Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gold World Spot (USD) IND:XAUUSD.FXVWD, XC0009655157

  • 2.372,57 16 apr 2024 14:03
  • -10,58 (-0,44%) Dagrange 2.363,03 - 2.392,27
  • 0

Nieuw forum: Goud

379 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 juni 2019 15:48
    invst.ly/b1j6o

    De amerikanen weten het weer beter. Een markt die sinds de opening omhoog loopt kan in enkele minuten volledig worden teruggezet.
    Helaas geen volumes bij deze bewegingen, maar knap hoe al een aantal maal de intraday trend in enkele minuten zo in elkaar wordt getrapt. Als ik me er niet een klein beetje over opwond zou ik nu aplaudiseren.
  2. MZ 18 juni 2019 18:02
    quote:

    howlowdowego schreef op 18 juni 2019 15:48:

    invst.ly/b1j6o

    De amerikanen weten het weer beter. Een markt die sinds de opening omhoog loopt kan in enkele minuten volledig worden teruggezet.
    Helaas geen volumes bij deze bewegingen, maar knap hoe al een aantal maal de intraday trend in enkele minuten zo in elkaar wordt getrapt. Als ik me er niet een klein beetje over opwond zou ik nu aplaudiseren.
    Het is een kwestie van tijd tot we door de barriere tussen 1350 en 1370 breken. De druk neemt toe.
  3. [verwijderd] 18 juni 2019 18:36
    quote:

    MZ schreef op 18 juni 2019 18:02:

    [...]

    Het is een kwestie van tijd tot we door de barriere tussen 1350 en 1370 breken. De druk neemt toe.
    Maar de overtuiging 'not this time' was er in de VS vandaag heeeel duidelijk.
    In het grotere plaatje kan ik mijn ogen ook niet afhouden van het grote bodempatroon dat we lijken af te ronden, maar frustreer me graag over intra day bewegingen ter afleiding :P
  4. [verwijderd] 5 juli 2019 16:14
    quote:

    norbus schreef op 3 juli 2019 00:41:

    +3.55 procent maar nog geen nieuws gevonden.
    Ben benieuwd of er vannacht weer een groot deel wordt weg geshort
    er gingen wat verhalen rond over Pence die zou zijn teruggeroepen voor een 'emergency', putin zou ook een ontmoeting hebben afgezegd... dat stond iig toen op zerohedge :)
    maja, je kent de site mogelijk.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 oktober 2019 15:46
    Goud Nederlandsche Bank tijdelijk naar Haarlem
    Updated 1 min geleden
    13 min geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM (ANP) - De goudkluis van De Nederlandsche Bank (DNB) maakt een tussenstop in Haarlem, op weg naar de nieuwe definitieve locatie op een defensieterrein in Zeist. De verhuizing van de ruim 14.000 goudstaven is een zware klus, want ze wegen bijna 12,5 kilo per stuk.

    Oorspronkelijk zou de goudvoorraad met een waarde van ruim €6 miljard tot begin 2023 aan het Amsterdamse Frederiksplein blijven, terwijl de hoofdlocatie van de centrale bank een opknapbeurt krijgt. Maar omdat de verbouwing in Amsterdam begint voordat de nieuwe locatie in Zeist klaar is, worden de goudstaven tijdelijk opgeslagen in een leegstaand geldpakhuis van de voormalige bankbiljettendrukker Joh. Enschede.

    Het pand in Haarlem wordt aangepast om aan de eisen van veiligheid voor zowel goud als de opslag van bankbiljetten te voldoen. DNB verzekert hetzelfde niveau van beveiliging als in Amsterdam, waar marechaussees nu een belangrijke rol spelen.

