Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 23,880 19 apr 2024 15:54
  • -0,620 (-2,53%) Dagrange 23,540 - 24,160
  • 121.142 Gem. (3M) 245,7K

AMG Juni 2019.. Einde van Short uitbreiding?

1.884 Posts
Pagina: «« 1 ... 66 67 68 69 70 ... 95 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 bezinteergebelegt 19 juni 2019 09:45
    quote:

    Just lucky schreef op 19 juni 2019 09:42:

    Er wordt door 2 partijen (of mogelijk 1) gespeeld met de koers, en daartussen koopt Abn wat op. Meer partijen zijn waarschijnlijk niet actief.
    Alleen jammer dat dat "spelen" vrijwel altijd omlaag is.

    Zal onder hilarische omzetjes niet eens 3% stijgen oid
  2. forum rang 6 Tom3 19 juni 2019 10:12
    quote:

    Just lucky schreef op 19 juni 2019 09:18:

    [...]De productie van Pilbara wordt deels stilgelegd.
    Groot nieuws ja:

    Pilbara Minerals to charge ahead with plans amid challenges
    June 17, 2019
    News Vanessa Zhou

    Image: Pilbara Minerals

    Latest News
    Mining to push NSW towards surplus with no royalty increase
    Brazilian dam disaster a ‘turning point’ for environmental awareness
    Syrah unveils $111.6m capital raising for Balama
    Newmont Goldcorp edges closer to Tanami expansion with Valmec
    Pilbara Minerals has achieved record production at its Pilgangoora lithium-tantalum project in Western Australia during May with its stage one plant capacity reaching 85 per cent.

    The company does not, however, expect to replicate May’s strong production of 22,375 dry metric tonnes of spodumene concentrate in June as it faces industry challenges.

    Pilbara Minerals today reported delays in the construction, commissioning and ramp up of chemical conversion capacity in China, resulting in June quarter sales being constrained.

    It will take the opportunity to undertake continued rectification of RCR defects, complete further improvement works and draw-down final product stocks in ramping up to nameplate capacity.

    Production results from Pilgangoora are expected to be moderated during June and July.

    “It is no secret that the spodumene supply market is experiencing some short-term challenges as the big players, including our cornerstone customers, work to commission and ramp-up their chemical conversion plants in China,” Pilbara Minerals managing director Ken Brinsden said.

    “As a business, we have decided to proactively respond to this by working with our long-term partners to assist them where possible during this period. This means that over the coming months we will be moderating production levels to better align our business with expected spodumene demand conditions and use this time to deliver key improvements in the plant.”

    Pilbara Minerals will work with its offtake customers to accommodate their revised ramp-up timelines, plus arranging sales to other strategic customers.

    The company reported positive news elsewhere, with Pilbara Minerals’ due diligence for the proposed joint venture (JV) chemical conversion plant in South Korea with POSCO now complete.

    Its final JV and technology licensing terms for the proposed 40,000 tonnes lithium carbonate equivalent (LCE) facility in Gwanyang are close to being finalised and expected to complete within this month.

    “This gives us confidence that major strategic players in the lithium industry share our view of the transformational opportunity that will continue to develop in the lithium raw materials sector over the next decade,” Brinsden concluded.

  3. [verwijderd] 19 juni 2019 10:33
    Waarde van een goed is één ding, wat ervoor betaald wordt een tweede. Dat is de marktwerking. Voor LT is waarde van een goed altijd een prettig idee, maar uiteindelijk gaat het erom wat men ervoor wil betalen.

    AMG T mag dan op 700 mln geschat worden, maar halen ze dat ook op wanneer het naar de beurs gaat? AMG en AMG T zijn nu eenmaal niet zo sexy als verschillende andere aandelen...
  4. Digit 19 juni 2019 10:42
    quote:

    FluitendeVogels schreef op 19 juni 2019 10:33:

    Waarde van een goed is één ding, wat ervoor betaald wordt een tweede. Dat is de marktwerking. Voor LT is waarde van een goed altijd een prettig idee, maar uiteindelijk gaat het erom wat men ervoor wil betalen.

