Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.246 Posts
Pagina: «« 1 ... 711 712 713 714 715 ... 1263 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 19 juni 2019 21:03
    Wall Street licht hoger na Fed-verklaring

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag licht hoger nadat de Federal Reserve signalen afgaf dat een spoedige renteverlaging tot de mogelijkheden behoort.

    De S&P500-index stond 0,3 procent hoger op 2.927,80 punten. De Dow Jones-index steeg 0,3 procent en de Nasdaq won 0,3 procent. Voorafgaand aan het rentebesluit stonden de beurzen nog vrijwel ongewijzigd.

    De rente werd nog niet verlaagd, zoals verwacht. Zoals verwacht schrapte de Fed het woord 'geduldig' uit zijn verklaring, om te signaleren dat men klaar staat om in te grijpen als het handelsconflict de economische groei onderuit haalt. De centrale bank zal de economie aandachtig volgen gezien de toenemende onzekerheden, verklaarde de Fed.

    Slecht één van de tien beleidsmakers stemde voor een renteverlaging. Argumenten om de rente te verlagen die tijdens de vergadering door velen werden genoemd zijn de lage bedrijfsinvesteringen en het sombere ondernemersklimaat, zei Fed-voorzitter Powell.

    De dollar daalde in reactie op de verklaring met bijna een half procent. De euro stond op 1,1250 dollar.

    De olieprijs noteerde 0,7 procent lager op 53,63 dollar. De aanvankelijke winst na de publicatie van lagere Amerikaanse olievoorraden sijpelde weg. Bloomberg meldde woensdag dat de OPEC een datum heeft voor zijn jaarlijkse zomervergadering: 1 en 2 juli. Ook Rusland schuift aan voor de verlenging van de gemaakte productie-afspraken.

    Bedrijfsnieuws

    Adobe stond nog steeds ruim 4 procent hoger, nadat de softwareproducent dinsdag nabeurs met beter dan verwachte winstcijfers kwam en er in het tweede kwartaal bovendien een recordomzet werd behaald. Dat met name de winstverwachting voor het huidige derde kwartaal aan de voorzichtige kant was, leek beleggers dan ook niet te deren.

    Later op de dag openen Barnes & Noble en Oracle hun boeken. Beide fondsen stonden lager.

    Southwest Airlines maakte voorbeurs bekend in het tweede kwartaal een hogere omzet te voorzien, met een groeicijfer van 6,5 tot 7,5 procent. De capaciteit daalt wel sterker dan eerder gedacht, aldus de luchtvaartmaatschappij. Het aandeel zakte 0,6 procent.

    CBS steeg 1,0 procent. De mediareus bereidt volgens The Wall Street Journal een bod voor op Viacom, dat 2 procent meer waard werd.

    TripAdvisor kon 1,3 procent bijschrijven na een adviesverhoging van SunTrust.

    US Steel won 4,6 procent. De staalfabrikant legt twee smelterijen stil nu de vraag naar staal afzwakt, als gevolg van het handelsconflict tussen de VS en China.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 19 juni 2019 22:15
    Wall Street sluit licht hoger na rentebesluit Fed

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag licht hoger nadat de Federal Reserve signalen afgaf dat een spoedige renteverlaging tot de mogelijkheden behoort.

    De S&P500-index sloot 0,3 procent hoger op 2.926,46 punten. De Dow Jones-index steeg 0,1 procent tot 26.504,00 punten en de Nasdaq won 0,4 procent tot 7.987,32.

    Voorafgaand aan het rentebesluit stonden de beurzen nog vrijwel ongewijzigd.

    De rente werd nog niet verlaagd, zoals verwacht. Zoals verwacht schrapte de Fed wel het woord 'geduldig' uit zijn verklaring, om te signaleren dat men klaar staat om in te grijpen als het handelsconflict met China de economische groei onderuit haalt. De centrale bank zal de economie aandachtig volgen gezien de toenemende onzekerheden, verklaarde de Fed.

    Slecht één van de tien beleidsmakers stemde voor een renteverlaging. Argumenten om de rente te verlagen die tijdens de vergadering door velen werden genoemd zijn de lage bedrijfsinvesteringen en het sombere ondernemersklimaat, zei Fed-voorzitter Powell.

    De dollar daalde in reactie op de verklaring. De euro stond bij het sluiten van Wall Street op 1,1228 dollar.

    De olieprijs daalde 0,3 procent tot op 54,32 dollar. De aanvankelijke winst na de publicatie van lagere Amerikaanse olievoorraden sijpelde weg. Bloomberg meldde woensdag dat de OPEC een datum heeft voor zijn jaarlijkse zomervergadering: 1 en 2 juli. Ook Rusland schuift aan voor de verlenging van de gemaakte productie-afspraken.

