Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Gewoon slecht

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 juni 2019 08:38
    Het is- en blijft erg interessant allemaal.

    Vanaf begin 2019 zijn de koersen (AEX) fors gestegen, velen dachten dat het nog veel hoger zou gaan en niveaus van AEX 600 kopten weer in de colums, maar de markt corrigeerde. Het is gebruikelijk dat er na een substantiele stijging een correctie plaatsvindt. En, jawel, de AEX is inderdaad netjes conform het boekje gecorrigeerd tot de zone 535 a 540.

    Maar nu denkt 'men' dat het allemaal nog veel lager kan en niveaus van AEX 520, 500 of zelf onder AEX 472 worden weer uit de kast getoverd.

    Natuurlijk, het kan nog lager, maar de markt is nu in balans van hetgeen op dit moment bekend is. M.a.w. het (slechte)nieuws is inmiddels wel ingeprijst.

    Maar wat als Trump ineens wel met een deal aan komt zetten? Zijn tactiek zou geweest kunnen zijn om eerst even flink van de toren blazen, de zaak goed op scherp te zetten om vervolgens met 'meer wisselgeld' de onderhandelingen in te gaan met China.

    Het zou mij niet verbazen als Trump en China met een consensusdeal naar buiten komen, immers, verdere escalatie brengt een mogelijk nieuwe ambtstermijn ernstig in gevaar voor Trump.
  2. [verwijderd] 3 juni 2019 09:01
    Gewoon slecht? Dat valt wel mee, je cynisme en laconiek is een beetje aan het verdwijnen AJK. We gaan gewoon een rally tegemoet, als zelfs jij negatief bent is de bodem wel heel dichtbij.

    De overname is toch ook niet zo gewaagd na de de daling van semiconductor die al is geweest, zie chart van Corné in je vooruitblik. Koersen lopen vooruit. Je begint een beetje negatief te worden over alles AJK... Tijd voor vakantie?
  3. forum rang 9 objectief 3 juni 2019 09:43
    quote:

    Brievenbus schreef op 3 juni 2019 09:07:

    Misschien zou Arend Jan 's iets over de shortposities op veel AMX aandelen moeten schrijven, geen vaag verhaal over geen nieuws, maar gewoon iets over wat er werkelijk op onze beurs wordt uitgevreten?
    "op onze beurs uitgevreten", wat bedoel je daarmee, toch niet shot gaan dat is een essentieel onderdeel van de beurshandel net als kopen en verkopen.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links