Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel HEIJMANS KON AEX:HEIJM.NL, NL0009269109

  • 17,280 16 apr 2024 09:50
  • -0,320 (-1,82%) Dagrange 17,160 - 17,380
  • 18.126 Gem. (3M) 117,9K

Tweede Kwartaal

679 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 34 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. salud 31 mei 2019 23:57
    www.nu.nl/iexnl/5914458/wie-draait-op...

    Kijk, die Tennet claim kunnen we over praten tot we een ons wegen maar die ligt bij de rechter en dat moeten we afwachten.
    Ik stel voor dat we in ons praatgroepje toch wel één oog gericht houden op wat er in 020 gebeurt. Kan natuurlijk ook via het zuidas forum.
  2. [verwijderd] 1 juni 2019 20:46
    Heijmans heeft de low van 26 oktober (Euro 8,20) afgelopen vrijdag vrijwel aangetikt.(Euro 8,22). Conditie is oversold. Momentum divergeert t.o.v. koersgrafiek maar MACD heeft nog geen cross gegeven.

    Mocht de markt (Indices) stabiel blijven of technisch herstellen, dan is er gerede kans dat Heijmans hierin meegaat.

    Tip (gratis!): Stop loss Euro 8,20 of hedge long positie af.


  3. salud 2 juni 2019 11:29
    @Jeroen-2018:" Tip (gratis!): Stop loss Euro 8,20 of hedge long positie af."

    Dat je bij deze "tip" in vetgedrukte letters "gratis" met een uitroepteken plaatst is prijzenswaardig.
    Ook uit andere fora maak ik op dat jouw (waan)ideeën tips en aanwijzingen normaal gesproken veel geld kunnen kosten en grote verliezen zouden kunnen opleveren.

    Vriendelijke groeten, Salud
  4. [verwijderd] 2 juni 2019 15:27
    quote:

    salud schreef op 2 juni 2019 11:29:

    @Jeroen-2018:" Tip (gratis!): Stop loss Euro 8,20 of hedge long positie af."

    Dat je bij deze "tip" in vetgedrukte letters "gratis" met een uitroepteken plaatst is prijzenswaardig.
    Ook uit andere fora maak ik op dat jouw (waan)ideeën tips en aanwijzingen normaal gesproken veel geld kunnen kosten en grote verliezen zouden kunnen opleveren.

    Vriendelijke groeten, Salud
    Ja Salud, dat klopt helemaal. Beleggen en 'de beurs' is en blijft erg interessant, maar kan risicovol zijn. Maar dat geldt ook voor autorijden als je geen ervaring hebt, met losse handen rijd en geen gordel draagt.

    Ik vergelijk de effectenbeurs met een booreiland: beide erg risicovolle omgevingen. Maar dagelijkse ongelukken komen vrijwel nooit voor op een booreiland. dat komt omdat iedereen zich aan (strenge)regels houd die het risico op een catastrofe tot een minimum beperken.
  5. [verwijderd] 2 juni 2019 16:06
    Voor de geinteresseerden NPO 1 'Buitenhof' over woningschaarste.

    De woningmarkt zit op slot. Er zijn te weinig woningen voor middeninkomens en er worden niet genoeg nieuwe huizen bijgebouwd. Moet de overheid ingrijpen? En zo ja: hoe dan? In Buitenhof: wethouder Boudewijn Revis (VVD) uit Den Haag, stadsgeograaf Cody Hochstenbach (UvA) en Frank van Blokland van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN).

    (vanaf 34e minuut onderwerp 'woningtekorten')

    www.vpro.nl/buitenhof/kijk/aflevering...
  6. forum rang 5 tradersonly 2 juni 2019 18:37
    Dit bericht heeft in de cobouw gestaan okt vorig jaar. Ook tennet wordt daarin genoemd:

    Tussentijds beëindigen van aannemingsovereenkomst, kan dat zomaar?

