatie.

    De olieprijzen stegen woensdag, na een flinke daling op dinsdag. De Amerikaanse olie- en benzinevoorraden lieten afgelopen week een daling zien, terwijl de voorraden stookolie wel stegen.

    Bedrijfsnieuws

    J Sainsbury heeft in het afgelopen kwartaal de omzet onder druk zien staan, vooral door flink lagere kledingverkopen. Het aandeel verloor 0,5 procent. Aandelen van sectorgenoten Tesco en Marks & Spencer stegen juist zo'n 1 tot 1,5 procent.

    AB InBev gaat miljarden ophalen met de beursgang van haar Aziatische activiteiten. Het aandeel van de bierbrouwer steeg ruim 4 procent.

    Bankaandelen zaten in de lift woensdag. Deutsche Bank steeg 2,9 procent, Commerzbank won 3,7 procent, ING Groep sloot 1,3 procent hoger en Société Génerale steeg 0,9 procent. UniCredit steeg 5,6 procent.

    Oliefondsen stonden onder druk nadat de olieprijs dinsdag fors daalde. Het gedeeltelijke herstel van woensdag wist beleggers niet te overtuigen. BP verloor 1,7 procent, Royal Dutch Shell daalde 0,5 procent en Total leverde een procent in.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het sluiten van de Europese beurzen noteerde Wall Street hoger waarbij de S&P 500 0,6 procent steeg. In New York wordt woensdag verkort gehandeld vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag op donderdag. Dan blijft Wall Street gesloten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 4 juli 2019 17:52
    AEX sluit in het groen

    Gepubliceerd op 4 jul 2019 om 17:43 | Views: 0

    AEX 17:48
    573,53 +0,60 (+0,10%)

    AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is donderdag in het groen gesloten. De andere graadmeters in Europa eindigden verdeeld. Beleggers kregen gedurende de sessie geen steun uit de Verenigde Staten, waar Wall Street gesloten is vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag.

    De financiële markten verwerkten wel de recordstanden op de Amerikaanse beurzen en keken uit naar het belangrijke Amerikaanse banencijfer, dat vrijdag naar buiten komt. De hoofdindex op Beursplein 5 sloot uiteindelijk 0,1 procent hoger op 573,53 punten. De MidKap won 0,6 procent tot 810,17 punten. Londen eindigde 0,1 procent lager, Parijs sloot nagenoeg onveranderd en Frankfurt won 0,1 procent. De hoofdindex in Milaan klom 0,9 procent. Vooral de Italiaanse banken waren in trek nadat Italië een strafprocedure van Brussel wist te voorkomen door het aanpassen van de begroting.

    Bij de grootste stijgers in de AEX hoorde staalconcern ArcelorMittal met een winst van 1 procent. Takeaway voerde de hoofdfondsen aan met een plus van 1,7 procent. Betaalbedrijf Adyen, dat zijn aanbod in Canada uitbreidde, sloot de rij met een verlies van 1,3 procent. In de MidKap verloor navigatiebedrijf TomTom 2,4 procent na een adviesverlaging door Kepler Cheuvreux.
  17. forum rang 10 voda 4 juli 2019 17:56
    Damrak licht hoger gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag licht hoger gesloten. De AEX index steeg 0,1 procent tot 573,53 punten, terwijl de AMX een winst van 0,6 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,6 procent.

    De markt had donderdag moeite richting te bepalen vanwege een gebrek aan impulsen, aangezien Wall Street de deuren gesloten hield, vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag, ofwel The 4th of July.

    Woensdag sloten de Amsterdamse beurzen nog op nieuwe records, vanwege optimisme over hervatting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. De VS en China zijn van plan om de handelsbesprekingen volgende week op hoog niveau telefonisch te hervatten, zei economisch adviseur Larry Kudlow woensdag, eraan toevoegend dat er tevens persoonlijke ontmoetingen gepland zullen worden. De belangrijkste onderhandelaars zijn de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en de Chinese vice-premier Liu He. Kudlow zei dat er afgelopen week al telefoongesprekken op een lager niveau zijn geweest.

