Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koffiepraatjes

3.407 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 juni 2019 19:31
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 17 juni 2019 13:56:

    Minister: ‘Eten is te goedkoop’

    Eten is zó laaggeprijsd dat het milieu te zwaar wordt belast, voedsel wordt verspild en boeren te weinig verdienen. Consumenten en supermarkten moeten daarom de portemonnee trekken voor een metamorfose van de Nederlandse landbouw.
    Peter Winterman 17 jun. 2019 Laatste update: 12:06

    Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zegt dat in een interview met deze krant. Vandaag presenteert Schouten haar plan om de agrarische sector in Nederland om te vormen naar een ‘kringlooplandbouw’. De overheid gaat jaarlijks honderden miljoenen euro’s investeren in die omslag.

    ,,De laatste decennia was het adagium dat we voldoende voedsel moesten produceren om alle monden te voeden’’, zegt Schouten. ,,Mijn nieuwe adagium is dat we voedsel produceren met een zo klein mogelijke belasting voor de leefomgeving. Dus met zo min mogelijk nadelen voor natuur, milieu en klimaat.’’

    ‘Ongelofelijk goedkoop’

    Het gevolg is dat consumenten waarschijnlijk meer gaan betalen voor duurzaam geproduceerde producten. Schouten: ,,In de jaren 70 waren wij ongeveer 20 procent van ons inkomen kwijt aan voedsel. Dat is nu 10 tot 12 procent. Voedsel is ongelofelijk goedkoop geworden.’’

    Volgens de minister ligt de rekening daarvan bij de boer wiens inkomen vaak erg laag is. Ook zijn de natuur en het milieu de dupe, omdat die zwaarder worden belast. ,,De ironie is dat consumenten meer voedsel zijn gaan verspillen, juist omdat het zo goedkoop is’’, zegt Schouten. ,,Ik kan niet uitsluiten dat de consument meer gaat betalen. Dat is de prijs voor voedsel dat meer in balans met de omgeving wordt geproduceerd. Daarvan profiteert uiteindelijk iedereen.’’

    Supermarkten

    Ook van supermarkten verwacht de minister een bijdrage. Nog dit jaar wil ze afspraken maken over een eerlijkere prijs voor boeren en tuinders. ,,Nu ligt het risico te veel bij de boer. Als aan voedsel hogere eisen worden gesteld, onder meer voor dierenwelzijn, is het terecht dat daar een hogere vergoeding tegenover staat.’’

    Hoewel ons voedsel in vergelijking met andere Europese landen niet duur is, zijn de prijzen in een jaar tijd overigens wel met 3,8 procent gestegen, blijkt uit cijfers van het CBS.

    Schouten wil het boeren makkelijker maken om samen op te trekken in onderhandelingen met supermarktconcerns. Ook komt er een geschillencommissie waar boeren terechtkunnen met klachten over eisen van afnemers. Daarvoor stuurt de minister binnenkort een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer.

    Wat een kortzichtigheid om te vergelijken met bijna 50 jaar terug in de tijd.
    Stel dan ook wat zogenaamd 'te duur is geworden' en waar een groter deel van het inkomen aan wordt gespendeerd. Zorg, vakanties, luxe artikelen, huisvesting?
    Minister wil de welvaart terugdraaien?
  2. forum rang 7 hirshi 17 juni 2019 19:52
    Dat eten te goedkoop is is gebaseerd op het onzinnige idee dat Nederlanders te weinig uitgeven voor hun voedsel.

    En die prijzen gaan in rap omhoog door de onder meer de BTW verhoging.
    Niet omdat die producenten de prijzen verhogen. Maar door stiekeme belastingverhogingen. Daarvan werd de kiezer nooit op de hoogte gesteld toen hij de gang naar de stembus maakte.

    Hier in Spanje betaal ik nog steeds € 0,50 voor een kilo aardappelen.
    Voor een fles uitstekende rum betaal ik € 4,95. Kijk het maar na op lidl.es

    Voor een flacon douchegel Frascor Azul van 750 ml betaal ik bij Mercadona niet meer dan € 0,90. Bij Action in Nederland het driedubbele.

    In Holland worden de prijzen gedicteerd en hoog gehouden door Unilever.

    Tjonge als ik jong was geweest had ik een importbedrijf gestart om een echte prijzenoorlog te starten.

    Daar liggen echt hele grote kansen voor de ondernemer die de hegemonie van de Alberts Heijns c.s. durven te doorbreken.
  3. forum rang 7 hirshi 17 juni 2019 20:36
    Dat die hele grote kansen er liggen weet ik zeker.

    Maar ik ben te oud om zoiets te ondernemen.

    Het is alleen de vraag wie gaat het aanpakken en grijpt zijn kans om een ondernemer te worden en de supermarkten durft te verslaan en ze het nakijken biedt met een initiatief waar iedereen versteld van zal staan.
  4. forum rang 7 hirshi 17 juni 2019 23:38
    B & S is zo'n probleemgeval.

    Levert voor een habbekrats goederen aan Action maar weet de inkoopmarkt van Spanje die op vele gebieden veel goedkoper is niet te bereiken.