    Bedrijfsnieuws

    Adobe eindigde ruim 4 procent hoger, nadat de softwareproducent dinsdag nabeurs met beter dan verwachte winstcijfers kwam en er in het tweede kwartaal bovendien een recordomzet werd behaald. Dat met name de winstverwachting voor het huidige derde kwartaal aan de voorzichtige kant was, leek beleggers dan ook niet te deren.

    Oracle steeg 6 procent in de elektronische handel nabeurs na publicatie van de kwartaalcijfers. Tijdens de reguliere handel daalde het aandeel 0,4 procent.

    Southwest Airlines maakte voorbeurs bekend in het tweede kwartaal een hogere omzet te voorzien, met een groeicijfer van 6,5 tot 7,5 procent. De capaciteit daalt wel sterker dan eerder gedacht, aldus de luchtvaartmaatschappij. Het aandeel zakte 0,4 procent.

    CBS steeg 1,1 procent. De mediareus bereidt volgens The Wall Street Journal een bod voor op Viacom, dat 2 procent meer waard werd.

    TripAdvisor kon 1,9 procent bijschrijven na een adviesverhoging van SunTrust.

    US Steel won 4,0 procent. De staalfabrikant legt twee smelterijen stil nu de vraag naar staal afzwakt, als gevolg van het handelsconflict tussen de VS en China.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 20 juni 2019 12:47
    Pershing Square koopt voor 100 miljoen eigen aandelen in

    (ABM FN-Dow Jones) Pershing Square start een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 100 miljoen dollar. Dat maakte het beursgenoteerde investeringsfonds woensdagavond bekend.

    Het fonds heeft noteringen in Londen en Amsterdam. De aandeleninkoop zal het eigen vermogen van het fonds verlagen en de winst per aandeel vergroten.

    De inkopen beginnen direct en zullen voor de volgende jaarvergadering zijn afgerond.

    Het beleggingsfonds behaalde in 2018 voor het vierde jaar op rij een negatief rendement, met een nettoverlies van 109 miljoen dollar, hoewel de waardedaling met 0,7 procent veel kleiner was dan in de drie voorgaande jaren.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 20 juni 2019 15:13
    Futures wijzen op hogere opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,9 procent in het groen.

    Wall Street bouwt daarmee de winsten van een dag eerder verder uit, nadat de Federal Reserve de rente handhaafde en hintte op toekomstige verlagingen als de economische vooruitzichten verder worden vertroebeld door de onzekerheid over het Amerikaanse handelsbeleid.

    "De argumenten voor een wat meer accommoderend beleid zijn versterkt", zei voorzitter Jerome Powell van de Fed. Vooralsnog heeft de centrale bank niet toegegeven aan de druk van president Donald Trump om de rente direct te verlagen.

    "Het was niet verrassend dat de rentes ongewijzigd bleven, maar er was een afwijkende visie in de vorm van voorzitter James Bullard van de St. Louis Fed, die pleitte voor een renteverlaging van 25 basispunten", zei marktanalist David Madden van CMC markets. "Wat de vooruitzichten voor de economie betreft, hield de Fed zijn groeiprognoses grofweg ongewijzigd, maar verlaagde de inflatieprognose van 1,8 procent naar 1,5 procent, terwijl de dot plot voor dit jaar geen verandering in het rentepad liet zien", voegde hij toe.

    Marktanalist Philip Marey van Rabobank wees er evenwel op dat de samenstelling van de dot plot nu zo is, dat indien slechts één bankier meer opteert voor een renteverlaging, de dot plot voor dit jaar wijst op een rentedaling met 25 basispunten.

    Voor 2020 wijst de dot plot nu op een verlaging in plaats van een verhoging.

    Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de Philadelphia Fed-index van juni, gevolgd door de leidende indicatoren van mei.

    De euro/dollar noteerde op 1,1302. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1278 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1224 op de borden.

    De olieprijs noteerde donderdag tot 3,3 procent hoger. Olie werd duurder omdat de spanningen in het Midden-Oosten verder oplopen. Iran heeft een Amerikaanse drone neergehaald.

    Bedrijfsnieuws

    Slack Technologies debuteert donderdag op Wall Street. De aandelen van Slack hebben een referentieprijs van 26 dollar gekregen. De zakelijke berichtendienst heeft gekozen voor een directe plaatsing en niet voor een traditionele beursgang.

    Kroger komt donderdag met kwartaalcijfers. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel van de Amerikaanse levensmiddelenketen.