    AMG T mag dan op 700 mln geschat worden, maar halen ze dat ook op wanneer het naar de beurs gaat? AMG en AMG T zijn nu eenmaal niet zo sexy als verschillende andere aandelen...
    "Price is what you pay, value is what you get".
    De waardering voor AMG ligt momenteel op zo'n 600mln .... als je de huidige koers afzet na afloop inkoopprogramma is dit zelfs (schatting) zo'n 550mln
    Als ze AMG T voor 700mln naar de beurs (zouden/kunnen) brengen dan zegt dat genoeg over de huidige waardering van het geheel.
    Maar blijkbaar schat de markt het voorlopig nog even anders in.
  5. mvdln 19 juni 2019 10:42
    Goedemiddag allemaal!

    Bij het lezen van dit forum moet ik som mijn wenkbrauwen toch wel fronsen. Er is hier heel veel onzin en kortzichtigheid te vinden, zonder daarbij namen te noemen. Er wordt het management wanbeheer verweten en het is ook hun fout dat het aandeel zo in waarde is gekelderd. 3,5 jaar geleden was dit aandeel nog aan 7,50 EUR te koop, nu staan we op 24 EUR. Geen slecht rendement toch? En dan spreek ik nog niet over de piek van 50 EUR van vorig jaar.

    What did you expect? Het aandeel heeft de wind flink in de zeilen gehad de afgelopen jaren, maar het blijft gerelateerd en afhankelijk van grondstofprijzen. Het is voor de korte termijn gelukzoekers sowieso geen goede keuze (of eerder een gok) om in aandelen als AMG te beleggen.

    Het management doet het prima en verdient wat mij betreft een pluim. Ze houden zich ten minste bezig met het bedrijf fundamenteel neer te zetten in plaats van sprookjesverhalen. Het bestuur is conservatief, betrouwbaar en toekomstgericht. Het is niet omdat het bedrijf niet communiceert zoals jij dat verwacht dat het daarom per definitie slechte communicatie is.

    Mijn positie mag duidelijk zijn. Ik zit long. Ik heb momenteel 65% van mijn gewenste aandelenpakket in AMG gekocht. De andere 35% koop ik graag nog aan deze mooie kortingsprijs. Ik zou graag in 2027 mijn hypotheek terug betalen met inleg en winsten in o.a. AMG. Ik lig heus niet wakker van een paar euro's meer of minder vandaag of morgen.

    Ik zag deze week iemand opperen dat we naar 15 EUR gingen. Laat maar komen, ik pik ze graag op! De genen die hier het meeste klagen zijn waarschijnlijk de genen die het minste research gedaan hebben en gewoon verder gaan op oppervlakkige meningen en opzoekingen van anderen. Indien je dan de billen brandt moet je ook op de blaren zitten.

    AMG betreft de hoofdbrok van mijn beleggersportefeuille, maar daarnaast heb ik nog ca. 12 andere fondsen van bedrijven waarin ik geloof uit diverse andere sectoren. Spreiden is de boodschap.

    Ik wil overigens vooral Topperke, Umi, ViperOne e.a. inhoudelijke posters bedanken voor hun uitvoerige mening en inbreng in dit forum; Jammer dat het zo snel ingesneeuwd raakt tegenwoordig, maar gelukkig is er nog een inhoudelijk draadje.

    1 voordeel van de inhoud van dit forum is dat je soms nog eens goed kunt lachen. Ik moest dat gisteren nog toen iemand hier schreef dat hij gekozen is door met AMG management om hun beter te adviseren in het PR beleid... Hopelijk nam hij het zelf niet te serieus!
  6. forum rang 4 Jonge_belegger 19 juni 2019 11:04
    quote:

    mvdln schreef op 19 juni 2019 10:42:

    Goedemiddag allemaal!

    Bij het lezen van dit forum moet ik som mijn wenkbrauwen toch wel fronsen. Er is hier heel veel onzin en kortzichtigheid te vinden, zonder daarbij namen te noemen. Er wordt het management wanbeheer verweten en het is ook hun fout dat het aandeel zo in waarde is gekelderd. 3,5 jaar geleden was dit aandeel nog aan 7,50 EUR te koop, nu staan we op 24 EUR. Geen slecht rendement toch? En dan spreek ik nog niet over de piek van 50 EUR van vorig jaar.
    Amen! AB verdiend.
  7. adri67 19 juni 2019 11:23
    Ik ben vandaag ingestapt.

