Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Nee, niet weer

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. franswillem 31 mei 2019 09:37
    Ik denk dat Trump te veel oorlogen tegelijk wil voeren (China, Europa en nu weer Mexico). De geschiedenis heeft geleerd dat dit meestal niet goed afloopt. Het meest bizarre is dat de Amerikaanse politiek doodstil is en het gewoon laat gebeuren. Ik hoop dat ze daar geen spijt van krijgen.
  2. [verwijderd] 31 mei 2019 09:42
    quote:

    Brievenbus schreef op 31 mei 2019 09:03:

    Arend Jan, het ENIGE dat je vanochtend had moeten schrijven was : laatste vrijdag van mei, het MOET omlaag, want daar is fors op ingezet, kijk maar naar de shortposities, dus, daar gaan we.

    De rest is onzin............
    Wat je schrijft klopt ten dele, ja, het is laatste dag van de maand, dus alle 'slechte' stocks worden er snel nog even uit gebonjoured, maar die kunnen a.s. maandag net zo makkelijk weer worden gekocht door andere partijen die de nieuwe maand juni beginnen met te zwaar afgestrafte stocks, zoals ING, Aegon en Arcelor.

    Nog iets, maanden hoor ik van 'de deskundigen' "het staat te hoog", er moet een correctie komen, nou, dan is een AEX rond 538 of 533 een mooi ijkpunt en wellicht een start voor een stevig herstel ingegeven door de uitlating van een Fed employee die meldde dat mogelijk de rente in het 2e half jaar omlaag zou kunnen. Dat is ook de reden dat het goud en zilver herstellen, de markt zou hierop kunnen volgen.

    Laat je vooral niet meeslepen met het sentiment en gebruik dit soort dagen om 'boodschappen' te doen. Tip: gefaseerd kopen is wel zo verstandig.
  3. I need a dollar 31 mei 2019 11:51
    quote:

    De beurscrash komt eraan schreef op 31 mei 2019 09:46:

    De nep stijging van gisteren is weer verleden tijd.

    Komt de megacrash eraan?
    Zelf kijk vooral op de lange termijn grafieken en dan zie dat afgelopen 50 jaar gemiddeld om de 7 tot 9 jaar een forse crash of noem het natuurlijke correctie of overdreven angstige reactie van beleggers is geweest.

    Het stijgt nu al vanaf 2009 onophoudelijk -kleine rimpelingen daargelaten- en je ziet duidelijk een aarzeling of ronding van de huidige top. De enige reden die ik kan aandragen wat deze extreem lange stijging van 10 jaar heeft veroorzaakt is het pompen van nieuw virtueel gecreëerd geld in de economieën, gecombineerd met extreem lage rente (ook weer onderdeel van zelfde stimuleringsbeleid) en de prikkel van mensen op zoek naar rendement voor spaargeld.

    Het is zelker niet te voorspellen of het nog een tijdje op en neer kan gaan en of je nu dus moet blijven profiteren van kleine ritjes (durf het zelf nog maar voor een klein deel van mijn spaargeld) Maar de risico’s van handelsoorlog icm een Brexit en totale idioten aan de macht in de belangrijkste landen van de wereld, zouden zomaar de volgende crash kunnen veroorzaken. Er is alleen een aanleiding die leidt tot paniek voor nodig onder beleggers.

    Shorters hebbben daar helemaal niets mee te maken, die zorgen hoog uit voor extremere schommelingen in gestorte aandelen. Profiteer daarvan door een goed winstgevend bedrijf als BESI op de dalen te kopen en verkopen bij een shortsqueeze. (Leverd mij maandelijks ca 5-10% op).

    Op basis van het verleden komt er zeker een crash, probleem is je weet niet wanneer. Kan best nog een paar jaar goed gaan, maar zou zeker een groot deel cash, goud of zilver aanhouden! dan lekker laag instappen in de mooie bedrijven. Succes allen.
  4. Febo85 31 mei 2019 13:08
    quote:

    Snugger schreef op 31 mei 2019 13:04:

    485,6 en 590,1. En niet in éen strakke lijn, wat technisch overigens ook onmogelijk is…
    Je doet/kunt er iets mee, of niet natuurlijk!..

    Heb daar niets, en toch voorgeschoteld.., vreemd toch?, zou uit eigen gelederen moeten komen natuurlijk..
    Welke pillen slik jij ? Totaal onbegrijpelijke posts continu...
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links