Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PB HOLDING AEX:PBH.NL, NL0000336303

  • 2,880 19 apr 2024 09:00
  • -0,040 (-1,37%) Dagrange 2,880 - 2,880
  • 398 Gem. (3M) 7,3K

Stern 2019

440 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 22 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 14 juni 2019 07:08
    'Elektrische auto heeft gevolgen voor dealer'

    Gepubliceerd op 14 jun 2019 om 07:05 | Views: 0

    Stern 13 jun
    15,20 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - Door de komst van elektrische auto's en de populariteit van private lease is er steeds minder werk voor klassieke autodealers. Topman Henk van der Kwast van Stern Groep, een van de grootste autobedrijven van Nederland, stelt in De Telegraaf dat de autodealer op de schop moet.

    "We zien door groei van private lease een snelle verschuiving van aanschafkosten naar gebruikskosten", zegt Van der Kwast. "Dat heeft gevolgen voor de showroom. En het onderhoud in de garage neemt komende tien tot vijftien jaar sowieso af door de komst van elektrische auto’s. Die hebben namelijk veel minder bewegende delen, dus dat betekent ook minder onderhoud."

    Volgens Van der Kwast neemt "het sleutelen aan auto's" af en moet daarvoor in de plaats "veel meer doorgemeten" worden. Al moeten banden nog wel verwisseld worden en schades gerepareerd. De topman laat weten dat het aantal dealervestigingen van Stern Groep de afgelopen drie jaar is gedaald van 90 naar 72. "Ik denk dat we er uiteindelijk zo'n 50 overhouden."
  2. forum rang 5 Gaasp 14 juni 2019 09:49
    Hangt er van af Jona, met welk doel je in Stern zit.
    Voor mij kan zo'n overname niet snel genoeg komen, vooropgesteld dat de overnemende partij de boekwaarde betaalt.
    Maar als je in Stern zit omdat je een glanzende toekomst verwacht van dit bedrijf, dan ben je wellicht teleurgesteld als een overname daar een vroegtijdig einde aan maakt.
  3. bambricks 15 juni 2019 12:28
    Dieteren is openlijk op zoek naar een overname kandidaat. Van der Kwast die de deur open zet voor een bod. Geeft 2 redenen: 1 Men ziet geen toegevoegde waarde meer in een beursnotering. 2 De opvolging van Van der Kwast is dan ook niet nodig meer. Op de achtergrond speelt volgens mij dat Van der Kwast dan ook exit kan met zijn aandelen.

    En ik ook!!

    Grapje
  4. [verwijderd] 15 juni 2019 13:28
    quote:

    bambricks schreef op 15 juni 2019 12:28:

    Dieteren is openlijk op zoek naar een overname kandidaat. Van der Kwast die de deur open zet voor een bod. Geeft 2 redenen: 1 Men ziet geen toegevoegde waarde meer in een beursnotering. 2 De opvolging van Van der Kwast is dan ook niet nodig meer. Op de achtergrond speelt volgens mij dat Van der Kwast dan ook exit kan met zijn aandelen.

    En ik ook!!

    Grapje
    Zo moet je er wel naar kijken.

    Ik neem ook mee in mijn beslissing om te investeren in Stern en ik geloof dat het afwijzen van een bod wel terecht zal zijn geweest omdat vd Kwast 700.000 aandelen heeft en dat is een serieus deel van zijn vermogen, daar zal hij dus met zorg mee omgaan en dus ook automatisch met mijn aandelen.
  5. forum rang 5 Gaasp 16 juni 2019 11:00
    Ik zie synergie mogelijkheden met zowel D'Ieteren Auto als met Belron (=Carglass).
    Belron wil immers ook meer aan reparaties gaan doen, naast het repareren/vervangen van ruiten.
    D'Ieteren zwemt in het geld, dus de overnamesom zal het probleem niet zijn.

    Alleen is de CEO in april aan de kant gezet door de familie, en ik heb nog niks gelezen over een opvolger. Maar die kan natuurlijk al snel gevonden zijn, en dan is een overname van Stern natuurlijk een goede binnenkomer voor zo iemand.


  6. Jeroenc12 18 juni 2019 11:01
    Gaasp, hoe kom je bij D'ieteren. Ik snap dat ze riant bij kas zitten maar het is een totaal ander bedrijf. D'ieteren importeert de VAG-merken voor Belgie en heeft belangen in dealers aldaar. Het is zeker geen dealerorganisatie als Stern dat is maar eerder vergelijkbaar met een PON.

    Welke synergieen zie je? Inkopen VAG merken? Dat is slechts een klein deel van Stern, daarnaast zal dat gewoon via de Nederlandse importeur moeten (i.e. Pon). Daarnaast valt er op overhead niets te besparen lijkt me. Je zal een landdirectie moeten houden en administraties kan je niet samenvoegen.

  7. forum rang 5 Gaasp 18 juni 2019 16:08
    @Jeroenc12
    D'ieteren heeft nu 56 Carglass service centers in Nederland. Een aantal van die vestigingen doet, naast de autoruiten, sinds kort ook kleine autoschades. D'ieteren wil dit verder uitrollen naar de andere vestigingen.
    Bij Stern Car Services zijn ze bezig om een landelijk dekkend net van Stern Point vestigingen op te bouwen. Ook hier worden kleine autoschades verholpen, al dan niet in opdracht van verzekeraars.
    Natuurlijk kan ik het als leek niet echt onderbouwen, maar als dit zou worden samengevoegd denk ik dat er wel voordeel valt te behalen.
  8. bambricks 3 juli 2019 08:06
    quote:

    ronald64 schreef op 2 juli 2019 21:14:

    Ik heb D’ieteren ook gekocht en met die winst kan ik de gaten dichten bij Stern. Het plaatje ziet er op dit moment wel heel zwak uit en ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht. Gevalletje dood geld.
    Mee eens, echter ik verwacht elk moment een PB over b.v.
    Inkrimping/afstoting dealer,
    verkoop Mango,
    Onroerendgoed deal
    Bod op Stern

    22 augustus Duidelijkheid over de verkoopprijs.
    winstontwikkeling afgeslankte Stern
    Inkrimping personeel

    Update m.b.t. de IT aanpak,
    herstructurering dealers,
    Marktontwikkeling bij Stern.

    Dus geduld en een beetje (goedkoop)bijkopen.
440 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 22 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links