    Beleggingsspecialist Christian Elferink van online broker LYNX kijkt met name uit naar het Amerikaans banenrapport vrijdag. "De non-farm payroll zijn een goede economische indicator die de werkgelegenheid meet in de Verenigde Staten. In juni vielen de cijfers zwaar tegen. Waar verwacht werd 160.000 nieuwe banen bij te schrijven bleken het er slechts 75.000 te zijn. Een duidelijk teken van een vertragende economische groei. Deze maand worden er wederom 160.000 nieuwe banen verwacht. Mochten de cijfers van vrijdag wederom tegenvallen zal de druk voor renteverlaging voor de Fed toenemen", zei Elferink.

    Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek dat de Nederlandse consumentenprijzen in juni harder zijn gestegen. De inflatie kwam afgelopen maand uit op 2,7 procent op jaarbasis. In mei was dit nog 2,4 procent.

    De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in mei op maandbasis, gerekend naar volume, met 0,3 procent gedaald. Op jaarbasis stegen de volumes met 1,3 procent.

    De euro/dollar noteerde op 1,1286. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1285 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1277 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 18 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Takeaway.com met een winst van 1,7 procent, gevolgd door Aegon en ING met winsten van elk 1,1 procent.

    Adyen verloor 1,3 procent, terwijl IMCD 0,6 procent daalde.

    ArcelorMittal steeg 1,0 procent. De Indiase ondernemerskamer heeft besloten dat de schuldeisers van het failliete Essar Steel circa 60 procent van hun vorderingen ontvangen uit de betalingen van ArcelorMittal.

    Daarnaast maakte de staalgigant bekend met een zogenaamde 'tapuitgifte' 250 miljoen opgehaald te hebben.

    Wolters Kluwer verloor 0,7 procent. Credit Suisse heeft het koersdoel voor het aandeel Wolters Kluwer verhoogd van 63,50 naar 69,00 euro met handhaving van het Outperform advies.

    In de AMX ging PostNL aan kop met een winst van 2,6 procent. Altice Europe steeg 2,5 procent, terwijl Fagron 1,3 procent won.

    TomTom verloor 2,4 procent. Kepler Cheuvreux verlaagde vandaag het advies voor de navigatiespecialist van Kopen naar Houden met een onveranderd koersdoel van 10,25 euro. In aanloop naar de komende kwartaalcijfers zag analist Peter Olofsen geen reden om zijn taxaties aan te passen. Olofsen verwacht dat TomTom zijn outlook voor 2019 zal handhaven.

    Corbion leverde 1,4 procent in, ASMI daalde 1,0 procent en TKH daalde tevens 1,0 procent.

    Onder de kleinere aandelen ging Pharming met een winst van 4,7 procent aan kop. Alfen steeg 2,8 procent, terwijl Acomo 0,9 procent won. B&S daalde 1,4 procent en VolkerWessels verloor 0,5 procent.

    Het lokaal genoteerde Avantium daalde 1,7 procent na het opstappen van zijn financieel directeur, terwijl Beter Bed 11,0 procent omhoog schoot. Beter Bed werd van de kooplijst van KBC Securities gehaald en het koersdoel werd neerwaarts bijgesteld van 6,50 naar 2,50 euro. KBC stelde dat er sprake is van een opwaarts potentieel van meer dan vijftig procent is, maar kiest ervoor om een afwachtende houding aan te nemen omdat de verhouding tussen risico en rendement niet aantrekkelijk genoeg is.

    Curetis sprong 17,4 procent omhoog, nadat het bedrijf een patent kreeg toegewezen van het Europees Octrooibureau.

    Esperite verloor 0,7 procent, nadat dat de accountant van het bedrijf is gestopt met de controle van de jaarrekening van Esperite voor 2018. De publicatie van de jaarrekening wordt hierdoor mogelijk aanzienlijk vertraagd. Verder heeft de AFM een last onder dwangsom opgelegd aan CEO Frédéric Amar.

