Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PostNL: stel uw vragen aan Verhagen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 11:15 Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4
  2. 09:15 Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5
  3. 12 apr IEX BeleggersPodcast: van kopercrisis naar grondstoffenrally? Plus: Shell & ASML 3

Reacties

68 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. @iPlof 4 juni 2019 00:29
    1. Hoe lang duurt het nog denkt het management voordat PostNL een pennystock is?
    2. Voelt het management zich (mede) verantwoordelijk voor het extreem slechte koersverloop en de dramatische relatie met de aandeelhouders?
    3. Waarom zou iemand in vredesnaam PostNL willen beleggen als praktisch alle andere bedrijven veel betere beleggingen zijn?
  2. [verwijderd] 4 juni 2019 00:57
    Ik heb maar 1 vraag:

    Beste Mevrouw Verhagen, tijdens de Q1 2019 CC en tijdens de CMD later op de dagen hebt u samen met de CFO ('s middags letterlijk samen in koor op vrijwel exact hetzelfde moment) uitgesproken dat er "before end of Q2" duidelijkheid zal komen over de verkoop van de buitenlandse activiteiten.

    Klop het dat u dus voor het eind van deze maand met nieuws komt hieromtrent? En zo niet, bedoelde u dan wellicht voorafgaand aan de Q2 presentatie?

    PS. Ik beleg inmiddels bijna 8 jaar in PostNL en zou het na uw recente gezamenlijke uitspraak met de CFO onverdragelijk vinden als u pas op de dag van de Q2 presentatie met nieuws hieromtrent komt.
  3. [verwijderd] 4 juni 2019 01:21
    Beste mevrouw Verhagen,

    Waarom bent u niet eens gaan praten met Bpost over de ontvangen overnamebiedingen? U heeft het half jaar voor de biedingen zelfs een uitgebreid verkenningstraject met Bpost doorlopen met externe hulp. Waarom kregen wij als aandeelhouders het standaard Jan-Louis Burggraaf/Allen&Overy juridische dwaalspoor met 5 theoretische redenen als afwijzing? Wat was de exacte rol van ministerie/regering/Henk Kamp? Klopt het dat u onder politieke druk bent gezet door de NL politiek om dit niet te doen?

    Waarom heeft u deze (eventuele) politieke blokkade niet uitgewisseld voor onvoorwaardelijke politieke (ACM) toestemming overname Sandd?
  4. [verwijderd] 4 juni 2019 08:50
    Beste mevrouw Verhagen,

    Ik heb een aantal vragen?

    1. Hoe gaat u de overname van Sandd financieren. Ik krijg namelijk stellig het gevoel dat deze wordt betaald uit een aandelenemissie. De shorters ruiken bloed en dat is namelijk al een tijd te zien in het shortsell register en de alsmaarsteeds harder dalende koers. Hoe gaat Sandd dus betaald worden?

    2. PostNL daalt naar alltime lows qua koers en vanuit PostNL geen reactie. Hebben jullie er zelf nog wel vertrouwen in? Zoja start eens een aandeleninkoop vanuit het management als blijk van vertrouwen.

    3. Nooit het moment gehad van wellicht is mijn positie onhoudbaar geworden en moet ik het stokje overdragen?

    4. Hoe innoverend is het bedrijf? Postmarkt krimpt, pakjes groeit maar bent u bestand tegen krimp? (Economie die terugvalt). Vet is volgens mij al aardig van de botten af namelijk.

    Met vriendelijke groet,

    Devlin
  5. Mangy_Scoundrel 4 juni 2019 12:46
    quote:

    tmaster schreef op 3 juni 2019 19:20:

    En oproep aan Nico Inberg en Jim Tehupuring.
    Zorg dat ze bij elke vraag een goed antwoord geeft en laat haar niet wegkomen met standaard prietpraat, mooiweer praat of ontwijkende antwoorden. Een interview is ingaan op het antwoord na een vraag. Er heerst zeer veel onvrede bij beleggers. Zorg dat de vragen kritisch zijn en neem niet altijd genoegen met het eerste beste ingestudeerde antwoord van Mevrouw Herna. Vraag desnoods de vraag opnieuw als je vind dat ze geen goed antwoord heeft gegeven.

    Tegenwoordig zie je nergens meer een goed interview. Het is vraag stellen, antwoord krijgen en de volgende vraag. Het is één richtingsverkeer. Ik hoop echt dat dit niet zo'n sessie wordt!
    Kritische vragen stellen ==> geen medewerking in de toekomst.

    Dus voor diegene die rekent op kritisch vragen zal het interview een bittere teleurstelling worden ben ik bang. Ik ga er zelfs vanuit dat er wel een kleine voorbespreking aan vooraf gaat (of al is gegaan) waarbij de spelregels zijn/worden afgesproken.

