Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 23,340 23 apr 2024 10:09
  • -0,180 (-0,77%) Dagrange 23,260 - 23,520
  • 14.713 Gem. (3M) 244,2K

AMG Juni 2019.. Einde van Short uitbreiding?

1.884 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 95 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 juni 2019 17:10
    quote:

    Big Elephant schreef op 16 juni 2019 17:08:

    De Zwarte Ridder quote en blijkbaar schaamt heinz zich om toe te geven dat hij aan het speculeren is geslagen. SVP stuur jouw mening naar Mevrouw Fischer.
    jouw mening op het forum is nutteloos ,waarschijnlijk alleen maar om in jouw belang een negatief sentiment te scheppen.
    En denk je dat jouw mening wel nuttig is op dit forum...??

    Hoeveel duimpjes heb je al gehad....???
  2. forum rang 7 Just lucky 16 juni 2019 18:00
    Als ik terugblik op afgelopen week, dan is het toch weer een relatief slechte week geweest. Ondanks prachtig nieuws toch maar net 3% gestegen, AM en Aperam zijn ruim het dubbele gestegen. Mogelijk halen we komende week wat in, maar het gedoe over die afboeking op de voorraden kan weer voor een slechte week zorgen.
  3. rendement_zoeker 16 juni 2019 18:15
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 juni 2019 16:59:

    [...]
    Je zou bijna denken dat ze vanadium hebben ingekocht bij derden in de verwachting van een verdere prijsstijging.

    Dat zou in ieder geval verklaren dat de voorraad zo enorm hoog was en dat er afgeboekt moet worden.
    In feite is dat ook de enige goede verklaring voor al dit gedoe.

    En blijkbaar schaamt Heinz zich om toe te geven dat hij aan het speculeren is geslagen.
    Speculeren of ingekocht voor project wat het levenslicht nog niets heeft gezien?
  4. rendement_zoeker 16 juni 2019 18:19
    quote:

    Just lucky schreef op 16 juni 2019 18:00:

    Als ik terugblik op afgelopen week, dan is het toch weer een relatief slechte week geweest. Ondanks prachtig nieuws toch maar net 3% gestegen, AM en Aperam zijn ruim het dubbele gestegen. Mogelijk halen we komende week wat in, maar het gedoe over die afboeking op de voorraden kan weer voor een slechte week zorgen.
    Volgende week kan AMG tegen lage koers eigen aandelen inkopen. Daarmee kan een deel van de afboeking worden gecompenseerd. Mooi toch...
  5. Globalthreat 16 juni 2019 20:07
    Lijkt me dat hier al rekening mee is gehouden in de outlook. Ik zie ook nergens dat ze de outlook aanpassen. 31 mei was zowat het laagste punt voor Vanadium. Uiteraard moeten investeerders in de bonds een reeël beeld hebben van het eigen vermogen van de onderneming.

    Ik vind het wel opmerkelijk dat de voorraad zo groot is. Echter zou het goed kunnen dat AMG de verkoop van deze voorraad uitstelt tot na het prijsherstel dat werd verwacht in de tweede helft van dit jaar en nu lijkt te zijn begonnen.
  6. forum rang 6 Lamsrust 16 juni 2019 21:37
    quote:

    Globalthreat schreef op 16 juni 2019 20:07:

    Lijkt me dat hier al rekening mee is gehouden in de outlook. Ik zie ook nergens dat ze de outlook aanpassen. 31 mei was zowat het laagste punt voor Vanadium. Uiteraard moeten investeerders in de bonds een reeël beeld hebben van het eigen vermogen van de onderneming.