    Oracle steeg voorbeurs 5,9 procent. Het database-bedrijf publiceerde woensdag nabeurs beter dan verwachte kwartaalcijfers.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,3 procent hoger op 2.926,46 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 26.504,00 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 7.987,32 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 20 juni 2019 15:13
    Bedrijvigheid in regio Philadelphia onder druk

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia groeit in juni nog maar nauwelijks. Dit meldde de Federal Reserve Bank of Philadelphia donderdag.

    De zogenoemde Philly Fed index daalde van 16,6 in mei naar 0,3 deze maand. Dat is de laagste stand sinds februari.

    Economen rekenden op een indexniveau van 9,3.

    Een positief cijfer betekent dat een meerderheid van de ondernemers een groei van de bedrijvigheid verwacht. Een negatieve stand wijst op een krimp.

    Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de Philadelphia Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers, die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 20 juni 2019 15:13
    Steunaanvragen VS dalen meer dan verwacht

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 15 juni meer dan verwacht gedaald. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

    Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 216.000 banen. Er werd door de markt uitgegaan van 220.000 aanvragen. Een week eerder stond de teller op 222.000.

    Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen bedroeg 218.750 aanvragen, ofwel een stijging van 1.00 tegenover de 217.750 van de week ervoor.

    Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 8 juni kwam uit op 1.662.000 stuks, een daling met 37.000.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 20 juni 2019 15:14
    Winst en omzet Kroger dalen minder dan verwacht

    (ABM FN-Dow Jones) Kroger heeft in het eerste kwartaal een fors lagere winst en licht lagere omzet geboekt. Dit bleek donderdag voorbeurs na publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van de Amerikaanse supermarktketen.

    "Omdat de detailhandel voortdurende transformeert, hebben we Restock Kroger gelanceerd om [waarde] te kunnen leveren aan onze klanten en aandeelhouders", zei CEO Rodney McMullen. "We werken hard aan een momentum voor Restock Kroger in het tweede jaar, dat een solide start kende", voegde hij toe.

    Kroger boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 772 miljoen dollar, in vergelijking met 2,0 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De fors lagere winst is het resultaat van het wegvallen van een eenmalige bate die vorig jaar het resultaat stutte na de verkoop van supermarktactiviteiten.

    De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,72 dollar, tegenover 0,73 dollar een jaar eerder. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde economen rekenden op een aangepaste winst van 0,71 dollar per aandeel.

    De omzet daalde licht van 37,7 miljard dollar vorig jaar naar 37,3 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op 37,2 miljard dollar.

    Outlook

    Het concern bevestigde zijn outlook voor het hele boekjaar en voorziet een identieke omzetgroei variërend van 2,00 procent tot 2,25 procent en een aangepaste winst van 2,15 dollar tot 2,25 dollar per aandeel.

    Het aandeel Kroger noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,1 procent lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 20 juni 2019 15:14
    Wall Street beweegt richting hogere opening

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,0 procent in het groen.

    Wall Street bouwt daarmee de winsten van een dag eerder verder uit, nadat de Federal Reserve de rente handhaafde en hintte op toekomstige verlagingen als de economische vooruitzichten verder worden vertroebeld door de onzekerheid over het Amerikaanse handelsbeleid.

    "De argumenten voor een wat meer accommoderend beleid zijn versterkt", zei voorzitter Jerome Powell van de Fed. Vooralsnog heeft de centrale bank niet toegegeven aan de druk van president Donald Trump om de rente direct te verlagen.

    "Het was niet verrassend dat de rentes ongewijzigd bleven, maar er was een afwijkende visie in de vorm van voorzitter James Bullard van de St. Louis Fed, die pleitte voor een renteverlaging van 25 basispunten", zei marktanalist David Madden van CMC markets. "Wat de vooruitzichten voor de economie betreft, hield de Fed zijn groeiprognoses grofweg ongewijzigd, maar verlaagde de inflatieprognose van 1,8 procent naar 1,5 procent, terwijl de dot plot voor dit jaar geen verandering in het rentepad liet zien", voegde hij toe.

    Marktanalist Philip Marey van Rabobank wees er evenwel op dat de samenstelling van de dot plot nu zo is, dat indien slechts één bankier meer opteert voor een renteverlaging, de dot plot voor dit jaar wijst op een rentedaling met 25 basispunten.

    Voor 2020 wijst de dot plot nu op een verlaging in plaats van een verhoging.

    Ook de Bank of England liet zijn belangrijkste rentetarief vandaag ongewijzigd.

    Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 15 juni is gedaald met 6.000 naar 216.000, terwijl gerekend werd op 220.000 nieuwe aanvragen.