    Vergelijk het maar met Olav en Jack bij de F1, iets te kritisch over Renault en gelijk geen interviews meer...

  6. [verwijderd] 4 juni 2019 15:11
    Met alle respect voor de mede forumgenoten die hier absoluut legitieme en inhoudelijke vragen posten.
    Maar ik weet het verhaal van de ouwe koeien en de sloot en Bpost...
    Normaal moet je vooruit kijken, wat geweest is is geweest. Ware het niet dat er "beloften" zijn gedaan. Op eigen kracht, waardecreatie ook voor de aandeelhouders als onderdeel van de totale stakeholders.
    Kijk je nu naar de beurskoers, dan zal geen enkel antwoord op welke vraag dan ook nog goed genoeg zijn...
    Het stellen van vragen waarop je toch weer ontwijkende antwoorden krijgt, of duizend en één beloftes die nooit waargemaakt kunnen worden, of klaagzangen dat ze er ook niets aan kunnen doen...
    Mevrouw Verhagen, in het belang van alle stakeholder vraag ik u als aandeelhouder om uw functie bij PostNl neer te leggen. Hetzelfde verzoek aan de heer Nooitgedagt die de supervisie had, maar daarin ook ernstig heeft gefaald.
    De sterk negatieve ontwikkeling van de beurskoers draagt namelijk niet bij aan het algemene vertrouwen in PostNL als bedrijf. Als de positie van een CEO en/of voorzitter RvC gezien wordt als een last voor een bedrijf dan is het beter om op te stappen, in het belang van alle stakeholders.
  7. forum rang 4 Gaston Lagaffe 4 juni 2019 17:45
    Bijna 8.000 views, in 2 dagen. Niet verkeerd, de meeste artikelen zullen dit niet halen. Ben benieuwd hoe Verhagen op 11 Juni omgaat met de verkoop van Nexive en Postcon (als ze nog niet verkocht zijn) Mocht ze dan nog geen duidelijke antwoorden kunnen geven dan weten we dat einde Q2 een probleem is geworden.
  8. forum rang 6 Tordan 4 juni 2019 19:32
    quote:

    Gaston Lagaffe schreef op 4 juni 2019 17:45:

    Bijna 8.000 views, in 2 dagen. Niet verkeerd, de meeste artikelen zullen dit niet halen. Ben benieuwd hoe Verhagen op 11 Juni omgaat met de verkoop van Nexive en Postcon (als ze nog niet verkocht zijn) Mocht ze dan nog geen duidelijke antwoorden kunnen geven dan weten we dat einde Q2 een probleem is geworden.
    Gaston, daar waren ze beiden zeer recent nog heel stellig in. Er waren voor beide landen ook meerdere bieders(4 en 5 meen ik). Hiermee staat of valt het kleine beetje krediet wat ze hebben dan ook mee. Ik ga uit van een verkoop voor 1 juli. Overigens in het laatste interview van Albert heeft Herna gezegd: "Voor de zomer". Nou, de zomer begint vlgs mij nog steeds 23 juni a.s. Dus afwachten maar weer. Ik hoop op een stevig interview, waarin haar niet alleen vragen worden gesteld, maar hopelijk op door wordt gevraagd. Tevens hoop ik dat haar klip en klaar wordt gemaakt dat de aandeelhouders geen enkel vertrouwen meer in haar en Pim hebben. Hiervoor zijn allerlei redenen al vaak de revue gepasseerd. Ook de grote investeerders haken bij bosjes af en de ene koersdoelverlaging volgt na de ander. Dus hoezo hebben die er wel vertrouwen in? Persoonlijk was ik voorstander van een overname van Sandd, maar twijfel nu toch wel. Hoe hard gaan de volumes dalen als Postnl de tarieven na inlijving (fors) gaat verhogen? De vlucht naar digitaal wordt hiermee in de hand gewerkt en dan hebben ze een dooie kat in de zak gekocht. Echter, is er voor mail een alternatief voor Postnl? Doormodderen? Gaat Sandd überhaubt wel kapot zonder overname, of is dit de doodsteek voor Postnl mail?
  9. forum rang 4 Toekomstbeeld 5 juni 2019 11:53
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 3 juni 2019 23:19:

    Onlangs is door de heer Berendsen uitgesproken dat bij hervatting van een uit te keren dividend (na een mogelijke stop van 12/24 maanden) door PostNL wederom sprake zal zijn van een progressieve dividenduitkering.

    1. Betekent dit dat de aandeelhouders na een eventuele dividendstop mogen én kunnen rekenen op een dividend wat bij hervatting hoger is dan getotaliseerd over het afgesloten boekjaar 2018 is uitgekeerd ?
    2. Zal toekomstig uit te keren dividend wederom als keuzedividend worden uitgekeerd ?