    Bekijk ook:
    Nederlands goud in geheim terug uit VS
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 december 2019 10:30
    ABN: let op forse daling van goudprijs

    Door Redactie DFT
    2 uur geleden in FINANCIEEL

    Amsterdam - ABN Amro waarschuwt voor een mogelijk forse correctie komende weken in de goudprijs, voordat het edelmetaal volgende jaren na de huidige opmars nog veel meer waard zal worden.
  7. [verwijderd] 31 december 2019 14:08
    quote:

    Kaspersky schreef op 26 december 2019 23:06:

    Goud wordt technisch ondersteunt nu. Bij de laatste steun ging de koers van circa 1300 richting 1560; op 1477 begon de nieuwe steun -> 1750/1770 nieuwe target?
    Goud zit in een nieuwe gesteunde uptrend.

    Voor mij lijken nieuwsartikelen een poging om mensen in een bepaalde richting te sturen. Ik heb de afgelopen maanden honderden, zo niet duizenden artikelen gelezen maar als je kijkt naar de artikelen is het meer stemmingmakerij.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 juli 2020 16:33
    Van Eck - maandag, 6 juli 2020 09:58
    Een gouden ster voor junior mijnbouw bedrijven

    Goudprijs bereikte in mei het hoogste niveau sinds zeven jaar
    De goudmarkt bleef profiteren van de onzekerheden en risico's als gevolg van de coronapandemie. Goud klom op 18 mei naar $ 1765 per ounce. Dit hoogste niveau sinds zeven jaar werd bereikt na een waarschuwing van Fed-voorzitter Jerome Powell dat het coronavirus nog meer risico's met zich mee kan brengen voor de economie en beurskoersen. Toen de aandelenmarkt nieuwe kortetermijnpieken beleefde na de versoepelingen van de lockdownmaatregelen en nieuws over de voortgang van de ontwikkeling van een COVID-19-vaccin, daalde goud naar $ 1694 per ounce. De stijgende lijn werd echter snel hervonden na hernieuwde protesten in Hongkong in verband met China's nieuwe nationale veiligheidswet. Voor de regering Trump was dit aanleiding om een proces in gang te zetten om de preferentiële handelsstatus van Hongkong in te trekken. De dollar liet aan het eind van de maand een dalende trend zien, terwijl goud de maand afsloot op $ 1730,27, een winst van $ 43,77 (2,6%).

    Sterke instroom en een comeback van zilver
    De rendementen op zilver lopen al meerdere jaren achter op die van goud en in maart bereikte de goud/zilverratio een recordhoogte van 123. In mei maakte zilver echter een comeback met een winst van 18,3%. Dit was te danken aan enkele van de grootste instromen in ETFs voor fysiek zilver sinds de oprichting van deze ETFs. We zien nog meer stijgingspotentieel in zilver, omdat zilver dit jaar nog steeds 14% achterloopt op goud en de goud/zilverratio nog op 97 staat, ver boven het vijfjaargemiddelde van 80.

    Positieve vooruitzichten op lange termijn voor mijnbouwbedrijven dankzij aangepaste bedrijfsvoering
    Goudbedrijven noteerden opnieuw een sterke maand: de NYSE Arca Gold Miners Index (GDMNTR)1 steeg met 5,6% en de MVIS Global Junior Gold Miners Index (MVGDXJTR)2 met 12,6%. De resultaten over het eerste kwartaal kwamen over het geheel genomen overeen met de verwachtingen. De impact van de coronagerelateerde shutdowns zullen pas goed zichtbaar worden in de cijfers over het tweede kwartaal. We schatten dat in april maximaal zo'n 12% van de wereldproductie stillag. Inmiddels is de productie echter vrijwel overal weer hervat. Bedrijven hebben hun operationele activiteiten snel aangepast om de kans op verspreiding van het virus te minimaliseren. Enkele maatregelen die zijn genomen:

    Inzet van meer voertuigen en vliegtuigen voor vervoer van medewerkers
    Gespreide en langere ploegendiensten
    Algemene inzet van coronatests en coronaprotocollen
    Grotere ertsvoorraden
    Redundanties in toeleveringsketens
    Diversificatie van transport en raffinage van doré

    Deze inspanningen hebben geleid tot hogere kosten. In de huidige omstandigheden worden de hogere kosten in verband met corona echter meer dan goedgemaakt door lagere brandstofkosten en zwakkere lokale valuta's.