    Tussentijds beëindigen van aannemingsovereenkomst, kan dat zomaar?
    In onze bouwpraktijk komt deze vraag de laatste tijd steeds vaker aan de orde. Zie ook de recente berichten in de Cobouw over hoofdaannemer Züblin die van het project Overhoeks is afgezet en Tennet die het miljoenencontract voor hoogspanningsleidingen met Heijmans en Europoles heeft beëindigd. Wat de reden daarvan is, vermelden de berichten niet. De vragen aan ons hebben vaak te maken met discussies over kostenstijgingen, al dan niet in verband met meerwerkverzoeken van de opdrachtgever.

    Het korte antwoord op de vraag of dat zo maar kan is: ja, de opdrachtgever mag dat altijd.

    Het juridische uitgangspunt
    De wet, de UAV en UAV-GC geven opdrachtgevers het recht om de overeenkomst zonder reden op te zeggen. Maar daar zit voor de opdrachtgever wel een keerzijde aan. Hij moet (volgens de wet en UAV) dan namelijk aan de aannemer wel de restant aanneemsom betalen, minus diens besparingen omdat hij het werk niet af hoeft te maken en plus diens kosten, bijvoorbeeld omdat hij ook zijn onderaannemers op moet zeggen en af moet kopen op deze zelfde manier. Bij de UAV-GC gaat het net iets anders: de opdrachtgever moet de aanneemsom naar de stand van het werk betalen, plus 5% van de restant aanneemsom en plus diens kosten vanwege de opzegging.

    Afwijken van de standaardbepalingen
    Tot zover gaat het nog redelijk goed voor de aannemer. Maar dan komen de kleine lettertjes, de aanvullingen en afwijkingen in het contract en/of de algemene voorwaarden.
    Opdrachtgevers bedingen namelijk vaak dat zij – als zij tussentijds opzeggen – de aannemer alleen maar hoeven te betalen wat het werk waard is op het moment van opzegging, volgens de overeengekomen termijnstaat. Dus niet (5% van) de restant aanneemsom en niet de kosten die de aannemer heeft vanwege de opzegging. De aannemer die heeft nagelaten om een vergelijkbare bepaling op te nemen in de contracten met zijn onderaannemers en leveranciers, komt dan lelijk knel te zitten. Hij kan hij de rechtmatige claims van zijn onderaannemers/leveranciers immers niet mee nemen in zijn claim op de opdrachtgever.

    De aannemer kan bij zo’n afwijking alleen maar zijn toevlucht nemen tot de redelijkheid en billijkheid. Hij moet dan bewijzen dat de opdrachtgever onder de omstandigheden van dit specifieke geval, geen beroep kan doen op de afwijking. In de jurisprudentie zijn maar weinig voorbeelden te vinden dat zoiets lukt en dus is het veel verstandiger om niet akkoord te gaan met de afwijking, of die door te leggen naar alle onderaannemers en leveranciers. Tip: zelfs als de onderaannemers/leveranciers daarmee akkoord gaan, is het nog steeds verstandig om in het contract met de opdrachtgever vast te leggen dat kortingen, ontwerpkosten en andere kosten die over de hele aanneemsom gerekend zijn, vergoed moeten worden in geval van een tussentijdse opzegging.