    Vraag 1 is het antwoord te lezen in het IEX interview met Pim B.

    Antwoord is Ja.
  10. forum rang 4 Toekomstbeeld 5 juni 2019 12:02
    Na de Postnl response op de voorgestelde aanpassingen op de Postwet 2009 gelezen te hebben, vind ik het een gemiste kans dat Postnl niet gevraagd heeft om bij wet het drukken van postzegels, anders dan door de uitvoerder vd UPD, te verbieden.

    Tal van regionale en lokale postbedrijven drukken in toenemende mate hun eigen goedkope postzegel. Met name de opgang van eigen kerstzegels lijkt een booming business.

    Dit gebeuren tast de financiële gezondheid vd UPD aan. Aangezien financiële gezondheid vd UPD leidend principe wordt in de nieuwe Postwet (tov nu de bevordering van (netwerk)concurrentie) leek het een logische vraag om bij wet dit gebeuren te verbieden.

    Waarom heeft Postnl niet om een verbod gevraagd?
  11. forum rang 4 Gaston Lagaffe 5 juni 2019 12:36
    quote:

    lucky14 schreef op 4 juni 2019 19:32:

    [...]

    Gaston, daar waren ze beiden zeer recent nog heel stellig in. Er waren voor beide landen ook meerdere bieders(4 en 5 meen ik). Hiermee staat of valt het kleine beetje krediet wat ze hebben dan ook mee. Ik ga uit van een verkoop voor 1 juli. Overigens in het laatste interview van Albert heeft Herna gezegd: "Voor de zomer". Nou, de zomer begint vlgs mij nog steeds 23 juni a.s. Dus afwachten maar weer.
    Ha Lucky, 23 juni zou mooi zijn ! Hoe eerder hoe beter. Met PostNL zit ik, zoals ik eerder schreef, tussen hoop en vrees. Hoop dat zaken nu eindelijk afgerond / opgelost gaan worden. Vrees dat zaken toch weer anders lopen omdat men zaken verkeerd ingeschat heeft. Ik had graag gezien dat ze de verkopen gespreid hadden. We hadden dan 2 keer goed nieuws en mocht een van de verkopen trager als verwacht gaan dan had dat een minder grote impact gehad. Nu is het alles of niets. Iedereen is nu volledig gericht op 1 juli.
  12. balance84738 6 juni 2019 20:45
    "Kunt u verklaren waardoor het aandeel PostNL zoveel aan waarde heeft verloren?"

    "Is het wel verstandig het dividend op 0 te zetten? Bepaalde investeerders moeten dan afhaken."

    "Hoe komt het, dat postpakketjes zo vaak niet aankomen? Dit geldt zowel voor binnenlandse postzendingen als internationale"
  13. forum rang 4 Toekomstbeeld 7 juni 2019 10:40

    "Geachte mevrouw Verhagen,

    Stel u voor dat u op bezoek bent bij een grote investeerder/belegger/institutioneel fonds. Uit uw voorbereiding blijkt dat deze investeerder een lange termijn belegger is, en uitsluitend geïnteresseerd is in een structureel gezond financieel rendement.

    U krijgt 60 seconden de tijd om een elevator pitch te houden, waarin u de kans krijgt om deze grote investeerder over te halen om PostNL te verkiezen boven de andere concurrenten in de Post&Pakket sector. U moet hierbij minimaal 3 argumenten aanhalen welke zich positief verhouden t.o.v. de sector (lot)genoten. Elk van uw argumenten moeten SMART onderbouwd kunnen worden. Kortom, indien de investeerder zou vragen "hoeveel EBIT levert dit dan op?" moet er SMART geantwoord kunnen worden.

    Gaat u gang!"

    SMART:
    Specifiek - Is de doelstelling eenduidig?
    Meetbaar - Onder welke (meetbare/observeerbare) voorwaarden of vorm is het doel bereikt?
    Acceptabel - Zijn deze doelen acceptabel voor de doelgroep en/of het management?
    Realistisch - Is het doel haalbaar?
    Tijdsgebonden - Wanneer (in de tijd) moet het doel bereikt zijn?

    Toelichting op de vraagstelling:
    IK kan nog wel dertig vragen verzinnen maar het lijkt me dat PostNL door vele analisten bestempeld is als de underperformer binnen de sector. Met deze concrete vraagstelling/positionering, zou mevrouw Verhagen eens verleid kunnen worden om haar bedrijf te promoten in het perspectief van de brede sector. Zij zou op deze manier kunnen uitleggen of PostNL bijvoorbeeld voorligt tov sectorgenoten bij de transitie naar pakketten en derhalve mogelijk ook eerder de vruchten zou kunnen plukken.
68 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links