    Porceleyne Fles plaatste 159.197 aandelen voor 10,8914 euro per stuk. Zo haalde het 1,73 miljoen euro op. Het aandeel daalde 2,8 procent naar 20,50 euro.

    Slotstanden Wall Street

    De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,8 procent hoger op 2.995,82 punten. De Dow Jones index eindigde 0,7 procent in het groen op 26.966,00 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 8.170,23 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 4 juli 2019 20:00
    Weinig beweging op Europese beurzen

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag over het algemeen dicht bij huis gebleven. De Stoxx Europe 600 index steeg 0,1 procent op 392,94 punten, de Duitse DAX won ook 0,1 procent tot 12.629,90 punten, de Franse CAC 40 eindigde fractioneel hoger op 5,620,73 punten en de Britse FTSE 100 daalde 0,1 procent tot 7.603,58 punten.

    De Milanese beurs deed het beter dan de omringende aandelenmarkten en steeg 1,0 procent nadat de Europese Commissie eerder deze week aangaf geen strafprocedure te starten tegen Rome omdat men tevreden is met de begrotingsmaatregelen die zijn genomen. De Italiaanse beurs steeg woensdag ook al flink.

    Verder was het een stille dag op de Europese beurzen, zag ook marktanalist David Madden van CMC Markets, omdat in Amerika de Onafhankelijkheid werd gevierd en Wall Street dus dicht bleef. "De volumes en marktvolatiliteit waren laag omdat veel beleggers aan deze kant van de Atlantische Oceaan aan de zijlijn bleven."

    Madden verwacht dat beleggers morgen wel weer actief zullen worden, wanneer het Amerikaanse banenrapport wordt gepubliceerd.

    Het muntpaar euro/dollar noteerde rond het slot in Europa vrij stabiel op 1,1286. Daarmee reageerde het muntpaar maar weinig op een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump op woensdag, die China en Europa woensdag beschuldigde van een "valuta manipulatiespel".

    De macro-economische agenda was donderdag vrijwel leeg. De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in mei op maandbasis, gerekend naar volume, met 0,3 procent gedaald. Op jaarbasis stegen de volumes met 1,3 procent.

    Bedrijfsnieuws

    Deutsche Bank zou van plan zijn om financieel directeur James von Moltke op straat te zetten. Dit meldde het Duitse blad Focus donderdag. Het aandeel steeg 1,0 procent.

    William Hill steeg 0,4 procent. De Britse uitbater van wedkantoren wil 700 locaties sluiten. Hiermee gaan 4.500 banen verloren.

    Osram won 0,8 procent. De Duitse lampenfabrikant bevestigde woensdagavond dat het een overnamebod van 35,00 euro per aandeel heeft ontvangen van private equity firma's Bain en Carlyle.

    ArcelorMittal sloot 1,0 procent hoger. De Indiase ondernemerskamer heeft besloten dat de schuldeisers van het failliete Essar Steel circa 60 procent van hun vorderingen ontvangen uit de betalingen van ArcelorMittal. Daarnaast maakte de staalgigant bekend met een zogenaamde 'tapuitgifte' 250 miljoen opgehaald te hebben.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 5 juli 2019 17:58
    AEX zucht onder rentevrees

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag lager geëindigd. De AEX verloor op een slotstand van 570,46 punten, 0,5 procent. Op weekbasis wist de hoofdgraadmeter wel 1,5 procent te stijgen.

    De handel stond in het teken van het Amerikaans banenrapport. In juni kwamen er 224.000 banen bij in de Verenigde Staten. De markt rekende op een stijging van 165.000. Verder steeg de werkloosheid licht en stabiliseerde de loongroei.

    De banengroei is verrassend sterk en ook breed gedragen, oordeelde marktanalist Philip Marey van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News.

    Hij wees in het bijzonder op het uitgebleven negatieve effect van de tijdelijk pauze in de handlesbesprekingen tussen China en de Verenigde Staten. "Dat hadden we nu eigenlijk naar voren moeten zien treden, maar daar bleek vrijdag niets van".