    De bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia groeit in juni nog maar nauwelijks. De zogenoemde Philly Fed index daalde van 16,6 in mei naar 0,3 deze maand. Dat is de laagste stand sinds februari. Economen rekenden op een indexniveau van 9,3.

    Later op de dag volgen de leidende indicatoren van mei.

    De euro/dollar noteerde op 1,1301. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1278 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1224 op de borden.

    De olieprijs noteerde donderdag tot 3,1 procent hoger. Olie werd duurder omdat de spanningen in het Midden-Oosten verder oplopen. Iran heeft een Amerikaanse drone neergehaald.

    Bedrijfsnieuws

    Slack Technologies debuteert donderdag op Wall Street. De aandelen van Slack hebben een referentieprijs van 26 dollar gekregen. De zakelijke berichtendienst heeft gekozen voor een directe plaatsing en niet voor een traditionele beursgang.

    Carnival daalde voorbeurs 8,5 procent. De cruise-operator boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 451 miljoen dollar, ofwel 0,65 dollar per aandeel, op een omzet van 4,8 miljard dollar. Het concern stelde zijn winstverwachting voor het hele boekjaar neerwaarts bij.

    Darden Restaurants heeft het afgelopen kwartaal een aangepaste winst geboekt van 1,76 dollar per aandeel, terwijl de markt rekende op 1,73 dollar per aandeel, op een omzet van 2,23 miljard dollar. Analisten rekenden op een omzet van 2,24 miljard dollar. Ook de outlook voor het hele boekjaar stelde licht teleur. Het aandeel daalde 4,6 procent.

    Kroger heeft het afgelopen kwartaal de winst en omzet minder zien dalen dan verwacht. De Amerikaanse supermarktketen handhaafde de outlook voor het hele boekjaar. Het aandeel daalde voorbeurs 1,2 procent.

    Oracle steeg voorbeurs 6,2 procent. Het database-bedrijf publiceerde woensdag nabeurs beter dan verwachte kwartaalcijfers.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,3 procent hoger op 2.926,46 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 26.504,00 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 7.987,32 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 20 juni 2019 16:12
    Leidende indicatoren VS vlak

    (ABM FN-Dow Jones) De index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie heeft in mei een pas op de plaats gemaakt. Dit bleek donderdag uit een publicatie van The Conference Board.

    De index bleef staan op 111,8.

    De verwachting van economen was voor mei ook een pas op de plaats.

    De index wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden en is samengesteld uit tien componenten, waaronder de wekelijkse steunaanvragen, indices voor nieuwe orders, bouwvergunningen, aandelenkoersen, en de rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen afgezet tegen de eendagsrente van de Fed, de federal funds rate.

    De Conference Board is een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 20 juni 2019 16:34
    Trump: Iran maakte grote fout

    (ABM FN-Dow Jones) Iran heeft een heel grote fout gemaakt door een Amerikaanse drone uit de lucht te schieten. Dit zei de Amerikaanse president Donald Trump donderdagmiddag op Twitter.

    De olieprijs noteerde donderdag iets meer dan 4 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 20 juni 2019 17:49
    'Apple waarschuwt voor impact Trump-tarieven'

    Gepubliceerd op 20 jun 2019 om 17:31 | Views: 559

    CUPERTINO (AFN/RTR) - Het verder ophogen van de Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen zet de concurrentiepositie van Apple wereldwijd onder druk. Daarvoor waarschuwt de Amerikaanse techreus. Volgens het bedrijf zullen hogere tarieven negatief doorwerken op de bijdrage die Apple levert aan de Amerikaanse economie.

    De regering-Trump schermt met het idee om de tarieven op nog eens 300 miljard dollar aan Chinese goederen te verhogen naar maximaal 25 procent. Volgens Apple, dat onder meer zijn iPhones, iPads en Macs in China laat maken, schaden de beleidsmakers met een dergelijke stap de concurrentiepositie van het bedrijf wereldwijd.

    Apple is niet het eerste bedrijf dat er bij de regering-Trump op aandringt om plannen voor het verder verhogen van invoertarieven niet tot uitvoering te brengen. Vooral techbedrijven zijn doorgaans zeer vatbaar voor verdere verstoringen in de handelsrelatie tussen de VS en China.
  12. forum rang 10 voda 20 juni 2019 18:40
    Slack noteert 60 procent hoger bij beursdebuut

    Gepubliceerd op 20 jun 2019 om 18:31 | Views: 26

    NEW YORK (AFN) - Het aandeel Slack noteerde donderdag, kort nadat de openingskoers van het aandeel bekend werd, ruim 60 procent hoger. Tegen 18.15 uur stond het aandeel van de chatdienst, die met name populariteit geniet onder zakelijke gebruikers, op bijna 42 dollar. Daarmee heeft het bedrijf een beurswaarde heeft van dik 21 miljard dollar.