    3 redenen:

    Aangekondigde splitsing
    Vanadiumprijs zit na forse daling weer in de lift.
    Aankomende deal AMG en Shell

    stuk van Snirp (dank !):

    Zojuist even een status update gekregen omtrent de JV met Shell Catalysts & Technologies. Er wordt op dit moment onderhandeld over de finalisatie van het fomele contract tussen de beide partijen. Ik zal niet raar opkijken als we hierover binnenkort uitsluitsel krijgen. Er wordt ook gesproken over ''Ohio type facilitieS in relevant locationS out the US; in het meervoud dus. Om nog maar even aan te geven wat de grootte is van deze JV.

    De laatste presentatie deed mij inderdaad al vermoeden dat de JV wat meer concretere vormen had aangenomen. In het kader daarvan heb ik verzocht of er audio opnames zijn gemaakt van de presentatie, maar daarop werd helaas ontkennend gereageerd. Wel kon worden verteld dat er dus op dit moment wordt onderhandeld over het formele contract. Het lijkt mij dat dit gaat om wat juridische puntjes op de spreekwoordelijke I en dat de JV sowieso zal worden opgezet.

    Voor mij is het minder van belang wanneer dit precies gaat plaatsvinden, omdat ik toch voor de lange termijn in AMG zit en de waarde uiteindelijk toch tot uiting zal komen. We zitten er al lang op te wachten, maar dat betekent ook dat er goed over deze strategie is nagedacht en onderhandeld. De business case in deze is naar ik verwacht heel erg sterk. Zeker als de vanadiumprijs weer zal stijgen, hetgeen ik ook zeker verwacht.

    Rest mij alleen nog even te zeggen, zoals je zelf ook wel weet, dat het echt een no-brainer is om AMG in portefeuille te hebben.
  8. dutchman2020 19 juni 2019 11:29
    Beste MVDL Ik vind het aanbevelenswaardig dat je uit jezelf zegt dat je voor 65 % in AMG zit en dat je vooral Topperke bedankt .ik melde gisteren dat ik door Pro Beleggen gevraagd ben hun te informeren over mijn ervaringen met AMG.Informeer maar bij de heer Jellema van Pro beleggen.Ik vind dat ik me zelf moet verdedigen tenopzichte van Febo 85 die niet zijn positie wil opgeven long, short, geen positie met zijn opmerkingen a) goed lezen pipo b)en ophouden op hetzelfde gemekker over posities c)Febo 85 antwoord op rp91,als je het onzin vindt prima,koop lekker d) volgens mij kan je echt niet lezen hè.Ik hoop dat deze discussie voorbij is.
  9. Febo85 19 juni 2019 11:34
    quote:

    Big Elephant schreef op 19 juni 2019 11:29:

    Beste MVDL Ik vind het aanbevelenswaardig dat je uit jezelf zegt dat je voor 65 % in AMG zit en dat je vooral Topperke bedankt .ik melde gisteren dat ik door Pro Beleggen gevraagd ben hun te informeren over mijn ervaringen met AMG.Informeer maar bij de heer Jellema van Pro beleggen.Ik vind dat ik me zelf moet verdedigen tenopzichte van Febo 85 die niet zijn positie wil opgeven long, short, geen positie met zijn opmerkingen a) goed lezen pipo b)en ophouden op hetzelfde gemekker over posities c)Febo 85 antwoord op rp91,als je het onzin vindt prima,koop lekker d) volgens mij kan je echt niet lezen hè.Ik hoop dat deze discussie voorbij is.
    [Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen aangepast.]Ik heb mijn posities al meerdere keren benoemd.
    Neem een cursus internet en je kan ook eens wat terugvinden.
    Dat ze jou vragen om info betreft de communicatie door AMG is redelijk lachwekkend....
    En nou kappen met je gezeik over posities ja !
1.884 Posts
Pagina: «« 1 ... 66 67 68 69 70 ... 95 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links