    De marktanalist schat in dat het sterke banenrapport het voor de Federal Reserve wel iets lastiger maakt in zijn eventuele besluit later deze maand de rente te verlagen. "Anderzijds is een renteverlaging vooral een voorzorgsmaatregel en beroept het beleidsorgaan er zich ook op dat uit de contacten die het heeft met het bedrijfsleven de nodige twijfel [over de economie] naar voren komt." Bovendien is het aantal 'haviken' binnen de Fed inmiddels beperkt, aldus Marey.

    De markt wilde daar vrijdag echter niet aan. De sterke banengroei zaait dan ook vooral verwarring, volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. De goudprijs daalde ruim twee procent, terwijl de Amerikaanse rentes opliepen.

    "De verkoopgolf op de goudmarkt wordt vooral veroorzaakt door beleggers die nu denken dat de Fed minder reden heeft om zeer verruimend te zijn", aldus Aslam.

    De FedWatch Tool vasn CME Group voorspelt na het banenrapport van vrijdag inderdaad niet langer een renteverlaging van 50 basispunten. Wel rekent zo'n 98 procent van de markt nog steeds op een verlaging met 25 basispunten.

    Op macro-economisch vlak werd vrijdag ook bekend dat de Duitse fabrieksorders in mei op maandbasis zijn gedaald met 2,2 procent, terwijl op jaarbasis zelfs sprake was van een daling met 8,6 procent. "Vernietigende" cijfers, concludeerde econoom Carsten Brzeski van ING. En die nemen alle hoop weg op een herstel van de industrie. "We beginnen ons optimisme te verliezen", aldus de econoom.

    De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1215. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1275. De olieprijs steeg een procent.

    Stijgers en dalers

    Financials wisten bijna als enige in het groen te blijven vrijdag, aangevoerd door Aegon dat 1,6 procent steeg. Takeaway.com en Unibail-Rodamco-Westfield deden het ook aardig en stegen respectievelijk 1,3 en 0,8 procent.

    ING won 0,9 procent. Milieudefensie is volgens het FD van plan vandaag een klacht in te dienen tegen ING bij het Nationaal Contactpunt van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, de OESO, vanwege het schenden van de Oeso-richtlijnen in de palmolie-industrie.

    ArcelorMittal verloor 2,5 procent. De Italiaanse minister van economische zaken heeft overeenstemming bereikt met de staalreus om de staalfabriek Ilva te beschermen tegen milieuclaims, zo schreef de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore vrijdag. Verder stond de sector onder druk vanwege de roep om een onderzoek naar de prijsvorming van ijzererts.

    Randstad was met een verlies van 2,7 procent de sterkste daler onder de hoofdfondsen. Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees op een verkoopadvies van Deutsche Bank voor concurrent Adecco.

    In de AMX ging Corbion aan kop met een winst van 1,7 procent. PostNL en Signify maakten de top drie compleet en stegen respectievelijk 0,9 en 0,8 procent. ING verhoogde het koersdoel op Signify van 23,00 naar 26,00 euro met een onveranderd Houden advies.

    Onder de kleinere fondsen nam VolkerWessels het voortouw met een winst van 3,3 procent. ICT Group steeg een meer bescheiden 1,5 procent. Pharming leverde 2,4 procent in.

    Lokaal viel Beter Bed op met een winst van 11,3 procent. Curetis verloor 2,7 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het sluiten van de Amsterdamse beurzen leverden de grote indexen op Wall Street aardig in. De S&P 500, Dow Jones index en Nasdaq daalden zo'n 0,6 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  20. forum rang 10 voda 5 juli 2019 18:48
    Europese beurzen eindigen lager

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag lager gesloten, na een sterker dan verwacht banenrapport over juni uit de Verenigde Staten, dat de Fed minder reden gaf om de rente snel te verlagen.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,7 procent tot 390,11 punten.
    De Duits DAX verloor 0,5 procent tot 12.569 punten. De Franse CAC 40 zakte 0,5 procent tot 5.594 punten. De Britse FTSE zakte vrijdag 0,7 procent naar 7.553 punten.