    Ik vind het wel opmerkelijk dat de voorraad zo groot is. Echter zou het goed kunnen dat AMG de verkoop van deze voorraad uitstelt tot na het prijsherstel dat werd verwacht in de tweede helft van dit jaar en nu lijkt te zijn begonnen.
    De mechaniek van de afwaardering is nu wel duidelijk. Interessanter is om van AMG te vernemen hoe de voorraad is opgebouwd (grondstoffen, halffabrikaat en eindproduct) en als onderdeel hiervan waarom de aangehouden vanadium voorraad zo groot is dat deze bij extreme prijsschommelingen zoals we afgelopen 12 maanden gezien hebben voor plm. EUR 50 miljoen swing in het netto resultaat kan zorgen.Is dat inderdaad een deel speculatie met de bestaande voorraad gereed product op prijsstijgingen of wellicht uit continuiteitsoogpunt jegens de afnemers, i.e. zit er in de afname ook een grote swing in die zin dat de afname op bepaalde onvoorspelbare momenten hoog is en op andere momenten lager.

    Voor de investeringspropositie voor institutionele beleggers is van belang zoveel mogelijk ruis van te voren weg te nemen, zodat aan een afwaardering van de voorraad die nu aan de orde is in de toekomst niet 10 pagina’s van dit forum besteed hoeven te worden omdat dan meteen voor eenieder duidelijk is wat de structurele impact is,
  7. Bio-marker 16 juni 2019 22:10
    y: Steve Saville,

    www.speculative-investor.com/new/week...
    In the 27th May Weekly Update, under the heading "The most relentless decline ever", we wrote:

    "The price of vanadium pentoxide (V2O5) in Europe has not had an up-day since 26th November of last year. Apart from 30-40 'unch' days, since then it has dropped on every trading day. We've never seen anything like this."

    The "most relentless decline ever" ended on 4th June. Since then, the vanadium pentoxide price in Europe has edged up from US$7.50/pound to US$8.15/pound.



    There are no technical or sentiment indicators that can give us clues regarding what to expect from the vanadium price over the next several months. That's because price is determined by supply from the mining industry relative to demand from industrial users (steel manufacturers, mostly). We suspect that supply from the mining industry is roughly the same now as it was a year ago and won't change by much over the next year, so the price will be driven by changes in industrial demand.

    Our guess is that the industrial demand for vanadium will increase over the next six months due to the rebuilding of stockpiles that were drawn down over the past six months and new Chinese rebar standards coming into full effect. This should result in an upward bias in the price, but not the sort of spectacular rally that occurred in 2018.
  8. mvdln 16 juni 2019 22:43
    Het is een interessante discussie. Wat is de waarderingsmethode van de voorraad? Enkele maanden geleden werd deze discussie gevoerd en toen werd hier door velen beweerd dat deze aan kostprijs / aanschaffingswaarde was.

    Intussen is er geopperd dat deze aan opbrengstwaarde (NPV) mag gewaardeerd worden door bedrijven die in mineralen handelen. Een stukje over voorraden aan opbrengstwaarde:

    Indien voorraden worden gewaardeerd tegen actuele waarde, en via het eigen vermogen worden verwerkt, worden waardevermeerderingen rechtstreeks verwerkt in een herwaarderingsreserve in het eigen vermogen (RJ 220.402). Dit is in elk geval van toepassing op waardevermeerderingen van voorraden zonder frequente marktwaardering (RJ 220. 335 en art. 2: 384 lid
    7 BW). Waardeverminderingen gaan eerst ten laste van de opgeboekte herwaarderingsreserve
    en worden vervolgens ten laste van de winst-en- verliesrekening gebracht wanneer de afwaardering de herwaarderingsreserve overstijgt. Zie ook paragraaf 8: ‘relevante factoren terzake van het al dan niet vormen van een herwaarderingsreserve’.
    Bij voorraden met frequente marktnoteringen. , waarbij de waardering
    plaatsvindt tegen opbrengstwaarde, worden waardeveranderingen verwerkt in de winst-en- verliesrekening of in het eigen vermogen in de periode waarin de verandering zich voordoet (RJ 220.334). De waardeverandering van voorraden in de winst-en-verliesrekening kan worden opgenomen als onderdeel van (RJ 220.405):
    • wijzigingen in voorraden gereed product en onderhanden werk (model E van het Besluit modellen jaarrekening);
    • kostprijs van de omzet (model F van het Besluit modellen jaarrekening).
    Van frequente marktnoteringen is sprake indien activa onmiddellijk tegen een genoteerde prijs op een liquide markt kunnen worden verkocht. Er is sprake van een liquide markt wanneer de activa homogeen zijn, er op ieder willekeurig moment kopers en verkopers zijn die tot een transactie bereid zijn, en wanneer de transactieprijzen publiekelijk bekend zijn.