    Kenners rekenden er in doorsnee op dat na de beursnotering een prijskaartje aan Slack zou hangen van 16 miljard tot 17 miljard dollar. Het duurde dik 2,5 uur alvorens een koers bekend werd.

    Slack ging via een directe notering naar de beurs. Daarbij worden geen nieuwe aandelen uitgegeven maar alleen bestaande aandelen aan de beurs genoteerd, zodat ze makkelijker kunnen worden verhandeld.
  13. forum rang 10 voda 20 juni 2019 20:06
    Groene koersen op Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteert halverwege de handelsdag in het groen, maar de openingswinsten werden wel deels ingeleverd.

    De Dow Jones steeg 0,7 procent en de S&P 500 index won ook 0,7 procent. De Nasdaq index wist er 0,6 procent bij te sprokkelen.

    "De Amerikaanse centrale bank suggereerde dat het de teugels van het monetaire beleid wat kan laten vieren, en handelaren sprongen direct op de stierentrein", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

    "De argumenten voor een wat meer accommoderend beleid zijn versterkt", zei voorzitter Jerome Powell van de Fed woensdagavond.

    Marktanalist Philip Marey van Rabobank wees er op dat de samenstelling van de dot plot van de Fed nu zo is, dat indien slechts één bankier meer opteert voor een renteverlaging, de dot plot voor dit jaar wijst op een rentedaling met 25 basispunten. Voor 2020 wijst de dot plot nu op een verlaging in plaats van een verhoging.

    De macro-economische cijfers gaven vandaag een verdeeld beeld. Het aantal eerste steunaanvragen daalde met 6.000, terwijl de leidende indicatoren een pas op de plaats maakten.

    Een echte tegenvaller noemde analist Corne van Zeijl van Actiam echter de daling van de Philadelphia Fed index. Deze ging van 16,6 naar 0,3, de laagste stand sinds februari. Economen hadden gerekend op een daling, maar dachten dat deze niet verder zou gaan dan 9,3.

    Van Zeijl wees erop dat de Empire State index vorige week ook al hard onderuit ging. En voor de analist van Actiam zijn juist deze twee regionale indices een goede voorbode voor de zo breed gevolgde inkoopmanagersindex van ISM.

    De euro/dollar noteerde op 1,1289. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1274 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1228 op de borden.

    Olie werd flink duurder, tot wel meer dan 5 procent. Iran heeft een Amerikaanse drone neergehaald, wat president Donald Trump een "zeer grote fout" noemde.

    Stijgers en dalers

    Veel aandacht is er vandaag voor de beursgang van Slack Technologies. De aandelen van Slack hebben een referentieprijs van 26 dollar gekregen. De zakelijke berichtendienst heeft gekozen voor een directe plaatsing en niet voor een traditionele beursgang. Inmiddels gaat het aandeel voor bijna 42 dollar over de toonbank.

    Carnival daalde daarentegen 9,4 procent. De cruise-operator boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 451 miljoen dollar, ofwel 0,65 dollar per aandeel, op een omzet van 4,8 miljard dollar. Het concern stelde zijn winstverwachting voor het hele boekjaar neerwaarts bij.

    Darden Restaurants heeft het afgelopen kwartaal een aangepaste winst geboekt van 1,76 dollar per aandeel, terwijl de markt rekende op 1,73 dollar per aandeel, op een omzet van 2,23 miljard dollar. Analisten rekenden op een omzet van 2,24 miljard dollar. Ook de outlook voor het hele boekjaar stelde licht teleur. Het aandeel won toch 1,8 procent.

    Kroger heeft het afgelopen kwartaal de winst en omzet onder druk zien staan, maar minder sterk dan analisten hadden verwacht. De Amerikaanse supermarktketen besloot de outlook voor het hele boekjaar te handhaven. Het aandeel daalde 2,2 procent.

    Oracle steeg maar liefst 7,5 procent. Het database-bedrijf publiceerde woensdag nabeurs beter dan verwachte kwartaalcijfers. De aangepaste winst per aandeel was 1,19 dollar, terwijl analisten hadden gerekend op 1,07 dollar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 20 juni 2019 22:00
    Walmart schikt omvangrijke corruptiezaak

    Gepubliceerd op 20 jun 2019 om 20:57 | Views: 468

    WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Supermarktketen Walmart heeft voor 282 miljoen dollar een grote corruptiezaak geschikt. Het Amerikaanse concern lag onder vuur van autoriteiten omdat het anticorruptiewetgeving schond met dubieuze praktijken en regelingen in landen als Brazilië, Mexico, China en India. De zaak kwam in 2012 aan het licht.