    De Europese beurzen moesten van start zonder sturing van de slotnoteringen van Wall Street, waar de handel donderdag stillag.

    In de middag liepen de verliezen op nadat het aantal nieuwe banen in de VS volgens officiële cijfer veel sterker dan verwacht. De markt rekent op 165.000 banen, na een stijging van 75.000 in mei. Het werden er 224.000.

    De dollar steeg en de goudprijs zakte, omdat de kans op een snelle renteverlaging door de Fed zou zijn afgenomen.

    "Beleggers verkopen goud vooral omdat ze denken dat de Fed minder reden heeft om agressief te verruimen", zei marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets.

    Volgens Michael Hewson van CMC Markets is een renteverlaging van de Fed in juli geenszins meer in kannen en kruiken na het sterke banencijfer. "De Fed zou nog steeds de rente kunnen verlagen dit jaar. Maar als er nog meer cijfers komen zoals vandaag dan wordt een renteverlaging in juli een veel moeilijker verhaal."

    Eerder op de dag was er reden tot meer zorg over de Europese economie, en dus meer hoop op een renteverlaging door de ECB, na zwakke cijfers uit Duitsland.

    De fabrieksorders bleken veel sterker gedaald dan was voorzien, met 2,2 procent, waar een daling met 0,3 procent werd verwacht. Volgens econoom Carsten Brzeski van ING was het daarmee een week om snel te vergeten voor de Duitse economie, na eerdere zwakke arbeidsmarktcijfers en teleurstellende winkelverkopen.

    De euro/dollar noteerde op 1,1223, waarmee de Europese munt een half procent goedkoper werd. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1271.

    De olieprijs was stabiel. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde vlak op 57,37 dollar, terwijl voor een september-future Brent 64,28 dollar werd betaald, een stijging van 0,7 procent.

    Bedrijfsnieuws

    Topman Harald Krüger stapt op bij BMW na zijn eerste termijn, waardoor de Duitse autofabrikant op zoek moet naar een nieuwe CEO terwijl de winsten teruglopen en de concurrentie fors toeneemt in de snelgroeiende markt voor elektrische voertuigen.
    Het aandeel BMW daalde 0,4 procent.

    Het Zweedse techconcern Hexagon sloot 11 procent lager na een sterker dan verwachte vertraging in juni door ontwikkelingen in China en een herstructureringsprogramma.

    Osram Licht steunt het overnamebod van 35,00 euro per aandeel van de private-equity firma's Bain en Carlyle. Het aandeel won 2,2 procent tot 33,21 euro.

    Parijs zag ArcelorMittal 1,3 procent inleveren, terwijl Legrand net geen 2,0 procent daalde. Unibail-Rodamco deed het gezien het marktbeeld heel aardig met een plus van 1,9 procent.

    De beurs in Frankfurt liet Siemens een verlies optekenen van 3 procent, gevolgd door staalconcern ThyssenKrupp dat 1,4 procent prijsgaf. Alle plussen bleven in Frankfurt onder het procent.

    Deutsche Bank steeg 2,5 procent. Garth Ritchie, de president van de raad van bestuur van Deutsche Bank en hoofd van de zakenbankdivisie stapt eind deze maand op. Zijn taken worden waargenomen door CEO Christian Sewing.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen noteerden rond de Europese sluitingstijd lager. De S&P 500 daalde 0,5 procent, de Nasdaq verloor 0,6 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.126 Posts
Pagina: «« 1 ... 128 129 130 131 132 ... 257 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 859,43 -0,69%
EUR/USD 1,0652 +0,08%
FTSE 100 7.816,78 -0,77%
Germany40^ 17.675,50 -0,91%
Gold spot 2.384,94 +0,23%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,84%
Pharming
+1,50%
EBUSCO...
+1,02%
Heineken
+1,00%
UNILEV...
+0,90%

Dalers

Alfen ...
-3,44%
AMG Cr...
-3,10%
Aegon
-2,79%
B&S Gr...
-2,67%
VIVORY...
-2,45%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links