    Kostenverhogingen
    Deze problematiek wordt nog actueler door de prijsopdrijvende ontwikkelingen in de bouw, de personeelstekorten, lage waterstanden en allerlei andere externe factoren. Ook hiervoor bevatten de wet, UAV en UAV-GC wel mogelijkheden die (soms) soelaas bieden aan de aannemer. Denk bijvoorbeeld aan par. 47 UAV voor kostenverhogende omstandigheden. Een beroep op die bepaling slaagt niet snel, maar kan op zich al voor een opdrachtgever een reden zijn om de overeenkomst op te zeggen, als hij geen risico wil lopen voor de rest van het werk.
    NB: een opdrachtgever kan ook het risico op kostenverhogende omstandigheden uit proberen te sluiten. Of dat standhoudt is de vraag, met een simpel prijsvastbeding red je dat in ieder geval niet, maar dat is weer een andere juridische discussie
  7. forum rang 5 tradersonly 2 juni 2019 18:40
    Ik ga ervan uit/ vermoed dat Heijmans op zijn minst de 10 miljoen voor gemaakte kosten terug wil zien van Tennet (welk ze reeds als verlies genomen hebben over boekjaar 2018 + 5% van de aanneemsom ( ongeveer 7 miljoen) + extra kosten wegens planning & onderaannemers. Ik schat een claim van 25 miljoen.
    Tennet zal een gelijkaardige claim hebben neergelegd onder het mom van vertragingskosten o.i.d.
    Inmiddels is Volkerwessels al volop bezig en is er geen gevaar van opleveringsdatum (in het geval van Tennet, lees: geen gevaar van leveringtekorten op het stroomnetwerk).
  8. salud 2 juni 2019 20:12
    @Tradersonly: Dan zou het theoretisch ook mogelijk zijn dat een aannemer die de aanbesteding gemist heeft wegens te hoge prijs, gedurende het werk bij de concurrent "spioneert" en dan inziet dat hij het toch voor minder kan doen?
    En dat bijna zonder consequenties voor de opdrachtgever? Lijkt met alleen mogelijk als er gedurende de uitvoering zeer belangrijke herijkingen plaatsvinden (Zuidasdok?) die de aard van de aanbesteding compleet veranderen.
    Was dat bij Tennet het geval?
  9. [verwijderd] 3 juni 2019 12:25
    quote:

    salud schreef op 2 juni 2019 11:29:

    @Jeroen-2018:" Tip (gratis!): Stop loss Euro 8,20 of hedge long positie af."

    Dat je bij deze "tip" in vetgedrukte letters "gratis" met een uitroepteken plaatst is prijzenswaardig.
    Ook uit andere fora maak ik op dat jouw (waan)ideeën tips en aanwijzingen normaal gesproken veel geld kunnen kosten en grote verliezen zouden kunnen opleveren.

    Vriendelijke groeten, Salud
    Nog even iets over 'Hoog Risico' en 'Grote Verliezen' Salud. Inderdaad loop je met beleggen of handelen op de beurs een (beleggings)risico, daar kan niemand om heen. Maar als je spreid over meerdere categorieen (aandelen, edelmetalen, valuta) en als je bijvoorbeeld belegd in aandelen ook nog eens spreid over verschillende sectoren (bouw, luchtvaart, financials enz.) en daarnaast ook nog eens over verschillende bedrijven, dan verlaagt dat het risico aanzienlijk zonder dat het de gemiddelde verwachte opbrengst negatief beinvloed.

    Om die reden heb ik positie in Heijmans, Aegon, ING, Arcelor, Barrick Gold Turbo's en sinds vandaag koop ik Air France KLM.

    Of het het laagste punt is weet ik niet, of het een goede koop is weet ik ook niet, maar het is in ieder geval gespreid en ik bespeel een breder spectrum van de maatschappij. Groet en allen een mooie dag,...
  10. forum rang 5 Daexter 3 juni 2019 23:16
    quote:

    Jeroentje-2018 schreef op 3 juni 2019 12:25:

    [...]Nog even iets over 'Hoog Risico' en 'Grote Verliezen' Salud. Inderdaad loop je met beleggen of handelen op de beurs een (beleggings)risico, daar kan niemand om heen. Maar als je spreid over meerdere categorieen (aandelen, edelmetalen, valuta) en als je bijvoorbeeld belegd in aandelen ook nog eens spreid over verschillende sectoren (bouw, luchtvaart, financials enz.) en daarnaast ook nog eens over verschillende bedrijven, dan verlaagt dat het risico aanzienlijk zonder dat het de gemiddelde verwachte opbrengst negatief beinvloed.