    's Werelds grootste retailer stemde in met een boete van 144 miljoen dollar van de Amerikaanse beurswaakhond SEC, omdat het bedrijf niet voldoende deed corruptie te voorkomen. Daarbovenop kwam een bedrag van 138 miljoen dollar vanwege aanklachten van justitie in de VS.

    Volgens de SEC zouden dochterondernemingen van Walmart in de genoemde landen zaken hebben gedaan met tussenpersonen, van wie niet kon worden aangetoond dat ze zich hielden aan anticorruptiewetgeving. Het concern zou ook verschillende waarschuwingen in de wind hebben geslagen. Ook was Walmart te traag met het instellen van scherpere interne controles.
  15. forum rang 10 voda 21 juni 2019 06:10
    Markant debuut Slack op groen Wall Street

    Gepubliceerd op 20 jun 2019 om 22:20 | Views: 1.707

    NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met winsten de handel uitgegaan, waarbij de brede S&P 500 op de hoogste stand ooit sloot. Dat de Federal Reserve een dag eerder de deur op een kier zette voor eventuele renteverlagingen later dit jaar bleef voor optimisme zorgen. Verder viel vooral de koerssprong van beursdebutant Slack op.

    De Dow-Jonesindex sloot de sessie 0,9 procent hoger op 26.753,17 punten. De brede S&P 500 steeg 1 procent tot een recordstand van 2954,18 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,8 procent aan tot 8051,34 punten.

    Slack sloot de sessie bijna 50 procent hoger. De zakelijke berichtendienst is populair bij veel bedrijven en kwam op de beurs terecht via een zogeheten direct listing. Bij die methode, waar Spotify eerder ook gebruik van maakte, worden geen nieuwe aandelen door banken in de markt gezet. In plaats daarvan kunnen de bestaande aandeelhouders door de nieuwe notering hun aandelen te gelde maken.

    Boeing

    Walmart won 0,6 procent. Het winkelbedrijf schikte een langlopende corruptiezaak voor een totaalbedrag van 282 miljoen dollar. Boeing won 1,7 procent. De vliegtuigmaker is naar eigen zeggen met meerdere luchtvaartmaatschappijen in gesprek over bestellingen voor de 737 MAX. British Airways-moeder IAG bestelde recent 200 stuks van het aan de ketting gelegde toestel. Dat was de eerste bestelling sinds een fatale crash met een Ethiopian Airways-vliegtuig eerder dit jaar.

    Oracle won dik 8 procent na kwartaalcijfers. Met name de vooruitzichten voor het huidige kwartaal vielen in goede aarde. Cijfers van supermarktketen Kroger (min 2,2 procent) vielen minder in de smaak. Cruisebedrijf Carnival verloor bijna 8 procent na een winstwaarschuwing, als gevolg van een plotseling verbod op cruises naar Cuba door de regering-Trump.

    Olive Garden

    Restaurantbedrijf Darden, vooral bekend van de keten Olive Garden, won 1,1 procent na cijfers. Het bedrijf maakte meer winst op een vergelijkbare omzet.

    De olieprijzen zaten in de lift na het nieuws dat Iran een Amerikaanse 'spion-drone' heeft neergeschoten. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 5,4 procent tot 56,65 dollar. Brentolie werd 4,5 procent duurder op 64,58 dollar per vat. De euro was 1,1291 dollar waard, tegen 1,1275 dollar bij het slot in Europa.
  16. forum rang 10 voda 21 juni 2019 14:59
    Wall Street neemt gas terug

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden vrijdag op een licht lagere opening voor Wall Street. Richting de openingsbel koersten de futures op de S&P 500, de Dow Jones index en de Nasdaq rond de 0,2 procent lager.

    Donderdag was sprake van een rally, geïnspireerd door de accommoderende geluiden vanuit de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank. Dit stuwde de S&P 500 tot een nieuwe recordstand.

    De enige Fed-functionaris die woensdag voor een renteverlaging stemde, James Bullard, gaf vrijdag tekst en uitleg over zijn stem.

    "Het verlagen van de belangrijkste rente op dit moment zou dienen als verzekering tegen een verdere verzwakking van de verwachte inflatie en een vertragende economie die in hogere mate wordt blootgesteld aan neerwaartse risico's", aldus Bullard.

    En zelfs wanneer de economie en inflatie zich de komende maanden wel beter dan verwacht ontwikkelen, zou een renteverlaging kunnen helpen bij een snellere terugkeer naar de inflatiedoelstelling, meent de voorzitter van de St. Louis Fed.