    Veel bedrijven hebben in mei en april de publicatie van hun winstverwachtingen voor dit jaar uitgesteld. Die publicatie wordt nu weer hervat en de eerste cijfers wijzen erop dat de productie van individuele bedrijven in 2020 zo'n 0% tot 5% afneemt, terwijl de kosten zo'n 0% tot 5% stijgen. De pandemie heeft de langetermijnvooruitzichten voor de sector niet nadelig beïnvloed.

    Fusies tussen gelijkwaardige bedrijven leiden tot meer waarde en hogere rendementen voor aandeelhouders
    Het aantal fusies en overnames blijft gelijk op een gematigd niveau. In mei kondigden de gelijkwaardige, middelgrote producenten SSR Mining en Alacer Gold een fusie aan die leidt tot de vorming van een bedrijf dat in onze ogen veel sterker is dan zijn voorgangers. Alacer heeft een grote, technisch complexe mijn in het oosten van Turkije, terwijl SSR verschillende kleinere mijnen heeft in Noord- en Zuid-Amerika. We verwachten dat het gecombineerde bedrijf betere toegang heeft tot kapitaal, wereldwijde diversificatie biedt, meer technische mogelijkheden heeft en sterkere rendementen kan genereren voor zijn aandeelhouders. Het belangrijkste is dat het nieuwe SSR de beste mensen van beide bedrijven aan zich bindt. Er waren geen besturen die de hakken in het zand zetten en probeerden deze transactie te ondermijnen waarmee de belangen van de eigenaren volgens ons het best zijn gediend.

    Fusies en overnames vonden in het verleden vooral plaats op basis van prijzen boven reguliere marktprijzen. Daardoor betaalden te veel bedrijven volgens ons een te hoge prijs voor activa die uiteindelijk niet opleverden wat ervan werd verwacht. In de huidige haussemarkt komen fusies tussen gelijkwaardige bedrijven vaker voor, omdat bedrijven liever zoeken naar manieren om waarde voor aandeelhouders te verhogen dan dat ze te veel betalen om de goudproductie te kunnen vergroten, alleen maar om te groeien. Met de goudprijs in de lift, kwamen deze strategieverschuiving en de grotere discipline duidelijk in beeld tijdens de onlangs gehouden BofA Global Metals, Mining and Steel Conference. Enkele observaties:

    Focussen op stabiele productie en hogere marges via kostenverlagingen
    Vrije kasstromen genereren voor uitkering aan aandeelhouders en aflossing van schulden
    Financieren van minder kostende en beter renderende autonome groei en brownfieldexpansies
    Goudprijzen van tussen de $ 1200 en $ 1250 blijven hanteren bij het berekenen van reserves, en niet uitgaan van marginale, laagwaardige grondstoffen

    In de grafiek is duidelijk te zien wat deze uitgangspunten hebben opgeleverd. Tijdens de haussemarkt van 2001 tot 2011 stegen de kosten nog met de goudprijs mee, maar dat is nu niet meer het geval. Dit levert meer winst en grotere kasstromen op voor de goudbedrijven.

    Tijdens de haussemarkt van 2001 tot 2011 stegen de kosten met de goudprijs mee, maar nu niet
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 juli 2020 07:24
    quote:

    norbus schreef op 22 juli 2020 21:17:

    @zwarte ridder, is je mening veranderd tov goud? Want ik herinner me nog dat je een paar weken terug wat negatiever was
    De goudprijs is niet voorspelbaar zoals iedereen wel weet, maar een ding is wel zeker; de huidige goud (en zilver)hype zal eindigen als de coronacrisis voorbij is.
379 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links