    Om die reden heb ik positie in Heijmans, Aegon, ING, Arcelor, Barrick Gold Turbo's en sinds vandaag koop ik Air France KLM.

    Of het het laagste punt is weet ik niet, of het een goede koop is weet ik ook niet, maar het is in ieder geval gespreid en ik bespeel een breder spectrum van de maatschappij. Groet en allen een mooie dag,...
    Je betoog klopt tot op zekere hoogte. Beleggen in edelmetalen is zeer speculatief, in valuta daarvoor moet je een echte expert zijn, maar zelfs experts beleggen daar niet in, die gebruiken het alleen als hedge instrument. Je presenteert jezelf als een echte pro...dat blijkt niet uit je portefeuille...

    Dat is gewoon een huis tuin en keuken portefeuille van piet particulier. Niets mis mee, dat zal voor de meesten hier gelden, mijzelf niet uitgezonderd, maar doe jezelf dan ook niet voor als een professional.

    Al jouw aandelen zijn aandelen met een hoge tot zeer hoge beta, of te wel veel tot extreem veel risico. Turbo's zijn de exponent van veel risico. Zou ik (maar dat is een mening en geen feit) alleen aan wagen als je extreem goed weet hoe die markt werkt.
  11. [verwijderd] 4 juni 2019 08:07
    quote:

    Daexter schreef op 3 juni 2019 23:16:

    [...]

    Je betoog klopt tot op zekere hoogte. Beleggen in edelmetalen is zeer speculatief, in valuta daarvoor moet je een echte expert zijn, maar zelfs experts beleggen daar niet in, die gebruiken het alleen als hedge instrument. Je presenteert jezelf als een echte pro...dat blijkt niet uit je portefeuille...

    Dat is gewoon een huis tuin en keuken portefeuille van piet particulier. Niets mis mee, dat zal voor de meesten hier gelden, mijzelf niet uitgezonderd, maar doe jezelf dan ook niet voor als een professional.

    Al jouw aandelen zijn aandelen met een hoge tot zeer hoge beta, of te wel veel tot extreem veel risico. Turbo's zijn de exponent van veel risico. Zou ik (maar dat is een mening en geen feit) alleen aan wagen als je extreem goed weet hoe die markt werkt.

    Hi Daexter, mijn reply was eigenlijk aan forumlid Salud bedoeld naar aanleiding van zijn geplaatste stukje, maar het is een openbaar forum dus iedereen die post mag- en kan ook van andere forumleden reply terug verwachten, geen enkel punt hoor.

    Alles wat je zegt klopt nagenoeg exact: mijn trading posities(geen portefeuille of lange termijn beleggingen)bestaan vrijwel uit high risk stocks (hoge beta), edelmetalen derivaten, en andere voor mij interessante handelsmogelijkheden.

    Ik doe dat bewust om reden dat hoge risico's gepaard gaan met (mogelijk) hoge rendementen. Vrijwel altijd hedge ik mijn posities af (put's met aandelen of stukken) of hanteer een scherpe stop loss, dus ik beperk in die zin mijn risico's. Dat voorkomt veel beursleed, frustratie en eindeloze langdurige verliezen. Ik heb inmiddels begrepen dat het merendeel van de forumleden hier, maar ook op andere aandelenforums deze techniek niet kennen en/of niet hanteren. Dan krijg je vaak miscommunicatie, dat begrijp ik ook.

    Wellicht kom ik wat ambitieus of te enthousiast over maar ik deel graag mijn handelsposities met begeleidende argumentatie en als ik meer van een bedrijf of nieuws hiervan heb, deel ik dat ook met iedereen. (Zie bijvoorbeeld KLM forum juni) Tja, dat strookt niet altijd met de positie die andere forumleden hebben en frictie is soms het gevolg.

    En ja, ik heb een professionele achtergrond in de derivatenhandel en aandelenhandel, maar ik noem mij geen expert maar wel een ervaren trader. (is niet altijd een succesvolle trader hoor...)