    Hoewel Bullard het dus niet eens was met zijn collega-functionarissen binnen de Fed, sprak hij vrijdag wel zijn vertrouwen uit in het vermogen van de Amerikaanse centrale bank om op gepaste manier in te grijpen wanneer de omstandigheden hierom vragen.

    Na de rally van donderdag lijkt er vrijdag tot nog toe sprake van consolidatie, volgens analist Jim Reid van Deutsche Bank, terwijl de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten verder oplopen.

    Donderdag werd bekend dat Iran een Amerikaanse verkenningsdrone heeft neergeschoten. De VS zou een vergeldingsactie op touw hebben gezet, maar die op het allerlaatste moment hebben afgeblazen. Wel mijden luchtvaartmaatschappijen momenteel het luchtruim boven de Straat van Hormuz.

    De olieprijs steeg donderdag met ruim 5 procent flink vanwege het groeiende conflict en daardoor de kans op productie-onderbrekingen. Vrijdag werd een vat West Texas Intermediate een half procent duurder. Op weekbasis is de olieprijs inmiddels ruim 8 procent gestegen.

    Voor de Canadese dollar, die vrijdag fractioneel lager noteerde ten opzichte van zijn Amerikaanse evenknie, pakt de stijgende olieprijs goed uit. Op weekbasis is de 'loonie' één van de sterkst stijgende valuta's, met zo'n 1,7 procent ten opzichte van de Amerikaanse greenback.

    De euro/dollar noteerde vanmiddag op 1,1320. Donderdag bij het slot van Wall Street verhandelde het muntpaar op 1,1292.

    Beleggers zochten hun heil ook in veilige beleggingen als goud, waarbij een troy ounce voor het eerst sinds 2013 door de grens van 1.400 dollar ging. Inmiddels is de goudprijs weer iets teruggezakt, tot rond de 1.398 dollar.

    Op macro-economisch vlak is er later op de middag aandacht voor de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie van Markit en de bestaande woningverkopen in de VS in mei.

    Bedrijfsnieuws

    Slack beleefde donderdag een prima beursdebuut in New York. De online berichtendienst voor op het werk steeg vanaf zijn referentieprijs 26,00 dollar met liefst 48,5 procent. Vrijdag in de voorbeurshandel komt door nog eens 4 procent bij.

    Andere aandelen die vrijdag mogelijk in beweging komen zijn UnitedHealth en PayPal.

    UnitedHealth, moederbedrijf van de grootste zorgverzekeraar in de VS, neemt Equian, dat betalingssystemen binnen de gezondheidszorg ontwikkelt, over voor 3,2 miljard dollar, meldde Wall Street Journal. Het aandeel UnitedHealth noteerde vrijdagmiddag vlak.

    Betalingsdienst PayPal ziet zijn operationeel directeur Bill Ready aan het eind van het jaar vertrekken. Het aandeel daalde vrijdag in de voorbeurshandel 2,1 procent.

    Het aandeel van cruise-operator Carnival daalde donderdag al bijna 8 procent en vrijdag ging de beurswaarde met nog eens 4 procent omlaag. Het bedrijf kwam donderdag met teleurstellende tweede kwartaalcijfers en vrijdag volgden een aantal advies- en koersdoelverlagingen.

    Slotstanden

    Wall Street is donderdag met stevige winsten gesloten. De Dow Jones steeg 0,9 procent naar 26.753,17 punten en de breder samengestelde S&P 500 index won een procent op 2.954,18 punten. De Nasdaq index wist 0,8 procent te stijgen naar 8.051,34 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 21 juni 2019 15:00
    Fed-dissident Bullard ziet renteverlaging als verzekering

    (ABM FN-Dow Jones) James Bullard, de enige beleidsfunctionaris van de Federal Reserve die woensdag voor een kleine renteverlaging stemde, deed dit als “verzekering” om een verdere verzwakking van de economie en de inflatie in de Verenigde Staten tegen te gaan. Dit zei de voorzitter van de St. Louis Fed vrijdag in een toelichting op zijn afwijkende stem binnen het Federal Open Market Committee.

    "Ik ben van mening dat een verlaging van de belangrijkste rente met 25 basispunten tot een bandbreedte van 2,00 tot 2,25 procent gepast zou zijn geweest", aldus Bullard. De federal funds rate bleef echter staan op 2,25 tot 2,50 procent.

    "Het verlagen van de belangrijkste rente op dit moment zou dienen als verzekering tegen een verdere verzwakking van de verwachte inflatie en een vertragende economie die in hogere mate wordt blootgesteld aan neerwaartse risico's", aldus Bullard.