    Hopelijk zijn jullie hier iets mee. Volgens mij zou dit WEL de EBITDA beïnvloeden aangezien dit via een 60 of 70 rekening wordt geboekt.

    DZR stelt een interessante vraag na een post waaruit blijkt dat AMG toch daadwerkelijk stelt kopende partij te zijn geweest.

    Voor mij is deze informatie gewoon ruis. Door vele forumleden wordt hier gedaan alsof deze melding van levensbelang is en de komende jaren het bedrijf schade gaan berokkenen. Een tip: bestudeer het business model van AMG iets beter.

    Laren we niet vergeten dat grondstofprijzen de komende jaren gewoon weer het tegenovergestelde kunnen doen en met alle lopende projecten en opschalingen alleen maar meer zal bijdragen aan waarde van dit aandeel. Ik ben bij de kopers wanneer de koers opnieuw zou dalen.
  9. Haegen 17 juni 2019 00:42
    “Hopelijk zijn jullie hier iets mee. Volgens mij zou dit WEL de EBITDA beïnvloeden aangezien dit via een 60 of 70 rekening wordt geboekt. “

    AMG gaat hier anders mee om. Uit eerste kwartaal 2019:
    “AMG's first quarter 2019 gross profit of $67.1 million includes exceptional items, which are not included in the calculation of EBITDA.

    AMG had a $9.9 million exceptional non-cash expense related to a net realizable value adjustment to the vanadium inventory cost position on March 31, 2019. This adjustment was driven by a combination of the high vanadium prices at which the Company purchased its inventory in the second half of 2018 and the lower comparable price on March 31, 2019.

    Als de voorraad verkocht wordt dan komt de afboeking uiteindelijk wel in de EBITDA.
  10. Bio-marker 17 juni 2019 07:51
    Het persbericht nogmaals lezend, lijkt het me eerder positief dan negatief.

    Nieuw is de upgrade van secured debt rating en de bevestiging van de corporate family rating ondanks (i) lagere prijzen en afschrijvingen, (ii) grote investeringen en (iii) share buyback.

    Moody’s Investors Service has affirmed its B1 corporate family rating for AMG with a stable outlook, upgraded its secured rating from B1 to Ba3 and assigned a rating of B3 to the unsecured tax-exempt bonds.
    S&P Global Ratings, a division of The McGraw Hill Companies, Inc. has affirmed its BB- issuer credit rating for AMG with a stable outlook, upgraded its secured rating from BB- to BB and assigned a rating of B with a stable outlook to the unsecured tax-exempt Bonds.

    Verder is de herwaardering van de voorraad geen verrassing. Ondanks veel goed nieuws stond koers continu onder druk door dalende Vanadiumprijs. En meest positief is dat afwaardering gedaan is op dieptepunt vanadiumprijs. Dat betekent veel upside.

    En met de lage Vanadiumprijs raamt Moodys ebitda op 130 miljoen. De 10% stijging van de Vanadiumprijs sinds 31 mei zou hier weer 10-15 bij optellen (als de herwaardering inderdaad uiteindelijk op ebitda geboekt wordt)

    Al met al positief. Een verbeterde rating en outlook en risico van tegenvallers verminderd.

    Misschien dat shorters een dump proberen, maar uiteindelijk gaan we hoger de dag uit.
1.884 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 95 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links