    Ik ben geheel onafhankelijk en neem positie voor eigen rekening en risico in. Daar is niks mis mee, ik weet wat ik doe, wat ik kan en welke risico's hiermee gepaard gaan.

    Nog iets, een band of emotie heb ik niet met een aandeel, een emoties heb ik met mijn mijn hond, niet met de CEO van Heijmans of ING. Aandelen zie ik als interessante mogelijkheid om rendement te genereren en ik ga hier strikt en zakelijk mee om. Daarin verschil ik opmerkelijk met bepaalde forumleden die wellicht gewerkt hebben bij een bepaalde beursgenoteerde onderneming en uitsluitend in dat aandeel positie aan houden voor bijvoorbeeld hun oudedagsvoorziening.

    Kijk, en als je het hebt over het aangaan van risico's dan geldt dit juist voor die beleggers die eenzijdig belegd zijn, hun positie niet afdekken en geen moneymanagement toepassen. Wat als het bedrijf een enorme 'Bok' schiet? En failliet gaat? Dan is in 1 keer je totale vermogen weg! Vandaar dat ik nu ook regelmatig de aanvulling zet bij mijn stukjes: hanteer een stop loss, of dek je positie af met putopties, maar de keus is en blijft bij de 'belegger'.

    Heb ik zo jou vragen een beetje kunnen beantwoorden Daexter?

    Mijn mening is nog steeds dat als wij (Jij, andere forumleden en ik) de krachten bundelen, we beter geinformeerd zijn we een meer verantwoorde belegging kunnen aangaan en hiervan meer efficient van kunnen profiteren.

    Groet, Jeroentje...
  12. [verwijderd] 4 juni 2019 09:58
    AEX technisch:

    High AEX 571 3 mei
    Low AEX 535 3 juni

    Verschil: 36 punten (-4,12% in 1 maand!)

    36 * 61,8% = 22,2 + Low(535) = AEX 557,20 koersdoel 1e instantie.
    AEX verlaat dalend wigpatroon en test de horizontale steun- weerstandslijn met 8 raakpunten die zich rond AEX 535 bevindt. Het 200 daags gemiddelde ligt bij AEX 534.
  13. [verwijderd] 4 juni 2019 11:03
    quote:

    Jeroentje-2018 schreef op 1 juni 2019 20:46:

    Heijmans heeft de low van 26 oktober (Euro 8,20) afgelopen vrijdag vrijwel aangetikt.(Euro 8,22). Conditie is oversold. Momentum divergeert t.o.v. koersgrafiek maar MACD heeft nog geen cross gegeven.

    Mocht de markt (Indices) stabiel blijven of technisch herstellen, dan is er gerede kans dat Heijmans hierin meegaat.

    Tip (gratis!): Stop loss Euro 8,20 of hedge long positie af.



    @Daexter: Hierboven nog even een voorbeeld + argumentatie voor long positie Heijmans. Koers > Euro 8,50 is positief!

  14. forum rang 5 DNFTT 4 juni 2019 12:34
    quote:

    salud schreef op 2 juni 2019 20:12:

    @Tradersonly: Dan zou het theoretisch ook mogelijk zijn dat een aannemer die de aanbesteding gemist heeft wegens te hoge prijs, gedurende het werk bij de concurrent "spioneert" en dan inziet dat hij het toch voor minder kan doen?
    En dat bijna zonder consequenties voor de opdrachtgever? Lijkt met alleen mogelijk als er gedurende de uitvoering zeer belangrijke herijkingen plaatsvinden (Zuidasdok?) die de aard van de aanbesteding compleet veranderen.
    Was dat bij Tennet het geval?
    Er is ruim werk Salud en er is geen opdrachtgever die hieraan zal meewerken.
    TenneT is semi overheid dus ieder detail ligt al onder een vergrootglas, bovendien is de organisatie dusdanig winstgevend dat men niet op zoek is naar dubbeltjes.
679 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 34 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links