    Hij rekent erop dat de trend van een zwakkere inflatie, die momenteel 40 tot 50 basispunten onder de twee procent ligt die de Fed ambieert, niet louter wordt veroorzaakt door tijdelijke factoren.

    Bovendien zal de Amerikaanse economie in de rest van het jaar verder vertragen en neemt de onzekerheid over de economische outlook toe.

    En zelfs wanneer de economie en inflatie zich de komende maanden wel beter dan verwacht ontwikkelen, zou een renteverlaging kunnen helpen bij een snellere terugkeer naar de inflatiedoelstelling, meent Bullard.

    Hoewel de St. Louis voorzitter het dus niet eens was met zijn collega-functionarissen binnen de Fed, sprak hij vrijdag wel zijn vertrouwen uit in het vermogen van de Amerikaanse centrale bank om op gepaste manier in te grijpen wanneer de omstandigheden hierom vragen.

    Volgens de Fed Watchtool van CME rekent 76 procent van de markt momenteel op een renteverlaging van 25 basispunten in juli. Zo'n 24 procent denkt zelfs dat de rente met 50 basispunten wordt verlaagd naar een bandbreedte van 1,75 tot 2,00 procent.

    Het volgende rentebesluit van de Fed wordt op 31 juli bekendgemaakt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 21 juni 2019 15:34
    Trump geen haast met Iran

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump zegt geen haast te hebben met het bestraffen van Iran voor het neerhalen van een Amerikaanse drone, maar voegde toe dat Teheran "nooit nucleaire wapens" mag hebben.

    Donderdagavond heeft Trump op het allerlaatste moment een Amerikaanse vergeldingsactie ingetrokken. Volgens de president 10 minuten voor de aanval zou plaatsvinden.

    De aanval op de drie geselecteerde doelen zou circa 150 doden met zich hebben meegebracht. "Het is niet proportioneel in vergelijking tot het neerhalen van een onbemand drone", zei hij.

    "Ik heb geen haast, ons leger is opnieuw opgebouwd en klaar om toe te slaan", aldus Trump. Daarnaast doen de sancties hun werk, en hebben de VS donderdagavond extra maatregelen toegevoegd, voegde de president toe.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 21 juni 2019 15:48
    Wall Street begint met kleine minnen

    Gepubliceerd op 21 jun 2019 om 15:41 | Views: 26

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine minnen aan de handel begonnen. De aandacht op Wall Street gaat onder meer uit naar de politieke spanningen. President Donald Trump heeft op het laatste moment een militaire aanval op Iran afgeblazen. Hij vond dat zo'n aanval niet ,,in verhouding zou staan'' tot het neerschieten van een onbemande Amerikaanse drone door Iran eerder deze week.

    De Dow-Jonesindex opende 0,1 procent lager op op 26.739 punten. De brede S&P 500 noteerde kort na de openingsbel ook 0,1 procent in de min, op 2950 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,3 procent tot 8030 punten.

    Bedrijven in de luchtvaartsector staan in de schijnwerpers. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA vaardigde een verbod uit voor de burgerluchtvaart boven een deel van het Iraanse luchtruim. American Airlines (min 0,2 procent) en Delta Air Lines (min 0,3 procent) mijden voortaan de Straat van Hormuz en de Golf van Oman. United Airlines (min 0,4 procent) staakte zijn vluchten tussen New York en Mumbai.

    Ook de handelsoorlog blijft de gemoederen bezighouden. Techreus Apple waarschuwde dat het verder ophogen van importtarieven op Chinese goederen zijn concurrentiepositie wereldwijd onder druk zet. De iPhone-maker zakte op de beurs met 0,6 procent. Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping reizen volgende week af naar de G20-top in Japan. Ze kunnen daar nog altijd tot een handelsakkoord komen.
  20. forum rang 10 voda 21 juni 2019 15:52
    Economie VS groeit nog nauwelijks

    (ABM FN-Dow Jones) De groei in economische activiteit is in juni in de Verenigde Staten vertraag ten opzichte van de groei een maand eerder. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Markit Economics.

    De samengestelde inkoopmanagersindex voor de Verenigde Staten daalde van 50,9 in mei naar 50,6 in juni, het laagste niveau in 40 maanden

    De voorlopige index voor de dienstensector daalde van 50,9 naar 50,7, eveneens het laagste niveau in 40 maanden.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 50,5 naar 50,1, wat het laagste niveau in de laatste 117 maanden markeerde.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.246 Posts
Pagina: «« 1 ... 711 712 713 714 715 ... 1263 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 0,00%
EUR/USD 1,0709 +0,11%
FTSE 100 8.040,38 0,00%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.317,57 +0,06%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links