    Daarom zijn ze niet de gedoodverfde ondernemers die het aandeel omhoog zullen helpen en is het aandeel na zijn introductie niet omhoog te branden
  5. forum rang 10 rationeel 18 juni 2019 00:11
    quote:

    shortcut schreef op 17 juni 2019 19:31:

    [...]
    Wat een kortzichtigheid om te vergelijken met bijna 50 jaar terug in de tijd.
    Stel dan ook wat zogenaamd 'te duur is geworden' en waar een groter deel van het inkomen aan wordt gespendeerd. Zorg, vakanties, luxe artikelen, huisvesting?
    Minister wil de welvaart terugdraaien?
    Alles was goedkoop...wonen... studeren... eten... kleding... werkster... tuinman... aandelen...goud...enz enz.

    En goed! Kwaliteit van alles achteruit gegaan.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 juni 2019 20:20
    Het beste van De Telegraaf
    Column: het Strafbankje van Euronext
    author avatar

    Door Maurice van Tilburg
    17 jun. 2019 in FINANCIEEL

    De afgelopen weken heeft Euronext de aandelen van drie ondernemingen op het Strafbankje geplaatst. ’Het Strafbankje ’: de term spreekt tot de verbeelding.

    Misschien denkt u nu aan een mahoniehouten bank, strak in de lak en stevig gebouwd, waarop schuldbewust kijkende bestuurders naast elkaar zitten. De werkelijkheid is uiteraard anders: het Strafbankje bestaat niet in fysieke vorm. Maar wat is het dan wel en waarom bestaat het eigenlijk?

    Het bankje wordt omschreven in de regels van de beurs. Wanneer een beursgenoteerde onderneming de noteringsregels overtreedt, kunnen ’de effecten worden toegewezen aan het Strafbankje’, zo staat er. In de praktijk betekent dit dat de handel verplaatst wordt naar een speciaal segment binnen de handelsinfrastructuur. Beleggers extra alert te zijn bij aandelen die hier hun handelsplaats hebben: Let op, er is wat aan de hand!
    Geen beperkingen in de handel

    De handel in ondernemingen op het Strafbankje kent verder geen beperkingen. U kunt gewoon in- en uitstappen. Maar er is dus wel wat aan de hand. Bij de recente gevallen gaat het vooral om het niet tijdig publiceren van een goedgekeurde jaarrekening.

    Een genoteerde onderneming dient volgens de wet vier maanden na het sluiten van het boekjaar een goedgekeurde jaarrekening te hebben gedeponeerd. Deze voorwaarde en termijn zijn ook in de noteringsregels van de beurs opgenomen. We zien dat dit niet altijd lukt, vooral niet bij kleinere ondernemingen. Die hebben in tegenstelling tot grote bedrijven soms moeite om de jaarrekening tijdig goedgekeurd te krijgen. Soms omdat het vinden van een accountant lastig is, maar ook is de boekhouding wel eens niet goed op orde.

    Bij een overtreding kom je er dus op, maar hoe kom je nou weer van die bank af? Dat is heel makkelijk: zodra Euronext vaststelt dat een onderneming weer aan de noteringsregels voldoet, worden de aandelen teruggezet naar de originele handelsplaats. Er geldt overigens geen maximale termijn voor het Strafbankje.

    Recovery Box

    Buiten het Strafbankje kent de beurs nog een speciaal segment: de Recovery Box. Hierin worden aandelen geplaatst van ondernemingen die in betalingsproblemen verkeren, vaak een voorbode van faillissement. Voor de Recovery Box geldt een termijn van twaalf maanden. Als een bedrijf dan nog niet uit de problemen is, worden de aandelen uit de notering gehaald.

    Euronext gebruikt het Strafbankje voornamelijk om iets duidelijk te maken. De focus ligt daarbij op informatievoorziening voor de belegger. Die moet in orde moet zijn. Of het nou gaat om de jaarrekening of de uitgifte van extra aandelen: op het moment dat beleggers niet goed geïnformeerd worden, zullen wij daarvoor waarschuwen. Uw broker zou u hierop moeten attenderen bij een beleggingsbeslissing. Controleert u goed of onze waarschuwing ook daadwerkelijk bij u terecht komt.

    Maurice van Tilburg is ceo van Euronext Amsterdam.
  7. forum rang 7 hirshi 20 juni 2019 21:51
    quote:

    hirshi schreef op 17 juni 2019 17:13:

    Vrijdag komt Fastned naar de beurs.
    Inschrijven voor een tientje per aandeel.
    De emissie is een week uitgesteld en dat lijkt me een slecht voorteken.

    Niet op ingeschreven.
    Mede in acht genomen dat je in de toekomst ook gewoon bij benzinestations je elektrische mobiel zal kunnen opladen.

    En belangrijker nog: de jaarlijkse schuldenlast is even groot als de hele jaaromzet. In zo'n Tesla-achtig bedrijf wil ik niet zitten. Verlies nog heel erg lang gegarandeerd als ze ten minste overeind gehouden worden.

    Echt iets voor de believers.
    En ja hoor.......

    Een dag voordat Fastned zijn debuut maakt op de beurs van Amsterdam stelt de exploitant van snellaadstations de uitgifte van nieuwe certificaten plots uit.

    Fastned trekt nu dus de stekker uit de uitgifte van de certificaten, maar komt wel naar de beurs.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 juni 2019 13:07
    De leverancier van laadpalen Fastned schoot naar €31,50, een verdrievoudiging van de openingskoers. Aanvankelijk zou de leverancier van laadpalen 3 miljoen aandelen tegen €10 uitgeven, maar deze emissie werd teruggetrokken. Experts schrijven het spektakel toe aan het geringe aanbod en het noodgedwongen afdekken van posities door speculanten die op een koersdaling hadden ingezet.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 juni 2019 10:49
    Ondanks ruzie: Boris Johnson wil vriendin trouwen
    Updated 2 min geleden
    47 min geleden in BUITENLAND

    Londen - Boris Johnson is ondanks de fikse ruzies met zijn 24 jaar jongere vriendin toch van plan met haar te gaan samenwonen op Downing 10 als hij premier wordt.

    Dat schrijft de Daily Telegraph, de krant waar Johnson als columnist voor werkt. Johnson (55) zou zelfs willen trouwen met Carrie Symonds.

    Met het verhaal wil de krant de geruchten ontkrachten dat het stel uit elkaar zou zijn.

    Johnson kwam in opspraak toen buren afgelopen week meldden dat hij en zijn jonge vriendin een enorme ruzie hadden in haar flatje. „Rot op uit mijn huis”, had ze geschreeuwd nadat hij kennelijk wijn over haar bank had gegooid. Johnson woont min of meer bij haar sinds hij aankondigde te gaan scheiden van zijn vrouw.

    Smult

    De Engelse pers smult van de affaire. Eén van de kinderen van Boris, dochter Lara Lettice Johnson-Wheeler en vijf jaar jonger dan Carrie, schreef dat de afgelopen twaalf maanden de meest pijnlijke in haar leven waren. Toen ze hoorde dat Boris was vreemdgegaan, noemde ze hem een 'selfish b*****d'.

    Allevier zijn kinderen willen de nieuwe vlam van Johnson dan ook niet zien.

    Bekijk ook:
    Politie aan de deur bij Boris Johnson na klachten buren

    De ex van Carrie die drie jaar met haar leefde, spreekt van dramatische ruzies die het stel hadden. „Als ’t goed ging was ’t prachtig, maar als het tegenzat...”.

    Volgens buren van het stel hebben Boris en Carrie de afgelopen zes weken maar liefst vier furieuze ruzies gehad. Bewoners willen dan ook het liefst dat het stel vertrekt.
  10. forum rang 7 ffff 24 juni 2019 12:45
    Volgens buren van het stel hebben Boris en Carrie de afgelopen zes weken maar liefst vier furieuze ruzies gehad. Bewoners willen dan ook het liefst dat het stel vertrekt. ….

    Kijk, dat zijn nu volgens mij héél domme en kortzichtige buren! Nu kun je eens aan je buur goudgeld verdienen door de pers/ papparazzi te tippen/ waarschuwen bij een lekkere rel bij Boris en Carrie, en dan laat je die kans aan je neus voorbijgaan....
  11. forum rang 10 voda 24 juni 2019 12:51
    'Meldplicht bij belang 2 procent onnodig'

    Gepubliceerd op 24 jun 2019 om 10:12 | Views: 931

    DEN HAAG (AFN) - Aandeelhouders van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen worden op extra kosten gejaagd als een meldingsdrempel wordt ingevoerd bij een belang van 2 procent. Dat zegt belangenvereniging van institutionele beleggers Eumedion. De organisatie noemt de in politiek Den Haag beoogde invoering van een lagere drempel "niet nodig'' en "disproportioneel''.

    Eumedion reageert op een voorstel voor het invoeren van de meldingsdrempel bij 2 procent bovenop bestaande meldplichten die nu beginnen bij 3 procent. De extra drempel zou onder meer tot een betere dialoog tussen onderneming en aandeelhouder moeten leiden. Volgens de belangenclub zijn er voor bedrijven op grond van de bestaande wetgeving al voldoende mogelijkheden om aandeelhouders die meer dan 0,5 procent van de aandelen houden te kennen en met hen een dialoog aan te gaan.

    Ook zou het invoeren van de lagere drempel niet stroken met de beoogde vorming van Europese uniforme regelgeving. Verder zou de regeling inbreuk maken op de privacy van kleinere beleggers, veelal particulieren.
3.407 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 880,49 +0,65%
EUR/USD 1,0688 -0,14%
FTSE 100 8.085,21 +0,50%
Germany40^ 18.191,80 +0,30%
Gold spot 2.314,55 -0,32%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,39%
ASMI
+10,35%
RANDST...
+4,36%
NX FIL...
+4,17%
BESI
+3,63%

Dalers

ALLFUN...
-8,93%
ING
-5,29%
Avantium
-2,76%
WDP
-1,90%
Euroco...
-1,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links